Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maxule píše:
Bohuzel prosta pomsta exmanzelovi… Soud zamitl zvýšení vyzivneho, na castku, kterou si ona prala, tak rekla, ze si nesmi telefonat… Otec dceri koupil mobil k vanocum a vola on ji, takze matka nemusi platit kredit nebo pausal, ale pry nebude platit elektriku na nabijeni mobilu, kdyz otec plati nizke vyzivne (tedy podle jejiho nazoru…). Zajima me, jestli toto matka muze, kdyz je dite svereno do jeji pece? Chapu, ze se mimo rozsudkem stanoveny cas nesmeji vídat, ale ze by si nesměli ani telefonovat…??![]()
nemůže…je to kráva a netrestá otce ale dítě..
@terinka4444 píše:
nemá nárok, to je stejné, jak kdyby měl otec dítě na víkend a dcera po obědě řekla čau, jdu si na návštěvu k mámě, taky by se mu to nelíbilo. Ty vždycky útočíš na matky, vždycky, napsala jsem ti, co dělá konkrétní otec a ty to přejdeš a zase napíšeš, že imaginární matka je magor.
tak ale ono je něco jiného, pokud to dítě udělá ve svém volném času, nebo když má rodina program
A opravdu nevidím rozdíl mezi tím, když by šlo dítě po škole na návštěvu ke kamarádce/babičce nebo k otci, když je matka v práci ![]()
@pannda píše:
nemůže…je to kráva a netrestá otce ale dítě..
Ty tu matku znáš,že to víš tak dobře a dovoluješ si toto tvrdit? ![]()
@Jana206 píše:
Ve 13 letech je už dost velké a dostalo příležitost se ke svému případu vyjádřit,může i zajít na OSPOD samo. Ale není dost velké na to,aby si rozhodovalo,kam půjde bez vědomí rodiče,který ho má v péči a který za něj má pořád odpovědnost.Známá to řešila,sice u o dost mladšího dítěte,ale řekli jí,že je povinna dodržovat rozsudek a žádný kontakt navíc,ani telefonický,umožňovat nemusí.
O tomto případu víme prd,jen pár vět tady na diskuzi z jedné strany. Druhá může tvrdit něco jiného.
zajímalo by mě, kolik dětí v tomto věku ví, že může kontaktovat OSPOD a kde vůbec OSPOD je, když se chce víc stýkat s druhým rodičem. A vlastně jak má ten OSPOD kontaktovat, když tam ani bez vědomí matky jít nemůže a ta mu to může zakázat … a pokud vím, tak OSPOD třeba o víkendy nefunguje, tak aby tam dítě mohlo zajít s otcem. Takže by tam vlastně muselo jít tajně.
@Malaga píše:
Nechat mobil ve skříňce ve škole a volat si v době po vyučování, pokud má dítě o telefonáty s tátou zájem. I ve škole se dá dobít mobil.
Neda,je to proti skolnimu radu. Deti nesmi nic dat o zasuvky.
@Jana206 píše:
Ty tu matku znáš,že to víš tak dobře a dovoluješ si toto tvrdit?
Mě stačí fakt, že se ohrazuje elektřinou za dobíjení mobilu..jsem rozvedená, ale tyhle věci mě nikdy nenapadli, zakazovat hovory dcery s otcem a ještě k tomu dát tento důvod..
Ani návštěvy navíc, ani přehození termínu když otec potřeboval mít dceru jsem neřešila…
@lucenka píše:
zajímalo by mě, kolik dětí v tomto věku ví, že může kontaktovat OSPOD a kde vůbec OSPOD je, když se chce víc stýkat s druhým rodičem. A vlastně jak má ten OSPOD kontaktovat, když tam ani bez vědomí matky jít nemůže a ta mu to může zakázat … a pokud vím, tak OSPOD třeba o víkendy nefunguje, tak aby tam dítě mohlo zajít s otcem. Takže by tam vlastně muselo jít tajně.
Já si myslím,že dnešní děti jsou díky internetu informované dost. Dokážou si najít na netu i obtížněji dostupné věci. Kdyby to dítě opravdu chtělo,tak si tu cestu k otci nějakým způsobem najde.Nehledě na to,co je sociálně-právní ochrana dětí a OSPOD je učivo osmé třídy základní školy,občanská výchova. I já si to pamatuji.
Pokud je čerstvý rozsudek a řešila se i úprava styku,tak se sociální pracovnice dítěte automaticky ptala na jeho postoj.
Nedělej z puberťáků blbce,kdyby to dítě chtělo,cestu si najde. Spíš to vidím tak,že dítě je spokojené tak jak je,ale matka a otec spolu válčí. Časté telefonáty dítěti,když je u druhého rodiče,nejsou dobré a můžou ho akorát rozhodit. Je to to samé,jako vyvolávat dítěti pořád na tábor,nebo k babičce,kamkoliv jinam,kde je. Občasný telefonát OK,ale připoutat si dítě k sociální síti nebo mu často vyvolávat,to ne.
@lucenka píše:
to se vážně dítě ve svém volném čase nesmí sejít s rodičem?Chudák dítě, co má za matku takového magora
Takovych Maren je, ktere zakazuji detem otce.
Chteji, aby platil a vic dal pokoj.
@vokishka píše:
Neda,je to proti skolnimu radu. Deti nesmi nic dat o zasuvky.
Aha díky za info.
…tak pak teda třeba poprosit kámošku.
@pannda píše:
Mě stačí fakt, že se ohrazuje elektřinou za dobíjení mobilu..jsem rozvedená, ale tyhle věci mě nikdy nenapadli, zakazovat hovory dcery s otcem a ještě k tomu dát tento důvod..![]()
Ani návštěvy navíc, ani přehození termínu když otec potřeboval mít dceru jsem neřešila…
To tvrdí jedna strana,navíc „nextka“ - aspoň mi to vyznělo,že nová partnerka otce,které do toho nic není. Já netvrdím,že to tak nemůže být a připouštím,že i ta verze,která tu zazněla,může být částečně pravda…Ale jde mi o to,že o tom nic nevíme,pouze tvrzení jedné strany a hned tu padají silná slova,že matka je kr.ava,která se mstí apod..Málokdo si připouští,že to může být absolutně jinak.
@Kelsey píše:
Takovych Maren je, ktere zakazuji detem otce.
Chteji, aby platil a vic dal pokoj.
Ale jsou i otcové,které dělají matkám schválnosti,neplatí výživné,žádají o změnu termínu styku na poslední chvíli,že dítě nutně potřebují mít apod.
Já v té situaci nejsem a doufám,že nikdy nebudu. Jasně,dohoda na obou stranách a snaha si vyjít vstříc by byla ideální,ale tak to prostě nefunguje. To vím nejen teď z okolí,kdy je rozvedená každá druhá kamarádka,ale i z práce na dávkách hmotné nouze,kdy se mi ty rozsudky dostávaly do ruky(pro účely zjištění výživného a výpočtu dávek),tam se opravdu řešilo každé prd a bylo to tam vypsané jak pro blbce,tenkrát jsem nechápala,taky jsem si říkala,že se ti lidé neumí dohodnout…
Nejlepší je dodržovat to,co říká rozsudek,ze strany otce i matky. Co je psáno,je dáno a většinou to jen tak funguje.
@lucenka píše:
tak to dítě to může říct tomu druhému rodiči a ten může konat. Ve 13 letech klidně může mít rozšířený styk nebo střídavou péči. Nemá, nesnaží se, nechce, smůla. Rozhoduje rodič, co má dítě v péči. Na OSPODu to může řešit otec. Dítě nemá co samo chodit řešit cosi na jakýkoliv úřad. Včetně OSPODu.
@Jana206 píše:
Ty tu matku znáš,že to víš tak dobře a dovoluješ si toto tvrdit?
Kdyz brani diteti v kontaktu, tak moc normalni nebude ta matka. Normalni matka prece nepotrebuje rozhodnuti soudu a lidsky se domluvi, ze dite muze za otcem, kdyz se domluvi i mimo stanovene dny a nebude upirat dceri a otci cas a kontakt spolu straveny.
Pouziva dite, jako by byl stit nebo rukojmi.
Jak hluboko muze rodic klesnout, aby se mstil ex.
Příspěvek upraven 01.09.18 v 07:16
@Jana206 píše:
To tvrdí jedna strana,navíc „nextka“ - aspoň mi to vyznělo,že nová partnerka otce,které do toho nic není. Já netvrdím,že to tak nemůže být a připouštím,že i ta verze,která tu zazněla,může být částečně pravda…Ale jde mi o to,že o tom nic nevíme,pouze tvrzení jedné strany a hned tu padají silná slova,že matka je kr.ava,která se mstí apod..Málokdo si připouští,že to může být absolutně jinak.
to ani není nextka, ale nějaká příbuzná z rodiny, která slyšela, že to takhle tamta říkala.
@Kelsey píše:
Kdyz brani diteti v kontaktu, tak moc normalni nebude ta matka. Normalni matka prece nepotrebuje rozhodnuti soudu a lidsky se domluvi, ze dite muze za otcem, kdyz se domluvi i mimo stanovene dny a nebude upirat dceri a otci cas a kontakt spolu straveny.
Pouziva dite, jako by byl stit nebo rukojmi.
Jak hluboko muze rodic klesnout, aby se mstil ex.Příspěvek upraven 01.09.18 v 07:16
a nebo má otec stále tendence dceři vyvolávat, i když ji nemá, tak jí třeba po telefonu štve proti matce, přes telefon kontroluje a manipulací s dítětem znepříjemňuje život. Tak třeba.