Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Můj muž je také kanda. Jsme spolu téměř 15 let. Tak nějak jsem si zvykla nebo jak to říct. Taky mi dlouho nešlo do hlavy jak může říct a dělat to a to a přitom tvrdit, že mě miluje. A i po těch letech jsou situace, které mě vykolejí. Výhoda je jasná. Můžu se scházet kde chci a s kým chci a nemít nervy, že mě někdo uvidí. Ale ono mě to úplně nebaví, když to není na tajnoNevýhoda je jedna a to ta, že on už to má tak vymakaný a prozkoumaný, že nějaké scházení s milencem, když u toho není mu extra nestačí. A najít nějakého stálejší ho kamaráda je téměř nemožné. Každý naslibuje a pak buď rovnou nepřijede a nebo jakmile se udělá, tak všechno vidí jinak. Když už jsme někoho stálejšího měli, tak to většinou skončilo jeho odstěhováním. Kamarády vynech, když nevíš co to s ním udělá. Jedna věc je představa a druhá realita. A jako zkušená manželka kandy ( bohužel) říkám, že ne vždy na to člověk má náladu a to zdlouhavé hledání je šílený. Poněvadž spousta mužů okamžitě má pocit, že když jsme k tomu svolní, tak si můžou dělat co chtějí, mluvit jako prasata atd. Vůbec nechápou, že jsem stále normální ženská a potřebuju k tomu tu omáčku kolem. A swingers nám zavřeli. Není to prostě jen černobílé. Hodně o tom mluvte, proberte všechny varianty. To jak taky někteří psali, že se zamilujes extra nehrozí, ale varianta to může být, hlavně pokud nemáte děti a jiné závazky. A další velké riziko je, že se mu to zalíbí natolik, že nebude schopný bez toho fungovat, což je občas velmi otravné. Hodně štěstí v hledání vhodného kamaráda
Takto jsem dopadl, jen z druhé z strany. Odstěhoval se mi ten pár ![]()
@bigl píše:
@měsíční svit
To je ale echt úchylka, přivést si domů 5 chlapů, nechat je proskákat po své ženě, nutit je ať ji ponižují a pak se na ní vyřádit sám.
Nedokážu si představit, jak ti dva fungují při běžném rodinné životě, ale jak říkal @carsin, nemusím pochopit všecko.
Ano, máš pravdu, většina lidí by to nerozdýchala…
I když jsou i „horší úchylky“. Tam jde o to, že nikdo nikoho nenutí. Myslím, že on nebyl ženatý, teprve na tohle sháněl partnerku, protože s tou předešlou to skončilo. Takže nevím, jak by to měli v už v zaběhlém partnerství. Ale jak píší některé anonymní, tak v normálním životě fungují normálně, tyhle věci (jakože „zvrácenosti“ ) se týkají jen postele a sex. oblasti. Jo a nečekal až po nich, ale zapojoval se průběžně, jen mu prostě dělalo dobře, že je po vůli všem a on se na to rád díval. A jí se to také líbilo. Jen na tyhle věci je těžší najít protějšek, aby byli spokojení všichni a nikdo se do toho nenutil.
@měsíční svit všechny páry, které jsem takto poznal, na tohle přišli postupně. Tedy on nehledal nejdříve partnerku, která mu to umožní. Ale asi to jde i tak.
Podle mě to je pouze o tom okořenit stávající vztah o „úchylku“ která oba přitahuje. Každý má něco. ![]()
@měsíční svit píše:
Ano, máš pravdu, většina lidí by to nerozdýchala…I když jsou i „horší úchylky“. Tam jde o to, že nikdo nikoho nenutí. Myslím, že on nebyl ženatý, teprve na tohle sháněl partnerku, protože s tou předešlou to skončilo. Takže nevím, jak by to měli v už v zaběhlém partnerství. Ale jak píší některé anonymní, tak v normálním životě fungují normálně, tyhle věci (jakože „zvrácenosti“ ) se týkají jen postele a sex. oblasti. Jo a nečekal až po nich, ale zapojoval se průběžně, jen mu prostě dělalo dobře, že je po vůli všem a on se na to rád díval. A jí se to také líbilo. Jen na tyhle věci je těžší najít protějšek, aby byli spokojení všichni a nikdo se do toho nenutil.
Jasně, já respektuju, že pokud to oběma vyhovuje, tak je to v pořádku a že jsou i horší úchylky.
Vycházím ale z předpokladu, že většinou žena (ale i muž) od životního partnera očekává asi lásku, respekt, úctu apod. To těžko může vnímat, když ji on předhodí pěti chlapům a ještě ji u toho ponižuje.
Nicméně proti gustu…
To už líp chápu toho ťunťu kandu, co si ho vyšudlí, zatímco mu ženušku klátí nějaký samec.
Zajímalo by mě slyšet i tu druhou stranu, jestli fakt existuje ženská, které by vyhovoval takový životní partner, kterému přes den navaří a poklidí, postará se mu o děti, zajedou si na rodinný výlet a večer se od něho a jeho pěti kamošů nechá š. kat a ponižovat.
@měsíční svit píše:
Ne vždy musí být kanda ten ponížený chudáček sub. (I když většinou asi ano) Znám jednoho, vlastně dva, co jsou dominanti a je to vzrušuje z toho důvodu, že tu ženu tím naopak poníží, že ona „musí“ vyhovět, že bude mít sex s každým, koho jí převede a dělat, co si řeknou. Ten jeden vždy přivede 4 až 5 kamarádů. Samozřejmě to dělají po domluvě a jen, pokud sama ta žena chce. Je to jak s kteroukoliv úchylkou, musí to vyhovovat všem zúčastněným. Nám se to líbit nemusí, ale lidi si zpříjemňují sex vším možným, jakkoliv to může ostatním připadat hrozné. A rozhodně to není pro každého.Co se nemocí týče, to je otázka druhá (možná první), to je na zodpovědnosti všech, aby si to pohlídali.
Jo jsou tací i když ve velké menšině, Jenže to ze sebe dělají takové pasáky-samaritány a ze ženy tu chuděru onuci.
@hledámpár píše:
@měsíční svit všechny páry, které jsem takto poznal, na tohle přišli postupně. Tedy on nehledal nejdříve partnerku, která mu to umožní. Ale asi to jde i tak.
Podle mě to je pouze o tom okořenit stávající vztah o „úchylku“ která oba přitahuje. Každý má něco.
Jako asi to tak většinou je, že pokud už spolu ten pár je a tyhle choutky se projeví až postupně, tak to tak nějak vyplyne. Ten muž, o kterém jsem psala, už měl nějaký vztah tohoto typu a skončilo to. Takže když začínal „hledat“ nanovo, tak hledal ve vodách, kde je možné najít podobně spřízněnou duši. Rovnou, protože už měl právě zkušenosti, že někoho takového najít je dost složité. Ne každá žena to přijme, nebo ano přijme, ale pokud na to není, tak to není dobré a nevydrží to. ![]()
@bigl píše:
Jasně, já respektuju, že pokud to oběma vyhovuje, tak je to v pořádku a že jsou i horší úchylky.
Vycházím ale z předpokladu, že většinou žena (ale i muž) od životního partnera očekává asi lásku, respekt, úctu apod. To těžko může vnímat, když ji on předhodí pěti chlapům a ještě ji u toho ponižuje.
Nicméně proti gustu…
To už líp chápu toho ťunťu kandu, co si ho vyšudlí, zatímco mu ženušku klátí nějaký samec.
Zajímalo by mě slyšet i tu druhou stranu, jestli fakt existuje ženská, které by vyhovoval takový životní partner, kterému přes den navaří a poklidí, postará se mu o děti, zajedou si na rodinný výlet a večer se od něho a jeho pěti kamošů nechá š. kat a ponižovat.
Většina to tak s respektem, úctou atd. má, jak píšeš a myslím, že i u kandů doma
…, jak píší tady manželky. Prostě to tak musí mít oba, aby to dlouhodobě klapalo. S tím ponižováním myslíme nejspíš každá něco jiného. Neznamená to, že ji ponižuje nějak speciálně, já tím myslela, že pro normální ženu by bylo ponižující, aby ji muž půjčoval, to samo o sobě by považovala jako ponížení a aby se na to dokonce díval s potěšením, to už vůbec. Žena, která se „hodí“ ke kandovi, si toho v ideálním případě také užívá. Třeba žena, která má hodně ráda sex, gang bang, je trochu exhibicionistka, nebo sub… Rozhodně klasické ženě by to dělalo dost problém. Nebo prostě vyhoví manželovi, protože ho má ráda, ale neužije si to… ![]()
@DoktorMundi píše:
Jo jsou tací i když ve velké menšině, Jenže to ze sebe dělají takové pasáky-samaritány a ze ženy tu chuděru onuci.
Jak jsem psala výše, je to hlavně o těch dvou, jak si to mezi sebou domluví a udělají. Jestli se sejdou k sobě ti „praví“
nebo to bude jeden z nich „trpět“. Pokud ti praví, tak tam není pasák a onuce…
Pokud je do toho jeden nucen, tak je to špatně.
@měsíční svit píše:
Většina to tak s respektem, úctou atd. má, jak píšeš a myslím, že i u kandů doma…, jak píší tady manželky. Prostě to tak musí mít oba, aby to dlouhodobě klapalo. S tím ponižováním myslíme nejspíš každá něco jiného. Neznamená to, že ji ponižuje nějak speciálně, já tím myslela, že pro normální ženu by bylo ponižující, aby ji muž půjčoval, to samo o sobě by považovala jako ponížení a aby se na to dokonce díval s potěšením, to už vůbec. Žena, která se „hodí“ ke kandovi, si toho v ideálním případě také užívá. Třeba žena, která má hodně ráda sex, gang bang, je trochu exhibicionistka, nebo sub… Rozhodně klasické ženě by to dělalo dost problém. Nebo prostě vyhoví manželovi, protože ho má ráda, ale neužije si to…
Víš co? Dokážu si to fakt představit v nezávazném vztahu. Kdy je to o sexu a o zpestření.
Pro mě se to prostě neslučuje s rodinným životem, dětmi a vším tím kolem. S tím, že spolu nedejbože zestárneme a pak budeme vzpomínat jako staří kmeti na procházce s chodítkem někde v důchoďáku, jak mě píchal Jarda s Mirkem, Vencou a Frantou a jak to bylo super, když mě brali všecky díry a on se na to tak koukal a byl úplně hin ![]()
Na druhou stranu to znám i ve svém okolí, i když ne takový extrém. Kdy jeden vzal kamaráda, aby se oba potěšili s jeho ženou, nebo druhý si zas přizval pár, aby se prohodili a jiný si zas občas přizve kamarádku a střídá se na ní a na své ženě.
Jooo, život je pestrý a co není zakázané je dovolené. ![]()
@bigl píše:
Víš co? Dokážu si to fakt představit v nezávazném vztahu. Kdy je to o sexu a o zpestření.Pro mě se to prostě neslučuje s rodinným životem, dětmi a vším tím kolem. S tím, že spolu nedejbože zestárneme a pak budeme vzpomínat jako staří kmeti na procházce s chodítkem někde v důchoďáku, jak mě píchal Jarda s Mirkem, Vencou a Frantou a jak to bylo super, když mě brali všecky díry a on se na to tak koukal a byl úplně hin
Na druhou stranu to znám i ve svém okolí, i když ne takový extrém. Kdy jeden vzal kamaráda, aby se oba potěšili s jeho ženou, nebo druhý si zas přizval pár, aby se prohodili a jiný si zas občas přizve kamarádku a střídá se na ní a na své ženě.
Jooo, život je pestrý a co není zakázané je dovolené.
No, z toho jak to popisuješ, to opravdu zní všelijak…
Ale jak to vnímají oni, to nám budou muset vyprávět oni.
Já mám tedy také zkušenosti se dvěma muži ve trojce, ale v manželství bych to neriskovala, člověk nikdy neví, jakým směrem se to vyvine. Ale to už je zase na jinou diskuzi… ![]()
@měsíční svit píše:No, z toho jak to popisuješ, to opravdu zní všelijak…
Ale jak to vnímají oni, to nám budou muset vyprávět oni.
Já mám tedy také zkušenosti se dvěma muži ve trojce, ale v manželství bych to neriskovala, člověk nikdy neví, jakým směrem se to vyvine. Ale to už je zase na jinou diskuzi…
Protože se to vždy vyvine blbě…
Taky už něco pamatuji a stejně jako @bigl asi znám podobné páry, ale ty vztahy se buď časem rozpadnou, ale nebo nefungují na principech, které většina lidí od partnerství očekává (jsou něco mezi kamarády a obchodními partnery).
A příspěvek zakladatelky. Různé libůstky mohou mít různou intenzitu a to nejenom u jedince, ale i v čase a to v obojím směru - může chtít jít stále dál, ale stejně tak s ním může nějaký zážitek otřást natolik, že už nebude chtít pokračovat.
A stejně tak u partnerky - nový milenec a zatouží mu být věrná.
Rozpadají se i běžné vztahy a lidé, kteří si toto nesou sebou to mají daleko těžší ![]()
@měsíční svit
Všechny ženy o tom sní, ale málo která to přizná svému muži. Dokonce i sobe sama ![]()
@hledámpár píše:
@měsíční svit
Všechny ženy o tom sní, ale málo která to přizná svému muži. Dokonce i sobe sama
O čem že to všechny sníme?
@hledámpár píše:
@měsíční svit
Všechny ženy o tom sní, ale málo která to přizná svému muži. Dokonce i sobe sama
Já ne. Ty budeš asi ne^moc^ný.
Příspěvek upraven 12.01.21 v 18:38