Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele ale ono to může být i od nervů, nebo třeba jestli jedou autem tak se jí najezene dělá špatně… Já sem takhle pravidelně odmítala jídlo od tchýně, když sme měli jet z chalupy domů ( v autě se mi dělá špatně, najezena je to ještě horší). Řekla sem ji o tom a ona si to už nebere osobně
ale co si budeme povídat, o žaludečních problémech se prostě jednoduše nemluví, je to pro někoho trapné… Jestli je tohle jediný problém, tak bych to nechala být.. až se budete znát dýl a líp, tak ti třeba řekne kde je její problém… ![]()
Prostě bych nabídla vezme si nevezme si a víc bych neresila a ani po tom nepatrala. Může mít 1000 důvodů.
Ja nechapu,ze maji lidi potrebu resit takove blbosti
no tak si nikdy nic nevzala ![]()
@divine woman píše:
@malytlustyhroch @luca241 Nenapadlo by mě, že někdo takto o jídle uvažuje. Jsem šťastný jedinec, hlad je hladTakoví lidé se tedy nemohou najíst ani v restauraci
to je dost nepraktické.
Mě taky ne,dokud jsem neznala ji.Ja jsem zase z těch,co sežerou téměř všechno ,kdy zase asi vypadám ,že když je to zadarmo ,tak ať prasknu
.V práci mi dokonce po meetingu nosili „zbytky“-chlebicky,zákusky,…vše co nesnědli zákazníci.Takze já jsem druhý extrém
![]()
No a to je pro tebe takový problém? Tak ti neřeš a nezvi je na jídlo, zvi je na odpoledne. Je to tvůj problém a ty si to musíš v hlavě přenastavit, aby ti to přestalo vadit. Já teda většinou taky návštěvy nezvu na jídlo, většinou si dáme jen kávu a nějaké sušenky nebo zákusky. Opravdu mě nenapadlo řešit, jestli někdo u nás jí nebo nejí.
Mám s tím taky problém, vůbec to nemyslím zle a je mi kolikrát i trapně, ale málokdy si něco vezmu na návštěvě k jídlu. Největší problém mi dělá aktuálně cizí cukroví, to mě opravdu natahuje a pokud dostanu krabičku od někoho domu, většinou to daruji, nebo vyhodim.
Tak se na ni nezlob, třeba má fakt podobný problém. Já ani nedokážu popsat čím to je, pravděpodobně toho člověka dost dobře neznám? Zvládám to u rodičů a tchyně, ale tam mi to trvalo dlouhá léta. Jinak fakt ne-e ![]()
Krabičku bych od švagrové přijala, a až by oni z návštěvy jeli domů a u Vás si nic nevzali, tak bych jim také zabalila něco s sebou. Třeba můj taťka si na návštěvách také moc nebere, protože je to takový dřívější zvyk upejpání. Ale když to dostane domů, tak to sní. Třeba je také z takového kraje nebo rodiny. To můj manžel nechápal, když mu naši pořád nabízeli, ať si bere. Tak říkal, že kdyby chtěl, tak si vezme a nemusí ho nikdo pobízet. Ale třeba v našem kraji je takový zvyk, že se toho moc nejí, aby to nevypadalo, že je přišel vyjíst. ![]()
Nemá žádnou dietu.Uz na stole bylo vše možné,ovoce,zelenina,slané pecivo,sladké.
Kafe,džus,čaj nepije.
Jinde ji úplně ona v pohodě,co jsem tak slyšela.
jsou lidi, kteří nemají rádi, když na ně někdo při jídle kouká
a nebo prostě vaříš blafy
a bratr ti neřekne důvod, proč na návštěvě nejí? u vašich rodičů jí?
Já jsem stejná. Na návštěvách nechci jíst. Není to o tom, že bych byla nevděčná nebo mi nechutnalo ale zkrátka se stydim. Stejně tak nerada jezdím celkově na návštěvy; půl hodiny, hodina mi nevadí ale přítel chce u rodičů vždy vysedávat půl dne a já z toho mám nervy. Nevím o čem mluvit, pořád je ticho, koukáme na sebe jako okurky, příšerný.
Ale já mám sociální fobii už roky, tak je pro mě pár vět a hodina na návštěvě úspěch.
Před časem mi přítelova babička bez ptaní naservírovala talíř s koláčem před nos tak jsem to samozřejmě snědla ale propotila jsem u toho triko i s mikinou.
Tím chci říct; zkuste to brát tak, jak to je. Do hlavy druhým nevidíme a nic špatného za tím nebude. Prostě bych nabídla, když nebude chtít tak ať si nebere a když bude chtít tak si vezme. ![]()
A ptala ses na to bráchy? Chápu, že tě to štve… A jak s ní vychazis mimo jídlo?
Ja bych se ji proste slusne zeptala kde je problem
Ja treba uplne nenavidim, kdyz mi hostitelka neustale pobizi at si vezmu, a at zkusim tamto, a jeste jsem si nedala tamto… Dela to tak tchyne, vylozene nas vzdy nuti jist, kolikrat mi prijde ze by nam nejradsi chlebicky vrazila az do krku, sama si ale nevezme, jak u nas tak u ni… Nejsem na to zvykla, kdyz chci, vezmu si, a silene me takove chovani rozciluje, a tak si just na truc nevezmu nic… Proto kdyz hostim ja, reknu jednou at si kazdy nabidne… Tim chci rict, ze kazdy je ze sve rodiny zvykly na neco jineho… Dala bych si v tvem pripade proto pozor abych zbytecne nenutila a tim neodradila jeste vic…
@Boudová píše:
Ja se vzdy stitim nekde jist dokud tu rodinu poradne neznam atd… trva mi to dlouho. Malo u koho si jidlo vezmu.je mi to vuci nim i lito ale kdyz jim nekde kde se mi meco jen trochu nezda zveda se mi zaludek.
Zrovna dneska davali co na to cesi a matonohovi prinesli soutezici naky kolacky, no ja bych to nejedla ![]()
Mam prave problém i treba s kupovanym cukrovim na vánoce.. Jako v krame nakupuju bezne hotovy věci, to je jasny
ale to cukrovi mi nejak vic vadi ![]()
Ahoj, napadlo mě, že je to nějaká ženská namyšlenost - ve smyslu já všechno dělám nejlíp. Nemusí to tak samozřejmě být, ale napadlo mě to, protože já mám v tomhle smyslu podobnou švagrovou. Vždycky, když my jsme my vymysleli nějakou akci, kam půjdeme s dětmi - kultura, zábava, nebo jenom sbírání kaštanů, nebo třeba vánoční trhy, tak ona mě to ani nestačila doříct, domluvit termín a hned že určitě ne. Ale když něco vymyslela ona, lákala nás na to s velkým nadšením jako na velikou zábavu, jak to bude super a tak. Ale oni si nic nevychutnají, jsou někde 5 minut přesně podle harmonogramu a zase peláší pryč. Takže ty naše setkání poněkud pochcípala na souchotě.
I v zoo jsou schopní být hodinu., prolítnout to, nikde se nezastavit, a pak to podat na soc. síti jako super strávený den s dětmi. U ní je to tuším taková ješitnost - strašně se ráda vychvaluje, že ostatní děti určitě nemají takovou akční maminku, která děcka všude vodí, jiné matky chtějí mít klid, tak děcka šoupnou k babičkám atd., atd. Když je někde u nějaké jiné maminy náznak akce, že by mohla zorganizovat něco pro děcka, tak to stopne. Tak asi tak. U tvé to může být postoj - nikdo nevaří tak skvěle jako já, nebo aspoň postoj moje švagrová či moje tchyně mi nesahají ve vaření ani po kotníky, zato já je musím ohromit.
Ber to jako jednu z možných příčin.
@Anonymní píše:
Nemá žádnou dietu.Uz na stole bylo vše možné,ovoce,zelenina,slané pecivo,sladké.
Kafe,džus,čaj nepije.
Jinde ji úplně ona v pohodě,co jsem tak slyšela.
No tak se ji zeptej proc u tebe jist nechce kdyz jinde ji normálně.. Pokud ti nebude trapny kdyz ti odpovi treba, ze ji vadi, ze ti beha kocka po lince(jen priklad) ![]()