Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se nechci vnucovat, ale opravdu převážné většině to nepřipadá minimálně jako neúcta, spíše bych řek podvod? Fakt nechci moralizovat. Asi všechno beru moc rozumově, ale na druhou stranu mě se můj přístup vyplatil.
Kdo z vás má skoro 30 let nejlepšího partnera? He? ![]()
Mně to jako podvod nepřipadá. Vůči člověku, kterého viděl jednou v životě.
Jako prakticky, když s někým půjdu na první rande, věrnost nepředpokládám, ani já bych nebyla, kdybych měla s kým spát…to že jsou dále v kontaktu tímhle stylem, že je naní vázanej je druhá věc, to by mi vadilo
@Bibi239 píše:
Nepřekousla bych. Ne v téhle fázi vztahu, nedokázala bych mu věřit a přemýšlela bych, co bude, až opadne zamilovanost, až třeba přijde velká hádka, jestli by nebyl schopensi jít ulevit.
Vůbec nejde o to, kdo má na koho výhradní právoa od kdy, ale na tvém pocitu. Kvůli půlročnímu vztahu bych se nepřemáhala, toleranci a ohýbání svých přesvědčení si schovávám až když se vztah stane opravdu vážným.
Jej, téhle fázi vztahu fakt nemohl být ještě zamilovanej, viděl ji jednou ![]()
@PerlaMarina píše:
Já bych mu ráda věřila, ale lhal mi od první chvíle, od první schůzky, když mi říkal, že na rande má čas jen do sedmi, páč potom jde stěhovat kamarádku. A pak odjel za ní a ještě mi pak psal sms, cituji: „a jde se makat“ Asi aby svojí lži dodal na důvěryhodnosti, Přitom já jsem se ho na nic neptala, nezajímal mě jeho program na večer, to on sám mě krmil kecama. Ten večer mi ještě psal nějaké zprávy, jak to se mnou bylo příjemné a tak. To byla ona asi zrovna v koupelně
Ou tak to je jiná
Tak to bych mu nevěřila, to bude umět pěkně lhát chlapec
@Honza 12 píše:
Tak jim po pravdě říkám.. Vysvětlím.. Že se prostě teď seznamuji a nemohu nic slíbit.. Ani věrnost ne… A pak si to užívám.. Co taky můžu slíbit věrnost po druhém rande? A když to pak funguje. z obou stran. I třeba v sexu.. A jinou už nechci.. Tak prostě spolu začnem.. Oficiálně chodit… Mě to většinou fungovalo… Člověk si pak nemusí vymýšlet kde a s kým byl. A jak to vlastně je..
Mno, to jsi tedy opravdu sikula, ze i pres to, ze vedi ze zdaleka nejsou jedine te pusti i do postele - aby sis je jako mohl vyzkouset po vsech strankach…
Ovsem mate-li mezi sebou takto jasno a obe strany do toho jdou dobrovolne, je podle mne vse zcela v poradku. Ja bych teda ale do takoveho vyberoveho rizeni na pritelkyni nesla, pac mam o sobe domyslivy nazor, ze to nemam zapotrebi. Bud jsi tedy ty sam extra super, nebo lovis „slabsi kusy“, ktere to zapotrebi maji. ![]()
@káťa píše:
Mně to jako podvod nepřipadá. Vůči člověku, kterého viděl jednou v životě.
To je přeci jedno kolikrát ji viděl. To neznamená, že neznámému můžu klidně lhát. Ale hlavně jde o základní slušnost. Sám před sebou bych si připadal jak schizofrenik nebo spíš idiot, jít na rande od kterého si něco slibuju a mezi tím si sjednat bejvalku do postele.
@SlecnaSally A přeci nemusí bejt zamilovanej aby vydržel chvíli bez sexu, když si myslí na jinou.
@takymanžel píše:
To je přeci jedno kolikrát ji viděl. To neznamená, že neznámému můžu klidně lhát. Ale hlavně jde o základní slušnost. Sám před sebou bych si připadal jak schizofrenik nebo spíš idiot, jít na rande od kterého si něco slibuju a mezi tím si sjednat bejvalku do postele.
@SlecnaSally A přeci nemusí bejt zamilovanej aby vydržel chvíli bez sexu, když si myslí na jinou.
Tak ono nikdo nevi, zda si s ni sjednal vyslovene sex, nebo pokec ze ktereho se treba pak sex vyvinul. A kdyz si schuzku s byvalou sjednaval, tak asi nevedel ze bude zakladatelka tak prima, ze spolu budou. Lhat nemel, mel radeji o svem dalsim programu pomlcet. Ale v zadnem vztahu se zakladatelkou podle mne nebyl, po jedne schuzce je to vztah leda v literature pro nactilete holcicky. ![]()
@open mind píše:
Mno, to jsi tedy opravdu sikula, ze i pres to, ze vedi ze zdaleka nejsou jedine te pusti i do postele - aby sis je jako mohl vyzkouset po vsech strankach…Ovsem mate-li mezi sebou takto jasno a obe strany do toho jdou dobrovolne, je podle mne vse zcela v poradku. Ja bych teda ale do takoveho vyberoveho rizeni na pritelkyni nesla, pac mam o sobe domyslivy nazor, ze to nemam zapotrebi. Bud jsi tedy ty sam extra super, nebo lovis „slabsi kusy“, ktere to zapotrebi maji.
Dobrej příspěvek.. Já lovím jen ty dobré kusy..
No ale teď vážně.. Rozhodně neví, že nejsou jediné… To protože to tak ani není… Spíš jde o to… Jdu na rande. A prostě tam není to ono… To.. Já nevím.. Jak to sakra popsat. ta zamilovanost nebo tak něco.. Ono po dlouhém, nevyšlém vztahu není tak jednoduchý, hned to brát vážně.. Ale přesto má holka zájem a taky se mě líbí… Tak můžu souhlasit s tím, že si užijeme.. Ale nebudu jí přece vykládat, že je ta jediná. A že na ní bůhví jak myslím, když to není pravda.. Když ani nevím.. Jestli jsem teďka schopen to pojmout na vážno… Taky by měla vědět, že se asi časem objeví nějaká víla, které budu moci své srdce i věrnost dát a chtít být jenom její a ona moje… A když má chuť tak si dám říct… Ono taky není lehký být tak dlouho bez „toho“… Aspoň se má možnost rozhodnout. Jestli mě pozve do postele.. A nebo si počká (tak jako ty) na někoho, kdo jí bude chtít tak nějak úplně..Možná bych tě ulovil. Když bych tě chtěl úplně a zrovna k tobě bych pocítil to co tam má být.. I když nevím, jestli by jsi dokázala rozdejchat. Že jsem po dlouhém vztahu a dlouhé abstinenci, se nechal pozvat k dámě do postele i když jsem k ní necítil úplně to co tam má být. Asi by jsi měla pochybnosti. Co já vím..
Honzo, ono je logické, že tohle řeším, když mi dotyčný třetí den řekl, že mě miluje, už jsme spolu čekali dítě, které jsem bohužel potratila a když mě dotyčný po šesti měsících požádal o ruku. Nevím kolik je ti let, ale i můj přítel i já toho máme za sebou už dost, mě je 34 a jemu 37, já mám dceru. Nebudeme se dva roky vodit za ručičku ani nehledáme povyražení, sím mi po týdnu řekl, že hledá matku svých dětí. I proto chci mít jistotu.
Počkej on ti řekl po třech dnech známostiže tě miluje a po třech dnech známosti jste spolu čekali dítě? Nebo jsem to špatně pochopila?
@Honza 12 píše: … A když má chuť tak si dám říct… Ono taky není lehký být tak dlouho bez „toho“…
A když bude partnerka na rizikovce a kamarádka bude mít chuť… ![]()
Nejsem žádnej puritán, ale buď si užívám a nebo buduju vztah. A to klidně od prvního rande.
@takymanžel píše:
@open mind Každý na to máme evidentně jiný náhled. Ale já prostě nevěřím, že tyhle chlápci jako je ten zakladatelky, dokážou být věrný. Ono jde právě o ten náhled. Viz.A když bude partnerka na rizikovce a kamarádka bude mít chuť…
Nejsem žádnej puritán, ale buď si užívám a nebo buduju vztah. A to klidně od prvního rande.
Vyznávám v partnerství věrnost, ale vy jste měli první rande a v ten okamžik se o „partnerství“ vůbec nedalo mluvit, tudíž bych se z toho nehroutila.
Já tedy asi půjdu proti proudu, ale já bych sex s bývalkou po první schůzce nijak extra neřešila. Po jedné schůzce se absolutně nedá mluvit o vztahu, předpokládám, že jste spolu nic neměli, prostě s někým spal a během té doby se seznámil s tebou, zahleděl do tebe, milenecký vztah utnul a má vztah s tebou. Dokážu si představit, že bych se třeba zachovala stejně. Asi bych neutnula ze dne na den milenecký vztah kvůli někomu, s kým jsem se viděla jednou v životě, ačkoli jsem proti nevěrám a se dvěma muži zároveˇb bych spát nechtěla. To on ale předpokládám také nedělal.