Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Maty1989 píše:
A to je přesně ono. Ženská taky chodí do práce, takže pěkně rozdělit fifty fifty.
a co další věci? vydláždíš půlku chodníku? posekáš půlku dřeva, vyměníš 2 kola na autě? poryješ půlku zahrady,… a mohla bych pokračovat… no já teda raděj uvařím ![]()
@Maty1989 píše:
A to je přesně ono. Ženská taky chodí do práce, takže pěkně rozdělit fifty fifty.
Já si právě myslím, že sice ano, chlap má doma pomoci a nesmí být zas otrok ženská, ale přesně 50:50 podle mě dobrotu nedělá. Ty role žena/muž by měly být nějak poznat. Chlap nechce žít s chlapem. A ženská s ženskou.
@Maty1989 ale fakt záleží byt a dům.. Pokud jsou dva na bytě a muž nemá co na práci, tak je jasné, že nebude celý den jen tak lelkovat a třeba se chytí kuchyně.. ALe pokud je rodinný dům a je potřeba posekat trávu, opravit plot a jiné práce, tak ti ten manžel nebude stát u plotny..
Příspěvek upraven 23.01.16 v 13:41
@Maty1989 Pokud vám to tak vyhovuje, tak je to super
.
Mně víc vyhovuje ten model, kdy manžel přetře plot u domu, vydláždí chodník, zajede s autem do servisu, zabezpečí nás finančně. Já uvařím a uklidím. Když on má čas, tak mi pomůže, pokud má „chlapské práce“, tak to po něm nechci ![]()
@bigl u nás taky.. klidně nakoupí, vysaje, dá do myčky, uklidí myčku- bez říkání
@Litta píše:
Já si právě myslím, že sice ano, chlap má doma pomoci a nesmí být zas otrok ženská, ale přesně 50:50 podle mě dobrotu nedělá. Ty role žena/muž by měly být nějak poznat. Chlap nechce žít s chlapem. A ženská s ženskou.
@Litta píše:
@kvaček píše:
@Maty1989 neni, ale takového neznámpokud neni třeba na mateřské místo ženy
to že ho neznáš neznamená, že neexistuje, já třeba doma takovýho mám… vpodstatě jedeme půl na půl a rozhodně to, že občas uvaří nebo ráno připraví všem snídani nesnižuje jeho roli chlapa ![]()
@bigl píše:
@kvaček Já myslím, že tam je rozdíl, jestli rodina bydlí v domě s větší zahradou, nebo v bytě. Na domě a zahradě je spousta práce pro chlapa, většinou má dílnu a tak, pořád nějaké drobné opravy, údržba domu, takže tam je na místě, že žena vaří a uklízí a muž dělá práce kolem domu. Pokud jsou oba na bytě a on nemá do čeho píchnout, tak je na místě, že se podílí na domácích pracích.
Mám stejný názor. Článek je zajímavý a má něco do sebe, ale opravdu to dobře sedí spíš na rodinu s domem a zahradou..prostě tam, kde chlap má nějaké chlapske povinnosti.. je vážně rozdil, zda rodina bydlí na baráku má zahradu, auto…a zda bydlí v byte, nemá třeba ani to blby auto..pak ten chlap fakt nemá do čeho píchnout a to mi teda přijde dost blby, aby si chlap chodil jen do práce a pak se válel jenom doma na gauči… ![]()
@Tiger-lily ale tady přece nikdo nepíše o vymáhání půl na půl - jen že to tak vyplyne ze situace alespoň u nás to tak je…děti jsou nás obou, barák je taky nás obou tak se prostě o vše staráme, jak kdo může a má chut´.. nevidim na tom vůbec nic špatnýho naopak dost by mi vadil klasickej model, co často vidim, že ženská oddře všechno a chlap si válí šunky na gauči ![]()
@brumdinka já psala co pořáde chodí do obchodu vaří..
Nepřekrujuj, já se na začátku jako první podivila tn obchod a vaření.. jen, že neznám,, kdy by chlap dobrovolně vzal celé nakupování a vaření ![]()
@Tiger-lily píše:
a co další věci? vydláždíš půlku chodníku? posekáš půlku dřeva, vyměníš 2 kola na autě? poryješ půlku zahrady,… a mohla bych pokračovat… no já teda raděj uvařím
No, ale kdyz chodnik je mesta, drevo mame max v parku, auto davame do sevisu a zahradu nemame, tak by se asi trochu nudil, ne?
Muj manzel taky vyklizi mycku, tu a tam vari a na nakup jezdi pravidelne( ja totiz nerada ridim). Ale porad toho doma delam vic ja…
Paní Prekopová je úžasná odbornice, ale vždy, když se vyjadřuje ksoužití chlapa a ženský, moc zobecńuje a vůbec, je to zjednodušenej pohled. Chlap není opravdu méně chlapem, když uvaří obd nebo vysaje.
@kvaček já nepřekrucuju, u nás třeba častějc nakupuje manžel než já… nebo jdeme spolu… ve vaření se střídáme…znám i rodiny, kde vaří jenom chlap a neni kvůli tomu míň chlap ![]()
@g.sandova přesně to zevšeobecňování mě všeobecně irituje a nejen u tohoto článku a této paní ![]()