Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych zkusila jinou zeleninu…mrkev navíc hodně miminkům způsobuje zácpu
zkus do toho dat trosku mlicka - bud mm nebo um, na co je zvykla… a urcite zkus jinou zeleninu…
luci, nam rostou zuby asi ted… pac kolikrat v noci nespi, je protivnej, obcas prujem… ale zatim nikde nic… jo a ted 2 dny strasne slinta ![]()
Petrlis, chce to hlavně trpělivost, mě malej začal sám otvírat pusinku tak po měsíci, do té doby to byl boj ![]()
Monny píše:A zkoušela si to každý den celý ten měsíc nebo si dělala nějaké pauzy,
Petrlis, chce to hlavně trpělivost, mě malej začal sám otvírat pusinku tak po měsíci, do té doby to byl boj
Petrlis píše:Monny píše:A zkoušela si to každý den celý ten měsíc nebo si dělala nějaké pauzy,
Petrlis, chce to hlavně trpělivost, mě malej začal sám otvírat pusinku tak po měsíci, do té doby to byl boj
Každý den, snědl pár lžiček, pak třetinku skleničky.. ono jsou to nové věci a nové chutě, trvá to dýl než si mimčo zvykne..
Tak uvidíme, budu to prostě zkoušet, zítra zkusím naposled mrkvičku, a pak zkusím jiný druh zeleniny. U staršího syna jsem to řešit nemusela, ten mi ani ne po týdnu snědl celou skleničku ![]()
Ahoj Cikyto, mám 3 děti a u všech mrkev působila jako beton
ať jsem kojila nebo ne
Ahoj Cykito, vítám tě tu. S tou zelenin ou je to hrůza, malá mi teď po týdnu jedla dýni, dnes jsem zkusila mrkvičku, ale ta jí nejede. Tak to zítra zkusím zas. Zoubky je ště malá nemá, ale má ty dásně pěkně nateklé. Tak uvidíme ![]()
jééé to téma se mi hodí, také jsem začala přikrmovat mrkvičkou a zatím kakáme normálně 2×. Malá to baští úplně perfektně až jsem byla překvapená, ale dávám jí zatím malinko a pak jí tak za půl hodiny dokrmím mlíkem nekojím. Chtěla jsem se optat na kaši jestli už můžu taky vyzkoušet třeba místo té dávky zeleniny bych to tak myslela. Já už si to vůbec s tou starší dcerkou nepamatuju jak kdybych měla první to je mazec i když tam jsem začínala s příkrmem až po půl roce. Jo a ještě může mít po té mrkvi a bramboru vyrášku? máme takovou krupičku ale měla to i po narození tak jesli se to vrátilo
dekuji za rady papa
maty1983 píše:Ahojda maty tak ta stolice byla v pořádku ale ješte nejsme očkovaný
ahoj, vitam nove maminky![]()
monny:
luci:
no, tak hlavne, ze to neni nic horsiho… drzime pesticky, aby slo vse hladce
no vidis, nas netestovali. me rekli, ze mam vysadit veskere mlecne vyrobky a cekat na zlepseni, ktere se nedostavilo… tak to jsem zvedava, jak dopadnete, doufam, ze to bude ok
Cikyto píše:Petrlis píše:
Ahoj Cykito, vítám tě tu. S tou zelenin ou je to hrůza, malá mi teď po týdnu jedla dýni, dnes jsem zkusila mrkvičku, ale ta jí nejede. Tak to zítra zkusím zas. Zoubky je ště malá nemá, ale má ty dásně pěkně nateklé. Tak uvidímeNevim jestli mas zapnute popisky
nasemu klucinovi bude ve ctvrtek 7 mesicu
a ty zuby stale nic.Kazdy uz 2 mesice rika jak ma natekle dasne ze to kazdou chvilkou bude ale ja popravde nic nevidim
- LUCI jakou myslis kasi? ja ze kojim tak jsem davala uz od 5 mesice mlecnou kasi HAMI (jinou nehamal:)) a jestli myslis bramborovou tak tu teda taky uz davam ale jen obcas
Ahoj holky,
co se tyce zoubku, tak maji ti vasi drobecci jeste cas
Olivkovi je skoro 9 mesicu a po zoubkach ani vidu ani slechu
![]()
A kasi do mlicka jsem davala od 5.5 mesice k veceri, jelikoz se mi zacal budit kazdy 2-3 hodky, ikdyz predtim se vzbudil tak 2× za noc. A s prikrmama jsem zacala presne v pul roce.
Jinak teda mrkev, to je pro me strasak, po tom co maly proplakal (a ja s nim) asi dvoje kakani. Od ty doby davam mrkev zasadne jen v malym pomeru smichanou s ostatni zeleninou. Minuly tyden jsem dala dyni a teda takhle se ladovat necim jsem ho snad jeste nevidela ![]()