Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22093
20.7.15 12:24
@mirecekblbecek píše:
@lucenka tenkrát tam vozíky nebyly, a víš co bylo zvláštní? že se na mně dívali jako na vyvrhele, co nezvládá svoje děti, ale nikdo nehnul brvou aby mi pomohli. Přitom jsem pendlovala mezi regálama jak divá. a takových situací bylo…třeba se vypařili v baumaxu a šermovali se plátkama na pily, nebo ten adhd se v 10 letech procházel po parapeti při otevřeném okni a ten nejmladší přiběhl žalovat, ten starší měl toho nejmladšího hlídat, at neotírá okno…Prostě nejsme nikdo bez chyby, no.

Nechápu, proč by Ti měl někdo v obchodě pomáhat zvládat Tvoje děti.

Jinak, předpokládám, že mluvíš o těch svých (za pomoci pár na zadek a občas nějaké té facky) skvěle vychovaných dětech, cos o nich psala na předchozích stránkách. Moje děcka byla naučená chodit za ruku přes cestu, s dvojkama to ani jinak nejde. když jsem měla děcka od švagra moje tři šli způsobně vedle mně ty od švagra, mladší kluk se mi v ruce kroutil, jak had, prostě byli hluční, všude jich bylo plno, prostě nevychovaní spratci. Takže jak je možné, že moje 3 jsou ještě dnes vychovanější než ti 2 jejich?(děcka máme stejně staré)jeden je adhd, ostatní nejsou o moc klidnější. a přesto se umějí ve společnosti chovat..

Amen… na to nelze než dodat nic než Tvoje vlastní slova - „vše je o výchově“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
20.7.15 12:29

@BohunkaP bez obav, ty moje utíkali ve 2,švagra syn se takto choval v5. :mrgreen: a mám 3 kluky, slyším na ně samou chválu-už ve školce učitelka žasla, jak si umějí po sobě uklidit hračky, takže ano, vše je o výchově. :mrgreen: letos syn dostal k vynikajícímu vysvědčení pochvalu, mimo jiné, za vzorné chování. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
20.7.15 12:29
@Ploskutáček píše:
Já bych tuhle debatu asi utnul, začíná to být osobní, nemáte ten pocit? Každý ať si vychovává dítě dle svého. Je jasné, že část z nás nemusí s politikou výhradně nefyzických trestů souhlasit a že ti, kteří naopak čas od času fyzický trest použijí, jsou barbaři a křováci. A každý z obou taborů si myslí, že ten druhý je divný a že zrovna on to dělá nejlépe.

Ať už děti vychováváte ale jakkoliv, tak rozhodně není normální, aby rodiče byli ze svých dětí na provaz (minimálně když jsou takhle malé), tak alespoň na mě dotaz zakladatelky působí.Dcerky ji prostě přerostly přes hlavu, je vyčerpaná, unavená. Je to normální? Klidně mě odsuďte, ale myslím, že v tomhle věku má ještě určitě šéfovat rodič a že děti s ním takhle cvičit nemají.

Jiná věc je, jestli za tím není spíš strach z okolí. Já jsem alergický na drzé děti, přiznávám. Když řeknu něco v klidu, po dobrém, a ono vám odsekne nebo je drzé gestikulací, začne ve mně vřít krev. Ale když je drzé v rámci nejužší rodiny, ještě to jde. Když ale tohle udělá před babičkou, dědečkem, cizími lidmi, chápu, že se mamka cití trapně, dítě ji dělá ostudu, a nejradši by se hanbou propadla.

Příspěvek upraven 19.07.15 v 17:07

Mám malou hodnou holčičku, miminko za odměnu a aj taktoho má kolikrát plný zuby… jako malý jsme si sestrou střídavě hrály a střídavě se mlátily, jsme od sebe 15 měsíců, naši toho měli taky občas plný zuby, táta kolikrát vstupoval do našich hádek(ve výsledku jsmy byly naštvané na sebe navzájem a svorně ještě na něj :twisted: ), že jsme sestry a máme se podle toho chovat, že jestli jsme kdy viděly, že by se on takhle hádal se svýma sourozencema… no neviděly, ale zpětnějsme dost slyšely, že tam těch sporů v dětství taky nebylo málo a většinu dospělého života mají nadstandartní vztahy, máti její brácha tak ve 13 zlomil nos, když se dohadovali o kompot tím kompotem, teda né žeby vysloveně chtěl jí ho zlomit a teď jsem u něj s malou na prázdninách… s dětmi je to občas náročné, a vzít deštník je podle mě adekvátní zásah do toho sporu, kdyby na mě 3leté děcko prsklo asi bych ho plácla a nejspíš teda přes pusu s komentářema vysvětlením, že takhle teda ne… kdyby můj muž zareagoval jako zakladatelky, asi bych o něj zlomila deštník… v jejím připadě nevidím zas až takovej problém děti, jako spíš jejich otce a možná dobře, že je v hospodě, než aby se jim doma takhle věnoval… :poblion: jinak bít dítě kvuli čemukoli je takové ošemetné, my a moji bratranci tak když jsme něco provedli následoval trest, věděli jsme dycky za co nás doma „trestaj“, ať už to byl zákaz něčeho, nebo " :? „výprask“, ale zároveň jsme věděli, že nás naši mají rádi i přes ten prohřešek… samozřejmě v pokud jsme něco udělali poprvé, tak spíš vysvětlili proč to nedělat, trest byl až v případě opakování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.7.15 13:16
@brko píše:
Příběh ze života: dítě se v pubertě chytlo party, začalo krást a fetovat. Celá situace dohnala rodiče až k psychologovi:„Pane doktore, my to nechápeme, vždyť to býval takovy poslušny chlapec…“
"Nebojte se, on je stále poslušný, akorát teď poslouchá někoho jiného. " :pankac:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.7.15 13:42

Pro inspiraci: http://www.respektovani.com/detailc.php?… je tam i něco o rizicích pochval, když už zde některé píšete, jak vám všude děti chválí… :)

• Citovat
  • Upravit
3436
20.7.15 13:46

@brko pochval si svoje děti a nepruď, ono závistivci jsou taky kapitola sama pro sebe. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.7.15 13:53
@mirecekblbecek píše:
@brko pochval si svoje děti a nepruď, ono závistivci jsou taky kapitola sama pro sebe. :lol:

ted nevím, co bych ti měla jako závidět… hlavně proto, že závistivá nejsem. Nechápu, čím prudím. Tím, že jsme sem dala odkaz pro inspiraci? Otevřela jsi ho vůbec? Myslím, že ne, tak raději mlč, než se ztrapníš ještě jednou.

• Citovat
  • Upravit
brko
20.7.15 13:55

Odměna či pochvala se jeví jako nejen neškodný, ale dokonce vhodný prostředek upevňování žádoucího chování dítěte. Stejně jako trest však zůstává pouze vnějším impulzem a prostředkem, který odráží nerovnocenný vztah dvou lidí – jeden druhého donutí dělat něco, co by bez odměny či jejího příslibu pravděpodobně neudělal.

Odměny používáme k tomu, abychom dítě motivovali. Paradoxně však používání odměn ve výchově vede ke snížení zájmu o činnost, ke které chceme dítě přimět. Odměnami vlastně dítě učíme dělat věci pro odměnu, nikoliv pro věc samotnou. Bez odměny pak pro něj tato věc nebo činnost už nemá smysl.

Odměny mohou být věcné jako třeba dárek nebo peníze, ale často používáme i odměny slovní, tedy pochvaly. Zatímco se mnoho rodičů mylně domnívá, že nepřiměřené množství chvály může u dětí vést k nezdravému sebevědomí, ukazuje se spíše, že způsobuje pokles vnitřní motivace, nesamostatnost a tendenci dělat věci s otázkou: Co z toho budu mít?

tož tak :mavam: :mavam: :mavam:

Příspěvek upraven 20.07.15 v 13:58

• Citovat
  • Upravit
49159
20.7.15 13:55
@mirecekblbecek píše:
@brko pochval si svoje děti a nepruď, ono závistivci jsou taky kapitola sama pro sebe. :lol:

když dojdou argumenty nastupuje klišé - to je závist.. ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
20.7.15 13:57

@brko hele,to byly kecy směrem ke mně, nedělej ze sebe neviňátko, a svoje děti si budu chválit klidně do nebes, oni mi zato stojí. znáš pojem selský rozum? stačí ho používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.15 13:59
@brko píše:
Odměna či pochvala se jeví jako nejen neškodný, ale dokonce vhodný prostředek upevňování žádoucího chování dítěte. Stejně jako trest však zůstává pouze vnějším impulzem a prostředkem, který odráží nerovnocenný vztah dvou lidí – jeden druhého donutí dělat něco, co by bez odměny či jejího příslibu pravděpodobně neudělal.

Odměny používáme k tomu, abychom dítě motivovali. Paradoxně však používání odměn ve výchově vede ke snížení zájmu o činnost, ke které chceme dítě přimět. Odměnami vlastně dítě učíme dělat věci pro odměnu, nikoliv pro věc samotnou. Bez odměny pak pro něj tato věc nebo činnost už nemá smysl.

Odměny mohou být věcné jako třeba dárek nebo peníze, ale často používáme i odměny slovní, tedy pochvaly. Zatímco se mnoho rodičů mylně domnívá, že nepřiměřené množství chvály může u dětí vést k nezdravému sebevědomí, ukazuje se spíše, že způsobuje pokles vnitřní motivace, nesamostatnost a tendenci dělat věci s otázkou: Co z toho budu mít?

tož tak :mavam: :mavam: :mavam:

Příspěvek upraven 20.07.15 v 13:56

já klukovi odměny za dobré chování nedávám ;) A to že ho v restauraci, na poznávacím zájedzdu někdo pochválí, jak se hezky slušně chová, není nic špatného. Ale o tom se moderním benevolentním matkám může asi jenom zdát.

• Citovat
  • Upravit
brko
20.7.15 14:01

@mirecekblbecek o pochvalach zde psala hlavně lucenka, nebud tak ješitná :* ale ano, když ses tak vehementně hlásila, bylo to i na tebe, aby ses necítila odstrčená. :twisted:

• Citovat
  • Upravit
3436
20.7.15 14:04

Klidně se vsadím, že ty učené kecy o škodlivosti pochval za nějakou dobu bude někdo napadatat a bude modní něco jiného. Prostě člověk má dělat to co je mu vlastní, přirozené, prostě to co mi říká selský rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.7.15 14:05

@lucenka proč píšeš, že matky, které nevychovávají bez bití( tzv. moderní matky),jsou benevolentní??? to je takový nesmysl!! nebo co si pod tím představuješ? :nevim: nejspíš zaměnuješ liberální výchovu s respektující.

• Citovat
  • Upravit
brko
20.7.15 14:08

@mirecekblbecek ono to zas až tak uplně moderní není..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML