Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S tím nic dělat nemůžeš, je to jen a jen její věc. Ovšem v tomto případě si myslím, že už to je zbytečné řešit.
Ber to pozitivně. Bude mimísek, bude porodné, bude na rum. A bude dostávat dávky, takže ji bude zase živit stát a né ty. ![]()
Achjo, to je případ. Souhlasím s @MaminkaLucka . Nevypadá to, že by matka dostala rozum, a kdoví, jestli už není v tom. Ale kecy o tom, jak je „konečně šťastná“, to mi teda zvedlo tlak…
Já bych se spíš soustředila na mladší sestru, protože kdoví, jestli by na ni péči o nemluvně matka nehodila a odnesla by to ona (a to případné mimčo, samozřejmě).
Zakladatelko, co na to tvoji sourozenci?
A on je ve svém věku také tak nadšený z možného rodičovství? Z toho, co píšeš, je mi smutno. Před rokem potrat a letos touha po dítěti? Kdyby aspoň byla mámou všem svým dětem v minulosti, ale jestli na vás kašlala tenkrát, brzo jí omrzí i další dítě. Nezbývá než doufat, že se nezadaří ![]()
@jankajj píše:
Leda by matka byla adept na zbavení způsobilosti k právním úkonům. Pak by se něco dělat dalo.
Je mi zakl- líto- zakl. jsi úžasná, že jsi se z takovýho prostředí vyhrabala!!!- matce bych nechala svéprávnost omezit- zbavit to už nejde (ne úplně), ale u omezené svéprávnosti se musí rozhodnout i o nezl. dítěti- o sestru 10 let se zakl. postaráš? Pokud ano, nechala bych matku určitě omezit, zavřít do blázince a sestru bych si nechala dát do péče.
Tvoje matka je silně nezralá osobnost a s tím bohužel nic nenaděláš.
Svéprávnosti ji asi nikdo nezbaví, můžeš doufat, že se jim třeba nezadaří. A co její známost, má stejně sluníčkový postoj? ![]()
Drž se ![]()
Zakladatelko, radu jak mamce to rozmluvit nemám, jen si sedni se svou babičkou a ostatními sourozenci a domluvte se, že svojí mámě nebudete finančně pomáhat. Toto je jediná cesta, jak by mohla tvoje máma dospět. Jen je potřeba pomoci zatím nejmladší sestře.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, řeším teď takový problém s mou mámou. Za jiných okolností by mi to bylo jedno, ale teď se to týká mě, i sourozenců. Má matka se zbláznila. Našla si před měsícem novou známost, zase se zamilovala a oba teď blazní, že chtějí svatbu a miminko. Nevím, co je to za chlapa, neviděla jsem ho. Máma mi ale říkala, že je hodný, nepije, jako její předčasný chlapi, chodí do práce…Mám ještě další 4 sourozence, stejného tátu nemáme. Problém je, že máma je celý život finančně negramotní, naši otcové jsou tragédi, s kterými se nevídáme. Každý vlastně byl alkoholik a flákač. S mámou dlouho nevydrželi, tak převážně nás vychovávala sama, nebo byli u nás strejdové. Vlastně se o nás staraly babičky. Jak finančně, tak učení do školy, placení pomůcek do školy, oblečení…Když jsme vyrostly, tak jsme se staraly jako děti tak nějak o sebe. Já byla nejstarší, tak jsem měla vše na starost. Dělala dětem svačinu, vyzvedávala, po škole s nimi dělala úkoly. Nejmladší dítě(10let) vyrůstá ja jak dříví v lese. Mámě už i hrozilo, že jí ségru odeberou. Před rokem si chodila do půlnoci venku a chytli jí policajti. Musela to nějak obhajovat před sociálkou, je toho víc, ale to nechci rozebírat. Zkrátka je mi nejmladší líto a občas si jí bereme na víkend k sobě, dám jí třeba nějakou kačku, bereme jí na výlet. Máma měla vždy na prvním místě chlapa, takže když jí otec dítěte opustil, našla zas nového a svět se zas točil kolem jeho. Já se ale bojím, že fakt otěhotní a že je pořád plodná až, až a když jí to s chlapem nevyjde, zas to dítě bude chudák. Máma je jako babička na ho.no,o vnoučata se nezajímá a zavolá, když musí smáznout exekuci…Vím, že mě třeba někdo z vás odsoudí, ale já se prostě bojím, že jí zas ten chlap opustí a dítě pak bude vychovávat ta nejmladší a mě ho bude líto, takže zas budu mít na starost další dítě. Vůbec nevím, jak jí tenhle debilní nápad vymluvit, řekla mi na to, že je to její život a že je konečně šťastná…
Hele dojdi na místně příslušný soud- ten, v jehož obvodu matka bydlí- pokud nevíš, napiš mi sem, kde bydlí nebo mi to napiš do sz- nech tam sepsat návrh na omezení svéprávnosti matky- popiš vše, co dělá, s tím, že chceš nechat předvolat babičku (její matku) i další babičky, všechny zletilé sourozence- nebo ať vás tam klidně jde rovnou k tomu návrhu víc- předem se teda objednej, pokud máš další svědky- vaše otce, co já vím, sousedky, kamarádky, její doktory a tak, dej i jejich vyjádření a svép=rávost jí omezit nech.
@elen-ka píše:
Zakladatelko, radu jak mamce to rozmluvit nemám, jen si sedni se svou babičkou a ostatními sourozenci a domluvte se, že svojí mámě nebudete finančně pomáhat. Toto je jediná cesta, jak by mohla tvoje máma dospět. Jen je potřeba pomoci zatím nejmladší sestře.
To říkáme pořád, že pomáhat nebudeme.Ale matka citově vydírá. Jak jí hrozí vystěhování, že neví kam se sestrou půjde, že skončí na ulici. Opravdu je jak dítě, které spoléhá na ostatní. Sourozenci mají kvůli ní i nějaký dluh, jelikož citově vydírala a vzali si na ní půjčku. Sice malou, ale matka samozřejmě nesplácí, splácí to oni.Na mě to zkoušela taky, ale já se nedala. Upřímně je ale těžké říct tvrdě NE, já se vymlouvám teda na manžela, že nemohu. Sourozenci už jí pomáhat nechtějí, když jim naposledy volala, že potřebuje 20 000,jinak jí vezmou nábytek, řekli že nemají, ale sestře to stejně nedalo a dala jí to z našetřeného:( Neumím si představit, jak dopadne jednou
Skončí na ulici..Babička má slabé srdce, bojím se, že kdyby se to povedlo, sekne to s ní
Už tak se pořád nervuje. A je mi líto 10leté
Je to hnusné, ale evidentně na tvou matku neplatí argumenty. Možná bych zkusila něco ve smyslu: „Nejsi už nejmladší o to víc by jsi se měla starat nejen o sebe, ale taky o toho svého. Když otěhotníš můžeš nabrat, o mimino se musíš starat a tak na chlapa nebude tolik času. Aby ti pak neutekl za mladší, která má dost času a víc financí se o sebe starat a večer kolem něj bude moct poskakovat bez rušení dítěte.“
Mě sice tento způsob uvažování přijde ujetý, ale na tvou matku by mohl platit ![]()
@Sexynohy tady můžeš říkat co chceš a nebude to nic platné
Vlastně je všechny vydírá svou 10 letou dcerou. Protože jim je té holčičky líto, tak jí pomohou.
@Anonymní píše:
To říkáme pořád, že pomáhat nebudeme.Ale matka citově vydírá. Jak jí hrozí vystěhování, že neví kam se sestrou půjde, že skončí na ulici. Opravdu je jak dítě, které spoléhá na ostatní. Sourozenci mají kvůli ní i nějaký dluh, jelikož citově vydírala a vzali si na ní půjčku. Sice malou, ale matka samozřejmě nesplácí, splácí to oni.Na mě to zkoušela taky, ale já se nedala. Upřímně je ale těžké říct tvrdě NE, já se vymlouvám teda na manžela, že nemohu. Sourozenci už jí pomáhat nechtějí, když jim naposledy volala, že potřebuje 20 000,jinak jí vezmou nábytek, řekli že nemají, ale sestře to stejně nedalo a dala jí to z našetřeného:( Neumím si představit, jak dopadne jednouSkončí na ulici..Babička má slabé srdce, bojím se, že kdyby se to povedlo, sekne to s ní
jste blázni, musíte říct sami nemáme nebo zničí i Vás
.Ani se nedivím jak se chová když je pořád někdo kdo to za ní vyřeší, nakonec jí chlap opustí a Vám hodí mimino na starost ![]()
@Marcam píše:
@Sexynohy tady můžeš říkat co chceš a nebude to nic platnéVlastně je všechny vydírá svou 10 letou dcerou. Protože jim je té holčičky líto, tak jí pomohou.
Já myslím jen ohledně toho pořizování dalšího potomstva. K tomu byl můj příspěvek ![]()
@Anonymní píše:
To říkáme pořád, že pomáhat nebudeme.Ale matka citově vydírá. Jak jí hrozí vystěhování, že neví kam se sestrou půjde, že skončí na ulici. Opravdu je jak dítě, které spoléhá na ostatní. Sourozenci mají kvůli ní i nějaký dluh, jelikož citově vydírala a vzali si na ní půjčku. Sice malou, ale matka samozřejmě nesplácí, splácí to oni.Na mě to zkoušela taky, ale já se nedala. Upřímně je ale těžké říct tvrdě NE, já se vymlouvám teda na manžela, že nemohu. Sourozenci už jí pomáhat nechtějí, když jim naposledy volala, že potřebuje 20 000,jinak jí vezmou nábytek, řekli že nemají, ale sestře to stejně nedalo a dala jí to z našetřeného:( Neumím si představit, jak dopadne jednouSkončí na ulici..Babička má slabé srdce, bojím se, že kdyby se to povedlo, sekne to s ní
bohužel je potřeba se nenechat vydírat. Pokud by mi příště řekla, že ji vystěhují na ulici, tak bych ji asi řekla, že sestra muže přijít (pokud mám tu možnost), ale ona ať se zařídí sama, klidně ať bydlí na ulici. Bohužel když vás zvyklá, stahne všechny s sebou.
Vím, je to těžké, je to tvoje(vaše) máma, ale…