Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aneta1810 píše:
Křesťanství vyrostlo z nepříliš dlouhého veřejného působení židovského proroka Ježíše z Nazaretu kolem roku 30. To je vše, co tam je o vzniku.Příspěvek upraven 28.12.14 v 10:39
No bez Ježíše by nebylo křesťanství… ![]()
@Aneta1810 no tak to promiň, ale tohle je i na té wikipedii, jenmnohem obsáhlejší. navíc v úvodním dotazu jsi chtěla i jména a letopočty, proto jsem se nehrnula do vysvětlení vlastními slovy, protože letopočty ani jména moc neznám… kdybys napsala, že chceš vysvětlení jako pro dítě, tak ti tohle umím naposat taky ( @julie74 bez urážky, vysvětlila jsi to moc hezky)
@julie74 píše:
No to je právě těžko tak říct, Ježíš byl Žid, umřel teda pokřtěný, ale rozhodně při jeho smrti žádné křesťanství neexistovalo - všichni kolem byli židé. To byl fakt ještě dlouhý vývoj.
Popravdě když se tady ptám známé farmaceutky, jestli můžu paralen v těhotenství, taky nečekám, že mi řekne, že si mám přečíst nějakou jejich učebnici - sto stran odsemdosem. Totéž jako poslat laika přečíst si Janovo evangelium. Kdyby byla Aneta takový studijní typ, jistě by se takhle neptala na založení křesťanství.
Ale ona už nám stejně asi zdrhla
![]()
Příspěvek upraven 28.12.14 v 11:20
@atominnka píše:
@Aneta1810 no tak to promiň, ale tohle je i na té wikipedii, jenmnohem obsáhlejší. navíc v úvodním dotazu jsi chtěla i jména a letopočty, proto jsem se nehrnula do vysvětlení vlastními slovy, protože letopočty ani jména moc neznám… kdybys napsala, že chceš vysvětlení jako pro dítě, tak ti tohle umím naposat taky ( @julie74 bez urážky, vysvětlila jsi to moc hezky)
já vím
![]()
@julie74 píše:
Regino, já si taky napřed všechno nastuduji, ale ten článek co sem byl nahraný, je opravdu nezkousnutelný pro úplného laika. Může si k tomu samozřejmě otevřít slovník cizích slov, ale taky jsem měla problém si ho se zájmem přečíst, a to na rozdíl od Anety vím, co ta dlouhá cizí slova znamenají. totéž jak se tam líčí pojetí Boha, to přece není nic pro nevěřícího laika, který o křesťanství nic neví.
no tak jistě, takhle zkopírované to vypadá nepřehledně, chybí tam ty barevné texty s odkazy, odkazy samotné a rozdílná velikost písma v nadpisech jednotlivých kapitol… kdyby Aneta udělala to, co jí radil Jura hned na začátku (a co jsem vlastně udělala já), otevřela si wiki a zadala tam ten pojem, měla by to mnohem jednodušší pro čtení… při kopírování se tu nějak maže formát písma, odstavce, odkazy a text pak vypadá těžko pochopitelný… ale zase na druhou stranu Anetě nestačilo a nelíbilo se jí, že tam bylo napsané, že křesťanství vzniklo kolem roku 30 a nezdálo se jí to jako dostačující informace… to je pak těžké… ![]()
@Aneta1810 píše:
Děkuji Vám.
Na wikipedii jsem už hledala a není to pro mě popis vzniku, ale život Ježíše Krista.
Popis vzniku by měl být jednoznačný a důležitýmu jmény týkající se tohoto vzniku.
Ono křesťanství tak něják začíná Kristem… upozorňuje na něj Jan Křtitel, po něm (Kristu) jeho první „zástupce“ na zemi je apoštol Petr, a další z prvních svatých co byli za šíření tohoto náboženství popraveni „Římem“… vše ns netu poměrně snadno dohledatelné… k čemu to potřebuješ?
@Aneta1810 píše:
Křesťanství vyrostlo z nepříliš dlouhého veřejného působení židovského proroka Ježíše z Nazaretu kolem roku 30. To je vše, co tam je o vzniku.Příspěvek upraven 28.12.14 v 10:39
Isteze, pretoze krestanstvo je od slova krst, a Jezis bol medzi prvymi krstenymi. Takze to mozeme chapat akoze ‚tu a teraz, prvym pokrstenym zacina krestanstvo‘. Alebo to mozeme postavit akoze ‚tu a teraz, pokrstenim Jezisa Krista, zacina krestanstvo‘. Alebo to mozeme zobrat tak, ze ucednici po ukrizovani Jezisa Krista prehlasili ‚tu a teraz, nanebovstupenim Jezisa zacina krestanstvo‘. Ci pripadne po istom case posobenia ucenikov sa jeden clovek stal ‚stastnym miliontym pokrstenym, tudiz v tomto okamihu zacina krestanstvo‘ ![]()
@Aneta1810 píše:
Děkuji Vám.
Na wikipedii jsem už hledala a není to pro mě popis vzniku, ale život Ježíše Krista.
Popis vzniku by měl být jednoznačný a důležitýmu jmény týkající se tohoto vzniku.
Já bych ti doporučila obstarat si Nový Zákon, nejlépe ekumenický překlad a tam najdeš všechno, co potřebuješ vědět a nejen pro současný život, ale hlavně pro život věčný.
Kdo hledá, ten nalézá. ![]()
Křesťanství je pozitivní vztah k vodě a ke všemu co s ní souvisí:-).
G1/2Země byla pustá a prázdná a nad propastnou tůní byla tma. Ale nad vodami vznášel se duch Boží.