Morbidní obezita je morbidní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24785
15.5.22 09:47
@Judy Hopkava píše:
Vy jste tak vztahovačný, to je děs! :lol: V životě bych si nedovolila holku, která jde na aquaerobik nebo do posilovny nebo kamkoliv, negativně hodnotit. Naopak bych ocenila, že se sebou chce něco dělat. A vracet někoho s nákupem? Ne, to je projev arogance. Ale jak mi tady zase mnohé píšete, že se nemám dívat a řešit jen sebe… no, člověk nežije ve vakuu a co si budem, hodnotíme se všichni navzájem, jsme zvědaví. Dost pochybuju, že si neděláme jeden o druhem nějaké, být třeba zkreslené, dojmy.

Možná děláme. Ale já bych si třeba nikdy nedovolila o někom říct, že je hloupý, protože je tlustý, jak tady někdo taky zmínil. Protože ze své zkušenosti moc dobře vím, jaké to je, denně bojovat s váhou v podstatě od věku dospívání. Vy tu zkušenost nemáte, proto byste možná neměla ostatní hned soudit. Ale aspoň jste to na rovinu přiznala, že pro svou “hubenost” nic neděláte, že ji tak nějak prostě máte. To oceňuji. A tiše závidím.

Příspěvek upraven 15.05.22 v 09:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
15.5.22 09:47
@Kriss Tina píše:
Já bych řekla, že ta obezita se dědí právě v tom životním stylu. Málokdo je tlustý už při narození, ale prostě jak ta rodina má celkově špatné stravování, žádný vztah k pohybu atd, tak to přenáší na ty děti a děti se pak vymlouvání na geny, ale jedou jen ten pohodlný rozezrany styl rodičů :nevim: prostě rodič tomu dítěti předává nějaký vzorec chování, který k té obezitě spěje.

Presne tak, sklony k tloustnuti se dedi fakt spis tim zivotnim stylem. U nas v rodine maji vsichni nadvahu, nekdo vetsi, nekdo mensi, ale pekne staveni jsou vsichni. Nejcastejsi pricina umrti je u nas infarkt. A duvod? Houby nejaky „spatny geny“. Vsichni se velmi radi dobre naji a vztah ke sportu pramaly, idealne vsude dojet autem. Sama jsem ke sportu vedena nebyla a nasla jsem si v nem vasen az v dospelosti a spolu se zdravym stravovanim pak vypadam u nas v rodine jako vymenena v porodnici, protoze ja ty „spatny geny“ asi nepodedila, protoze jsem jak lunt :mrgreen: Takze ja si o tech rodovych sklonech k tloustnuti myslim sve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
15.5.22 09:49
@Šmoulice píše:
Pamatuj si jednu věc: Tlustý člověk může zhubnout! Ale arogantní a sebestředná kráva, zůstane arogantní a sebestřednou krávou už na vždy … :kytka:A ještě jednu věc ti poradím… Starej se o sebe a neřeš ostatní. :kytka:

Ano, to tady na emiminu vlastně dělají všichni twl. Starají se o sebe :lol: :mrgreen: :mrgreen: loooool.

• Citovat
  • Upravit
2125
15.5.22 09:50

Já si myslím že vždycky prostě bylo to na světě tak že byli lidé tlustí a byli lidé hubený ale že prostě v téhle době se celkově prostě postava a vzhled strašně řeší. :think: Jinak jak píšeš o tom že tlustí lidé chodili do jídelny pouze v plavkách a že se mají zahalit, tak já si myslím že do jídelny by prostě měli i hubení chodit třeba v tunice a nebo v pareu, když už jsme teda u té kultury stolování :think: ale je to jen můj názor samozřejmě ať si každý dělá co chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24785
15.5.22 09:52
@Ernais píše:
Presne tak, sklony k tloustnuti se dedi fakt spis tim zivotnim stylem. U nas v rodine maji vsichni nadvahu, nekdo vetsi, nekdo mensi, ale pekne staveni jsou vsichni. Nejcastejsi pricina umrti je u nas infarkt. A duvod? Houby nejaky „spatny geny“. Vsichni se velmi radi dobre naji a vztah ke sportu pramaly, idealne vsude dojet autem. Sama jsem ke sportu vedena nebyla a nasla jsem si v nem vasen az v dospelosti a spolu se zdravym stravovanim pak vypadam u nas v rodine jako vymenena v porodnici, protoze ja ty „spatny geny“ asi nepodedila, protoze jsem jak lunt :mrgreen: Takze ja si o tech rodovych sklonech k tloustnuti myslim sve.

No asi to tak v hodně případech je, ale třeba já mám bratra, který byl vždycky hubeňour. Vyrůstali jsme spolu ve stejném prostředí se stejnými návyky. Já byla oplácaná, jemu se tajně podstrkovalo navíc, abych to já neviděla. Nesportuje dodnes, zdravý životní styl nezná. Trochu začal přibírat až teď po čtyřicítce. A můj otec to měl zrovna tak. Někdy to fakt není spravedlivé.

Příspěvek upraven 15.05.22 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
15.5.22 10:02

A to jako muze morbidne obezni zena otehotnet??? 8o 8o 8o

Vzdyt pokud ma telo nad urcity procent tuku nema menstruaci a ani ovulaci. Stejne tak fitnesky co maji minimum tuku ztraci menstruaci. Jak takove zeny otehotni? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7874
15.5.22 10:02

@Judy Hopkava snad jen naopakuji (nečetla jsem celé), ale uvědom si, že aqupark představuje výřez určitou sociální vrstvou… Ti, co opravdu mají paníze (a to jsou ty krásné udržované holky - protože mají prostředky a čas se udržovat), tak nejsou v akváči, ale u svého bazénu doma, nebo v akváči někde na Ibize apod…
Tím nechci říct, že kdo chodí do aqua parku, je socka, probůh, fakt ne…ale v větší části tam najdeš nížší střední třídu. No a pro tu je ta obezita nejtypičtější.
Navíc obézní lidé k té vodě víc tíhnou je jim tam lépe, než když se paří v horku někde na výletě v lese…že.
Takže není to, že taková část společnosti by byla obézní, jen ses dostala na místo, kde se dá při logické úvaze čekat mnohem výraznější koncentrace obézních lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
15.5.22 10:03
@Anonymní píše:
Nečetla jsem všechno. Ale mám takový trochu pohled z obou stran. Sama jsem byla 2 roky zpět 100 + kilo na poměrně malou výšku ( velikost 48) momentálně minus 35 kg velikost 38/40. Prosla jsem si všim možným. Osoba větších rozměrů má v podstatě málo možností - když už sežene plavky ke svým prsoum, tak pohoršuje okolí (ano musí mít dvoudílné, aby vás pohoršovala, protože jednodílné většinou nemají ten vršek udělaný zase tak, aby vás nepohoršovala rozpláclá prsa) Ano, tlustí lidé také chtějí nosit kraťasy, je jim totiž většinou větší horko. Kdyby se zahalili, budou se potit… A neposlední věc, ano i tlustí lidé, jsou-li někde celý den, musí jíst před vámi ostatními a světe div se - málokde se prodává nakrájená okurka a suchar, jak by se vám asi všem líbilo. Takže buď takto, nebo být doma. Jinak jedna pro mě že záhadných věcí, lidé si většinou tlusté lidi spojují s tím, že jsou i méně inteligentní.

Ale je to o sudnosti, i 140 kilova žena se může oblict letně a vzdušne, ale prostě to nebudou kraťasy a tílko. Já nemám vel. 48 ani 46, ale kraťasy do půli stehen bych si prostě nevzala. Mám soudnost, nosím je ke kolenům, to stejný sukně/saty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.22 10:06

@Judy Hopkava Patřím do skupiny těch obézních příšer. A jak se to stalo? Ve věku, kdy mi bylo nějakých dvanáct let se mi přihodilo něco zlého. Ano, mělo to něco společného se sexem. A to malé dítě si řeklo, že když bude tlusté a ošklivé, tak se mu to už nikdy nestane…A od té doby s tím bojuji, někdy je lépe, někdy je hůře. Ted jsem ve fázi, kdy se snad blýská na lepší časy. Ne vždy je zatím jen láska k jídlu…Nicméně souhlasím s tím, že to co si dovolí některá obléct, bych si nevzala ani doma :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.22 10:07
@mababa232 píše:
A. D vozík v nakupáku. Kldine mi tam můžete kouknout. Ovoce, zelenina, chleba nebo celozrnne pecivo, sunka 90%masa, kvalitní syr, jogurty bez eček a škrobu, maso drůbeží nebo max kýta. K pití nic, máme doma vodu a max jednou za den stavu. Jo a jsem morbidně obézní. A zase ty předsudky o tlustých :zed:

A proč jsi tedy morbidně obézní? Z čeho? Ale pak předpokládám, že děti máš štíhlé.

Já sama problém s váhou mám (75 kg/170) - proto anonym - ale vím, že si za to můžu sama. Když mi koukneš do vozíku, bude tam spousta ovoce, zeleniny, kvalitní šunka, sýr, cottage, skyr, maso pouze kuřecí. Vozik ukázkový. Ale o tomu si pak cestou vždycky nekde koupím čokoládu nebo bonbony a večer je sežeru ve velkem.

• Citovat
  • Upravit
21
15.5.22 10:08
@Kelsey píše:
Asi se mají moc dobře a zatím jsou tak spokojené. Třeba se jim otevřou oči, až se vrátí do práce a budou mít tempo. A taky si myslím, že ty si máš užívat vodní hrátky, které tam jsou a né sledovat druhé.

Tyyjo. Ja naopak pribrala s navratem do prace :oops: ne tedy nejak drasticky, ale zajidala jsem stres. Sama s deckem, resit finance, vypadky v nemoci k praci brigada atd. Proste jsem zajidala vsechno a hlavne jsem se sama pred sebou vymlouvala a to, ze na zdrave jidlo a vareni neam cas. :oops:
Zato na materske jsem fakt denne cvicila. Behala, 2× tydne bazen, jednou fitko.
Nastesti se to pak ustalilo, dite povyrostlo a sportujem/varime spolu.

Pro zakl. Taky to vnimam. Ale nesoudim. Na to si kazdy musi prijit sam. Deti je mi ale lito. Protoze se spatnymi stravovacimi navyky budou bojovat cely zivot. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
15.5.22 10:08

@vulpes Ano, tak nějak úplně stejně jsem si to vysvětlila taky. Včetně těch krásných modelek, ale na Maledivach. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.5.22 10:11
@Anonymní píše:
@Judy Hopkava Patřím do skupiny těch obézních příšer. A jak se to stalo? Ve věku, kdy mi bylo nějakých dvanáct let se mi přihodilo něco zlého. Ano, mělo to něco společného se sexem. A to malé dítě si řeklo, že když bude tlusté a ošklivé, tak se mu to už nikdy nestane…A od té doby s tím bojuji, někdy je lépe, někdy je hůře. Ted jsem ve fázi, kdy se snad blýská na lepší časy. Ne vždy je zatím jen láska k jídlu…Nicméně souhlasím s tím, že to co si dovolí některá obléct, bych si nevzala ani doma :(

Smutne :( ven z toho cesta je. Psycholog. Emocni prejidni je solidni problem a pokud se to resi, da se s tim neco delat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
15.5.22 10:13
@Birch píše:
Tyyjo. Ja naopak pribrala s navratem do prace :oops: ne tedy nejak drasticky, ale zajidala jsem stres. Sama s deckem, resit finance, vypadky v nemoci k praci brigada atd. Proste jsem zajidala vsechno a hlavne jsem se sama pred sebou vymlouvala a to, ze na zdrave jidlo a vareni neam cas. :oops:
Zato na materske jsem fakt denne cvicila. Behala, 2× tydne bazen, jednou fitko.
Nastesti se to pak ustalilo, dite povyrostlo a sportujem/varime spolu.Pro zakl. Taky to vnimam. Ale nesoudim. Na to si kazdy musi prijit sam. Deti je mi ale lito. Protoze se spatnymi stravovacimi navyky budou bojovat cely zivot. :?

Já taky přibrala s návratem do práce. Najednou začalo být mnohem míň pohybu, večer už nebyla nálada a energie na nějaký cvičení.

• Citovat
  • Upravit
1239
15.5.22 10:13

Každého věc, jak vypadá. Na mě Tvůj příspěvek působí tak, že těmi lidmi naprosto pohrdáš a soudíš především vzhled. Protože kdyby Ti šlo hlavně o to zdraví, tak můžeš řešit např. kuřáky, kteří pálí jednu cigaretu za druhou.

Za svůj život mě snad ani jednou nenapadlo zkoumat, co kdo v supermarketu nakupuje. :dance:

Velikost mám 34/36.

Existují také lidé zrůdní né svoji tloušťkou, ale povahou. A ti jsou horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková