Musím půjčovat miminko tchánovcům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.11.12 18:59

Děkuji za reakce :kytka: ona je tchýně schopná mi do něj začít cpát i pribiňáky :zed: ona byla předtím suprová, moderní ženská…ale co se malej narodil, tak je jak praštěná něčím po palici, nevidí, neslyší jen se na něj vždycky nahrne jak velká voda, já z ní mám pocit, že je schopná ho samou láskou umačkat k smrti-to byste musely vidět, to se ani popsat nedá, prostě psychopatka :(

• Citovat
  • Upravit
12154
29.11.12 18:59
@Anonymní píše:
Dotaz zní asi jasně, máme 4 měsíční mimčo, s přítelem nejsme sezdaní, jen spolu žijeme, můžou mě tchánovci, případně přítel půjčovat jim mimčo na návštěvy? Já k nim už jezdit nechci-tchýně se asi z malýho totálně pomátla, vadí mi její rady a poučky, vadí mi jak se k malýmu chovají-nejsou schopni si umýt ruce, i když smrděj cigaretama, malýho vyloženě děsí-pořád mu ukazují padesát různých hraček během pár minut, pouští mu televizi, vždycky se nad ním všichni seběhnou, křičí jeden přes druhýho, když ho chci dát spát, tak mi nadávají, že nemusí přece pořád spát, že jejich syn (můj přítel) taky celej den nespal (to že celej den a noci prořval z vyčerpání už nedodávají-asi závidí, že já mám spokojený mimčo),když je čerstvě probuzenej tak hned vytahujou foták a blikají mu do očí bleskem…minule jsem načapala tchýni jak ho tahala jak kotě-hlava nepodepřená-sám ji ještě nedrží, tvrdila příteli, že mu musíme posilovat hlavu přitahováním do sedu za ruce :zed: to už jsem neunesla a řekla, že jim malýho už nedám, dokud se nenaučí chovat…jen nevím jestli na to mám právo

Ty se oháníš právem? Jakým? Trestním nebo morálním?

Myslím, že chovat se neumíš ty. Minimálně chovat se jako dospělá žena. Teď ti nemá cenu něco vyvracet nebo vlastně cokoliv říkat nebo radit. Zmoudříš. Možná to bude trvat několik let, možná několik desítek let, ale jednou to přijde určitě ;).

No, jdu dočíst diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.12 19:02

@radúna ty jsi asi jejich kámoška, vid :lol: vím, že jsem rozčílená, ale byla by asi každá máma, kdyby její dítě mělo z něčeho panickou hrůzu…

• Citovat
  • Upravit
12154
29.11.12 19:04
@Anonymní píše:
@radúna ty jsi asi jejich kámoška, vid :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ne, jen ti říkám, že jsem kdysi četla jednu moudrou větu: „Jakou energii vyšleš do světa, taková se ti vrátí.“
Hele, jsi evidentně vystrašená, žárlíš jak prase na každý pohled, kterým tcháni tvé dítě obdarují. No, přeji pevnější nervy, časem na to přijdeš ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
29.11.12 19:06

@radúna Já na chování zakladatelky nevidím nic nedospělého a nevyzrálého. Mě by se to, jak se chová její tchýně taky nelíbilo, a to mám děti už odrostlé. Chápu, že není dobré upírat babičkám vnoučata, ale pokud jde o malé miminko, o tom prostě rozhoduje jeho maminka. Babičky to musí respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annooonyyym
29.11.12 19:09

No, v určitých veciach má zakladateľka pravdu, niektoré veci by mi vadili a asi by som si ich vydiskutovala. Na druhej strane, milé dámy, každá raz budeme pre niekoho svokra a ruku na srdce, ako by ste sa cítili, keby váš zať alebo nevesta rozhodli, že vám dieťa nedajú/nepožičajú? Hovorili by ste to isté?

• Citovat
  • Upravit
22093
29.11.12 19:21

@radúna, podepisuju :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Dál to ani nebudu komentovat, Tys to vystihla naprosto přesně a zbytečně bych byla nepříjemná - protože z podobných diskusí mi běhá mráz po zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.12 19:23

Já už jsem jim dala několik šancí a vždy jsem litovala, neříkám že až dítko povyroste, že jim ho nebudu dávat, ale ted když ho berou jako hadrovou panenku na hraní a předvádění a nejsou ani schopni akceptovat jednu z jeho základních potřeb jako je spánek a já se pak na něj musím dívat jak zoufale pláče z vyčerpání a přemíry podnětů a tluču se do hlavy, že už to příště nedopustím :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.12 19:27

@BohunkaP a @radúna každopádně i vám díky za názor ;) nečekám, že všichni budou na mé straně-to bych pak nemusela zakládat diskuzi ;) vím, že to není černobílé, takže jsem ráda i za to, že to někdo vidí jinak

• Citovat
  • Upravit
5352
29.11.12 19:31

No chyba je v tobě, právě v tom, že to dopustíš. Máš se s nimi normálně domluvit co můžou a co ne. Co ti vadí a co ne. Ale řešit svou neschopnost domluvy s prarodiči dítěte tím, že jim ho „nepůjčíš“. To mi příjde fakt dost děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
29.11.12 19:32

Já teda mimko ještě nemám, ale moje sestra ano a taky ho nepůjčovala do roka. Teď vyjímečně, když jsou na narozky a chtějí trošku zapařit. A řekla bych, že jsme sestru poslouchali, protě když se jí něěco nelíbilo, řekla nám to a víckrát jsme to nedělali. :think: Takže bych si s tchánovcema asi promluvila vysvětlila bych jim, že takhle se mi to teda nelíbí apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.11.12 19:42

No zakladatelko, pokud já vím, tak prarodiče mají právo svá vnoučata vídat. mohou si podat i žádost k soudu, kde jim bude s velkou pravděpodobností vyhověno… Protože to, co je pro tebe strašně by asi neuspělo. Myslím si, že jsi moc přecitlivělá a není fér brát dítěti prarodiče kteří o něj stojí. Rozumně se s nimi domlouvat je určitě správně, ale SLUŠNĚ! Vysvětlovat apod… @radúna Jinak s tebou naprosto souhlasím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.12 19:47

A to si myslíte, že jsem s něma nemluvila? Ale oni sou starší a zkušenější, já jsem mladé pískle a o výchově vím prd-jasně-nebýt netu, tak malýmu dám pribiňák ve 3m, uvařím mu polívku týden po narození, v půlroce ho nemilosrdně posadím, nebudu používat autosedačku, páč stačí přeci dát korbu od kočáru na zadní sedačky! atd atd atd…právě nevím jak na ně, nevím jak jim vysvětlit, že si některý věci nepřeju…

• Citovat
  • Upravit
5352
29.11.12 19:54

Tak hlavně v hlavě si to musíš ujasnit. Dokud jsi doteď vůči nim byla v jakémsi podřízeném postavení, tak pokud jde o dítě, tak to tak již prostě není. U dítěte jsi ty první člověk, který bude rozhodovat, co s ním a tomu se oni musí přizpůsobit. Takže poradit si od nich jistě nech, ale vem si z toho, co považuješ za důležité a u ostatního jim rovnou řekní, že na to máš jiný názor, nebo že to chceš ještě probrat s dětskou lékařkou apod. Tíha výchovy dítěte bude na tobě a oni ti s ní jistě mohou pomoci, ale musí pochopit, že také hlavní slovo v tom procesu musíš mít ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
29.11.12 19:55

Pokud si nemyjou ruce, kouří, tahají prcka za ruce do sedu, tak bych nepůjčila.
A mohli by mně dát klidně k soudu. A předpokládám, že soud by k těmhle skutečnostem přihlédl, protože jde o zdraví. Samozřejmě, že bych se nejdřív zkusila dohodnout. Vysvětlila bych to i příteli, že nejde o můj rozmar, ale o zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová