Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@inkakřivák píše: Více
No spíš mi přijde ze nemáte co dělat a prudíte a nerozumíte dané věci. Tisíc věcí co nedovolí osobám zhubnout, plno mužů i žen to užívá v 99% pod lékařským dohledem nevidím nic legračního. Spis obdiv jak se musí zamakat a obdiv ze chtějí s tim něco dělat jsem jedna z nich …
@Kikiki17 píše: Více
Určitě je potřeba snižovat postupně a nějakou dobu být pak na nejnižší dávce, proto se u Mounjara uvádí že se bere dlouhodobě.
Neni to nic na pár měsíců ale na rok, dva a během té doby změnit životní styl, zařadit pohyb a vyvážený jídelníček pak nemůžete mít jojo efekt.
Dobrý den, kdo prosím může předepsat Mounjaro, když nemám cukrovku? Praktická lékařka mi může prý napsat jen Saxendu, ale na netu píšou, že může předepsat jakýkoliv lékař, jenže který, když cukrovku nemám? Máte nějaký tip, prosím? Děkuji za pomoc
@MisuleMisa píše: Více
Da se říct ze každý který může a má proc to napsat obezitolog, Obvodni, kardiolog atd
Ahoj všem. Ve Čtvrtek jsem začala s užíváním Mounjaro první měsíc 2,5mg. Cena v Mediconu Pharmaceutics v Praze Budějovická jsem po slevě zaplatila 5250 korůn což je víc než je v Benu lekárně. Našla jsem toto vlákno později. Ty ceny sem rozhodně pište dál prosím, za měsíc budu kupovat tu 5mg - 3 měsíční dávku a to by se mohlo prodražit. Předepsala mi je na moji žádost doktorka na Interně. I když s tím neměla zkušenosti, poptala se kolegů na názor na výsledky s jejich pacienty a šla do toho se mnou. Docházím k ní už 10 let a za tu dobu jsem přibrala dalších 10 kg. Roky beru oční kapky Dexamethazone. V závislosti na dávce dle onemocnění občas nabírám na váze dolů to nejde. Jsem k tomu cukrářka, tak se celý den hrabu ve sladkém což taky nepřidá. Pracuji 12-ky K a D týden. Po nich jsem časteji vyřízená. Je mi 47 let. Jsem obézní a zároveň mám artrozu kolene 3stupeň dost bolívá. Poslední 2 roky se mi zvedl dlouhodobý cukr a to při mém onemocnění je dost nebezpečné. Na jedno oko nevidím, jenom rozmazaně a to druhé by při cukrovke šlo do háje rovněž. SNAD MI MOUNJARO POMŮŽE SHODIT PÁR KG, ABYCH BYLA OHEBNĚJŠÍ, SPADL CUKR A TŘEBA I TLAK A MOHLA CHODIT VÍC NEŽ TEĎ. Zatím nemám žádné vážnější nežádoucí účinky, jen trochu pocit plnosti, bezprostředně po aplikaci mírná bolet hlavy a únava druhý den. Držím Vám co už jej užíváte palce a taky děkuji za vaše recenze, ty mi dodávají naději, že ty peníze nevyhadzuji oknem. ![]()
Příspěvek upraven 16.02.25 v 20:25
@Strapatabosorka píše: Více
Ja mam velkou obezitu takze jsem dobrovolně sla k obezitologii
Mam artrózu 4 st obou kolen takze znam tu bolest. Aby MJ melo poradny účinek musis se snažit hodne sama jinak ro mozna půjde i zak, ale jakmile přestaneš brát lék pojedeš hore. Ja jsem před MJ shodila sama 14 kg najela jsem a ujasnila si stravu a pohyb a od 27/1 jedu MJ bažit se budu za tyden to judě měsíc. Úplně by měs stačilo. 1,5 týdne což je optimální jako kdyz jsem jela sama. Plavu a jezdím na rotopedu takže hodne sil a jestli můžu radit prvni co uprav je myšlení hlavy tam jsem taky začínala jinak bych dopadla jako vzdy tedy nulové 🤣
@Strapatabosorka proč budeš hned přecházet na 5? Pokud chceš ušetřit tak kupovat 7,5 a z toho píchat nižší dávku, pokud nebude stačit 2,5 tak bych přešla na 3,75. Pokud každý měsíc budeš zvyšovat tak za chvíli budeš píchat 15
řídila bych se jak to bude fungovat, pokud nebude efekt tak navyšovat, ale pomalinku.
@Markéta80
Takhle mi to řekla doktorka. Že uvidíme po měsíci. Jestli mi ta dávka bude stačit, nebo ne zatím to vypadá, že ne. U mne zatím nepřišel pocit nemít hlad. Jím normálně. Uvidím co ty další injekce, jestli se to nespraví. To 7,5mg pero by mohlo výjít levněji. ![]()
Příspěvek upraven 16.02.25 v 20:58
No že jíš normálně je co? Ma pomáhají kalorické tabulky a kalorický deficit plus pohyb
Upřímně mas na svůj věk fakt blbe problémy musíš fakt upravit jídelníček a i tak makat i s MJ máš docela náročnou práci jak sladké což by MJ mělo odbourat tu chuť tak to stání právě pro to by jsi do toho fakt měla vlítnout a začni tou stravou pohyb nech až něco spadne drž se je to těžký ale možný ono se to pak rozjede neboj
@Kiki637 píše: Více
Ano a ty problémy právě začali s užíváním velkého množstva kortikoidu. Do 27 jsem měla normální váhu 65 kg. A pak me začalo bolet oko příšerne po přechozené chřipce…a byl to kolotoč málem jsem oslepla. Do dvou let 2-násobní váha. No tak nebo tak léčba už je doživotná už 20 let je beru. Jedno oko ještě celkem funguje a za to jim vděčím ale s váhou už 20 let bojuji. Kalorické tabulky používám už 3 roky, ale když je v oku zápal a kapky mi zvednou tak bych sežrala i vola. Nedokážu to zastavit. Když je klid, něco zhubnu aniž bych se snažila apak zase, jako na houpčce.
Jasny tak potom tedy musis ten jídelníček držet nějak na uzdě a pokud cítíš chutě a hlad Tqk postupně přecházej na 3,75 a pak dále ale pomalu se stoupáním pozoruj tělo co tomu říká to sladké by ti mělo hodně zmizet a ja mám u sebe pro případy chutě proteinové tyčinky mas ďábelské povolání to věřím že to je dílo se udržet drž se a ať se daří 👍 👍 👍 👍a napíš ja se ozvu příští týden a sdělím jak se daří po měsíci užívání 🤣
@Kiki637 píše: Více
A máte pocit, že třeba druhý týden už to bylo jiné než první? Třeba to u mne ještě naběhne. Větší pocit plnosti. Nechuť k jídlu…
U me to nastoupilo skoro ten den ale znam holky co treba 3-4 den nevim zkusila bych dva týdny max a jinak bych sla do 3,75 ne hned fo pětky proste pomalu přidávat