Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MamuškaLuci No já sice plánovala dítko brzy, protože děti miluju, ale taky jsem to měla v plánu až po škole
…Musela jsem školu ukončit, takže momentálně mám jen základní vzdělání, to jediné mě tak mrzí no
…Ale teď je nejdůležitější malá a ať je zdravá a má se dobře
…Už mě to břicho ale začíná trochu štvát
,mám navrch už 18 kilo
,šíleně mě bolí kyčle a taky trochu žebra, když dlouho chodím tak mám nohy jak z železobetonu a sotva se valím
,dnešní noc byla děs, chytala jsem hrozné křeče do lýtek takže jsem se zhruba co hodinu budila bolestí, no a dneska mě kvůli toho bolí nohy jak kdybych běžela maratón
, uff ať už je malá venku
, přítel se mi furt směje a říká mi že jsem koblih
Už toho mám fakt trochu dost
![]()
@Denina to já jsem v prvních měsících zhubla na 54 kilo a moje konečná váha byla 63 což je i moje dnešní váha
Já měla mini bříško
kolikrát jsem si i říkala jak se tam ten malý vejde…neměla jsem ani nějaké velké potíže…akorát záda mě boleli a co bylo pro mě nejhorší bylo, že jsem za večer šla i 6krát čůrat což byla pro mě fakt hrůza
rodila jsem v březnu takže jsem bříško měla převážně v zimě což je pohodička, protože mě nějak netrápily horka
tak Ti přeju at to máš co nejdřív za sebou a hlavně at jste obě dvě zdravé a špokojené:) a kde budeš rodit?
@MamuškaLuci jojo to máš pravdu, je to součástí vztahu, tím že jsme spolu 7 let, tak jsme jich pár překonali ale tohle bude hodně velký problém, protože nám zavařil tchán dost ![]()
@Petule69 aha to mě mrzí…já mám naštěstí suprovou tchyní a tchána bych neměnila s nikým na světě
a co se stalo jestli se můžu zeptat? jestli o tom nechceš psát tak to samozdřejmně chápu nechci být dotěrná…
@MamuškaLuci Joo tak to ti s tou váhou docela závidím teda
já začínala zhruba na 58-60 kilech na 170cm..no a teď se už nehoráznou rychlostí blížím k 80kg
..tak jen doufám že to dám po porodu dolů a že budu patřit k těm šťastným co zadržujou hromadu vody a na hubnutí jím pomáhá kojení…no joo jsem bláhová
.. Mě záda občas taky bolí, ale třeba to čůrání mám v poho, stávám jen jednou v noci občas 2× takže pohodička
,mě spíš trápí prsa, měla jsem malý prsa ale narostly tak minimálně o číslo
to by samozdřejmě až tak nevadilo kdyby se mi na nich ale neudělali strie že
..takže já už se jen modlím ať se mi ty hnusáky strie neudělají aji na břiše, tiše doufám že ne, zatím nemám kůži něják extra našponovanou tak si dávám naděje, navíc mamka nemá taky žádné strie a to ona měla obrovské břicho, jelikož má takovou postavu že má dlouhé nohy a krátký trup (když si vezme bokové kalhoty stejně je má po pupek
),takže ta měla bachor už v 3 měsíci a nemá žádné šrámy, prý je to i trochu dědičné takže DOUFÁÁÁM
..A rodit mám v plánu na Fifejdách, mají to tam teď prý nově zrekonstruované tak jsem zvědavá
..Ty jsi rodila kde?..
@MamuškaLuci Ále tchán je zadlužený a tak si vzal pulmilionovou pujčku na splacení jenže mu ji nedali bo je v registru dlužníků, takže to vzal na sebe přítel, ten to platí bance měsíčně a tchán nám to posílá zpět takže jsme nebyli ztratní, jenže ted už 4 měsíce to neplatí, protože má exekuci na plat a platit to jen tak nebude takže jsme v prdeli, bavila jsem se dvěma právniky a nic moc s tím dělat nejde ![]()
@Pettule69 áále…uvidíš, že to bude v pohodě
My měli s přítelem krizi celou zimu
ale s jarem je to o něco lepší ![]()
@Denie Ahoj ahoj
určitě to není moc málo. Máte krásné jméno
tak to už máš taky za pár, který měsíc máš termín? Vidím, že je tady hodně letních dětiček ![]()
@MamuškaLuci Aha, tak vy to máte trošku jinak, my zkouškové nemáme, zkouší nás a píšeme písemky průběžně…
Já si dnes pospala do půl deváté
Asi dobře svítil měsíc ![]()
@Denie Koukám že chceš rodit na Fifejdách…já tam rodila, zrekonstruovaná je pouze porodnice, šestinedělí je jak za doby komančů…jinak personál dobrý ale jak ti nepůjde kojení tak jak mě tak to bude boj i s personálem i s dítětem, pozor si hlavně dej na dětskou doktorku z novorozeneckého Liškovou…to je případ sám o sobě
@Pettule69 Jejda… no tak to je špatné… osobně nechápu, že si to přítel vzal na sebe… Je jasné, že chce tatínkovi pomoct, ale takhle…
já bych si asi na nikoho půl milionu teda nevzala ![]()
@Markétka91 Ahojky
,jojo letních dětiček je tu hodně, termín mám 17.červcence a děkuju za pochvalu jména, většina rodiny kroutí hlavou, že prý chudák malá nebude mít svátek
![]()
@Pettule69 Jee tak to díky za info, jojo já vím že jsou jen sály zrekonstruované, ale teda nevěděla jsem že na tom šestinedělí je to takvá hrůza
, právě všichni co tam rodily si Fifejdy chválily, tak uvidíme, však ono je v celku jedno kde to bude že, hlavně že už budeme mít prcka u sebe
.. Já právě nechtěla jít rodit na fakultku že prý je to tam jak na běžícím páse atd.,no a Vítkovice nevím, všichni si je chválí ale já prostě při pohledu na jakém místě ta nemocnice jenom stojí tak mi to stačí, byla jsem tam jen jednou když mi bylo asi 12 na očkování TBC takže si moc nevybavuju jak vevnitř vypadá
takže proto jsem zvolila ty fifejdy no
..
@Denie já taky na Fifejdách porodní sály mají nové, ale poporodní je čistý hnus…sprchy hrůza a děs, televize nešla, protože před odchodem někdo vykradl skřínku na mince…personál nebyl zase tak špatný, ale běž raději do Vítkovic, byla jsem se tam podívat a na poslední chvíli jsem se rozhodla pro Fifejdy, protože to bylo blíž…Vítkovice jsou krásné
mají tak takové malé příjemné porodní sály a poporodní je taky moc krásné
příště jdu do Vítkovic určitě
a v sedmém měsíci jsem byla hospitalizovaná v Porubě, protože se malý s 1 700 gramy tlačil na svět
naštěstí bez úspěchu
tam to je taky hezké, ale návštěvy o ničem jen asi na dvě hodinky a můžou tam přijít maximalně dvě osoby najednou…tak uvidíš poradím Ti běž se všude podívat…dělají všude prohlídky tak Ti vše o té porodnici řeknou a ukážou ![]()
@MamuškaLuci To je jak na schvál že zrovna ta porodnice která mě vůbec ale vůbec neláká tak je nejlepší, a ta kterou znám nejlíp a na kterou jsem zvyklá, nekolikrát jsem tam za někým byla na návštěvě nebo jsem tam aji ležela tak je nejhorší
ach jo, asi si fakt budu muset zajít na ty prohlídky všude a pak se uvidí, i když jsem měla v plánu že na žádnou prohlídku nepůjdu
.Mě se na těch Fifejdách líbí taky to že jak je to udělané nově tak na jednou tom porodním sále je vana do které může rodička jít na první dobu porodní, to se mi hodně zamlouvá ![]()
@Petule69 tu jsem taky měla
to je opravdu doktorka :/ přišla a řekla mi no to je ten chlapeček co jsme ho kontrolovali prvního jojo no podívejte se malý měl zástavu museli jsme ho oživovat, ale už je dobrý a než jsem se stačila v tom šoku na něco zeptat už ji nebylo vidět :/ a nebyla jsem moc spokojena já měla hrozné problémy se šitím nástřihu měla jsem to celé nějaké zauzlované no hrůza…měla jsem mladého doktora, s prominutím úplného mamlase i teď při sexu mě to pořád trochu bolí…já jsem měla nehorázné bolesti a týden jsem mohla jen ležet a i kvůli toho jsem odstavila malého a začala se sunarem
neměl borátko jak tahat
no a když jsem to řekla sestře to nic není to je dobré to se jen hojí nikdo mi s malým nepomohl ikdyž já jsem nemohla na nohy
pro jídlo jsem si musela chodit sama ikdyž všichni věděli, že se opravdu nemohu skoro hýbat…v Porubě nám jídlo nosili na pokoj, abychom se nenamáhaly…no a pak jsem zjistila, že známá měla uplně to samé co já a doktor ji řekl že na to se může i umřít, že se jedná o nějaké zanícení…ale tam to nikdo neřešil mě pustili domů, i když mě přítel pomalu nesl na rukou…už bych tam nešla
@Denie ta vana je ale myslím na porod ale neber mě vážně nejsem si jistá a myslím že se to i platí za ten porod ve vodě ted si nejsem ale vůbec jistá
já tam chodila na ty prohlídky a myslím, že jsem to tam četla…no a co bylo UPLNĚ NEJHORŠÍÍÍÍ, když jsem rodila a měla šílené bolesti dvě úžasné sestřičky se mi normálně smály :/ jim přišlo vtipné, že já trpím jako zvíře…no prostě Fifejdy už ne :/
@Pettule69 půl milionu? ježiš tak to mě mrzí…to musí být hrozný zásah do financí..