Miminka únor / březen 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
28.6.22 08:00

Nam nakonec doktor doporucil pockat az do 5.mesice. Mleka mam hodne a maly prospiva vic nez dobre, tak nevidi duvod, proc zacit prikrmovat. Na jednu stranu jsem se tesila, protoze maly projevuje o jidlo velky zajem, ale ono se prd stane, kdyz jeste chvilku pockame. Aspon na zahradce doroste vic druhu zeleniny a ja budu moct krmit jen tim, co jsem sama vypestovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
30.6.22 21:41

@Ernais já myslela, že u kojených se pořád čeká až do ukončeného 6. Ale ono se to pořád tak mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
1.7.22 14:15

@XLe Každý to má jinak a je to i na rozhodnutí matky, jestli bude přikrmovat. Nikdo ji nemůže nutit, aby to dělala dřív, pediatři mají jen doporučovat.
Můj malý má 4 měsíce + týden. Před měsícem jsem musela brát antibiotika na ledviny, nemohla jsem kojit, dostával UM, pak jsem se to snažila zase rychle dohnat, pak jsem zase měla narozeniny, takže jsem nekojila kvůli alkoholu a už je to víc jak měsíc, co v podstatě bojuju s tím, že nemám tolik MM. Přes den se snažím kojit, co to jde, ale v poledne je to slabé a od večera (ani po horké koupeli) do cca 5 do rána to prostě nejede. Takže od 5:00 můžu kojit, v poledne dušená mrkev s bramborem + kojení, celý den kojení, večer poslední kojení + 30 ml UM a v noci max. 2× UM 125 ml. O příkrmu jsem si rozhodla sama a pediatrička mi to v podstatě jen schválila, protože než aby se trápil a já se pořád snažila jako blázen tahat z toho prsu něco, co tam prostě není, tak si dá pár lžiček příkrmu a je to. Kolik toho sní, nechávám na něm, ale většinou už ty 3 lžičky dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
3.7.22 09:40

@Ernais Co všechno na zahrádce pestujes? Já to letos taky rozjela ve velkým, zatím jsem sklidila brokolici, začíná cuketa, už jsou tam mini Mrkvičky a dnes bude mangold. Myslíte, ze i ten je vhodný pro mimča? Místo spenatu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.7.22 10:40

@an-na z toho, co se da dat mimcu tam mam mrkev, petrzel, brokolici, kvetak, cuketu a dyni. S prikrmem zacneme tak za 3 tydny, tak to uz tam neco sklidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
3.7.22 18:46

@an-na Pediatrička mi řekla, že nejlepší je začít potravinami vypěstovanými v Česku (takže např. avokádo a batáty až později) a začít tím, co si člověk vypěstuje doma, pokud může. Podle mě mangold může být, když je z tvé zahrady :) My teď jíme kromě brambor a mrkve ještě cuketu ze zahrady. Mělo by se to dávat tři dny a pak přidávat, ale my to jíme i déle, než přidám další potravinu. Brokolici třeba nechám na později skrz nadýmání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
7.7.22 21:38

@kaleinad Samozřejmě je to vždy na matce. Když je málo MM tak to i dává smysl. Než cpát UM, když má již 4 měsíce, tak raději dát příkrmy. Tím jsem jen myslela, že má času dost, když má MM může klidně počkat. Dle WHO se pořád doporučuje začít až po 6 měsících.
Jinak děkuji za zprávu, alespoň vidím, že v tom nejsem sama co v noci i kdybych odsávala co hodinu, neodsaje téměř nic. I přes všechny doporučení kolem, jak se nočním kojením nastartuje laktace. Já prostě v noci mléko nemám. Přitom ráno ho mám nejvíc. Třeba se jen v polospánku nespustí 😆

Já u první dokrmovala hned od 4 měsíce i když byla jen na MM a stačilo by jí. Ale jevila velký zájem o potraviny kolem. Natahovala se po ostatních když jedli, tak dostala ochutnat. Na druhou stranu ona opravdu jen ochutnávala. Občas něco olízla, různé syrové ovoce a zeleninu. Rychle měla zavedené kde co. Ale dokrmu snědla tak za lžičku. Dlouho jedla max 10-15g.
Druhá je z větší části na UM, a po jídle se nějak extra nenatahuje. Ale jelikož málo přibírá tak jsem nakonec na naléhání Dr začala přikrmovat v 4 měsících a 3 týdnech. A k mému údivu sní bez problémů i 60g. Víc ji zatím nedám, nech si postupně zvyknou střeva na tuhou stravu a nebolí ji z toho bříško. Ale papá pěkně.

Začínáte již někdo zavádět lepek? Případně kdy jste zkusili. Já si to moc nepamatuju po těch 5 letech a můj Dr má pocit, že mám vše v malíku, tak mi to ani nepřipomene. Zapomněla jsem se zeptat a další očkování máme až 25.7. to již bude mít 5,5 měsíce a mám pocit, že to bylo nějak dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
12.7.22 13:56

@XLe Já budu lepek zavádět v 6 měsících - přikrmuju od 4 měsíce, začnu asi kuskusem. Do teď jenom zelenina, tento týden přidám maso. Já si to od první dcery taky vůbec nepamatuju a doktorka mi teda taky skoro nic neřekne a bere mě jako ostřílenou matku, to stejný v porodnici - tam to bylo na pěst.

Příští týden jdeme na kontrolu v 5,5 měsících - jsem zvědavá kolik bude malá mít, přibírá hodně pomaličku, ale teď se mi zdá, že se to se zavedením příkrmů trošku zlepšilo. Zavádíte už něco jiného než oběd? Napadla mě kaše na noc, malá se pořád hodně často budí, ale zase se říká, že na noc ta kaše není uplně vhodná, tak jsem přemýšlela ještě o zelenině na noc? Nebo máte nějakou vychytávku jak „donutit“ mimčo k tomu, aby spokojeně v noci spalo alespoň tři hodiny bez probuzení? :lol: U nás jedeme stále co 2 hodiny (max) kojení a začíná to být pro mě fakt už docela očistec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
12.7.22 15:36

@an-na asi te nepotesim, kamoska kase na noc dava a vubec to na vstavani nema vliv, porad se ji mimco budi po 2 hodinach. Jinak chapu, jak se citis, taky se mi maly ted budi co 2 hodiny na kojeni a je to masakr, taky uz ani nespi v postylce, ale s nama v posteli, protoze jinak by me to vstavani k nemu zabilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
12.7.22 16:25

@an-na já kaše na noc dávám, dokonce doktorka mi řekla že to můžu zkusit a mě malý spíš celou noc a vstává jak kdy ale většinou tak kolem 8,nebo 9 a dokonce i kolem 10 😁 obcas má dny kdy se třeba vzbudí v 5 nebo v 6, to si dá um a jde spát hned dal ale to jsou výjimečné dny
My kaši začali dávat hned jak jsme začali um ve 4 měsících ještě před příkrmy. A u nás to zatím je tak je malý pije um pak kolem oběda dostane příkrm a večer tu kaši, občas mu dám odpoledne ještě třeba ovoce když máme doma, za dva týdny máme 6. Měsíců tak chci pak začít zase přidat něco málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
12.7.22 19:37

@Ronnie.M A začal ti spát celou noc až po těch kaších, nebo už před nima?

@Ernais No, to jsem si tak nějak myslela a nechce se mi ji zbytečně na noc zaplacnout, když to třeba stejně nebude mít efekt. Lip se mi jeví dávat kaši na snídani. Pak třeba postupně přidat ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
12.7.22 19:42

@an-na no upřímně nevím jestli to je kaši a nebo um, začala jsem dávat skoro od začátku um na noc kaši a od té doby mi tak spí. Jen um měl jen pár dní a pak už jsem dávala ty kaše. Ale když bych to porovnal s těmi pár dny kdy byl jen na um než jsem dala kaši tak mi přijde že s kaši mi spí déle. S um mi vstával tak v 8 nejdyl a s kaši mi dokáže vstát i po10. Ale ve výjimečných dnech mi i po kaši vstane třeba v 5 na papání ale jde pak hned spát. Ale to jsou vážně výjimečně dny, třeba jednou za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
12.7.22 20:12

Mně malá spala krásně. Budila se kolem 1 a kolem 4,5 a hned spala dál. A posledních několik nocí se budí po 2 hodinách, první vstávání už i kolem 10 a někdy i po kojení trvá, než zase usne. Takže asi nějaké období…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
12.7.22 22:04

@MajakS Sakrys a jaktoze u nás to období trvá už 5 měsíců :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
12.7.22 22:05

@Ernais Čím si vysvetlujes, ze se ti teď budi na kojení každé dve hodiny? Myslíš, ze hlad nebo kontakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí