Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já dceru učím, že se chováme ke zvířatům hezky a zrovna honění holubů je mi docela proti srsti, ale…děti se dají zabavit jinak než honěním a ječením, venku na čerstvém vzduchu? Kolik máš dětí? ![]()
@Afrikana píše: Více
To, že děti na náměstí párkrát proženou holuby, je asi o deset levelů míň než plašení špačků na vinicích nebo kormoránů střelbou. A asi o dvacet levelů míň než to, když doma najdeš myš a natáhneš past. Hubíš mravence? Zabíjíš potravinový moly? Jíš maso?
Pokrytče…..
@ugluk píše: Více
No, akorat ze to ten holub nedela naschval aby te nastval ze jo. Tobe je jejich inteligence ukradena, ale zachranila dost lidskych zivotu. Ale podstatny je, ze ti se@e na balkon
Tak si ho nech zasklit a budes mit klid.
@arinecka však já mu nechci ublížit, ať si je klidně šťasten… akorát jinde
V památkové zóně balkón moc nezasklíš, krom toho se nejedná jenom o balkóny, ale i terasy, římsy, sochy… Ale jsem ráda, že se stále najdou lidé, kterým tohle nevadí, takže stále budou mít holubi dostatek půd, balkónů a sochařské výzdoby, kde jim bude poskytnut azyl, až já je od nás vyženu ![]()
Stejně jako nechci mít v baráku potkany nebo na nohou přisátý klíšťata ![]()
@Janli píše: Více
A tak máme v okolí trápit zvířata? Asi ne. Proč pokrytec? Někomu to přijde jako zbytečná zábava. Potom vidím dítě, jak prohání divoké kačeny na rybníce, zase. Zbytečné, nevhodné. ![]()
vadí mi to stokrát míň, než když dítě zatahá kočku nebo zašlápne brouka. Holub si může uletět, když bude chtít. Nějaké nahánění ptáků u nás už určitě proběhlo, kdyby po nich něco házel, střílel nebo tak, tak si to vyříkáme, ale sem tam vyplašit holuba, že za ním popoběhne, to mi přijde celkem neškodné, maximálně to po chvíli ukončím, že už stačilo. Ale netrestám. Zase bych nikdy nedovolila házet ptákům drobky nebo něco, z čeho jim bude ouvej… to ti třeba nevadí?
@Sandra277 píše: Více
holubi uletí a kačeny uplavou, ani jednoho nemá šanci dítě chytit
@Janli píše: Více
Jasne ze jo, taky maji pravo na zivot a ty je tryznive likvidujes.
@Anonymní píše: Více
ti holubi, kdyby chtěli, tak uletí na střechu, tam za nimi děti nemůžou,
možná to ty holuby baví, jelikož jsou inteligentní
To jsou starosti. Můj starší syn asi taky párkár naháněl holuby, když byl malý. Ani jsem si na to nezvládla udělat jakýkoliv názor.
@stinga píše: Více
Tak zrovna ty kačeny, třeba mladé nějaké honění zbytečně stresuje a vysílí. Mně se to nelíbí, jako dítě jsem taky byla vedena k úctě ke zvířatům. Vedu k tomu více méně i moje děti.
Ten holub je narozdil od kuřete, který jsme měli k obědu a který prošlo "slepičím koncentrakem " svobodný tvor, který když se cítí v nebezpečí, tak prostě odletí, zrovna tak jako se lekne jinej pták, když vlezete do přírody. Akorát, že toho si ani nevšimnete, protože ten se odrzle nebude vracet na stejné místo… asi bych to jako zábavu pro dítě nepodporovala, na druhou stranu mě to ale u jiných nijak nepoburuje.
@kyslík píše: Víceže, dcera to taky párkrát udělala, když byla malá - v pozdějším věku ji to ani nenapadlo, a marně přemýšlím, kdy jsem si jen tak seděla na náměstí
Ja nevím ale co to je za nesmysl spis by jsi mela řešit kdyz ti vadí trápení holubů. Ty železný bodáky co se dávají na parapety atd.. o to se muže zranit. Když by to ptáka tak moc obtěžovalo tak uletí pryč jak tu už někdo trefně napsal. Holub ve městě je zvyky na lidi tak nějak a čeká na jídlo
@Sandra277 píše: Více
a jak ty děti ty kačeny honí? vlezou do rybníka a utíkají za nimi?
a každá kačena je asi tak desetkrát rychlejší než malé dítě - zdravý selský rozum by to chtělo použít