Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Asi to není úplně k tématu,ale já se několikrát rozčílila při prodeji autosedačky,jednalo se o drahou autosedačku Romer s isofixem,nabízela jsem jí asi o 4 tis. levněji,byla v záruce,čistá,málo používaná.
Napíše mi chlápek,že za 3tis. si jí vezme i s poštovným
prodávala jsem za 4800,při rychlém jednání sleva 500kč,pořizovací cena kolem 7400.
Vytočilo mě to do běla,chlápek se snažil licitovat,ale nedala jsem se.
A dobře jsem udělala,za týden se ozvala paní,vzala si jí,a projevila do budoucna zájem i o tu,co máme nyní.
Tenkrát mě ta sprosťárna tak vytočila,že jsem nemohla ani dejchat
![]()
tak já děkuji za balíček vždy! píšu kladné hodnocení! já když prodávám vždy! napíšu mail, že balíček odesílám,aby maminka čekala… a vždy dávám dáreček navíc!
zatím nemám nějak špatné a negativní zkušenosti s tímto.. a když něco kupuji tak se po několika dnech optám jak to s naším balíčkem vypadá.. abych věděla kdy ho mám čekat!
většinou jsou maminky ochotné a napíšou! ![]()
mám radost i z toho, že poslední dobou malé a levnější věci objednám jen obyčejnou zásilkou a zatím se nic! neztratilo! takže musím trošku českou poštu pochválit! ![]()
jo jo naštěstí zas až tak špatné zkušenosti nemám! ťuk Ťuk ťuk!
je fakt, že já jako neplatící moc neprodám.. sem tam něco..
tuhle se roztrhl pytel … prodávala jsem hrací pultík na autosedačku.. a měla tam titulní fotku autosedačky a na ní ten pultík v nadpisu jsem to měla hůlkovým písmem že prodám hrací pultík a napsalo mi asi pět lidí, že chtějí sedačku!
dodejť… protože pultík byl za 300 kč.. ale sedačka vyjde na několik tisíc..
tak se radovali, že sehnali levně! ![]()
dej si do podmínek, že zboží držíš max. 1 den a pokud se zákazník neozve, že zaplatil, prodáváš to dál
Já čekám na peníze 4 dny,pošlu email a pokud nereaguje píšu neg.nebo alespoň neutrál hodnocení.
Ještě je ohromné když chce pořád přeměřovat,poslat x fotek,x emailů-pak že koupí a nakonec peníze nepřijdou a odpověď že to nakonec nechce.A to ještě píšu že peníze nepřišly-jinak nikdo ani neodpoví.Já s tím strávím kopu času.Takový prodej už jse párkrát zažila.
![]()
Já píšu email o dojítí balíčku a poděkování vždy.Holt slušnosti dnes asi moc není.
Když někdo nenapíše mě-beru to jako vše v pořádku.Pokud by byl problém ozve se nakupující hned-ale přesto slušnost je slušnost ![]()
Dito taky mam takovou zkusenost jako ty s pani cislo dve.
Objednala jsem dcerce po dlouhem hledani dvoje dziny, velmi tezke hledani, protoze dcerka je hubenourek a vsechno z ni pada, pani se tyden neozvala, tak jsem psla znovu, po cca peti dnech KONECNE podklady, poslala jsem hned penize, po 10ti dnech stale zadny balicek, zadna zprava ohledne opozdeni, zadna komunikace, proste nic a kdyz jsem ji napsala, ze uz nehodlam cekat a kde balicek je, predtim psala, ze uz ho posila, tak mi napsala, ze ho proste jeste neposlala
tak jsem ji poslala me cislo uctu at mi vrati penize, no vratil po trech upominkach a vyhruzkou administratora mmb.. a to ma pani pres 1000hodnoceni(same kladne). A bydlela cca 25km ode me.
Momi no to mi ani nerikej!! vsude mam napsano, ze neslevuji a veci nemenim a STALE mi lidi pisi, ze koupi ihned za xxx kc a nebo zda nechci za neco vymenit..
Taminka píše:
Dito taky mam takovou zkusenost jako ty s pani cislo dve.
Objednala jsem dcerce po dlouhem hledani dvoje dziny, velmi tezke hledani, protoze dcerka je hubenourek a vsechno z ni pada, pani se tyden neozvala, tak jsem psla znovu, po cca peti dnech KONECNE podklady, poslala jsem hned penize, po 10ti dnech stale zadny balicek, zadna zprava ohledne opozdeni, zadna komunikace, proste nic a kdyz jsem ji napsala, ze uz nehodlam cekat a kde balicek je, predtim psala, ze uz ho posila, tak mi napsala, ze ho proste jeste neposlala![]()
tak jsem ji poslala me cislo uctu at mi vrati penize, no vratil po trech upominkach a vyhruzkou administratora mmb.. a to ma pani pres 1000hodnoceni(same kladne). A bydlela cca 25km ode me.Momi no to mi ani nerikej!! vsude mam napsano, ze neslevuji a veci nemenim a STALE mi lidi pisi, ze koupi ihned za xxx kc a nebo zda nechci za neco vymenit..
Tami tak to je teda taky síla
a ještě měla paní přes 1000 kladných hodnocení
No vidíš a já to beru jako záruku spolehlivýho obchodu ![]()
A dneska možná budu za neseriozní já
![]()
Asi před hodinou jsem dala na MMB zimní chlapeckou kombinézu, kterou mi dovezla sestřenka, abych jí to prodala a během půl hodiny jsem měla 2 zájemkyně-mezi kterými je 6 minut
to se mi ještě nestalo toto-takže jsem zvědavá, jestli mi ta paní , která psala 6 minut po té první nenapíše, že si vymýšlím
![]()
Já třeba už neodpovídám že došel balíček v pořádku. Když mi prodávající napíše že dorazily peníze, a balíček odesílá. Tak poděkuji za přijemný obchod napíšu s pozdravem zuzka a tím to pro mě končí. Pokud je vše v pořádku až balíček dorazí napíšu pozitivní komentář a dál nemám potřebuju 15× děkovat.
zuzka.mamka píše:
Já třeba už neodpovídám že došel balíček v pořádku. Když mi prodávající napíše že dorazily peníze, a balíček odesílá. Tak poděkuji za přijemný obchod napíšu s pozdravem zuzka a tím to pro mě končí. Pokud je vše v pořádku až balíček dorazí napíšu pozitivní komentář a dál nemám potřebuju 15× děkovat.
ano to beru pokud nekdo napise az balicek dorazi aspon to hodnoceni, ale my tady piseme, ze maminky nenapisi vubec nic, ani email ani hodnoceni. Ja pokud je to balik, ktery lze sledovat tak sleduji a vidim zda byl vyzvednut, ale u malych balicku to sledovat nejde.
Ja mam zkusenosti vesmes dobre, ale ted jsem udelala jednu chybu. Pani chtela zimni bundu, psala si o c.u., to jsem ji poslala, pak psala ze chce jeste adresu, ze to posle hned zitra slozenkou. Tak jsem ji to obratem poslala. No a dva dny na to, stale penize neprisly, jsem posilala dalsi dva balicky a protoze jsem vedela, ze se na postu minimalne tyden nedostanu a ten s bundou jsem uz mela zabaleny, tak jsem ho poslala taky. No a co myslite - penize samozrejme neprisly a pani nereaguje. Jak jsem stara, tak jsem blba ![]()
V případě prodeje, posílám informaci, že balíček je balíček odeslán. Zároveň prosím, aby kupující dala vědět, že balík došel. Již několikrát se mi stalo, že nepřišlo ani písmenko. Tak si říkám, že nejspíš došel, že by se paní jinak ozvala. Prodávám hlavně na aukru.
Když kupuji, vždy posílám zprávu, že zboží došlo. Beru to jako slušnost. Jednou mi paní poslala zboží a ještě jsem nezaplatila - kvůli problémům s internetovým bankovnictvím. Cítila jsem se docela blbě.
Zboží jsem samozřejmě zaplatila.
Nicméně mě překvapila ta důvěra - zvláště v dnešní době.
Tahle „vlastnost“ neozvat se je docela běžná. Nejen při těhle malých nákupech, to ještě vstřebáte, ale když vám někdo kývne na prodej/pronájem nemovitosti, s tím, že např. zítra sepíšeme smlouvu a ten dotyčný se už neozve … nezavolá, že ztratil zájem, prostě vyšumí, nezvedá telefon, nic … to potom nechápete.
Tak s tím mám taky zkušenost, vadí mi to. Ale jak tady čtu, že někdo očekává, že po rozbalení každého balíčku ještě budu hledat meily a odepisovat, jak balíček dorazil v pořádku a děkuji a děkuji a že se hned očekává kladné hodnocení - takt o pardon na to bych se mohla s prominutím vyprdnout.
Pokud mi dotyčná napíše dotaz, zda balíček došel, tak slušně odpovím…ale jinak pardon ![]()
momi33 píše:
Asi to není úplně k tématu,ale já se několikrát rozčílila při prodeji autosedačky,jednalo se o drahou autosedačku Romer s isofixem,nabízela jsem jí asi o 4 tis. levněji,byla v záruce,čistá,málo používaná.
Napíše mi chlápek,že za 3tis. si jí vezme i s poštovným![]()
prodávala jsem za 4800,při rychlém jednání sleva 500kč,pořizovací cena kolem 7400.
Vytočilo mě to do běla,chlápek se snažil licitovat,ale nedala jsem se.
A dobře jsem udělala,za týden se ozvala paní,vzala si jí,a projevila do budoucna zájem i o tu,co máme nyní.
Tenkrát mě ta sprosťárna tak vytočila,že jsem nemohla ani dejchat![]()