Miminka 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4026
8.3.12 12:04

Jé, tady se to rozjelo…

Vítám nově příchozí maminky :mavam:

manca:
dodatečně gratuluji k Adelce :palec: Jak ji přijali děti? (Doufám, že si to pamatuju dobře a že máš už holčičku a chlapečka)… Jinak ja jsem v noci taky nebudila. Budila jsem jen v porodnici, kde na nas dohlizeli a potom uz ne… nechala jsem to na malym :)

karamelinko:
a bude hur :) Ten nas cipera uz kramuje supliky, otvira skrinky … uz jen cekam, kdy se sam rozebehne, vcera se pridrzoval tatky za rucicku a usel takovych dobrych 5 metru :) Na pohovce zkousi stat bez drzeni, ale jak je to mekky, tak se mu ty nohy klinkaj :) a vzdycky hrcne na zadek a je to hrozna sranda :)

emsi:
třeba začne lézt až později. Náš Vojtík taky začal nejdřív chodit kolem nábytku a pak teprvé lézt po 4 :) Nechte ji volný průběh… Jinak nám v lezení po 4 pomohl koberec - doma na linu mu to klouzalo, tak se raději plazil :)

yvettta:
taky resim nocni spani… ted je nam 10 mesicu a tak nejak se to zlepsuje, i kdyz, kdyz rostou zuby, vstavam klidne co pul hodiny, zrovna vcera jsem vstavala 25× za noc - usnul v 7 a vstaval v pul 8 rano a mezitim 25× :D Dneska spal jak spalek od 7 do 12 a pak se vzbudil v pul 3, v pul 5, v 6 a v 7 byl vzhuru. Uz je to teda lepsi nez to bylo, od 4 do 8 mesice se budil co noc po hodine a kolikrat mu delalo problem zabrat, takze jsme treba 2 hodiny prochovali, aby usnul :zed: ted si prakticky nemam nac stezovat, ale i tak se mi zda, ze se budi casto a ze uz by mohl vydrzet chvilku dyl spat…

Jinak holky, jeste se chci zeptat, jestli nektera nemate taky stejny problem… rano, kdyz malej vstane, tak vydrzi z prsu sosat treba i 2 hodiny, teď už teda vstavam a hned rano davam presnidavku, abych ho zasytila. Myslite, ze to muze mit vliv i na to nocni buzeni se? Ze je hladovej? Karamelinko, jak to mate vy - taky jeste kojis, vid? Uz premyslim o tom, ze bych s kojenim skoncila, ale porad bych chtela jeste do toho 1 roku vydrzet… tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
8.3.12 14:14

Děkuji za přivítání. Malá spí asi od měsíce sama v pokojičku. Nikdy nemohla usnout, to plakala třeba i dvě hodiny, tak jsme ji nosili, než usla, ale pak spala i šest hodin . Od čtvrtého měsíce se to otočilo, krásně usne sama i přes den, ale v noci se budí každe dvě hodiny na kojení a mezi tím ji vypadne dudlík, tak to musím několikrát za ní jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
8.3.12 21:48
maty1983 píše:
Jé, tady se to rozjelo…

Vítám nově příchozí maminky :mavam:

manca:
dodatečně gratuluji k Adelce :palec: Jak ji přijali děti? (Doufám, že si to pamatuju dobře a že máš už holčičku a chlapečka)… Jinak ja jsem v noci taky nebudila. Budila jsem jen v porodnici, kde na nas dohlizeli a potom uz ne… nechala jsem to na malym :)

karamelinko:
a bude hur :) Ten nas cipera uz kramuje supliky, otvira skrinky … uz jen cekam, kdy se sam rozebehne, vcera se pridrzoval tatky za rucicku a usel takovych dobrych 5 metru :) Na pohovce zkousi stat bez drzeni, ale jak je to mekky, tak se mu ty nohy klinkaj :) a vzdycky hrcne na zadek a je to hrozna sranda :)

emsi:
třeba začne lézt až později. Náš Vojtík taky začal nejdřív chodit kolem nábytku a pak teprvé lézt po 4 :) Nechte ji volný průběh… Jinak nám v lezení po 4 pomohl koberec - doma na linu mu to klouzalo, tak se raději plazil :)

yvettta:
taky resim nocni spani… ted je nam 10 mesicu a tak nejak se to zlepsuje, i kdyz, kdyz rostou zuby, vstavam klidne co pul hodiny, zrovna vcera jsem vstavala 25× za noc - usnul v 7 a vstaval v pul 8 rano a mezitim 25× :D Dneska spal jak spalek od 7 do 12 a pak se vzbudil v pul 3, v pul 5, v 6 a v 7 byl vzhuru. Uz je to teda lepsi nez to bylo, od 4 do 8 mesice se budil co noc po hodine a kolikrat mu delalo problem zabrat, takze jsme treba 2 hodiny prochovali, aby usnul :zed: ted si prakticky nemam nac stezovat, ale i tak se mi zda, ze se budi casto a ze uz by mohl vydrzet chvilku dyl spat…

Jinak holky, jeste se chci zeptat, jestli nektera nemate taky stejny problem… rano, kdyz malej vstane, tak vydrzi z prsu sosat treba i 2 hodiny, teď už teda vstavam a hned rano davam presnidavku, abych ho zasytila. Myslite, ze to muze mit vliv i na to nocni buzeni se? Ze je hladovej? Karamelinko, jak to mate vy - taky jeste kojis, vid? Uz premyslim o tom, ze bych s kojenim skoncila, ale porad bych chtela jeste do toho 1 roku vydrzet… tak nevim :nevim:

Ahoj Maty :mavam: :kytka:
Jsem moc ráda že ses ozvala :hug:
Děkuji za gratulaci. Pamatuješ si to dobře Mám už dvě starší děti 11 a 8 let a Sebastian strašně žárlil, když jsem byla těhotná. Po porodu se to otočilo ze z malý úplně paf pořád se kolem ní točí a pomáhá mi a celkově se změnil je najednou takovej rozumnej :palec:
Co malej jak roste?
Jo a málem bych zapoměla napsat že jak nám Adélka roste tak se mě už Sebastian ptal že až vyroste jestli si pořídíme ještě jedno mimčo, ale ted zas prej bráchu :palec: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
9.3.12 10:01

emsi to je úplně nádherný spinkání :potlesk: , a to se ti vůbec neprobudí? A jak ti spinkala do toho půl roku, a to tak najednou začala pěkně spinkat? Nám zuby asi ještě nerostou, nevím, zatím to nevypadá. Ale je fakt, že některý noci jsou lepší a některý zas horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
9.3.12 12:42

manca:
tak to si to pamatuju dobře, vím, že jsme se tady spolu o tom bavili, že chlapeček žárlil… tak to je fajn, že se to takhle otočilo a že malou bez problémů přijali :)

my jsme byli včera na 10 měsíční prohlídce a vážíme 8,35kg a měříme 73cm, povida nam máma, táta, baba, hum (to je pít) a ham (to je jíst) a teď začal říkat něco jako „ke“ a to znamená, že na něco přišel (takže asi Jé) :) Jinak paci paci, jsem takhle velikej, tik tak, berany duc dělá jak na běžícím pásu, pak umí ještě dávat pusinky, dělat pápá a taky těm, se kterejma kamarádí, tak klepe rukou na rameno :) no, už je s ním sranda… akorát to spaní, ale včera jsem to konzultovala s doktorkou, tak by se měl budit tak 2× na pití a jinak by měl spát, ale teď nám rostou zuby a máme dolní i horní patro nateklý, takže má nárok se budit častěji…nezbývá než vydržet :D
A co už umí Adélka? Už z ní musí být taky pěkná kočka, viď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
9.3.12 14:05

maty:
Jé, vy jste šikovní. :dance: Tak to už musí být fakt sranda. Četla jsem, že od půl roku, by se už neměly budit na jídlo vůbec, asi ani na pití. Kdy jste měli první zoubek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
9.3.12 14:07

Ahoj holky,Ondra spí celou noc,občas se stane,že se vzbudí na pití.Už začal chodit a to je teda něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
9.3.12 14:16

yvettta:
my ještě zub nemáme ani jeden, máme akorát nateklá obě patra a pěkně se nám tam rýsujou zoubky… mudra včera říkala, že už to nebude dlouho trvat a budou venku…

matiz2610:
tak to ti závidím… o tom se nám může jen zdát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
9.3.12 14:19

já teď závidím vám,když jen lezl tak to byl klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
11.3.12 17:17
yvettta píše:
emsi to je úplně nádherný spinkání :potlesk: , a to se ti vůbec neprobudí? A jak ti spinkala do toho půl roku, a to tak najednou začala pěkně spinkat? Nám zuby asi ještě nerostou, nevím, zatím to nevypadá. Ale je fakt, že některý noci jsou lepší a některý zas horší.

Nejdelší spaní měla od 20:00 do 2:00. A pak z ničeho nic protáhla na 4:00 a ted vstane většinou mezi 5:00 a 6:00. Jako miminko ji hodně trápily prdíky. Usínala jen uchováním. Ve čtvrtém měsíci jsme ji jednoho večera položili s tím, že donesu staršímu pyžamo do koupelny a než jsem se vrátila, spinkala :lol: Od té doby usíná sama krásně. Dnes propukla rýma a teplotka, tak bude v noci veselo. Už máme od ledna potřetí rýmu. Je to šílený, ale snad je jaro za dveřmi. Bráška vždy něco přinese ze školky. On dva dny pšiká a malá je na týden vyřízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
11.3.12 17:26
maty1983 píše:
manca:
tak to si to pamatuju dobře, vím, že jsme se tady spolu o tom bavili, že chlapeček žárlil… tak to je fajn, že se to takhle otočilo a že malou bez problémů přijali :)my jsme byli včera na 10 měsíční prohlídce a vážíme 8,35kg a měříme 73cm, povida nam máma, táta, baba, hum (to je pít) a ham (to je jíst) a teď začal říkat něco jako „ke“ a to znamená, že na něco přišel (takže asi Jé) :) Jinak paci paci, jsem takhle velikej, tik tak, berany duc dělá jak na běžícím pásu, pak umí ještě dávat pusinky, dělat pápá a taky těm, se kterejma kamarádí, tak klepe rukou na rameno :) no, už je s ním sranda… akorát to spaní, ale včera jsem to konzultovala s doktorkou, tak by se měl budit tak 2× na pití a jinak by měl spát, ale teď nám rostou zuby a máme dolní i horní patro nateklý, takže má nárok se budit častěji…nezbývá než vydržet :D
A co už umí Adélka? Už z ní musí být taky pěkná kočka, viď…

Ahojky
Bud ráda, že můžeš kojit :lol: Mně to ani jednou moc nevyšlo. I když je fajn se vyspat.Mně zase u obou dětí chyběl ten super pocit, co popisují kamarádky, že leží dají prso, mimi cucne a usne. Já měla tak velké bradavky, že se dětičky po chvilce vztekaly, protože jim pití dalo dost práce, po 20 minutách záchvat a po velké ztrátě na váze příkrmy. Takže tak. Vím, že musíš být unavená, ale pro imunitu malého děláš to nejlepší.A co dát mléko na noc? Ale prý to moc nezabírá :lol: Jinak je v 10 měsících opravdu moc šikovný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
11.3.12 17:43

A má malá dudlík? Ta rýma to je fakt protiva a ty teplotky…, buďte brzo zdraví. Snad se nám to spaní zase vrátí, tak jak to uměla dřív. Myslím si, že hlad nemá, že je to buzení ze zvyku. A taky umí sama usínat, to se naučila stejně jako vy, v tom čtvrtém měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
12.3.12 08:03

Dobré ráno. :mavam: Tak jaká byla noc? Pořád máte teplotky? U nás nic moc. Sice jsem kojila 2×, ale mezi tím jsem dávala dudlík. Nebylo to nic hroznýho, ale vyspaná teda nejsen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
12.3.12 08:06

emsi:
to já jsem ráda, že kojím, ale už je to někdy na budku… na noc davam kaši, mam připravene i mlíčko „hajaja“, ale ještě jsem se nesnížila k tomu, abych ho dala… taky jsem četla, že si kojení maminky v noci užívaj, ono to jde, když je to tak 3× až 4× za noc, tak je to fakt o užívání si, ale když vstáváš co 1 až 2 hodiny, tak to už není o užívání si, pak už opravdu člověk jen přemýšlí, co je špatně… teď měl malej zase střevní chřipku, takže pátek problinkal, sobotu proprujmoval a včera ožil, tak snad to bude dobrý…
jak je vám? už jste zdraví?

jo a včera se odhodlal a udělal 2 kroky úplně sám :) tak to asi brzy začne být ještě větší masakr než doteď :) ale aspoň s ním je sranda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
12.3.12 08:20

Ahojmaty. Já s tím vstáváním v noci taky nic moc. Ale s tím starším synem jsem to měla ještě horší než teď. Když měl malý 8 měsíců přestala jsem kojit, protože jsem to už nezvládala. Říkala jsem si, že nemůže mít hlad, že mě jen využívá. Myslela jsem, že když dám sunar, tak se to spraví. Ale bylo to pořád stejný. Byl už tak naučený, prostě každý dvě hodiny a hotovo. No byl to mazec, od narození tak dlouho pořád vstávat.
A jste šikulky s tím chozením. :palec: To člověk hned zapomene, co bylo v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí