Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MamuškaLuci No tak to já právě četla že na Fifejdách porod do vody není možný, že je tam nově daná vana ale jen na první dobu porodní a na samotný porod musí rodička z vody ven
,uvidíme, zajdu si na ty prohlídky a pak se rozhodnu, teda ale jako pěkně jste mi daly broukla do hlavy
já už byla definitivně rozhodnutá, ale pořád se nemůžu smírit s tím že bych měla jít do vítkovic, to asi fakt ne
Vím že všichni to tam chválí, ale já jen slyším vítkovice a ježí se mi chlupy na celém těle
,jako já nejsem žádný rasista že by mi to vadilo kvůli toho že vítkovice jsou plné cigánů, spíš mi jde celkově o to prostředí, prostě vždycky když jsem vítkovicema procházela nebo projížděla tak mě až děsilo jak všechny obchůdky jsou zabarykádované víc než česká národní banka a tak
![]()
@MamuškaLuci mno dokud to tchán platil tak jsme to nepoznali ale ted 4 měsíce má výpadek a už se vezem, takže máme veselo a s chlapem jsme strašně díky tomu rozhádaní ![]()
@Denie náš malý se narodil 18.července
Vítkovice ti můžu vřele doporučit, krásné porodní sály, krásné šestinedělí, čisté pěkné záchody. A sestřičky na jedničku
Opravdu jsem tam byla moc spokojená
Jinak na rodinu se vyprdni, hlavně, že se to jméno líbí vám… ![]()
@MamuškaLuci píše: @Petule69 tu jsem taky mělato je opravdu doktorka :/ přišla a řekla mi no to je ten chlapeček co jsme ho kontrolovali prvního jojo no podívejte se malý měl zástavu museli jsme ho oživovat, ale už je dobrý a než jsem se stačila v tom šoku na něco zeptat už ji nebylo vidět :/ a nebyla jsem moc spokojena já měla hrozné problémy se šitím nástřihu měla jsem to celé nějaké zauzlované no hrůza…měla jsem mladého doktora, s prominutím úplného mamlase i teď při sexu mě to pořád trochu bolí…já jsem měla nehorázné bolesti a týden jsem mohla jen ležet a i kvůli toho jsem odstavila malého a začala se sunarem
neměl borátko jak tahat
no a když jsem to řekla sestře to nic není to je dobré to se jen hojí nikdo mi s malým nepomohl ikdyž já jsem nemohla na nohy
pro jídlo jsem si musela chodit sama ikdyž všichni věděli, že se opravdu nemohu skoro hýbat…v Porubě nám jídlo nosili na pokoj, abychom se nenamáhaly…no a pak jsem zjistila, že známá měla uplně to samé co já a doktor ji řekl že na to se může i umřít, že se jedná o nějaké zanícení…ale tam to nikdo neřešil mě pustili domů, i když mě přítel pomalu nesl na rukou…už bych tam nešla
ty bláho no ty máš teda taky zážitky z porodnice, já popravdě na Fifejdy už víckrát nejdu, porod byl vyvolávaný, křížové bolesti, trvalo to 12 hodin než se malý od vyvolání narodil, no děs, šití jsem měla taky docela velké, ale díkybohu mi se všechny rány strašně rychle hojí, takže do týdne jsem byla v pohodě…kojení mi nešlo, malý se neuměl přisávat, a to pořád bylo jen maminko kojte, kojte, malý trpěl na koliky jak blázen no šílenost, pak jsem se dostala do poporodní deprese, přítel mi vyčítal, že nekojím, tchýně taky, no začátky moc růžové nebyly ![]()
Jezis holky, to mate teda takove zkusenosti s fifejdama jo?
to je hrozny…
@Markétka91 Taky koukám s vyvalenýma očima že mají takovou špatnou zkušenost s Fifejdama
..Mě jí furt všichni doporučovali a všechny maminy chválily jak je to tam super, jediný mínus co řekl fakt asi každý je ta doktorka Lišková, na ní fakt si stěžovaly všechny které s ní měly tu čest. Ale jinak všichni jen chvála, a třeba s tím kojením, že byl problém že setřičky neporadí atd atd tak to jsem spíš slyšela na fakultku že si lidi stěžovali že sestřičky tam nemají čas vůbec poradit, ale fifejdy všichni pohoda, Tohle jsou jedny z prvních negativních ohlasů co na Fifky slyším
..Když mě tam děsně láká ta vana na tu první dobu porodní, prý je díky tomu velká šance vyhnout se nástřihu, jak máš porodní cesty prokrvené a „rozmočené“ z té vody tak je hráz pružnější takže se spíš vyhneš nástřihu než když jsi jen ve sprše ![]()
@Denie ono na tu přípravu porodních cest existuje i nějaké Epi-no ale jak jsem koukala na ty ceny tak to je mazec
@Pettule69 Taky jsem o tom už slyšela, ale taky jsem slyšela o tý ceně a jakoo pěkná zlodějna!!!
…Takym jsem slyšela o masáži hráze, ale to mě něják nebere
za prvé jsem moc nepochopila tu techniku jak se to vlastně dělá a za druhé podle toho jak jsem to pochopila tak bych si tam ani nedosáhla přes ten pupek
a chlapa do toho zatahovat taky nechci, protože jak ho znám tak by to bylo zbytečné
…
@Denie kamarádka si místo epina koupila anální kolík s balonkem
a prý to má podobné využití, a jinak masáž hráze je pěkně k prdu. už i v porodnici na prohlídce nám to říkali ![]()
@Pettule69 Tak to je fajn že je k prdu, aspoň nebudu mít výčitky svědomí že jsem pro to abych nebyla nastřižená nic neudělala
![]()
Holky jak říkám na Fifejdy bych už fakt nešla…tak za osm let budu rodit ve Výškovicích
a co vy kdy planujete druhé já chci začít budovat nějakou,,kariéru" tak chci až tak za 8 let, ale zase mi je líto že malý bude tak dlouho sám ![]()
@Denie Já jsem taky na ně neslyšela skoro žádné špatné ohlasy, sama jsem se rozhodovala mezi Vítkovicema a Fifejdama, ale nakonec vyhrály Vítkovice, to šestinedělí na fifejdách opravdu nic moc…
ale ta vana mě taky lákala
i když, já bych ji stejně ani nevyužila, žádná teplá voda, ani sprcha mi nepomohla… nebyla jsem schopna niceho jineho, jen lezet na lehatku
@MamuškaLuci Lucinko já bych druhé chtěla nejdřív, až se s malým domluvím
Nejlepší by bylo, ho dát do školky, odpracovat si rok, dva a vrhnout se na druhé.. nechci, at jsou zase o moc od sebe, tech 5 let idealni pro me ![]()
Tak se pridam jen k poslednin komentarum, zbytek jsem necetla. Rodila jsem ve Vitkovicich a super. Stezovat so nemuzu ani na odd. sestinedeli.
A vzpominam na to rada ![]()
@Markétka91 já to taky tak chci hlavně něco odpracovat a hlavně at je malý ve školce
nebo ve škole
tak uvidíme třeba to zase osud zařídí po svém ![]()
@Martinaxxx já jsem celou dobu chodila do Vítkovic mám tam totiž gynekoložku
moje chyba, že jsem se na poslední chvíli rozhodla jinak ![]()