Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Třeba to dopadne jako s mými … dostane je jeho dítě
Takovou pěknou, historickou sbírku archivních roztoču a patogenu jistě vnoučatko (a jeho alergolog) ocení. ![]()
@sirikit píše:
Takovou pěknou, historickou sbírku archivních roztoču a patogenu jistě vnoučatko (a jeho alergolog) ocení.
tak mému dítěti moji plyšáci nevadí … na roztoče nikdo z nás alergický není. Párkrát jsem plyšáky poslala v zimě do „lázní“ na mráz. To by mělo roztoče zlikvidovat. Takže tam moc těch archivních roztočů nebude.
Já tak 3× do roka odeslu chlapa a dítě na víkend k babičce a vrhnu se do kydani.
Kdybych tridila a vyhazovala nepotřebné krámy v jejich přítomnosti, tak odnesu do kontyse max malý pytlicek.
Oblečení vyhazovat nesmím, chlap to chce nechat na hadry, když něco dela.
A abych přispěla k ústřednímu tématu diskuze: nás pes miluje plysaky. Dcera mu vždycky nějakého daruje, protridi ty, které ji už omrzely, obcas je to i nějaký z marketu. A ta jeho bezmezna radost, když dostane nového do pelisku, je až dojemná.
Užívá si to víc než děcko. ![]()
@lucenka píše:
tak mému dítěti moji plyšáci nevadí … na roztoče nikdo z nás alergický není. Párkrát jsem plyšáky poslala v zimě do „lázní“ na mráz. To by mělo roztoče zlikvidovat. Takže tam moc těch archivních roztočů nebude.
No vidíš to, tak to máte vytuknuty.
Každý má holt jiné nároky, takže my zkrátka staré a z akcí hračky dáváme dotrhat zvířatům a dětem kupujeme nové. ![]()
Hele, ono máš ekologicky úplně šumák,jestli za drahý prachy koupím psovi na hraní něco v chovatelskych potřebách, nebo plysaka původně pro děti.
Jako - pokud by si Váš mladej vyrazil pro svoji potřebu zakoupit do zverace kousaci buvoli kost, nechá mě to úplně chladnou, i kdyby byla svého druhu poslední na krámě, a nahradim ji susenym prasečím uchem. ![]()
Ale já jsem tolerantní. ![]()
@madlicka to vážně existuje vyhazovací koučka? Myslela jsem, že je to jen v realityshow
to bych musela dobře uklidit manžela, ten by šel ke konťasu v první linii ![]()
@sirikit
![]()
@lucenka už jsem nechtěla reagovat, ale, tvůj 6letý syn sám nakupuje v Bille minimálně za Kč 250,–-, že si sám sesbírá body - snad nakupuješ ty a body mu dáváš ne?
a navíc ty plyšové hnusy vyjdou v těch akcích sakra draho - musíš v obchodě utratit minimálně 5000,–- a ještě doplatit třeba 50,–- Kč
když už, tak v hračkářství mají spousty daleko hezčích plyšáků i za míň peněz
a já jako dítě ani moje dcera jsme si nikdy s plyšákama nehrály - prostě to sedí na polici a práší se na to (ale svou sbírku plyšových tygrů nedám
)
@stinga píše:
@sirikit![]()
![]()
@lucenka už jsem nechtěla reagovat, ale, tvůj 6letý syn sám nakupuje v Bille minimálně za Kč 250,–-, že si sám sesbírá body - snad nakupuješ ty a body mu dáváš ne?
a navíc ty plyšové hnusy vyjdou v těch akcích sakra draho - musíš v obchodě utratit minimálně 5000,–- a ještě doplatit třeba 50,–- Kčkdyž už, tak v hračkářství mají spousty daleko hezčích plyšáků i za míň peněz
a já jako dítě ani moje dcera jsme si nikdy s plyšákama nehrály - prostě to sedí na polici a práší se na to (ale svou sbírku plyšových tygrů nedám)
Ano velký nákup dělám já. Musela bych ten nákup stejně někde udělat, takže tu cenu za známky do ceny za plyšáka nepočítám. A nemusí se utratit tolik… mívají akce, že za některé položky je víc známek případně se najde někdo, kdo známky nechce a dítěti je u pokladny dá
Ale ani tak mi na rodinu 5000 v obchodě za víc jak měsíc nepřijde jako nějak extrémní částka. A těch 50 Kč z kasičky zase není nějak velká částka pro kluka.
Jo a jinak od 7 let chodí nakupovat menší nákupy sám (do cca 500
)
@sirikit píše:
No vidíš to, tak to máte vytuknuty.
Každý má holt jiné nároky, takže my zkrátka staré a z akcí hračky dáváme dotrhat zvířatům a dětem kupujeme nové.
Hele, ono máš ekologicky úplně šumák,jestli za drahý prachy koupím psovi na hraní něco v chovatelskych potřebách, nebo plysaka původně pro děti.
Jako - pokud by si Váš mladej vyrazil pro svoji potřebu zakoupit do zverace kousaci buvoli kost, nechá mě to úplně chladnou, i kdyby byla svého druhu poslední na krámě, a nahradim ji susenym prasečím uchem.
Ale já jsem tolerantní.
Kluk taky někdy dostane nového plyšáka (ne z akce). Ale většinou to je někde ze zahraničí a vážou se k tomu hezké vzpomínky. Za letošek to jsou 2 pandy. A pochybuju, že je několik následujících let bude chtít vyhodit nebo dát psům.
Teda, ta diskuse o plyšácích je čím dál zajímavější, představa dítěte, buvolí kost a prasečí ucho mě teda fakt rozsekalo
Nebudu radši zbytečně dmýchat svým elaborátem, jen (jako ostatně se mi stává často) - chápu obě strany.
Ale k tomuhle se vyjádřit prostě musim:
@elibro píše:
@Russet já s ní souzním, ale učím se toa muže mám že stejné výrobní linky jako ty, taky schovává nejraději všechno. A jak je shánšlivý… Věci ve slevě, mejdlíčka z hotelů, cukr z vlaku, průkaz z veletrhu - všechno cenné trofeje
. Tak za ním chodím a vyhazuju. Všimla jsem si, že mu dělá radost hlavně to ulovit, jak se to doma válí, už je mu to fuk…
Zjevně jsem tvůj muž
![]()
@lucenka píše:
Kluk taky někdy dostane nového plyšáka (ne z akce). Ale většinou to je někde ze zahraničí a vážou se k tomu hezké vzpomínky. Za letošek to jsou 2 pandy. A pochybuju, že je několik následujících let bude chtít vyhodit nebo dát psům.
Možná, kdybyste ho vedli k užšímu vztahu ke zvířatům, než k věcem, by si s tím medvedem z marketu pohrál mnohem raději spolu se svým pejskem, než když bude mít hračku vystavenou na poličce a občas se s ní pomuchla sám.
![]()
@sirikit píše:
Možná, kdybyste ho vedli k užšímu vztahu ke zvířatům, než k věcem, by si s tím medvedem z marketu pohrál mnohem raději spolu se svým pejskem, než když bude mít hračku vystavenou na poličce a občas se s ní pomuchla sám.![]()
se psem si těžko pohraje, když se ho bojí
a plyšáky nemá vystavené na poličce, ale spí s nimi v posteli
A i když měl doma zvíře, tak stejně měl rád i plyšáky.
@lucenka píše: se psem si těžko pohraje, když se ho bojía plyšáky nemá vystavené na poličce, ale spí s nimi v posteli
A i když měl doma zvíře, tak stejně měl rád i plyšáky.
Jojo, já to chápu - ono to jde s nastavením rodiny.
U nás jsou psi členové rodiny, děti s nimi od mala vyrůstaly a protože je znají a rozumí jim, jsou to pro ně přirození partaci, o strachu nemůže být řeč.
Vnučka žije s borderkou od narození - a respekt má spíš pes z ní, protože bylo odjakživa jasné, že to mrne je pod zvláštní ochranou a nesmí se na to ani zavrcet.
![]()
Když je u nás, brodí se s úplnou samozřejmostí mezi střední rasou, která je z hlediska dvouletého ditete velikostí na úrovni vlkodava v poměru k dospělému.
Nebojí se, vyhraje si s nimi - nejvíc s rozjivenym štěnětem,které bylo mentálně dlouho zhruba na její úrovni
, chápe, že jako ona má svoje nároky a potřeby, mají svoje potřeby i pejskové. Nebacaji se, musí se nechat vyspinkat,napít, papaji a mají svoje hračky.
Náš „spor“ ve skutečnosti neexistuje, rozdílné názory jsou dané jen odlišným životním stylem. Úplně rozumím tomu, že pokud někdo nemá ke zvířatům bližší vztah, má tendenci je odsouvat někam na okraj společenských zájmů.
Ale nám magorum, kteří žijeme uprostřed tlupy složené z praceschopnych dospělých, na péči okolí závislých seniorů, děti a domácí zvěře přijde mimo dělat nějaké zásadní rozdíly.
Máme prostě radost,když ostatní mají radost, celkem fuk, jestli dědeček, synek, štěně nebo vnučka.
![]()
@sirikit Člověče, u nás taky jsou psi členy rodiny, naši čubinu malá miluje - a ostatních psů se bojí. Nechápu, kde se to v ní vzalo (no, možná maličko - nějaká drobná „srážka se psem“ tam byla, ale ten strach byl už předtím). V létě nechtěla projít kolem štěněte jorkšíra!! To jsem myslela, že si fakt dělá srandu. Ale právě že štěně - takž hned k ní, poskakovalo, chtělo si hrát… To jí ve finále vyděsilo víc než velkej klidnej pes, co se moc nehejbe.
@sirikit píše:
Jojo, já to chápu - ono to jde s nastavením rodiny.
U nás jsou psi členové rodiny, děti s nimi od mala vyrůstaly a protože je znají a rozumí jim, jsou to pro ně přirození partaci, o strachu nemůže být řeč.
Vnučka žije s borderkou od narození - a respekt má spíš pes z ní, protože bylo odjakživa jasné, že to mrne je pod zvláštní ochranou a nesmí se na to ani zavrcet.![]()
![]()
Když je u nás, brodí se s úplnou samozřejmostí mezi střední rasou, která je z hlediska dvouletého ditete velikostí na úrovni vlkodava v poměru k dospělému.
Nebojí se, vyhraje si s nimi - nejvíc s rozjivenym štěnětem,které bylo mentálně dlouho zhruba na její úrovni, chápe, že jako ona má svoje nároky a potřeby, mají svoje potřeby i pejskové. Nebacaji se, musí se nechat vyspinkat,napít, papaji a mají svoje hračky.
Náš „spor“ ve skutečnosti neexistuje, rozdílné názory jsou dané jen odlišným životním stylem. Úplně rozumím tomu, že pokud někdo nemá ke zvířatům bližší vztah, má tendenci je odsouvat někam na okraj společenských zájmů.
Ale nám magorum, kteří žijeme uprostřed tlupy složené z praceschopnych dospělých, na péči okolí závislých seniorů, děti a domácí zvěře přijde mimo dělat nějaké zásadní rozdíly.
Máme prostě radost,když ostatní mají radost, celkem fuk, jestli dědeček, synek, štěně nebo vnučka.![]()
já se psem vyrostla a stejně ho neřadím na úroveň člověka ![]()
A kluk se bojí psů díky nějaký krá.vě, co nechala svýho miláčka na úrovni člověka strčit čumák do kočárku. Prý se nemusíme bát a je na děti zvyklý
![]()
@lucenka píše:
já se psem vyrostla a stejně ho neřadím na úroveň člověka
A kluk se bojí psů díky nějaký krá.vě, co nechala svýho miláčka na úrovni člověka strčit čumák do kočárku. Prý se nemusíme bát a je na děti zvyklý![]()
Tak uchranit si dítě před nežádoucími vlivy je zodpovědnost rodiče a ne cizí „krávy“ se psem. ![]()
Neumím si představit, že bych - ač pejskarka - připustila blízký kontakt dítěte, tím spíš v kočárku, se zvířetem, které neznám.