Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Karamelinka píše:Jo tak s mrkví problém zatím nemáme ono to může přijít i když už to začínám kombinovat spíš mám strach z brokolice a na kaši se ještě asi vyprdnu není důvod jí to dávat ještě počkám. A ještě jak s ovocem to až vyzkouší všechnu zeleninku
Ahoj holky,
co se tyce zoubku, tak maji ti vasi drobecci jeste casOlivkovi je skoro 9 mesicu a po zoubkach ani vidu ani slechu
![]()
A kasi do mlicka jsem davala od 5.5 mesice k veceri, jelikoz se mi zacal budit kazdy 2-3 hodky, ikdyz predtim se vzbudil tak 2× za noc. A s prikrmama jsem zacala presne v pul roce.
Jinak teda mrkev, to je pro me strasak, po tom co maly proplakal (a ja s nim) asi dvoje kakani. Od ty doby davam mrkev zasadne jen v malym pomeru smichanou s ostatni zeleninou. Minuly tyden jsem dala dyni a teda takhle se ladovat necim jsem ho snad jeste nevidela
Cikyto píše:A kolik je malému? nám je 4 a půl měsíců. A s doktorkou budu mluvit zítra tak se jí na vše zeptám
Ahojky,
nejsi debilja se teda ridim vetsinou podle sebe-k obedu se snazim tu zeleninu+ryzi to obcas sni s chuti a nekdy treba jen 3 lzicky (mrkvicku uz jen trochu do celeho jidla) a odpolko pak dostane moji delanou predsnidavku treba s piskotem nebo nejake ovoce ale davam zatim jen drobek moc toho stejne nesni.
Co vim tak jako prikrm se zacina nejprve prave s tou kasi na noc a pak treba jeste rano. Ja u kazdeho jidla jeste dokojim![]()
- davali jste uz nejakej čajík nebo vodu na piti ???
Karamelinka krasny miminakoula jsem do fotek skupiny,takovej malej certicek
- tak to na zoubky mame jeste spoustu casu
Čajík malej zkouším dávat teď k příkrmům, ale zatím ho moc nechce, takže to zatím neřeším, stejně jí potom vždy ještě dokojím ![]()
Cikyto dekuju, mnoo je to broucinek hodnej ten nas Oliverek
Vas Dada je super pohodar v ty vane ![]()
Ja davam Olivkovi prevarenou vodu uz od zacatku, co davam prikrmy. Dostava napit obcas behem dne a vzdy behem jidla a po jidle. Chtela jsem zacit i s cajikama, ale bohuzel tady nejsou moc k dostani
![]()
ahojky tak nam bylo pred 8dny rok...... mala ma 12 zoubku vcetne stolicek..... porad kojime a jime normalni jidla… a chci prestat kojit ale nak nam to nejde… mala je porad fixovana na mliko… i pres den ikdsyz dostava caje…
Cikyto, dokud kojis aspon jednou denne, tak mliko neztratis, zalozila jsem tu pred par tydny na to diskuzi. Ja uz kojim jen vecer a v noci a kdyz je treba obcas odpoledne, klidne mu dam cucnout. Ale co delat az prestaneme kojit nevim taky. UM mu zacit davat nechci, tak chci kojit tak do roka a pak uz mu budu asi davat normalne plnotucny kravsky mlicko, kdyz jeste bude v noci chtit…
Ahojky
zrovna zítra nám bude půl roku.Mám syna Davídka a staršího syna Dominika.
Jája-ksi píše:
Ahojkyzrovna zítra nám bude půl roku.Mám syna Davídka a staršího syna Dominika.
Ahoj Jajo, tak to Davidkovi moc gratulujeme a pozdravujeme Dominicka
Aaa vlastne takze taky zacinate s prikrmy? ![]()
Cikyto píše:
Karamelnko: muzu se zeptatbydlite tady v Cechach? Zajimalo by me jak se deti vychovavaji jinde
![]()
a treba i nazory na stravu a tak
Jasneze muzes
Kdepak v Cechach, ja jsem poznala svojeho manzela v Anglii a tady pocala i porodila Oliverka a stale tu zijeme ![]()
Jak se tu vychovavaji deti moc nevim, takova jakoby anarchie docela rekla bych
Hlavne dost neosobni mi to prijde, jelikoz tady muzes dat svoje mimi do skolky uz v 6 tydnech…mno a materska je tu jen 9 mesicu, takze pak vetsina mamin musi zpatky do prace a decka jsou ve skolkach
Ja na to nemam nechat Olivka nekde s cizima lidma takhle malyho a manzel si to taky nepreje. Holt budeme drit bidu s nouzi, aspon nez mu budou dva roky. No ale stoji nam to rozhodne za to!!
Nazory na stravu jsou ruzny, rvou tu deckam od mala uz susenky, umely dzusiky nebo stavy a McDonald a jiny sra*ky … Ale detsky sestry teda doporucuji zacinat prikrmy zeleninou, po case s masem a pak i ovoce. Rekla bych, ze je to stejny jak v Cechach v tomhle smyslu. Ja jsem hodne cerpala stejne odsud z emimina ![]()
Nebo co jinak by te zajimalo, klidne se ptej ![]()
Karamelinka píše:
Ahoj Jajo, tak to Davidkovi moc gratulujeme a pozdravujeme DominickaAaa vlastne takze taky zacinate s prikrmy?
![]()
Děkujeme,no Davídka jsem kojila do 3měsíce,pak jsem byla nemocná až to došlo na ATB a pak rehabky s namoženýma žebrama,tak jsem přestala.
Takže od 4měsíce dáváme už i příkrmy,jinak sunar.
Je to ale jedlík,papá všechno jen jak jsem zkoušela dát špenát tak ten neuspěl,ani u Domči,pokud Dáda něco nechá tak to za něj dojí
Aha, tak to jo
Ja Olivkovi samotnej spenat ani nedavala, mel ho smichany s bramborem a pak i s jinou zeleninou a chutnalu mu. My sice nemame starsiho brasku na dojidani, ale u nas to maminka krasne zvlada taky
![]()
Karamelinko, to je dost hrozný že je mateřská v Anglii jen 9 měs. a v 6 týdnech už chtějí děti hnát do školky, Chudáci děti, na to bych srdce taky neměla. ![]()
Petrlis píše:
Karamelinko, to je dost hrozný že je mateřská v Anglii jen 9 měs. a v 6 týdnech už chtějí děti hnát do školky, Chudáci děti, na to bych srdce taky neměla.
Mno ja kdyz jsem to poprve videla, nemohla jsem uverit vlastnim ocim… nechapu, proc si teda ty deticky porizujou
![]()