Morbidní obezita je morbidní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
15.5.22 13:08
@robínek píše:
Takhle to je ale ve všech diskuzích o obezitě. Vždycky se dozvíš, že obézní jsou nemocní, nejí, ale prostě zhubnout nemůžou.

ono v reálu nemoc může jen za velmi, opravdu velmi málo nadváh, minimum

chronické nemoci, když už, vedou k hubnutí, nemocný člověk spíše hubne než že by razantně nabíral

najde se výjimky, ale je to fakt vzácné, nevím, za jednoho?? dva?? ze sta obesních může nemoc? no, možná spíše méně… :think:

ani ona slavná štítnice není tím co by na to šlo svalit, když přijde pac. že extra nabral, co se děje, VŽDY odebíráme i štítnou žlázu, a nikdy tam není žádný extra nález, na který by to šlo svést

větší roli mají ženské hormony, zejména v přechodu a pak po něm…ale v 99 procentech je to životní styl, zvyky, pohyb / nepohyb / a často jistě i genetika, s tou se bojuje těžce, fakt ne jednoduše, ale jde to, jde to minimálně držet v nějaké rozumné míře, aby člověk neskončil na BMI 49, to jde i s tou nepříznivou genetikou

:think:

obecně naše populace nemá úplně dobrá čísla, např. proti severským zemím, a asi i po covidu se to možná zhoršilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.5.22 13:10
@K2 8611 píše:
Tak si to říkej: vydržím to. Mám disciplínu.
Když to budeš brát takhle, tak to dáš. :palec:Já jsem o něm zrovna včera taky přemýšlela, dva dny půstu. A taky mě hned napadlo, že to nedám. A další bylo, že by byla škoda mít dva dny půstu na dovolené s polopenzí. Přitom ani žádnou dovolenou zatím nemám zajištěnou. Tak si to dám možná jako další plán. Mít jeden den půstu (chtěla bych dva, ale nesmím být megaloman). Jenže u mě bývá daleko od plánů k realizaci. :nevim: Ale je to výzva. Minimálně se nad tím zamyslím. :P

Po obědě se to machruje. Zítra by to šlo. Ale některá pondělí jsem v práci a to bude těžší, no. Na dovolené, pokud to zvládnu, si dám cheat day.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.22 13:11

Já jsem obézní a vim to o sobe, ale stravuju se zdrave a 3-4× týdne cvičím a jinak chodím na procházky. Váha jde dolu, ale opravdu pomalu. Ted je pocasi na saty a jako ty pohledy nekterych lidi jsou hnus, ale v šatech se potit nebudu. Nikdo z nich nevi co pro to delam nebo nedelam. Chci zhubnout a snažím se o to a psychicky je mi opravdu lip a vidim na sobe změny, ale ty pohledy lidi me hnusi. Jako tvuj prispevek treba chápu, ale je to hnus jak lidi urazis!

• Citovat
  • Upravit
13010
15.5.22 13:12
@dagondrive píše:MOJE ODPOVĚĎ NA TUTO NAMYŠLENOU PANÍ :
Co se laskavě staráte o druhý lidi jak vypadají i kdyby měli 500 kg je to jejich věc tak se nestarej holčičko laskavě a raději si dej ty fotku ty krasavice abychom se tady s tebe mohli pozvracet :D Neurážej tlustý lidi je to trapný a ubohý!!!

ve chvíli kdy mají 500 kg tak už to dávno jejich věc není
nejsou schopni práce a jsou odkázáni na dávky od státu a na zdravotní péči kterou jim hradí stát, jakožto nepracujícím

plus, měla byste si zkusit v nemocnici, co to je starat se o těžce obezního člověka, a převracet ho, pak by vás ty kecy o „každého věc“ přešly, jakmile vyžaduje a potřebuje pomoc od ostatních a chce a spotřebovává solidární zdravotní a sociální péči, už to" jen jeho věc" naprosto není

omyl, pak už to je i věc všech, kteří se o něj musí starat, včetně např hasičů, kteří jsou nutni k transportu podobného člověka do nemocnice… :think:

a samozřejmě i věc těch, kteří to musí platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15195
15.5.22 13:17
@Borrealis píše:
ve chvíli kdy mají 500 kg tak už to dávno jejich věc není
nejsou schopni práce a jsou odkázáni na dávky od státu a na zdravotní péči kterou jim hradí stát, jakožto nepracujícím

plus, měla byste si zkusit v nemocnici, co to je starat se o těžce obezního člověka, a převracet ho, pak by vás ty kecy o „každého věc“ přešly, jakmile vyžaduje a potřebuje pomoc od ostatních a chce a spotřebovává solidární zdravotní a sociální péči, už to" jen jeho věc" naprosto není

omyl, pak už to je i věc všech, kteří se o něj musí starat, včetně např hasičů, kteří jsou nutni k transportu podobného člověka do nemocnice… :think:

a samozřejmě i věc těch, kteří to musí platit

Je to jako házet hrách na stěnu. 99%obeznich si za to prostě může sama svým nezdravym životním stylem. Ze vzduchu prostě nikdo neztloustne. Bohužel si to většina z nich neprizna a pak jsou akorát agresivní. Viz tahle diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
15.5.22 13:18

@dagondrive Ne, 500 kg fakt neni jen vec dotycne kreatury. Potrebuje PnP, lekarskou peci a obtezuje okoli.

@LilyJane A to v covidu nebylo mozne si domu koupit stepper nebo rotoped, dve cinky, odporove gumy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
15.5.22 13:21

A přesně kvůli takovým krá. vám jako seš ty ženské pomalu od puberty mají problémy s příjmem potravy :roll: Tvoje děcka to nejsou, tvoje zdraví taky ne, tak buď taky trošku taktní a nerozebírej na eMiminu cizí lidi. Hele nejsem žádná velryba, ale taky nemám vel. 36 a žádný kozy. Jednou sem zažila na koupáku podobné slepice, které si myslely, že je neslyším. Ani si nedokážeš představit, jak to bolí. Zvlášť, když ten druhý nemá nejmenší tušení o tom, čím si procházíš a že se s tím snažíš něco dělat. Ne každej je tlustej, protože žere. Rozsviť si v hlavě :mavam:

• Citovat
  • Upravit
36504
15.5.22 13:22

@Borrealis

přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
15.5.22 13:24

@Pitaya1 Marjapano Lucenko, s těmi Vietnamci to bylo jen na odlehčení, opravdu nepotřebuji rozbor odlišností stavby těla Asiatu a Evropanů. Njn, když my víme, že to znáš z první ruky, ale o tohle přece vůbec nejde, tady se mi nadává z jiných důvodů. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
15.5.22 13:25

@Judy Hopkava A to jsi ještě nebyla v Americe, tam bylo velkých lidí, to jsem koukala 8o A jinak znám osobně 2 morbidně obézní lidi. Jeden sám o sobě tvrdí, že se vyžral do citového zapomnění, na 165cm odhadem 200 kilo a to už v 60 letech fakt pěkný pohled není. Těm mladým to tělo aspoň nějak drží. A druhý podobná výška a váha ještě vyšší, taky jedlík plus zdravotní problémy-štítná žláza, srdce a lymfedém. A jsou ve věku +-60 let a ten život jim fakt nezávidím. Stále po doktorech. To ať si ti šťastní obézní nelžou do kapsy. Morbidní obezita je prostě pomalu, ale jistě zabíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
15.5.22 13:27
@shadowbabe píše:
A přesně kvůli takovým krá. vám jako seš ty ženské pomalu od puberty mají problémy s příjmem potravy :roll: Tvoje děcka to nejsou, tvoje zdraví taky ne, tak buď taky trošku taktní a nerozebírej na eMiminu cizí lidi. Hele nejsem žádná velryba, ale taky nemám vel. 36 a žádný kozy. Jednou sem zažila na koupáku podobné slepice, které si myslely, že je neslyším. Ani si nedokážeš představit, jak to bolí. Zvlášť, když ten druhý nemá nejmenší tušení o tom, čím si procházíš a že se s tím snažíš něco dělat. Ne každej je tlustej, protože žere. Rozsviť si v hlavě :mavam:

A z ceho tedy tloutnou, kdyz ne z nadmerneho prijmu? Ze vzduchu? Jak jen mohli byt v koncentraku vsichni na hranici umreni?
Jsi agresivni, daleko vice nez zakladatelka Judy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
15.5.22 13:28

Co na to říct :nevim: je to trágoš.. jednou vsechny lízne mrtvice a dostanou chodítka.. kdyz to dobre dopadne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
15.5.22 13:30

@divine woman Byla. A ne jednou. A právě je škoda, že proslula krása a přirozenost českých holek pomalu mizí a stávají se z nás beztvary americký koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24787
15.5.22 13:32
@karkarka píše:
Je to jako házet hrách na stěnu. 99%obeznich si za to prostě může sama svým nezdravym životním stylem. Ze vzduchu prostě nikdo neztloustne. Bohužel si to většina z nich neprizna a pak jsou akorát agresivní. Viz tahle diskuze.

A já zase tvrdím, že všichni hubení nejsou hubení jen proto, že žijí ukázkově zdravě a cvičí. Sama zakladatelka přiznala, že pro tu svou krásnou velikost 36/38 vlastně nemusí dělat vůbec nic. Takže to se potom dobře radí, jak by se měli chovat ostatní. Respekt ke všem, co se opravdu aktivně udržují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
15.5.22 13:33

Šmarjá a jsme zacyklení v obvyklé smyčce.

Pokud chcete ulevit zdravotnímu systému, začněte tím, že přestanete po špekatých zírat a mít kecy jak stará Blažková, protože zhoršujete problém.

Ony ostatně i HAES, fat positivity a podobné chujoviny jsou z větší části reakcí slepic z druhého tábora na slepice z prvního tábora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková