Může matka zakázat dceři telefonáty s otcem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44214
1.9.18 07:31
@Kelsey píše:
Kdyz chce zavolat (kdykoli) diteti, protoze mu chybi. Prece za tim nemusi byt navadeni atd.. Poroste mu chybi. Co si budeme povidat, tak dva vikendy v mesici pridelene otci jsou trapna fraska. V porovnani, kdy ma dite matka. Jeste ji vadi, ze si povidaji pres telefon.

Ale z nějakého důvodu tu trapnou frašku soud rozhodl. Nemusí za tím být navádění,ale může. Navíc i pro dítě je složité se s novou situací vypořádat. Má dost problémů samo se sebou a pokud mu bude druhý rodič neustále vyvolávat,i v dobré víře,tak ho může rozhodit a tuto adaptaci ještě zhoršit a prodloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101960
1.9.18 07:32
@terinka4444 píše:
nemá nárok, to je stejné, jak kdyby měl otec dítě na víkend a dcera po obědě řekla čau, jdu si na návštěvu k mámě, taky by se mu to nelíbilo. Ty vždycky útočíš na matky, vždycky, napsala jsem ti, co dělá konkrétní otec a ty to přejdeš a zase napíšeš, že imaginární matka je magor.

A ty zas v každé diskuzi na tohle téma útočíš na otce, takže si nemáte co vyčítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.9.18 07:32
@Kelsey píše:
Kdyz chce zavolat (kdykoli) diteti, protoze mu chybi. Prece za tim nemusi byt navadeni atd.. Poroste mu chybi. Co si budeme povidat, tak dva vikendy v mesici pridelene otci jsou trapna fraska. V porovnani, kdy ma dite matka. Jeste ji vadi, ze si povidaji pres telefon.

a nebo za tém může být přesně manipulace, citové vydírání a navádění a hlavně přes blbé dítě, které to neprokoukne, kontrola matky. To v tom taky klidně může být. To je zase moje osobní zkušenost. A znovu, v dnešní době, kdy je dítěti 13 let, je z velké části chyba na straně otce, že má styk jen jednou za 14 dnů, když to takto nevyhovuje. Takže my víme houby, co jí vadí na tom povídání si a co za tím je. Třeba je to fakt mstící se kráva a nebo je to přesně opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44214
1.9.18 07:34
@terinka4444 píše:
souhlasím s tebou. Ataky si myslím, že dceři je 13, v dnešní době, kdy se můžeme poprdět z práv otců, tak ji má jen sem tam o víkendu, to o něčem taky svědčí. Ale megera je matka

Přesně tak. Znám z okolí případy i tříletých dětí,které mají napůl prázdniny,střídají se Vánoce,Velikonoce,jarňáky(většinou až od nástupu do školy) a dítě je u otce každý druhý víkend plus dva dny v týdnu,kdy ten víkend připadá potom matce(víš jak to myslím,nevím,jak to líp vysvětlit).
Výživné je stanovováno přiměřeně podle možností obou stran,rozhodně si nikdo nikde nic nevybrečí,soud se snaží rodiče směřovat k dohodě.

I soudcům je jasné,že otec nedostane celý měsíc dovolenou,ale bere v úvahu,že dítě má i babičky a ostatní příbuzné,u kterých může trávit čas,který patří otci.

Tady dostal otec dva víkendy v měsíci,vzhledem k věku dítěte a jeho samostatnosti si mohl vybojovat víc,ale megera je matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.9.18 07:35
@j.a.n.i1 píše:
A ty zas v každé diskuzi na tohle téma útočíš na otce, takže si nemáte co vyčítat…

Já na otce neútočím, já jsem konstatovala, že prostě právo zakázat dítěti to má, hned v úvodu jsem napsal, že nepíšu o tom, co je morální a co ne, ale že právo zakázat telefon matka má. To bylo konstatování faktu, na rozdíl od toho, co se tady zase hned spustilo o krávách a podobně. A ano, moje zkušenosti jsou takové, že otci nemají svatozář, jak se tady vždycky třeba i ty snažíš prezentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101960
1.9.18 07:36
@Jana206 píše:
Já si myslím,že dnešní děti jsou díky internetu informované dost. Dokážou si najít na netu i obtížněji dostupné věci. Kdyby to dítě opravdu chtělo,tak si tu cestu k otci nějakým způsobem najde.Nehledě na to,co je sociálně-právní ochrana dětí a OSPOD je učivo osmé třídy základní školy,občanská výchova. I já si to pamatuji.

Pokud je čerstvý rozsudek a řešila se i úprava styku,tak se sociální pracovnice dítěte automaticky ptala na jeho postoj.

Nedělej z puberťáků blbce,kdyby to dítě chtělo,cestu si najde. Spíš to vidím tak,že dítě je spokojené tak jak je,ale matka a otec spolu válčí. Časté telefonáty dítěti,když je u druhého rodiče,nejsou dobré a můžou ho akorát rozhodit. Je to to samé,jako vyvolávat dítěti pořád na tábor,nebo k babičce,kamkoliv jinam,kde je. Občasný telefonát OK,ale připoutat si dítě k sociální síti nebo mu často vyvolávat,to ne.

Ano, časté telefonáty dítěti rozhodně, ovšem nevidím důvod, proč by dítě, které je doma nemohlo celkem kdykoliv zavolat druhému rodiči nebo dalšímu blízkému příbuznému. A pokud to někdo chce zakazovat, tak je pro mě magor.

A upřímně jak píšeš, že se sociální pracovnice ptala na postoj dítěte, tak kdyby se mě někdo ptal, tak by mě fakt nenapadlo řešit telefonování, protože beru jako samozřejmost, že můžu v rodině zavolat kdykoliv a komukoliv a fakt by mě nenapadlo, že se v rodině může vyskytovat takový magor, co by mi to chtěl zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 07:40

řešili jsme něco podobného. Taky jsem omezila telefonáty s otcem, volal dceři podnapilý,měl emoční výlevy, štval ji proti mě. Dcera po každém telefonátu plakala, třepala se a začala se v noci počurovát. Takže jsem mu telefonáty nebrala a číslo zablokovala. Otec to nahlásil na OSPOD jako bránění ve styku. Tam mu vysvětlili, že má nárok jen na to co je v rozsudku a tam žádné telefonáty nejsou. Navrhli poradnu, kam ale otec časem přestal docházet. Tam jsme uzavřeli dohodu o telefonátech, kterou on nedodržoval…prostě volat přestal. Je mi jasné, jak to podává příbuzným ze svojí strany a jak si o tom vyprávějí podobně jako zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
74217
1.9.18 07:41

@Jana206
Je jedno, ze ziju ve spokojenem vztahu. Muze se stat, ze se budem chtit rozvest, ale jsme dostatecne dospeli, abysme se domluvili. Kdyz my uz se nebudeme mit radi, tak to neznamena, ze musime skodit vlastnim detem. Ty nemuzou ta to, ze se rodice rozhodnou rozejit. Deti potrebuji plnohodnotne oba rodice. Muj chlap cestuje za praci, takze by znamenalo, ze musi mit pristup k mobilu nebo skypu. A ja bych mu mela limitovat cas, kdy smi detem zavolat. To si fakt nedovedu predstavit. Akorat by se mohli odcizit, kdyz by byli min v kontaktu.
Rozpadle vztahy si skodi sami sobe a nejvic detem, kdyz si delaji zbytecne problemy a bojuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.9.18 07:44
@Anonymní píše: řešili jsme něco podobného. Taky jsem omezila telefonáty s otcem, volal dceři podnapilý,měl emoční výlevy, štval ji proti mě. Dcera po každém telefonátu plakala, třepala se a začala se v noci počurovát. Takže jsem mu telefonáty nebrala a číslo zablokovala. Otec to nahlásil na OSPOD jako bránění ve styku. Tam mu vysvětlili, že má nárok jen na to co je v rozsudku a tam žádné telefonáty nejsou. Navrhli poradnu, kam ale otec časem přestal docházet. Tam jsme uzavřeli dohodu o telefonátech, kterou on nedodržoval…prostě volat přestal. Je mi jasné, jak to podává příbuzným ze svojí strany a jak si o tom vyprávějí podobně jako zakladatelka.

ale za krávu tady v diskuzi budeš ty, když to nějaká příbuzná tady napíše, jak jsi ta megera, co nedovolí tatínkovi a dceři, aby si volali. U našeho tatínka dokonce soud nakázal společná sezení matky a otce o psychologa, a co myslíš, byl tam asi třikrát, z toho jednou matku napadl venku před budovou, podruhé dokonce před psycholožkou a pak tam přestal docházet. Proto má matka v ruce rozsudky takové, jaké má. Ale jeho rodina šíří přesně podobné, co on je za chudáka a matka ta kráva a megera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44214
1.9.18 07:52
@Kelsey píše:
@Jana206
Je jedno, ze ziju ve spokojenem vztahu. Muze se stat, ze se budem chtit rozvest, ale jsme dostatecne dospeli, abysme se domluvili. Kdyz my uz se nebudeme mit radi, tak to neznamena, ze musime skodit vlastnim detem. Ty nemuzou ta to, ze se rodice rozhodnou rozejit. Deti potrebuji plnohodnotne oba rodice. Muj chlap cestuje za praci, takze by znamenalo, ze musi mit pristup k mobilu nebo skypu. A ja bych mu mela limitovat cas, kdy smi detem zavolat. To si fakt nedovedu predstavit. Akorat by se mohli odcizit, kdyz by byli min v kontaktu.
Rozpadle vztahy si skodi sami sobe a nejvic detem, kdyz si delaji zbytecne problemy a bojuji.

Jedno to není. Divila by ses, kolik zla si navzájem dokážou napáchat lidé, kteří k sobě měli dřív velmi blízko. A to nejen prostřednictvím dětí, ale i majetku nebo jinými způsoby.

Možnost zavolat dítěti byla normální(myšleno tak, že by mě absolutně nenapadlo to řešit u soudu), když byl v rodině jeden telefon, pevná linka pro celou rodinu. Dnes, když můžeme být díky mobilnímu datovému balíku neustále k dispozici prostřednictvím třeba messengeru(zdarma),i mobilní operátoři nabízejí výhodné, prakticky neomezené volání, je toto ošemetné a může to zavádět k manipulaci s dítětem, i nezáměrně.

My se snažíme děti od mobilů odtrhávat a rozhodně mi vadí, když neustále píší nějací kamarádi a ruší je od povinností. Za nás to bylo tak, že buď někdo zavolal nebo zazvonil a zeptal se, jestli můžeme ven, ale rozhodně pořád nic nepípalo, nějaké konverzace. a bylo dobře.
Nevím, naše děti si třeba s babičkami prostřednictvím sociálních sítí píší vyjímečně, jednu vidí téměř denně, druhá na to nemá čas a nemá msg v mobilu. A v rodině máme dohodu, že všechny důležité věci se řeší přes nás, dospělé. Když jsou třeba moje děti na prázdninách u našich, tak primárně volám své mamce, ne dceři. Dceři až, když se mamce nemůžu dovolat. Nemám důvod je rušit, když mají třeba jiný program. Když chce mamka s dětmi mluvit, taky volá prvně mě. Dětem až, když se nemůže dovolat a jen ve vhodný čas(k večeru, kdy ví, že nemají žádný kroužek) A sociální sítě rozhodně vztah neupevňují, visení na nic celé dny k ničemu pozitivnímu nepřispívá. Naše děti mají mobily hlavně proto, že se hodně pohybují samy po městě už od útlého věku, tak aby se hlásily nám. Ne proto, aby byly komukoliv pořád k dispozici a aby byly jak na telefonní ústředně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.9.18 08:03
@Jana206 píše:
Jedno to není. Divila by ses, kolik zla si navzájem dokážou napáchat lidé, kteří k sobě měli dřív velmi blízko. A to nejen prostřednictvím dětí, ale i majetku nebo jinými způsoby.

Možnost zavolat dítěti byla normální(myšleno tak, že by mě absolutně nenapadlo to řešit u soudu), když byl v rodině jeden telefon, pevná linka pro celou rodinu. Dnes, když můžeme být díky mobilnímu datovému balíku neustále k dispozici prostřednictvím třeba messengeru(zdarma),i mobilní operátoři nabízejí výhodné, prakticky neomezené volání, je toto ošemetné a může to zavádět k manipulaci s dítětem, i nezáměrně.

My se snažíme děti od mobilů odtrhávat a rozhodně mi vadí, když neustále píší nějací kamarádi a ruší je od povinností. Za nás to bylo tak, že buď někdo zavolal nebo zazvonil a zeptal se, jestli můžeme ven, ale rozhodně pořád nic nepípalo, nějaké konverzace. a bylo dobře.
Nevím, naše děti si třeba s babičkami prostřednictvím sociálních sítí píší vyjímečně, jednu vidí téměř denně, druhá na to nemá čas a nemá msg v mobilu. A v rodině máme dohodu, že všechny důležité věci se řeší přes nás, dospělé. Když jsou třeba moje děti na prázdninách u našich, tak primárně volám své mamce, ne dceři. Dceři až, když se mamce nemůžu dovolat. Nemám důvod je rušit, když mají třeba jiný program. Když chce mamka s dětmi mluvit, taky volá prvně mě. Dětem až, když se nemůže dovolat a jen ve vhodný čas(k večeru, kdy ví, že nemají žádný kroužek) A sociální sítě rozhodně vztah neupevňují, visení na nic celé dny k ničemu pozitivnímu nepřispívá. Naše děti mají mobily hlavně proto, že se hodně pohybují samy po městě už od útlého věku, tak aby se hlásily nám. Ne proto, aby byly komukoliv pořád k dispozici a aby byly jak na telefonní ústředně.

a víš ty a tvoje děti, že na mobilu se dá vypnout zvonění a že když nechceš s dotyčným mluvit, tak mu to prostě nezvedneš? :think: Takže pak vás nikdo neruší a ty nemusíš dětem zabavovat mobily, když se mají věnovat jiným činnostem ;)

• Citovat
  • Upravit
81495
1.9.18 08:14
@terinka4444 píše:
nemá nárok, to je stejné, jak kdyby měl otec dítě na víkend a dcera po obědě řekla čau, jdu si na návštěvu k mámě, taky by se mu to nelíbilo. Ty vždycky útočíš na matky, vždycky, napsala jsem ti, co dělá konkrétní otec a ty to přejdeš a zase napíšeš, že imaginární matka je magor.
šmarjá a pročb by nemohla? Dyt ty ssma řikáš, že ve 13ti už se má dát na dítě. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81495
1.9.18 08:18
@terinka4444 píše:

no a ty zas na otce. Vždycky si jde domyslet příběh tak, že to vypadá jinak, než píše zakladatel. :nevim: A je jen na tom kterém, jak si to domyslet chce. Málo kdy máme pohled obou stran a praktcky nikdy nemáme více informací, než pár odstavců, navíc hodně emočně zabarvených, kusích informací, jednostranných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81495
1.9.18 08:25
@Jana206 píše:
To je jeden jediný případ,ale tak to nefunguje. Soudy se vždy snaží oba rodiče směřovat k nějaké dohodě. A většinou to není tak,že jeden rodič má „moc“ a druhý je absolutní pako,neschopné se o dítě postarat,s povinností jen platit alimenty.

Dohoda by byla ideální,ale mezi lidmi,kteří spolu hodně prožili a potom se rozhádali,prostě není možná. Od toho je soud a rozsudek.

Tak to vidíš Ty,protože žiješ ve spokojeném manželství. Ale u těch lidí,kteří si tím procházejí,ta dohoda není možná,nejen minulou zkušeností a averzí k ex partnerovi,ale taky proto,že každý už má svůj život a jiné představy.I o styku s dítětem,trávení jeho volného času atd. Vždy se najde nějaká třecí plocha.

ale samozřejmě, že možná je. Jen nesmí být magoři a musí být schopní se přesnést přes své já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81495
1.9.18 08:30
@Jana206 píše:

Jo, tak to my si vovláme s dětma u babiček kdykoli si vzpomenou dět, nebo když chci já. Někdy si nezavoláme týden, někdy prostě to vyjde a třeba 3× za den.
Prozradim ti tajemství - mobil má zázračné tlačíko s červeným telefonkem. Možná by nebylo od věci ho naučit používat i děti. :kytka: ( pro případ te zaneprázdněnosti, rušení).
U nás se běžně stává, že děti mobil nemaj u sebe, nebo je vypnutý, nemaj potřebu to řešit. Když byli s tátou v chorvatsku, měla jsem prostě 10 dní smůli, nebyl na mě čas. :nevim: Ale aby jim aktivně zakazoval… :roll:
A ano, taky čas dětí na mobilu reguluji. Ale ne tak, že si nezmí zavolat vlastnímu rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová