Mladé maminy

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
10405
5.8.10 07:33

dobré ráno holky nebojte všechno zvládnete já mám tyhle obavi tdka znovu a to čekám drhý dítě už jsem zvyklá že kristýnka vyrostla a představa miminko a nebudu vědt proč plače je hrozná ale za pár dní se to změní a všechno budete vědet.bdetedobrý maminky.niki nboj po prvním dítěti se hubne dobře já jsem zhubla všechno během 14 dní od potrodu jen by to potřebovalo zpevnit ale po druhým to sem říkala že už budu chodit cvičit já totiž trpím na boky jen co přiberu je to do zadku a boku a když jse těhotná rozjedu se jak prase když to tak řeknu te už nsím těhu gatě co jsem mělau malé před porodem jsou mi volný spíš to břicho vylezlo a měj je vše malí a tlačí a v tom se cítím pohodlně

• načítám...
Michaelakkk
5.8.10 08:57
gabi.design píše:
Holky koukám na to jedním okem, přepínám z Novy, je to hrůza. Doufám že až ty děti vyrostou, tak uvidí co o nich rodiče před X lety říkali a jak je milovali. Je to hnus. Takovým ženským by děti měli zakázat.

Já bych jim děti nezakazovala naopak je dost chápu, celé těhu jsem to dítě n echtěla nevěděla jsem co bude bála jsem se… takže to co říkaly ty těhotné!! Chápu!! proč by se jim ty děti měli zakázat??? Alespoň se to nebojí přiznat…

• Upravit
1718
5.8.10 10:01
Niky7 píše:
Kaci vim, ze to bude znit divne, ale bojim se toho, ze uz nebudu hezka. Hrozne rada jsem se predvadela, mela vysnenou postavu, tancila brisni tance a uzivala si ty slastne pohledy muzu, proste jsem si to uzivala. A ted uz to nebude. Uz nebudu stredem pozornosti. Ach jo. Neumim si to predstavit.

Niky, tímhle se vůbec netrap.Já mám také štíhlou postavu, dřív jsem také tančila. Kamarádky mi záviděly,prý jsem jako modelka,ale já nikdy po tomhle netoužila. Naopak moje štíhlá postava mi vadila,hodně holek mě pomlouvalo a nebavilo se semnou,protože jsem se líbila klukům.Po prvním těhu jsem přibrala z 57kg na 62 a tu váhu jsem si držela,jelikož měřím 177cm. Pořád budeme krásný,ženy jsou prý nejkrásnější v těhotenství,no já si sice,tak nepřipadám,protože mi vyskakaly znovu beďáky,ale je pravda,že příteli připadám ještě víc sexy než předtím. :-D

• načítám...
1718
5.8.10 10:06
Michaelakkk píše:
gabi.design píše:
Holky koukám na to jedním okem, přepínám z Novy, je to hrůza. Doufám že až ty děti vyrostou, tak uvidí co o nich rodiče před X lety říkali a jak je milovali. Je to hnus. Takovým ženským by děti měli zakázat.
Já bych jim děti nezakazovala naopak je dost chápu, celé těhu jsem to dítě n echtěla nevěděla jsem co bude bála jsem se… takže to co říkaly ty těhotné!! Chápu!! proč by se jim ty děti měli zakázat??? Alespoň se to nebojí přiznat…

A když si to dítě nechtěla,proč si ho měla? Neber to zle,ale zajímalo by mě to.
Holky,které dítě nechtějí,tak si buď dávají velký pozor,aby do toho nepřišly a nebo choděj na potrat.Pár takových znám. :evil:
Nedokážu si představit,že bych své dítě nechtěla,nadávala mu,že sem ho raděj mít neměla,že mi zkazilo život. Podle mě takový lidé nebudou mít nikdy ze svými dětmi upřímný a milující vztah.

• načítám...
10405
5.8.10 10:09

jojo to chlapům se to líbí těhotný holky.muj mnžel byl taky hotovej když jsem čekala malou a ted než jsem otěhotněla říkal jak se už na to tě ší že budu krásná že teda jsem furt ale tohle je něco jinyho :mrgreen:

• načítám...
2532
5.8.10 10:31
myspulka píše:
Michaelakkk píše:
gabi.design píše:
A když si to dítě nechtěla,proč si ho měla? Neber to zle,ale zajímalo by mě to.
Holky,které dítě nechtějí,tak si buď dávají velký pozor,aby do toho nepřišly a nebo choděj na potrat.Pár takových znám. :evil:
Nedokážu si představit,že bych své dítě nechtěla,nadávala mu,že sem ho raděj mít neměla,že mi zkazilo život. Podle mě takový lidé nebudou mít nikdy ze svými dětmi upřímný a milující vztah.

taky si myslím…

• načítám...
Niky7
5.8.10 11:54

Myso, ale ja to dite chtela. jen ty hormony jak se bouri vis, to jsem napsala jen proto, ze mam strach, ale hrozne se na mimi tesim. Kdyby to slo uz rodim :mrgreen:

• Upravit
1718
5.8.10 12:00

Niky,každá máme strach.Mám taky obavy jestli to zvládnu,ale to má každá nastávající maminka.

• načítám...
2532
5.8.10 12:02

Niki je jasné, že to bude už maličkojiné než dřív…ale všechny kila lehce shodíš civčení, kojením atd… a když už třeba nebudeš jako dřív… tak budeš určitě krásná sexy maminka.. :wink:

• načítám...
Niky7
5.8.10 12:07

Holky tak vam moc dekuji a poslu ty slibene clanky.

• Upravit
2532
5.8.10 12:09
Niky7 píše:
Holky tak vam moc dekuji a poslu ty slibene clanky.

Niki proč tu nemáš žádné fotečky??? :think: jsem zvědavka :mrgreen:

• načítám...
13335
5.8.10 12:12

Holky chystám se na focení, teda ne já ale mě. Takové ty, kde nebude nic vidět, jen bříško a obličej ale na sobě toho mít nebudu. Chci nějaký pěkný obraz s bříškem i jako obraz na zeď. Máte někdo nějaké typy? Nechyli jste se tak někdy fotit?

• načítám...
Niky7
5.8.10 12:12

5 věcí, které vaše dítě nepotřebuje.
Neutrácejte zbytečně! Vaše miminko, které čekáte, nepotřebuje všechno, co prodejci dětského zboží, nabízejí! Vím to z vlastní zkušenosti, mám doma řadu věcí, které jsem nikdy nebo skoro vůbec nevyužila. A není se čemu divit, vše se pozná až s praxí. A jak to bylo u vás? Poraďte ostatním maminkám!
Nůžtičky na nehtyCo vám v porodnici neukážou, je určitě stříhání malých nehtíčků, protože se mají poprvé stříhat až doma. Určitě si budete říkat, jak proboha mám takové pidinehtíky ostříhat a budete mít strach, abyste je nestřihly či nepíchly. Prodejny tak nabízejí speciální nůžtičky s kulatou špičkou od 50 do 150 korun. Většinou ale zjistíte, že jsou na jemné dětské nehtíky příliš tlusté a vy tak nejlépe ostříháte miminku nehty klasickými ostrými nůžkami z manikúry. „Bohužel jsem si je také na začátku koupila, ale už jsou dávno někde v koši," potvrzuje maminka Eva (29) z Ústí nad Labem
Spací pytelPokud máte obyčejnou peřinku na miminko, bohatě vám postačí. Navíc spací pytle (takové malé spacáčky) jsou omezené svou velikostí, takže dítě vám z nich za chvíli vyroste. Spací pytel sice zajistí, že se vaše miminko v noci neodkope a neprochladne, ale některé děti zase mají radši, když si mohou před usínáním pořádně zakopat. Navíc jsou některé pytle zbytečně drahé. Koupíte je od 100 korun, ale mohou stát i 2000 korun. Jeden takový i mně leží doma ve skříni
I já dala na reklamu a koupila jsem naší Alici spací pytel (velikost do 6 měsíců) a těšila se, že v něm bude spokojeně spát. Realita ovšem byla jiná. Pokaždé jsem bojovala se zapínáním a pak nám Ála tak rychle vyrostla, že se jí do něj nevešla ramínka již ve třech měsících. Tedy jsme ho užili asi tak 10× a to mi těch 600 korun přišlo jako vyhozených z okna.
Milena Bohatová Mám dvouměsíční vnouče, tak jsem se ptala u zdroje. Čerství rodiče rozhodně nedoporučují detektor tepu a dechu pro dítě (2500 korun). Já jako babička nemám sympatie k plyšovým „hejblatům" nad postýlkou, protože podle mě rozostřují miminku zrak – nutí ho šilhat. Stejně tak v prvních měsících jsou lepší omyvatelné hračky, než plyšové lapače prachu.
Nadšení rodiče si rádi pořídí domů jemné váhy, aby sledovali denní přírůstky miminka. Jsou zcela zbytečným výdajem, protože každých 14 dní vám mimi zváží odborně u lékaře.

Koš na plenyJe to sice příjemná vymoženost moderní doby, ale když se zeptáte jakékoli zkušené maminky, řekne vám, že je to ve výbavičce zbytečnost číslo jedna. I mně osobně postačil úplně obyčejný koš, do kterého jsem dala odpadkový pytel se stahovacími uchy a vůni. Plenky balím jednotlivě do igelitových sáčků za pár kaček. Zabere to jen pár vteřin a plenky jsou také dobře izolované. Sice je nutné vynášet tento odpad častěji, ale stejně chodím s kočárkem pravidelně každý den na vycházky. Za takový koš totiž ušetříte minimálně 1000 korun a to nepočítám jednotlivé kazety se speciálními sáčky, které stojí
kolem 200 korun a musíte je doplňovat každý měsíc.

• Upravit
Niky7
5.8.10 12:13

Balonková odsávačka hlenůNa trhu jsou různé druhy odsávaček hlenů. Většina maminek, nyní už včetně mě, však zastává názor, že nejlepší odsávačky jsou ty, které se dají připojit na vysavač. Kupodivu jsou daleko šetrnější. Balonkové odsávačky totiž fungují na ruční mechaniku a nemají takový tah, který je při dětské rýmě potřeba. Takže při výběru odsávačky buďte určitě ostražité a dejte na názory vašich kamarádek. Alespoň nemusíte vyhazovat další zbytečnou stokorunu.
Nebesa
Lapač prachu! To je jednoznačná odpověď, na které se shodují maminky v diskusích na internetu. Některé sice namítnou, že postýlka s nebesy je romantická a že miminko má větší klid. Věřte však, že nebesa, ačkoli stojí kolem 500 korun, jsou skutečně jen zbytečnou okrasou a váš drobeček se bez nich bezpochyby obejde. „Já je měla na oba kluky, protože se mi to líbí a ta postýlka vypadá hezky a mám pocit, že tam má mimčo větší klid, ale je to o názoru," prozrazuje Lucie (29) z Prahy.
Není sice jednoduché určit, jaké další zbytečnosti existují, protože co maminka, to jiná zkušenost, ale pokud patříte mezi prvorodičky, radím vám, nepořizujte moc věcí dopředu. Vaše miminko vám dá samo najevo, co vyžaduje a co se mu nelíbí. Navíc nemůžete dopředu vědět, zda budete kojit či nikoli, zda budete potřebovat lahvičky, sterilizátory nebo ohřívače lahviček. Vždyť v dnešní moderní době můžete vše koupit během jednoho dopoledne. A pokud nebudete pořizovat alespoň těchto pět zbytečností, které zde popisujeme, ušetříte tak tři až čtyři tisíce.

• Upravit
Niky7
5.8.10 12:17

Holky kdyby jste jeste neco chtely jsou tam tyto clanky, tak si vyberte a ja poslu:)
Mluvit s miminkem v bříšku? Ano!
Jak často kojit?
Stříhání nehtíků nemusí být horor!
Devět kroků ke klidnému spánku dětí
Návrat z porodnice - buďte připraveny!
Mateřská? To vážně není dovolená!
Aby bylo miminko zdravé a krásné
Kojit? Ale co když to nejde?
Látkové vs. jednorázové plenky
Mimča v mrazu a plískanicích
Jak ukončit kojení bez pláče

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová