Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
23.1.16 13:40
@Maty1989 píše:
A to je přesně ono. Ženská taky chodí do práce, takže pěkně rozdělit fifty fifty.

a co další věci? vydláždíš půlku chodníku? posekáš půlku dřeva, vyměníš 2 kola na autě? poryješ půlku zahrady,… a mohla bych pokračovat… no já teda raděj uvařím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
@Maty1989 píše:
A to je přesně ono. Ženská taky chodí do práce, takže pěkně rozdělit fifty fifty.

Já si právě myslím, že sice ano, chlap má doma pomoci a nesmí být zas otrok ženská, ale přesně 50:50 podle mě dobrotu nedělá. Ty role žena/muž by měly být nějak poznat. Chlap nechce žít s chlapem. A ženská s ženskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

@Maty1989 ale fakt záleží byt a dům.. Pokud jsou dva na bytě a muž nemá co na práci, tak je jasné, že nebude celý den jen tak lelkovat a třeba se chytí kuchyně.. ALe pokud je rodinný dům a je potřeba posekat trávu, opravit plot a jiné práce, tak ti ten manžel nebude stát u plotny..

Příspěvek upraven 23.01.16 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154

@Maty1989 Pokud vám to tak vyhovuje, tak je to super :-).
Mně víc vyhovuje ten model, kdy manžel přetře plot u domu, vydláždí chodník, zajede s autem do servisu, zabezpečí nás finančně. Já uvařím a uklidím. Když on má čas, tak mi pomůže, pokud má „chlapské práce“, tak to po něm nechci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.1.16 13:42

@bigl u nás taky.. klidně nakoupí, vysaje, dá do myčky, uklidí myčku- bez říkání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
23.1.16 13:43
@Litta píše:
Já si právě myslím, že sice ano, chlap má doma pomoci a nesmí být zas otrok ženská, ale přesně 50:50 podle mě dobrotu nedělá. Ty role žena/muž by měly být nějak poznat. Chlap nechce žít s chlapem. A ženská s ženskou.
:palec: taky si myslím, že nějaké vymáhání, že by vše mělo být 50"50 určitě do vztahu nepatří. naco všechno by se to pak mělo vztahovat? na přinesené finance, na domácí práce, na čas strávený s dětmi…???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
23.1.16 13:43
@Litta píše:
:palec: taky si myslím, že nějaké vymáhání, že by vše mělo být 50"50 určitě do vztahu nepatří. naco všechno by se to pak mělo vztahovat? na přinesené finance, na domácí práce, na čas strávený s dětmi…???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.1.16 13:46
@kvaček píše:
@Maty1989 neni, ale takového neznám :) pokud neni třeba na mateřské místo ženy

to že ho neznáš neznamená, že neexistuje, já třeba doma takovýho mám… vpodstatě jedeme půl na půl a rozhodně to, že občas uvaří nebo ráno připraví všem snídani nesnižuje jeho roli chlapa ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.1.16 13:48
@bigl píše:
@kvaček Já myslím, že tam je rozdíl, jestli rodina bydlí v domě s větší zahradou, nebo v bytě. Na domě a zahradě je spousta práce pro chlapa, většinou má dílnu a tak, pořád nějaké drobné opravy, údržba domu, takže tam je na místě, že žena vaří a uklízí a muž dělá práce kolem domu. Pokud jsou oba na bytě a on nemá do čeho píchnout, tak je na místě, že se podílí na domácích pracích.

Mám stejný názor. Článek je zajímavý a má něco do sebe, ale opravdu to dobře sedí spíš na rodinu s domem a zahradou..prostě tam, kde chlap má nějaké chlapske povinnosti.. je vážně rozdil, zda rodina bydlí na baráku má zahradu, auto…a zda bydlí v byte, nemá třeba ani to blby auto..pak ten chlap fakt nemá do čeho píchnout a to mi teda přijde dost blby, aby si chlap chodil jen do práce a pak se válel jenom doma na gauči… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.1.16 13:49

@Tiger-lily ale tady přece nikdo nepíše o vymáhání půl na půl - jen že to tak vyplyne ze situace alespoň u nás to tak je…děti jsou nás obou, barák je taky nás obou tak se prostě o vše staráme, jak kdo může a má chut´.. nevidim na tom vůbec nic špatnýho naopak dost by mi vadil klasickej model, co často vidim, že ženská oddře všechno a chlap si válí šunky na gauči :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.1.16 13:49

@brumdinka já psala co pořáde chodí do obchodu vaří..
Nepřekrujuj, já se na začátku jako první podivila tn obchod a vaření.. jen, že neznám,, kdy by chlap dobrovolně vzal celé nakupování a vaření :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
23.1.16 13:51
@Tiger-lily píše:
a co další věci? vydláždíš půlku chodníku? posekáš půlku dřeva, vyměníš 2 kola na autě? poryješ půlku zahrady,… a mohla bych pokračovat… no já teda raděj uvařím :P

No, ale kdyz chodnik je mesta, drevo mame max v parku, auto davame do sevisu a zahradu nemame, tak by se asi trochu nudil, ne?
Muj manzel taky vyklizi mycku, tu a tam vari a na nakup jezdi pravidelne( ja totiz nerada ridim). Ale porad toho doma delam vic ja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.1.16 13:51

Paní Prekopová je úžasná odbornice, ale vždy, když se vyjadřuje ksoužití chlapa a ženský, moc zobecńuje a vůbec, je to zjednodušenej pohled. Chlap není opravdu méně chlapem, když uvaří obd nebo vysaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.1.16 13:52

@kvaček já nepřekrucuju, u nás třeba častějc nakupuje manžel než já… nebo jdeme spolu… ve vaření se střídáme…znám i rodiny, kde vaří jenom chlap a neni kvůli tomu míň chlap :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.1.16 13:53

@g.sandova přesně to zevšeobecňování mě všeobecně irituje a nejen u tohoto článku a této paní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí