Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Inaris píše:
Nebudu Ti opakovat, že existují v životě určité mechanismy. Které poznáš třeba za 20 let.
Nejsi na to ještě „připravená“.
Což ničemu nevadí a mně je to vůči Tobě jedno, však mě nečti. Každá tady vypisujeme svoje prožitky a zkušenosti, ale Ty jich prostě oproti mně máš málo, přesto máš taky pocit, že máš pravdu, že…
ja teda nemam pocit, ze mam pravdu, osobne se domnivam, ze kazdy ma pravdu tak nejak svoji. Ale nemam zase pocit, ze bych mela tady delat nejakou osvetu a poucovat mlade slepicky, co je mozna potka tak za 30 let.
@Inaris píše:
A já zase tu potřebu dělat osvětu mám.
Kdybych kdysi věděla to, co dnes, možná bych žila líp.
takze moje domnenka, ze nejsi vyrovnana s rozvodem je tedy spravna?
a jak tedy muzes vedet, co jsem prozila nebo neprozila?
@Inaris
Prosimte prestan se ohanet zkusenostmi a odpust si vety typu - vy na to prijdete, ja byla taky naivni atd. Je to fakt k nicemu.
Vubec netusis, co mam za sebou ja, tvoje psani na me pusobi pomerne povysene - ja uz to vim, a vy hloupocke nezkusene na to prijdete casem ![]()
@Inaris píše:![]()
![]()
Připomíná mi to sebe před třiceti lety.
Opravdu tak málo víš???
1. pročpak chlapi zůstávají doma, i když se scházejí 3× týdně s milenkou? Zkus na to přijít. Napovím Ti: jsou na řešení různých věcí pohodlní, ale obvykle jen do doby, než napne síly ta milenka…
2. nejde o hrozné chování, jde o jemnější nuanci, kterou zatím nechceš vidět: že chlapi ve zvýšené míře potřebují zájem a lichotky, prostě to prohrábnutí kštice,a přesně jak píše Nostress, jestliže jim toto bude pár let scházet a najde se rozvedená kolegyně, nebudeš mít šanci.
Promiň, vím, že není slušné se ptát, ale kolik Ti vlastně je a kolik dlouhodobých vztahů máš za sebou? Zajímá mě to, protože tak přesně víš jací jsou všichni chlapi a taky to, že jsi si jistá, že věkem zmoudřím a procitnu a uvidím Tvou pravdu. Tak mě zajímá v kolika letech mě to asi čeká ![]()
@Eli.D píše:
Promiň, vím, že není slušné se ptát, ale kolik Ti vlastně je a kolik dlouhodobých vztahů máš za sebou? Zajímá mě to, protože tak přesně víš jací jsou všichni chlapi a taky to, že jsi si jistá, že věkem zmoudřím a procitnu a uvidím Tvou pravdu. Tak mě zajímá v kolika letech mě to asi čeká
tak hezky jsi to podala. Sakra, mam se jeste co ucit.
Diky za ukazku.
@Inaris píše:Jsi dost dobrá. A chytrá. A je vidět, že máš pozorovací talent a postřeh.
Ale líp je těm naivním, víš.
No dík za kompliment, pokud to teda kompliment je ![]()
Já jsem ve zvláštní situaci, na jednu stranu jsem poměrně stará (40+), takže moje vrstevnice už mají dospívající děti, ze sebou spoustu manželských krizí, většina i rozvodů. Na druhou stranu mám malé děti, takže díky nim mám i dost kamarádek o 10 let mladších, teda asi tak ve věku holek tady. Jak tak pozoruju ty vztahy kolem sebe, musím říct, že čím dál tím víc nevím
Jedině bych si dovolila zobecnit, že pro tu mladší generaci chlapů je tak nějak normálnější, že se doma víc zapojují a jsou „víc k dětem“. Moje generace chlapů se do toho musí trochu dostrkat.
A jsem teda zvědavá, jestli se u těch mladších dvojic objeví stejné problémy jako u těch starších.
Příspěvek upraven 04.02.16 v 23:52
@Mango_Lassi u nas mame plnataska. No nevim, kdyz bude lit jaj z konve, tak to zkusim…nekdy…mozna..
edit, to reaguji na tebou zminovany online nakup, at se neztracime ![]()
@Inaris píše:Dám příklad.
Můj exmanžel k nám jezdí dost často a obvykle mi s něčím po technické stránce v mém novém bydlišti pomůže. Tuhle tu byl a něco vrtal a já ještě chtěla, aby vyměnil spínače a zásuvky atd. Už se mu nechtělo, že to udělá zase za 14 dní. Jindy bych řekla, „ježišmarja, ale já potřebuji, aby to tu fungovalo.“
Jasně, všechno je to rozumné, všichni jsme rozumní.
On to rozumně chápal, ale nechtělo se mu, no. Tak jsem mu v legraci prohrábla tu jeho řídnoucí kštici se slovy: „ale táto, přece bys mi to tu nenechal v takovým stavu, ťuťuťu“![]()
.
Jak to dopadlo: No tak se mi zasmál řekl, že jsem strašná ženská a - udělal to. A bylo vidět, jak se tomu mému „infantilnímu“ chování culí, prostě se tetelil.
No mně se tenhle příklad líbí, je v tom taková hravost. Někomu může vyhovovat taková ta přímočarost, „řeknu si prostě, co potřebuju“ a „rozumně se domluvíme, jsme dospělí“, ale mně by v takovém vztahu takové to komediantství chybělo. Nebo lepe vyjadreno flirt a nadsazka. Na podobném principu fungujeme my - srandičky, ironie, ne jen plnění úkolů. U nás je to z obou stran teda, manžel mě taky kolikrát odrovná nadsázkou, ví, že když mě rozesměje, spíš povolím…
Bála bych se, aby se z té vecnosti a přímočarosti nestal kolegiálně - pracovní vztah, chyběl by mi moment překvapení, jak se partner zachová.
@robínek píše:
No mně se tenhle příklad líbí, je v tom taková hravost. Někomu může vyhovovat taková ta přímočarost, „řeknu si prostě, co potřebuju“ a „rozumně se domluvíme, jsme dospělí“, ale mně by v takovém vztahu takové to komediantství chybělo. Nebo lepe vyjadreno flirt a nadsazka. Na podobném principu fungujeme my - srandičky, ironie, ne jen plnění úkolů. U nás je to z obou stran teda, manžel mě taky kolikrát odrovná nadsázkou, ví, že když mě rozesměje, spíš povolím…Bála bych se, aby se z té vecnosti a přímočarosti nestal kolegiálně - pracovní vztah, chyběl by mi moment překvapení, jak se partner zachová.
Hravost ve vztahu je bezvadna, sem rada, ze Trouba samozrejme pristoupi na pro nekoho priblble hry ![]()
Ze zrovna uvedeho prikladu se mi teda jezi chlupy
ale to je muj pocit, nejak mi to evokuje Slunce, seno ![]()
@robínek píše:
No mně se tenhle příklad líbí, je v tom taková hravost. Někomu může vyhovovat taková ta přímočarost, „řeknu si prostě, co potřebuju“ a „rozumně se domluvíme, jsme dospělí“, ale mně by v takovém vztahu takové to komediantství chybělo. Nebo lepe vyjadreno flirt a nadsazka. Na podobném principu fungujeme my - srandičky, ironie, ne jen plnění úkolů. U nás je to z obou stran teda, manžel mě taky kolikrát odrovná nadsázkou, ví, že když mě rozesměje, spíš povolím…Bála bych se, aby se z té vecnosti a přímočarosti nestal kolegiálně - pracovní vztah, chyběl by mi moment překvapení, jak se partner zachová.
Srandičky a škádlení je u nás běžné, přesto nevidím důvod chovat se takovýmhle způsobem k dosažení svých cílů. A nevím jak to popsat, ale u nás žádné plnění úkolů není, děláme, co je třeba, aby domácnost fungovala. Ale je pravda, že mi nevadí, když se partner nezvedne hned, jak si usmyslím, že je potřeba něco udělat. Nevadí mi, když mu výměna vypínače trvá měsíc, klidně používám druhý. A když mi to začne vadit, neprudím ho a zařídím to sama. Na druhou stranu on to neodkládá z lenosti, ale protože toho má vážně moc a snaží se jak může. Jemu zas nevadí si vyprat sám ponožky, prostě jsem to nestihla, tak mě neprudí, že nemá v čem chodit, ale jde a tu pračku si zapne nebo si koupí nové.
Nevím přesně co je plnění úkolů. A tu domácnost taky nehrotím. Jsem z nás dvou ta méně všímavější a tak spoustu věcí přehlédnu. ![]()
@Inaris Tak já teda nevím, ale já nejsem zvyklá čekat na to, až si někdo něčeho všimne.
Jestli je potřeba něco udělat a je to mužská práce, nevidím nic špatného na tom svého muže poprosit, jestli by to neuděl a mám to hned, přeci nebudu čekat měsíc. To by to u nás vypadalo.
Já jsem na domácnost docela náročná, ne jen na úklid, ale i na vybavení atd. a žít s někým, komu trvá měsíc výměna zásuvky, nebo vypínače, tak si určitě nebudu tetelit blahem, jak mám skvělýho chlapa. To už pak chápu, že si některé nemusí říkat, co mají dělat, když jim vlastně nevadí, že se to neudělá.
![]()
@Inaris píše:
Babo, a z čeho konkrétně se Ti ty chlupy ježí?
osloveni tatko nebo tato.
Chjo, tohle je presne to, co mi na tobe vadi. Ten mentorsky ton ala sezrala jsem salamounovo ho.vno.
Napadlo te nekdy, ze ne vsichni lidi na svete jsou jako ty??