Morbidní obezita je morbidní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9374
15.5.22 10:14
@hanka.br. píše:
Moc se jim nediv. malý příklad - viděla jsi někdy Výměnu manželek? Ty mastodontky, co fakt moc nepobraly? A co cpou za hnusy do svých dětí?

Ráda jsem sledovala pořad Tlouštíci. Opravdu tam ty lidi neodsuzuji, naopak mají můj obdiv, že s tím chtějí něco dělat, ukážou se v televizi a že se jim opravdu daří hubnout. :potlesk: Ale jde vidět, že ti lidé měli zažité špatné stravovací návyky a i když se mnozí dřív snažili něco shodit, tak na to šli špatně, chyběl pohyb, špatná skladba nebo frekvence jídla… Taky na začátku z 80% vylezlo, že jejich pitný režim převažují slazené nápoje, energy drinky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.5.22 10:25

To máš tak smutnej život, že to ani neprobíráš s kámoškama, ale musíš si psát s anonymama na emiminu?

Možná bych se věnovala tomu, ne hledání vnějšího nepřítele a důvodu se pohoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
15.5.22 10:28
@Petule030 píše:
Ráda jsem sledovala pořad Tlouštíci. Opravdu tam ty lidi neodsuzuji, naopak mají můj obdiv, že s tím chtějí něco dělat, ukážou se v televizi a že se jim opravdu daří hubnout. :potlesk: Ale jde vidět, že ti lidé měli zažité špatné stravovací návyky a i když se mnozí dřív snažili něco shodit, tak na to šli špatně, chyběl pohyb, špatná skladba nebo frekvence jídla… Taky na začátku z 80% vylezlo, že jejich pitný režim převažují slazené nápoje, energy drinky atd.

Taky jsem viděla pár posledních dílů loni před vánocemi, ale hrozně mě překvapilo, že těm lidem ta váha nepadala po dvou kilech týdně :nevim:. Prostě jsem si myslela, že když má někdo fakt hodně přes 100 kilo, že to letí dolů jak blázen. A neletělo. Vím, že zdravé hubnutí je půl kila týdně, ale prostě jsem si myslela, že u takhle silných lidí to jde rychleji.

Jinak špatné stravovací návyky mám také a vím, že se toho hodně špatně zbavuje. Mám pár kilo navíc a taky s tím nejsem extra spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
15.5.22 10:30
@Ou píše:
To máš tak smutnej život, že to ani neprobíráš s kámoškama, ale musíš si psát s anonymama na emiminu?Možná bych se věnovala tomu, ne hledání vnějšího nepřítele a důvodu se pohoršovat.

Tak to máme všichni asi smutný život, když nás baví psát si s anonymama na emiminu. A ty teda hodně, protože tady moralizuješ nějaké anonymy každou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
15.5.22 10:30
@Ou píše:
To máš tak smutnej život, že to ani neprobíráš s kámoškama, ale musíš si psát s anonymama na emiminu?Možná bych se věnovala tomu, ne hledání vnějšího nepřítele a důvodu se pohoršovat.

Copak jsi tu první den? Podle tohoto výroku máme všechny smutný život bez kámošek, protože jsme na emiminu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
15.5.22 10:32
@K2 8611 píše:
Taky jsem viděla pár posledních dílů loni před vánocemi, ale hrozně mě překvapilo, že těm lidem ta váha nepadala po dvou kilech týdně :nevim:. Prostě jsem si myslela, že když má někdo fakt hodně přes 100 kilo, že to letí dolů jak blázen. A neletělo. Vím, že zdravé hubnutí je půl kila týdně, ale prostě jsem si myslela, že u takhle silných lidí to jde rychleji.Jinak špatné stravovací návyky mám také a vím, že se toho hodně špatně zbavuje. Mám pár kilo navíc a taky s tím nejsem extra spokojená.

Ono záleží na tom jestli už diety zkoušeli, jak často atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
15.5.22 10:35
@Russet píše:
To chci zkusit. Jeden den v týdnu nejíst. Ale si to nevydržím. Nemám disciplínu :roll:

Tak si to říkej: vydržím to. Mám disciplínu.
Když to budeš brát takhle, tak to dáš. :palec:

Já jsem o něm zrovna včera taky přemýšlela, dva dny půstu. A taky mě hned napadlo, že to nedám. A další bylo, že by byla škoda mít dva dny půstu na dovolené s polopenzí. Přitom ani žádnou dovolenou zatím nemám zajištěnou. Tak si to dám možná jako další plán. Mít jeden den půstu (chtěla bych dva, ale nesmím být megaloman). Jenže u mě bývá daleko od plánů k realizaci. :nevim: Ale je to výzva. Minimálně se nad tím zamyslím. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
15.5.22 10:37
@debra.morgan píše:
Ale je to o sudnosti, i 140 kilova žena se může oblict letně a vzdušne, ale prostě to nebudou kraťasy a tílko. Já nemám vel. 48 ani 46, ale kraťasy do půli stehen bych si prostě nevzala. Mám soudnost, nosím je ke kolenům, to stejný sukně/saty

Tak jasně. Já tílka nenosim ani jako tlustá ani teď (když už to jde). Přijdou mi „vulgární“ v každém případě. Kraťasy mám též přes kolena, ale jestli někdo běhá okolo bazénu v mini je mi upřímně jedno. Když jdu někam, kde se pohybují napůl svlečený lidí, tak je jedno jestli tak jdu jen do vody nebo nedej bože dotycnyho někdo vidí i jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
15.5.22 10:38
@Kunikula Strhana píše:
Tak jasně. Já tílka nenosim ani jako tlustá ani teď (když už to jde). Přijdou mi „vulgární“ v každém případě. Kraťasy mám též přes kolena, ale jestli někdo běhá okolo bazénu v mini je mi upřímně jedno. Když jdu někam, kde se pohybují napůl svlečený lidí, tak je jedno jestli tak jdu jen do vody nebo nedej bože dotycnyho někdo vidí i jinak…

A je po anonymu 🤭 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
15.5.22 10:45

Abys byla obezni s vellikosti 36, musis byt trpaslik. Pokud jses vysoka, budes pravdepodobne podvyzivena.

Co se tyce morbidni obezity, je to zabijak zdravi a i zivotu.
U naseho slavneho covidu, je to faktor cislo jeden tezkeho stavu covidu. Tim smerem by se meli vydat nasi „doborotivi ochranci zdravi - dobri ujovia politici“ a rozbehnout program zamerenej proti obezite: informace, edukace, sport dotovanej statem pro chude skupiny lidi a pro chude deti. A mene :) krast a mene se nechavat korumpovat, aby se staty nepropadali do chudoby a chude obyvatelstvi netloustlo, mira korupce koreluje s chudobou jednotlivych statu a ta koreluje s urovni zdravi. Protoze paradoxne obezita souvisi s chudobou. Kdyz uz teda tak nasim dobrotivym politikum zalezi na nasem zdravi, jak vykrikovali pocas covidu. :)
Tloustne se od lacinych, nezdravych potravin, prumyslovich potravin, prazdnych na vyzivu, ale kaloricky bohatych. A taky nedostatek volneho casu, stres, nedostatek financi na volny cas a sportovni aktivity, to vsechno podporuje narust obezity.

• Citovat
  • Upravit
3912
15.5.22 11:00
@Anonymní píše:
A proč jsi tedy morbidně obézní? Z čeho? Ale pak předpokládám, že děti máš štíhlé.Já sama problém s váhou mám (75 kg/170) - proto anonym - ale vím, že si za to můžu sama. Když mi koukneš do vozíku, bude tam spousta ovoce, zeleniny, kvalitní šunka, sýr, cottage, skyr, maso pouze kuřecí. Vozik ukázkový. Ale o tomu si pak cestou vždycky nekde koupím čokoládu nebo bonbony a večer je sežeru ve velkem.

Já se v obchodě koukám lidem do košíku jen na vteřinku před kasou, abych si vybrala tu, kde budu rychleji odbavená. A za tu vteřinku stihnu objem a rozhodně ne obsah. :P
Tak jsem překvapená, jaký tu mají lidi přehled o tom, kdo co nakupuje.
Všimnu si, když se obézní člověk cpe hamburgrem nebo když malé dítě dostane do ruky zmrzlinu, ale všechno ostatní je pod mojí rozlišovací schopnost.

A jestli mě někdo hodnotí podle obsahu košíku, tak ať mi klidně vleze na záda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107115
15.5.22 11:01
@Judy Hopkava píše:
Vím, že to tady obrovský schytam, ale nevadí.Včera jsme byli po asi půl roce v aquaparku na Moravě, a to je teda síla! Jako že je mi jasný, že bych za tlustosku byla ve fitku/cyklooddilu se svou vel. 36/38 já a že mám taky ráda jídlo a nerada cvičím, ale tohle je fakt šílený! Říkám si, že je to tím, že v sobotu se do aquaparku prostě vypravíme my linejsi pozitkari, zatímco sportovci jsou na kolech atd., takže to zkresluje, jenže to je fakt hustý. 90% MLADYCH maminek (mladou matku kolem +-30 s batoletem poznam) tam bylo extrémně obézních, ne s nadváhou, ale fakt tlustých jak prase před porážkou, sotva se valily. Děti, a to bylo vidět i u starších (určitě max. predskolaci) těch silných rodičů taky silene tlustý - místo oči jen taková ta skvirka v tuku, břicho jak já v 5. měsíci, tlusté nohy, sádlo všude. Vím, že to není moje starost, ale za mě je to vážně děsivý, kam jsme v ČR dospeli, a naprosto strasidelnej pohled zejm. na ty děti, které se toho budou už tezko zbavovat. Navíc si clovek řekne, že když teda jsem fakt tak hodně tlustá (o nadváze tu fakt není rec, chápu, že kazdej nemůže být Twiggy, ani já nejsem), aspoň se do jídelny něčím zakryju (župan, ručník, pareo, cokoli), abych držela nějakou „kulturu“ stolování. Ale ty nejvíc vyžrane dámy chodily na oběd zásadně v plavkach, no brrr. :oops: Pls napište mi někdo, že to bylo jen nějaký panoptikum, shoda náhod, připadala jsem si jak v obludariu. A znovu opakuji, nejde mi o nějaký body-shaming, každý jsme nějaký, ale přece ty mladé maminky nemůžou mít všechny zdravotní důvod, aby s sebou všude tahaly 100 kg sádla, navíc když je člověk viděl pořád s něčím v ruce - milkshaky, zmrzliny, hranolky, cola, zákusky. Prostě všeho s mírou, ne? 8o

A jak vypadali jejich partneři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
15.5.22 11:05

Nesouhlasím s podáním příspěvku, šlo to prodat slušněji a diplomatičtěji, ale musím konstatovat, že si poslední dobou také všímám množství tlustých lidí. I si u vždy říkám, zda člověk se jen vyžral či zda má nějaký zdravotní problém. Ale ze svého okolí pozoruji, že často jen to jen o lenosti a nalhávání si. Máme tyto případy i v rodině. Sice ty dospělé moc nechápu (jak chlapy, tak ženy), ale bojím se, jak jednou dopadnou děti, když nemají ty návyky od rodičů. Rodiče jsem v životě neviděla sportovat, obojí jsou to takový ty návštěvní typy, že místo uspořádání túry s kamarády si sednou, grilujou a popíjí. Obě holky lítaly po doktorech a po vyšetřeních, jak je možné, že jsou tlusté, když přeci nic nejí a když už, tak je to jen zdravá strava (vyšetření neukázala žádný problém). Ale holky z hlavy už vytěsnily, že i když přes týden před den jí vcelku zdravě, tak večer co večer si dopřávají vínko či jiný alkohol s nějakou dobrůtkou, standardní víkendové obědy jsou pak řízky, knedlík s něčím, buchtička ke kávě, k snídani toasty, že místo procházky si lehnou k TV. Prostě si raději nalhávají, že netuší, proč jsou tlusté, než vydávat energii na to s tím něco dělat.

Nedávno jsem se v práci bavila se starší kolegyňkou, která si stěžovala na váhu. Tak jsem jí říkala, že u ní je to určitě tím věkem, přechodem, že ty hormony dělají paseku. A ona mi řekla, že přechod za to úplně nemůže, že prostě prasí v jídle a nemá vůli se ovládat a nechce se jí po práci už hýbat.. vyrazila mi dech a má mé velké uznání za sebereflexi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
15.5.22 11:10

@K2 8611 já normálně nekoukam, maximálně na člověka, co vykládá nákup přede mnou - z nudy :D a obcas se mi už stalo, ze jsem si nákup s osobou spojila. Třeba dva extrémně obézní partneři, měli tam cca 30 rohlíku, dvě balení Coly, coko piškoty, ale hlavně vůbec žádná zelenina ani ovoce. To jsem si v hlavě okomentovala, ale nijak to neřeším. Já jsem spis opačný typ, obcas mám nákup takový nebo makový a myslím na to, co si o mne kdo mysli :D

Jo a půst bych chtela zkusit, ale s dítětem si to nedovedu představit. Docela bych zvládla představu, ze nejim. Ale nejíst a u toho krmit dítě, seskrabovat zbytky z talíře a tak… no to by bylo extra těžké :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
15.5.22 11:12
@Anonymní píše:
To jsou přesně takový ty kecy lidí, kteří neví o čem mluví. Oni existují i takový věci, jako závislost na jídle ( zejména na cukru) funguje to úplně stejně, jako na alkoholu, drogách, lecích. Jenom s tím rozdílem, že jaksi definitivně přestat jíst nemůžu, že. Pak jsou zase nějaký geneticky předpoklady, proti kterým se musí jit - je to nekonečnéj boj a při každým „selhání“ se kila vrací jak bumerang. Takže trenéři z gauče, kteri mají pocit, že je to vše jednoduchý, že si prostě jen nedám tři řízky mě dostávají do varu. Já ten řízek mám jenom když ho nedojí děti…

Jenže tohle je přesně ta cesta k nadváze. „já nic nejím, jenom, co dojím po dětech“. Ono se to nastřádá a cesta k úbytku na váze to fakt není. Nech si postavit normální jídelníček i s tím řízkem, ale nezobej po dětech. Třeba to tak složité nebude, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková