Miminko do konce roku – jedeme dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3251
15.9.11 09:53

no jo,to se tak bčas stává.člověk si něco naplánuje a pak je vše jinak…

no nic,mizim,juknu až večer.krásný den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.9.11 09:56

přeeeesně… já až po x-letech pochopila, že na prvním místě by neměla být práce… miliony stějně vydělávat nikdy nebudu :cert: takže teď se dát do pohody a konečně žít jako člověk, jako potenciální máma :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.9.11 10:06

Já jsem to měla podobně, roky jsem byla na vejšce, pak jsem taky chtěla pracovat, páč absolventka se dvěma dětma pak shání práci těžko, že.
Ale v těch 26 už to pak ve mě uzrálo, že už je čas, práce mě sice bavila ,ale podmínky nic moc, tak jsme vysadili HA a čekali jsme s tím, že to bude chvíli trvat a povedlo se hned, rodila jsem pak v 27. Podle mě je to akorát, stihla jsem si něco užít a teď jsem doma s dítětem ráda :-D
Akorát to druhé do třicítky mi nevyjde, to je pravda, ale už je to fuk, hlavně, že přijde :wink:¨

Já si teď vyčítám, že jsme se snažením nezačali dřív, že děti od sebe budou mít hodně let, nebudou si spolu tolik hrát atd.. no s tím už taky nic neuděláme :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6918
15.9.11 10:08

Madi, já osobně si myslím, že je nejlepší mít děti od sebe v rozmezí tak 3-5 let, aby z toho ženská taky nezešílela :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.9.11 10:13

Jo, chtěla jsem tak plus minus tři roky, no ale bude to víc. Já to vidím u švagrovky, má rozdíl 5 let a to už je hodně

• Citovat
  • Upravit
6918
15.9.11 10:24

Podle mě taky hodně záleží na tom, jak to první na to druhé člověk připraví a pak je jedno jaký je věkový rozdíl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
15.9.11 10:25
madi píše:
Jo, chtěla jsem tak plus minus tři roky, no ale bude to víc. Já to vidím u švagrovky, má rozdíl 5 let a to už je hodně

zase ne vždycky si děti rozumí i když jsou od sebe dva roky…to nemůžeš takhle říct. Já mám 4sourozence a nejvíc jsem si rozumněla s tou nejstarší a já jsem nejmladší. Je to i jiný,když jsou sice zasebou ale opačný pohlaví.Jestli se to povede,tak bych chtěla mít druhý po 5-6letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.9.11 10:28
madi píše:
Jo, chtěla jsem tak plus minus tři roky, no ale bude to víc. Já to vidím u švagrovky, má rozdíl 5 let a to už je hodně

Madi, vůbec to není hodně :-) my jsme s bráchou od sebe 6 let a máme výborný a krásný vztah .. strašně rád vzpomíná když jsem byla malá a on mě vodil na pískoviště a hlídal mě :-D .. a máma si to taky nemůže vynachválit :-) myslím, že když už je to první dítě starší, tak z toho má více než když je mu třeba 3. ..
ale je fakt, že je to na každém jak by to chtěl :wink:
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.9.11 10:28

Já vím, že hodně záleží na tom konkrétním dítěti… Náš malý je hodně divoký a zlobivý, proto jsme taky hodně otáleli a zvažovali. Měli jsme se strach, že by prostě miminku ublížil :nevim:
A já mám dva starší bráchy a právě moc společných zážitků nemáme, oni byli vždycky dva spolu a s úplně jinými starostmi, takže jsem de facto byla jedináček :roll: Takže proto jsem chtěla menší rozdíl raději než větší

• Citovat
  • Upravit
14777
15.9.11 10:29

holky přidám se můžu, vidím tady známé tváře lokofa, k acka.Ahoj holky :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.9.11 10:31
madi píše:
Já vím, že hodně záleží na tom konkrétním dítěti… Náš malý je hodně divoký a zlobivý, proto jsme taky hodně otáleli a zvažovali. Měli jsme se strach, že by prostě miminku ublížil :nevim:
A já mám dva starší bráchy a právě moc společných zážitků nemáme, oni byli vždycky dva spolu a s úplně jinými starostmi, takže jsem de facto byla jedináček :roll: Takže proto jsem chtěla menší rozdíl raději než větší

tak pokud byli na tebe dva a oba starší, tak to docela chápu :-) my to možná máme takhle i proto, že jsme neměli tátu .. možná proto byl a je brácha takový :wink: ale nikdy bych neměnila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.9.11 10:31

Karol, já mám bráchy 7 a 9 let starší a ani teď si pořádně nerozumíme, jsme každý úplně někde jinde.. Když oni stavěli a měli malý děti, tak já byla na vejšce, teď když je mám já, oni už je mají velký.
Navíc Adámek k sobě někoho potřebuje, nechci z něj mít rozmazlenýho jedináčka :-D

• Citovat
  • Upravit
198
15.9.11 10:34
madi píše:
Karol, já mám bráchy 7 a 9 let starší a ani teď si pořádně nerozumíme, jsme každý úplně někde jinde.. Když oni stavěli a měli malý děti, tak já byla na vejšce, teď když je mám já, oni už je mají velký.
Navíc Adámek k sobě někoho potřebuje, nechci z něj mít rozmazlenýho jedináčka :-D

Přijde mi to na prd, když si sourozenci nerozumí :-( vidím to u mamky, je ze tří dětí a každý je úplně někde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.9.11 10:38

souhlasím, max. 5 let. Já jsem ze ségrou o 10 let a jsme každá úplně jiná generace, takže to samozřejmě trochu skřípe… Možná proto budu mít děti později než je běžné, být chůvou od svých 10 do 20 let asi taky něco do života dá… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
15.9.11 10:39

Magdi :mavam: a vítej :kytka:

Je v podstatě jedno jaký je věkový rozdíl mezi dětmi, prostě si buď rozumí anebo ne. Záleží na všech okolnostech. U nás je to takhle já nejstarší 29, pak ségra 27 a bráchové: 26,22,19,15 a 14. Nejblíž mám k ségře, ale taky z toho důvodu, že jsme jako holky jenom dvě. Ale rozumím si se všemi, prostě jsme tak naučený a věk u nás zrovna nehraje vůbec žádnou roli. Sice z toho nejmladšího občas kvetu páč je zrovna v pubertě, ale i tak si umíme pokecat a mít k sobě blízko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí