Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě dodatek zakladatelce:
Ať už se manžel nebo ty rozhodnete jakkoli, rozhodněte se rychle.
Nevěřím při téhle výši dluhů (a to bohužel ani ZDALEKA nemusí být konečná), že Vám ještě někdo bude čekat, snižovat splátky nebo dávat kalendář. Nestraším, je to realistická zkušenost.
Jakmile na muže zasedne první exekutor, okamžitě půjde i po tobě. A nebude mu stačit mzda, ale obstaví účty v bance (doufejme, že tam nemáš uložené ty prašule na byt), spoření.
Vážně to není pr.el - oni nebudou koukat ani nato, co je tvoje, snad jen na to, co patří dítěti.
@martina.se píše:
záleží fakt na každém, já jsem po osobních zkušenostech radikálkdyby šlo o např 200 tis, tak dejme tomu, ale milion? to už je třeba levnější bydlení a pod.. asi bych radši zajistila dítě do budoucna, než udržovala vztah, kde druhý klamal
podpisujem sa pod to..
@Anatalia píše:
podpisujem sa pod to..
A tak sice prachy jsou v rodině mezi prvními potřebami, ale první je si sednout a promluvit - když nebude vůle to řešit, no tak není co řešit. I v případě rozvodu bych ale nevěřila, že jako manželka vyjdeš z toho „zadarmo“ - netuším ale, jaká část dluhů by ti přišla na triko, když jste byli dejme tomu pár měsíců manželé…to ale některá z dam jistě bude vědět, třeba tu sedí u pc právnička nebo tak…
@roza007 ja som si sadla už s prvou obálkou ktorú som nachytala v schránke/chodím na týždnovky/,bolo mi povedané, že si to vyrieši, nech sa nestarám…Pri druhej a tretej obálke/ja som smoliar/to zopakoval, a dodal, že ma nič do JEHO výplat a JEHO účtu. Tak som ho vyhodila z MOJHO bytu.
Bola som som vydatá 20 rokov, stačilo.
A inak ja som platila a platím VŠETKY!!platby:bývanie, hypotéka, požička…spolu 45O eur. Nezaujíma ma, že tam bola požička od Hom..2000eur. Mňa neskutočne nasral svojím správaním. To nás rozviedlo.Ja nie som hopsasa, a nemám vykojený mozog, ani nežerem seno..
@Anatalia
Já to takhle neměla s partnerem, ale s otcem - taky síla, když Vám „zapomene“ říct, že těch 300.000 Kč nesplácí - bydlela jsem v tu dobu už rok v jiném městě a přišla mi díka průtahům s přepisem trvalého bydliště obálka od banky až s předžalobní upomínkou…
Chápu, jaké je to rozčarování, najít tohle v poště. A pokud není odvaha k přiznání problému, nedivím se rychlému konci, jaký nastal u tebě i u mě. Akorát já ho vyhodit nemohla, já si musela sednout na pr.el a začít to řešit sama.
@roza007 ja som si sadla na pr.del viac krát v manželstve. Toto bolo to posledné, čo mohol urobiť. Viac som mu nedovolia. Spravila som krátky proces. Lenže ja som túto facku od života potrebovala a vlastne ďakujem za ňu, lebo som musela velmi rýchlo nájsť svoju sebesúctu. Odvtedy som dosť radikálna.
@Anatalia píše:
@roza007 ja som si sadla na pr.del viac krát v manželstve. Toto bolo to posledné, čo mohol urobiť. Viac som mu nedovolia. Spravila som krátky proces. Lenže ja som túto facku od života potrebovala a vlastne ďakujem za ňu, lebo som musela velmi rýchlo nájsť svoju sebesúctu. Odvtedy som dosť radikálna.
Ono to není na škodu, někdy dostat od života facku…akorát si kolikrát říkám, že by mezi nimi mohla být nějaká větší pauza ![]()
@roza007 píše:
Ono to není na škodu, někdy dostat od života facku…akorát si kolikrát říkám, že by mezi nimi mohla být nějaká větší pauza
@vsetin odpoveď na tvoju otázku:áno tvoj muž je podvodník. Len tak medzi rečou ti zabudol povedať, že ako svadobný dar dostaneš miliónik
Utekala by som od neho, lebo ti možno raz zabudne povedať, že je napr. HIV pozitívny. Tú pandorinu skrinku by som velmi rýchlo zavrela.
No problémů bude každopádně více než radostí - kdyby člověk vědomě s tímhle do partnerství (nebo tedy manželství) šel, jeho věc… jeho boj. Zjistit to dodatečně je bohužel síla - asi to má v lepším případě co dělat se strachem se partnerce přiznat, že jsem to teda fakt nezvlád…
V horším případě vypočítavost a naprostá ignorace, vždyť to odnese manželka a i dítě, všichni do jednoho to pocítí, ať utečou, nebo zůstanou. ![]()
@karfice píše:
Kecy, neplatí, já jsem taky trvalým byldištěm na magistrátě a psala jsem i informační e-mail, tento rok se popelnice neplatí, pokud jsi trvale na magistrátu…
Možná jak kde, ale u nás se taky platí… Vím to stoprocentně