Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vsetin píše:
No my uz jsme to probirali, ten dluh kazdy mesic roste, urcite tam je uz prres milion, jen nevime presne kolik, i ho hledali exekutori, tak cekam kdy prijdou k nam, ale nenasli bo mel trvaly pobyt na mestskem urade…coz jsem taky nevedela…
tak tohle nějak nechápu… když si tě vzal, tak snad nějaké trvalé bydliště měl v občance a tak sis toho musela všimnout…
Co se týká věci, tak bych hlavně dala na to, jak se k té věci staví… jestli má snahu to nějak vyřešit a řeší to, nebo to nechává být a čeká, že se stane zázrak… každopádně má už přece rodinu, dítě, tak by mělo v jeho zájmu být vyřešit to co nejrychleji… což vzhledem k výši dluhu už jen tak nepůjde, ale aspoň by to měl nějak řešit… v tomhle směru mě napadá jen osobní bankrot, bude to sice pět let pakárna a zaplatí všechno, co mu vypočítají nad nějaké to minimum, ale bude to mít za sebou…
Nejdřív jsem si říkala, že proč hned podvodník, že dluhy má dnes tolik lidí, že o nich běžně nemluví, ale ty další okolnosti svědčí spíš o tom, že máš chlapa, co na to kašle a doufá, že jeho problémy vyřeší někdo jiný… a jestli začne splácet, budeš ho muset hlídat, aby platil pravidelně…
@hanzy píše:
To jde? Si nekoho vzit a mit s nim dite a netusit, kde ma napsane trvale bydliste? To jsi nikdy nevidela jeho obcanku?
videla ale copak ja vim ze je to adresa mestskeho uradu v cizim meste? ![]()
@kaseny88 píše:
A tas nepostřehla při svatbe, ze ma TB na urade??? Za popelnice neplati, pokud je na urade..
ja jsem na ten urad volal a plati se
@Gladys píše:
Jinak trochu nechápu formulaci „neplatí si popelnice“, to jako není součástí vašich rodinných financí?
mame od svatby 4 mesice
@vsetin píše:
videla ale copak ja vim ze je to adresa mestskeho uradu v cizim meste?
a ty jsi u něho doma nikdy předtím nebyla? Že by sis všimla, že jeho adresa je jiná, než v občance?
@vsetin píše:
ano, platí se… a jak se zdá, tak to neplacení je jeho silnou stránkou…
On byl v podnajmu, tam ti nikdo neda trvaly pobyt, mela jsem za to ze je to byt rodicu..opravdu by me nenapadlo patrat po tom, co ma za adresu v obcance…
No divim se, ze při takove dlouhodobosti a sume uz u vas exekutori nezvoni…nejde mi nejak do hlavy, zes tohle nepostrehle, vzdyt mu musely chodit upomínky, lidi z bankovních i nebankovních spolecnosti volaji…promin, ale zda se mi to vse nejak divne, kdyby nekde dluzil 10000, tak ok, ale tohle
![]()
@vsetin píše:
aha tak uz asi ano, ale vim, ze se neplatilo…
@kaseny88 píše:
No divim se, ze při takove dlouhodobosti a sume uz u vas exekutori nezvoni…nejde mi nejak do hlavy, zes tohle nepostrehle, vzdyt mu musely chodit upomínky, lidi z bankovních i nebankovních spolecnosti volaji…promin, ale zda se mi to vse nejak divne, kdyby nekde dluzil 10000, tak ok, ale tohle![]()
![]()
ty vole rikam ze ma trvaly pobyt na urade a tam mu taky chodi upominky
@kaseny88 no je to vsechno divne, podotykam ze se zname rok, a ze psal nekomu ze ty dluhy uz nema, ze se jich zbavil podvodem, me rekl ze to rekl jenom proto aby mel klid…
@vsetin já se nedivím, že jsi nevěděla, že on má TP na úřadě. Já mám taky TP na úřadě a mám tam obec a číslo popisné a nejde z toho vědět, že jsem na úřadě. Přítel to taky dlouho nevěděl, protože si připadám jak houmeles. Myslel si, že jsme napsaná u táty. Pak jsem se jednou prokecla a teď tam má i naše dítě TP. Popelnice se platit musí no. Já je za loňskej rok nemám placený.
jinak teda nevim, nebude se to brát jako SJM, i když vlastně dluhy si nasekal před manželstvím. Já bych se bála, že to bude mít dopad na mě i na prcka a mohli by vám všechno sebrat a zůstávalo vám jen životní minimum. Zkusila bych ten bankrot.
@vsetin v podnájmu možná ne, ale v pronájmu klidně… asi jsem divná nebo ze staré školy… mě manžel, když jsme spolu začali chodit, ukázal občanku, datum narození, i výplatní pásky… hahaha… a věděla jsem i adresu trvalého bydliště, pronájmu ve městě, kde pracoval…
A jak se teda ten tvůj muž k tomu všemu staví? Má nějaký zájem s tím něco dělat nebo je mu to jedno? Tohle by pro mě bylo asi to nejdůležitější… abys měla aspoň maličkou jistotu, že za manželství nenadělá další šílené dluhy, které polovinou padnou na tebe… to by už bylo likvidační, vyhrabat se z další podobné hrůzy…
@vsetin píše:
ale exekutor může přijít i tam, kde nemá dotyčný trvalý pobyt, ale mohl by se tam zdržovat… takže nejspíš je to jen otázka času…
@vsetin píše:
ok dobře, tak proc ty vole hned…promin to mi nejak nedoslo…asi ti nezbyva nic jiného, nez ho přinutit to nejak resit, jinak se priprav na to, ze vam exekutori vse vemou a ještě budou brat s platu, pac asi cekaji na to, az to vyleze do nejake castky, aby toto mohli udelat…