Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
peta h píše:
Já vždycky zastávala názor, že je to přirozené a že naopak čím víc se rodiče budou před dítětem schovávat, tím víc to pro to dítě bude nepřirozené a i v pubertě to budou bouřlivěji prožívat. No prckovi je rok a jen se před ním objevím nahá, tak je jak posedlý a hned mě chce „mačkat čudliky“ (bradavky) a nebo pořád ukazuje na intimní partie, hrozně ho to zajímá a chtěl by to prozkoumávat:-). No takže teď se už před ním taky oblékám a on mi často i vyhrnuje tričko nebo stahuje kalhotky aby se podíval, tak nevím, snad ho to přejde:-)
jinak u nás nahota taky naprosto přirozená věc..nevidím v tom problém..
mě včera rozesmála malá když švagrovi ukazovala na nahé panence pipí
![]()
My chodíme doma před dětmi nazí, nikomu to problémy nedělá, nikdo se nestydí. Koupeme se spolu. 3letá dcerka ví, jaký rozdíl je mezi maminčiných (holčičím) a tatínkovým (klučičím) tělem. Pokud vám to nedělá problémy, myslím, že na věku dítěte nezáleží. V pubertě se možná bude dcera před otcem stydět a naopak. Já si taky nepamatuji, že bych svého otce viděla nahého, ale mamku jo, ta před námi nahá chodila, byly jsme doma 4 ženské. ![]()
Ahoj, taky se doma nezahalujeme před kluky.Nemám s tím problém,ale nevím do kdy to půjde.Zatím nejsou s tím nějaké problémy.Chodí za mnou do koupelny a za manželem taky.Starší se mně už zeptal kde mám „pindíka“
, tak jsme mu vysvětlili , že holčičky tam mají něco jiného.
Před mamkou se nestydím do dnes,před taťkou si zavřu dveře,pokud se svlékám celá.Jinak ve spodním prádle mi nevadí, když mně vidí a to samé i u bráchy.
Ale pamatuji si jak jsem jednou přišla domů ze školy a taťka se koupal.Tím jak mu tekla voda neslyšel, že odemykám a myslel si , že je doma sám.Ve chvíli kdy vyšel z koupelny , já šla na WC,střetli jsme se na úzké chodbě.Bylo to pro mně nepříjemné, ale víc si myslím, že překvapený byl taťka, jelikož tam stál jak ho stvořili.
![]()
Nehledě na to , že si u toho zpíval a když mně uviděl nejen , že se lekl, ale nevěděl co v ten moment dělat.Ještě dnes se tomu smějeme.
Taky na tom nevidím nic špatnýho,pro mě je nahota přirozená
Jako dítě jsem se občas koupala s mamkou,ta se před náma i převlíkala,tátu jsem nahýho teda neviděla,chodil doma v trenkách.Až budeme mít s přítelem děti,tak to určitě budeme řešit,protože on je docela puritán,stydí se chodit nahej i před psem,že je to prej úchylný
Já chodím po bytě nahá docela často-když jdu třeba do vany,převlíkám se atd.a přítel mě usměrnuje ![]()
mahdalka píše:
Taky na tom nevidím nic špatnýho,pro mě je nahota přirozenáJako dítě jsem se občas koupala s mamkou,ta se před náma i převlíkala,tátu jsem nahýho teda neviděla,chodil doma v trenkách.Až budeme mít s přítelem děti,tak to určitě budeme řešit,protože on je docela puritán,stydí se chodit nahej i před psem,že je to prej úchylný
Já chodím po bytě nahá docela často-když jdu třeba do vany,převlíkám se atd.a přítel mě usměrnuje
Stydí se před psem
promiň,přijde mi to vtipný ![]()
Taky to neresime. Mensi dite to vnima, az kdyz se to resi
My se budem chovat porad stejne, az deti dorostou do veku, kdy se budou samy stydet, tak se podle toho zaridi. Kluk s tim nema vubec problem, v lete jsme byli pod stanem u nuda plaze a byla jsem jen rada, protoze u kamosky, kde deti nahotu rodicu neznaji, by s tim meli problem, jejich mala se stydi prevliknout i na telocvik (stejne stara jako muj nejstarsi).
peta h píše: … No prckovi je rok a jen se před ním objevím nahá, tak je jak posedlý a hned mě chce „mačkat čudliky“ (bradavky) a nebo pořád ukazuje na intimní partie, hrozně ho to zajímá a chtěl by to prozkoumávat:-)…
To mám s malým podobně. Když se převlíkám a on mě u toho vidí, tak hlásí: „Co to je?“ a ukazuje mi na prsa. Tak mu říkám, že prsa a bradavky.
Chce si šáhnout, tak ho nechám.
Říkám si, že v tomto věku některé maminy ještě kojí, takže se jich děti na těchto partiích normálně dotýkají… ![]()
Manžel se s malým koupe a jednou jsem dělala fotky, jak tam řádí (foukají pěnové bubliny po celé koupelně). Na jedné fotce malej sedí manželovi v té vaně na klíně. Když jsem si to prohlížela, tak mi blesklo hlavou, že tahle fotka „uniknout“, tak nás zavřou…
(no v Americe určitě).
Trochu se to ve mně pere: nahota je určitě přirozená, ale raději to nefotit… ![]()
Nahotu není potřeba schovávat. Jen je potřeba vysvětlit, že není dobré se obnažovat na veřejnosti (pokud to teda není na nudapláži) ![]()
verenika píše:mahdalka píše:Stydí se před psem
Taky na tom nevidím nic špatnýho,pro mě je nahota přirozenáJako dítě jsem se občas koupala s mamkou,ta se před náma i převlíkala,tátu jsem nahýho teda neviděla,chodil doma v trenkách.Až budeme mít s přítelem děti,tak to určitě budeme řešit,protože on je docela puritán,stydí se chodit nahej i před psem,že je to prej úchylný
Já chodím po bytě nahá docela často-když jdu třeba do vany,převlíkám se atd.a přítel mě usměrnuje
![]()
![]()
promiň,přijde mi to vtipný
Mě spíš zvláštní
Mě to nikdy ani nenapadlo.I kdyby mě pes viděl nahou,jako že viděl a ještě uvidí,tak co jako?Co je na tom úchylnýho? ![]()
mahdalka píše:verenika píše:Mě spíš zvláštnímahdalka píše:Stydí se před psem
![]()
![]()
promiň,přijde mi to vtipný
Mě to nikdy ani nenapadlo.I kdyby mě pes viděl nahou,jako že viděl a ještě uvidí,tak co jako?Co je na tom úchylnýho?
No já si myslím, že ten pán měl zkrátka o své mužství strach
, pokud byl pesan velký, tak ho docela chápu… Ženské přirození je „schované“ mezi nohami, ale to mužské je všem na „obdiv“ a takový pes může být velmi pohotový… /tím nemyslím, že by ho nutně musel přímo kousnout
/
Jinak já vyrůtala bez táty, brácha se přede mnou styděl, a můžu říct, že mi v prvních milostných vztazích přišlo pánské „přirození“ velmi nepřirozené a divné… ![]()
Já se s Járou (5let) koupu, sprchuju normál, převlíkám se před ním taky… přeci ho nebudu vyhazovat šak je to lidský
. Akurát teda třeba ve vaně se nerozcapuju že. tatínka vidí nahého málokdy bo není příležitost
ale taky to není problém.Doma jsme bylijen s mamkou a nahota nebyl problém, ještě když k nám přišel „strejda“ tak na nás dohlížel když bylamáma v práci, takže nás nahý viděl taky a normálně jsme ho potkávali ve spoďárách
.
Já až o něo později jsem se začla jaksi zahalovat, schovávat i před mámou (ono taky její nejapné komenty k oholení …
)
Mahora píše: …a můžu říct, že mi v prvních milostných vztazích přišlo pánské „přirození“ velmi nepřirozené a divné…
To jsem ráda, že jsem takhle „divná/postižená“ nebyla sama. ![]()
Právě že to je malej pes,i s vyskočením by měl problém
Já se před synovcema taky občas převlíkám,rozhodně se před nima neschovávám a to jim je 5 a 9 let.Jen se k nim teda otočím zádama
Přítel to nerad vidí,myslím že s tím má problém,u nich byla nahota tabu a asi tak bude chtít vychovávat i děti ![]()
Tak my se nevystavujem, ani neschováváme, dotazy zodpovíme ![]()
Taky se s malou občas koupeme, když se jdu převlíknout a je tam, tak ji nevyhazuju…
Já v tom teda nevidím nic špatného.Je to vaše ditě.Nahota je zcela normální věc.