Nakupování maminek a negativní hodnocení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22163
29.8.11 11:14

já toho tolik neprodávám ani nenakupuji, takže přehled mám… a poděkovat můžu! zas toho tolik není..
Jinak i já jsem párkrát poslala balíček dřív než dorazily peníze, ale věděla jsem, že paní psala, že uhradila.. a většinou když jsou to tak max. 200 kč položky..
a i naopak poslala paní balíček mě když neměla penízky.. a jen věděla, že sem napsala mail.. že jsem odeslala peníze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
29.8.11 12:37

já mám naopak i zkušenost ze spoustou prodávajících, pošlou akorát údaje a tím komunikace hasne, takže pak už jen doufám že peníze dorazily a balíček byl odeslán, hlavně teda na aukru, na mimibazárku jsou naopak prodávající pěkný kecky.-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.8.11 12:57
momi33 píše:
Asi to není úplně k tématu,ale já se několikrát rozčílila při prodeji autosedačky,jednalo se o drahou autosedačku Romer s isofixem,nabízela jsem jí asi o 4 tis. levněji,byla v záruce,čistá,málo používaná.
Napíše mi chlápek,že za 3tis. si jí vezme i s poštovným 8-o 8-o prodávala jsem za 4800,při rychlém jednání sleva 500kč,pořizovací cena kolem 7400.
Vytočilo mě to do běla,chlápek se snažil licitovat,ale nedala jsem se.
A dobře jsem udělala,za týden se ozvala paní,vzala si jí,a projevila do budoucna zájem i o tu,co máme nyní.
Tenkrát mě ta sprosťárna tak vytočila,že jsem nemohla ani dejchat :cert: :cert:

Proč sprosťárna? Když mám o něco zájem a mám stanovenou hranici, nad kterou jít nechci, tak se taky ptám, zda by neprodali levněji. Obzvlášť u některých dražších věcí. Někteří prodají a někteří ne. :nevim: :nevim: :nevim:

A za balíčky taky neposílám samostatný děkovný dopis - pouze napíši hodnocení. Nicméně, všichni nevědí, že se předpokládá, že někam napíší hodnocení. Já sama jsem to zjistila až při svém druhém nákupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.8.11 13:04

To hodnocení na MMB, občas něco nakoupím, ale kde se dává hodnocení, na to jsem nějak neměla trpělivost to hledat:-)

alifie píše:
momi33 píše:
Asi to není úplně k tématu,ale já se několikrát rozčílila při prodeji autosedačky,jednalo se o drahou autosedačku Romer s isofixem,nabízela jsem jí asi o 4 tis. levněji,byla v záruce,čistá,málo používaná.
Napíše mi chlápek,že za 3tis. si jí vezme i s poštovným 8-o 8-o prodávala jsem za 4800,při rychlém jednání sleva 500kč,pořizovací cena kolem 7400.
A dobře jsem udělala,za týden se ozvala paní,vzala si jí,a projevila do budoucna zájem i o tu,co máme nyní.

Proč sprosťárna? Když mám o něco zájem a mám stanovenou hranici, nad kterou jít nechci, tak se taky ptám, zda by neprodali levněji. Obzvlášť u některých dražších věcí. Někteří prodají a někteří ne. :nevim: :nevim: :nevim:

A za balíčky taky neposílám samostatný děkovný dopis - pouze napíši hodnocení. Nicméně, všichni nevědí, že se předpokládá, že někam napíší hodnocení. Já sama jsem to zjistila až při svém druhém nákupu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
29.8.11 15:11

Tak jak píše Taminka-člověk neočekává žádné 15krát děkuji- o tom tady vůbec nebyla řeč, ale to, že snad 99% mamin píše hodnocení-to je důkaz toho, že zásilka dorazila.....

Já taky když nakupuju-tak když věc dorazí píšu hodnocení-taky už zpětně nevyhledávám maily a neděkuju ještě po mailu…

Tady jde čistě jen o to, že člověk by rád věděl, že ta zásilka dorazila, ale zase je fakt, že někdo tu psal, že kdyby nebylo něco v pořádku-tak se dotyčná ozve, že?
Asi jsme tady některé přehnaně náročné, nebo outlocitné, což?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
29.8.11 15:45
Ditta77 píše:
Tak jak píše Taminka-člověk neočekává žádné 15krát děkuji- o tom tady vůbec nebyla řeč, ale to, že snad 99% mamin píše hodnocení-to je důkaz toho, že zásilka dorazila.....Tady jde čistě jen o to, že člověk by rád věděl, že ta zásilka dorazila, ale zase je fakt, že někdo tu psal, že kdyby nebylo něco v pořádku-tak se dotyčná ozve, že?
Asi jsme tady některé přehnaně náročné, nebo outlocitné, což?

No ja mam zkusenost, ze zasilka byla vyzvednuta(sledovala jsem ji) a po cca 10ti dnech mi pani pise, kde jsou ty boty, ze uz to trva nejak dlouho. 8-o Tak jsem myslela, ze se vyvratim..Napsala jsem ji, ze zasilka byla prevzana a ona ze ne, no nedalo mi to, volala jsem k nim na postu a tam se dohledalo, ze balik prevzala sousedka :nevim: :nevim:

Jinak neprijdu si outlocitna :wink: ..jen to povazuji za slusnost. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
29.8.11 16:25

Tak já nakupuju jen občas, možná proto mi nedělá problém napsat, kdy odesílám peníze a po přijetí balíčku, že už ho mám. Od prodávajícího jsem ráda za zprávu, že peníze dorazily na jeho účet a kdy odesílá balíček. Vím, že není někde zádrhel v platbě a kdy mám balíček čekat.
Na druhou stranu chápu, že pokud to někdo dělá ve větším( nákup i prodej) tak se mu tyhle formality řešit nechce. Osobně raději mám ty, co komunikují.
Lidi co projeví zájem o zboží, nechají si zaslat podklady k platbě a pak dělají mrtvého brouka nechápu :nevim: Pokud si to rozmyslí, není nic jednoduššího to napsat, aby prodejce nečekal a zboží zbytečně nedržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.8.11 16:33
alifie píše:
momi33 píše:

Protože chlápek to napsal dosti arogantně 8-o
stylem,jakože mi udělá milost,sedačku si vezme,ale pouze za cenu,která vyhovuje jemu.
A pak mi ještě posílal odkazy na jiné,levnější autosedačky,ale už při pohledu na foto nebyly ve stavu,v jakém byla ta moje.
A začínat jednání tím,že on je ten,kdo rozhoduje,mi přišlo sprosté.Navíc,když jsem při rychlém jednání nabízela slevu 500kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
29.8.11 17:00

momi souhlas! optat se na slevu jde i slušně.. ale když to někdo udělá stylem jak tu popisuješ.. tak mi to taky přijde dost divné a nevkusné!
a mě se vám stalo, že pošťačka předala doporučenou zásilku s háčkovaným zbožím naprosto jiné osobě.. podobného příjmení na jiné adrese! ne v tom domě… a paní to převzala.. a nic!!!! až když jsem se začala shánět… a dotyčná že nedorazil.. tak jsem volala na poštu, kde jsem se dopídila že to dala jinam! nechápu :nevim:
až když za ní zašla pošťačka. že jí dala balík který jí nepatří tak paní to znovu zabalila a donesla na poštu! zřejmě čekala zda se někdo ozve! naštěstí to dobře dopadlo! ale už jsem si zoufala! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.8.11 17:44

Macíku,on poslal e-mail s jedinou větou:
Autosedačku si vezmu za 3000 i s poštovným.Já mu napsala,že cena je daná,a sleva,která byla uvedená i v inzerátu platí,ale jen při rychlém jednání.
A on,že jestli si myslím,že to prodám,a posílal mi ty odkazy.Tak jsem mu napsala,že na prodej nespěchám,a cenu měnit nebudu.
Jako,já bych si nikdy nedovolila takhle se handrkovat :-? už se mi stalo,že se mi něco líbilo,ale cena se mi nezdála,tak jsem hledala jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
29.8.11 17:57

momi hele já občas zkusím.. ale myslím, ve vší slušnosti..
:wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stazie
29.8.11 18:03

Taky trochu mimo téma - já většinou už nepíšu, že balíček dorazil, jen pokud o to prodávající stojí. A děkuju předem. Ani hodnocení většinou nepíšu, většina jich tam už má několik desítek, tak mi to přijde zbytečné.

A ještě jedna věc - nesnáším „dárečky“ navíc. Většinu věcí nepoužiju - jednorázové plínky, nedej bože vzorečky kosmetiky, kterou nepoužívám… Jednou jsem dostala nějaký šátek - letěl do koše. Doma se mi to pak válí, nevím co s tím…

• Citovat
  • Upravit
22163
29.8.11 18:12

a já dárečky navíc mám ráda… tuhle mě maminka tak potěšila! objednala jsem bundu a potřebovala ještě nějaké slipy a ponožky.. chtěla jsem koupit ona slíbila přibalit! bylo tam 10 slipů, 4 x boxerky a asi 20 ponožky! a pěkné! sice nám ještě maličko větší, ale to jsem měla radost.. a už jako dárek jsem dostala spoutu hezkých oblečení pro prcka navíc! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
29.8.11 18:13

ty darecky je vec nazoru…me by treba pouztite spodni pradlo teda vazne radost neudelalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stazie
29.8.11 18:15

Macíku to asi záleží na každém… Já si ráda věci vybírám, kdyby mi někdo poslal tolik oblečení navíc, taky bych to snad zabalila a poslala zpátky…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák