Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Tessa224 píše: Více
A kdepak jestli se můžu zeptat - také v maxovi?
Zdravím, jsem v diskuzi nová, mám za sebou tři dávky Mounjaro léku, předepsaného na obezitologii a zarazilo mě, že po třech dávkách podle návodu mi přijde, že v peru je stále půlka obsahu. Máte s tím někdo zkušenost? Zítra mi čeká čtvrtá dávka a pero by tím pádem mělo zůstat prázdné, ale přijde mi, že je tam toho víc? Fotku přidávám, je to po té třetí aplikaci
@Anonymní píše: Více
je tam dávka navíc
, někdo to násilně přetočí, bezpečnější je to vytáhnou inzulínkou.
@Markéta80 píše: Více
Super, děkuji, jsem si říkala, jestli se to vyhazuje nebo co s tím ![]()
Ahoj damy, rada bych se zeptala tech, co uz navysovaly startovaci davku 2,5mg, zda sly rovnou na 5mg, nebo postupovaly pres 3,75mg?
Nazory na to se ruzni. Ja se jeste uplne na 5 mg necitim, ale prestala jsem hubnout. Takze uvazuji o mezidavce 3,75. Pokud jste ji braly, jak dlouho prosim?
Já si včera píchla poprvé 5mg a je mi pekelně špatně ( žaludek na vodě a na zvracení).
Snad se to ustálí. Nechci si to nějak dělit. Pero je určeno na dávkování 5mg, a nikde jsem se oficiálně nedočetla, že si to můžu sama dávkovat podle potřeby, myslím že je to tak stanoveno od výrobce, otestováno a lékař určil. Antibiotika, či jiné léky na předpis si taky nedávkujete podle nálady, ale podle toho jak to má být správně ( hlavně bych do další dávky zapoměla kolik si mám otočit aby to bylo stejně)
Ahoj musí se po zhubnutí píchat nějaká udržovací dávka? Jako u Saxendy?
@karlička84 píše: Více
Můžete si dát v pohodě 3,75 je to 45kliknutí z pera 5mg, má to tak hodně lidí, právě proto že u někoho je 2,5 málo ale po přechodu na 5 je jim zase špatně, protože je to zas moc. Takže vůbec se toho nebojte, já také tak budu ted ve čtvrtek přecházet je zbytečná navyšovat moc, když je vám pak špatně.
Vnímejte své tělo, každý člověk to má jinak ![]()
Po startovacích dávkách 4×2,5 mg (jedno pero) jsem šla poprvé na 5 mg- nevolnost, nic k jídlu - absolutní nechuť, neschopnost nějaké fyz. aktivity, únava, jenom bych ležela, což si myslím, že není účelem…, po konzultaci s lékařem mi odsouhlasil zůstat dál na 2,5 mg a pak se uvidí…, myslím, že potom (už bez konzultace) zkusím nějakou dobu 3,75…
Píšu si dávky (množství) z pera do kalendáře vč. zda píchnout vlevo, či vpravo ![]()
Protože si nepíchám inzulín, nevím zda existují různé tlouštky jehel, pokud ano, prosím o konkretní označení inzulínové stříkačku s jehlou, která pasuje na pero mounjaro a kterou se dá vytáhnout tzv. 5. dávka (tj. co zůstává v peru navíc a nejde běžne získat)
Dobrý den, mam za rok a půl 20kg.nadvahu.Dnes jsem si vyzvedla v lékárně Mounjaro.Mam balení tři per 5mg, odsála jsem si inzulinovou jehlou půlku a aplikovala.Ma někdo podobné zkušenosti??Dekuji