Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
já toho tolik neprodávám ani nenakupuji, takže přehled mám… a poděkovat můžu! zas toho tolik není..
Jinak i já jsem párkrát poslala balíček dřív než dorazily peníze, ale věděla jsem, že paní psala, že uhradila.. a většinou když jsou to tak max. 200 kč položky..
a i naopak poslala paní balíček mě když neměla penízky.. a jen věděla, že sem napsala mail.. že jsem odeslala peníze ![]()
já mám naopak i zkušenost ze spoustou prodávajících, pošlou akorát údaje a tím komunikace hasne, takže pak už jen doufám že peníze dorazily a balíček byl odeslán, hlavně teda na aukru, na mimibazárku jsou naopak prodávající pěkný kecky.-))
momi33 píše:
Asi to není úplně k tématu,ale já se několikrát rozčílila při prodeji autosedačky,jednalo se o drahou autosedačku Romer s isofixem,nabízela jsem jí asi o 4 tis. levněji,byla v záruce,čistá,málo používaná.
Napíše mi chlápek,že za 3tis. si jí vezme i s poštovným![]()
prodávala jsem za 4800,při rychlém jednání sleva 500kč,pořizovací cena kolem 7400.
Vytočilo mě to do běla,chlápek se snažil licitovat,ale nedala jsem se.
A dobře jsem udělala,za týden se ozvala paní,vzala si jí,a projevila do budoucna zájem i o tu,co máme nyní.
Tenkrát mě ta sprosťárna tak vytočila,že jsem nemohla ani dejchat![]()
Proč sprosťárna? Když mám o něco zájem a mám stanovenou hranici, nad kterou jít nechci, tak se taky ptám, zda by neprodali levněji. Obzvlášť u některých dražších věcí. Někteří prodají a někteří ne.
![]()
A za balíčky taky neposílám samostatný děkovný dopis - pouze napíši hodnocení. Nicméně, všichni nevědí, že se předpokládá, že někam napíší hodnocení. Já sama jsem to zjistila až při svém druhém nákupu.
To hodnocení na MMB, občas něco nakoupím, ale kde se dává hodnocení, na to jsem nějak neměla trpělivost to hledat:-)
alifie píše:momi33 píše:
Asi to není úplně k tématu,ale já se několikrát rozčílila při prodeji autosedačky,jednalo se o drahou autosedačku Romer s isofixem,nabízela jsem jí asi o 4 tis. levněji,byla v záruce,čistá,málo používaná.
prodávala jsem za 4800,při rychlém jednání sleva 500kč,pořizovací cena kolem 7400.
A dobře jsem udělala,za týden se ozvala paní,vzala si jí,a projevila do budoucna zájem i o tu,co máme nyní.
Proč sprosťárna? Když mám o něco zájem a mám stanovenou hranici, nad kterou jít nechci, tak se taky ptám, zda by neprodali levněji. Obzvlášť u některých dražších věcí. Někteří prodají a někteří ne.
A za balíčky taky neposílám samostatný děkovný dopis - pouze napíši hodnocení. Nicméně, všichni nevědí, že se předpokládá, že někam napíší hodnocení. Já sama jsem to zjistila až při svém druhém nákupu.![]()
![]()
Tak jak píše Taminka-člověk neočekává žádné 15krát děkuji- o tom tady vůbec nebyla řeč, ale to, že snad 99% mamin píše hodnocení-to je důkaz toho, že zásilka dorazila.....
Já taky když nakupuju-tak když věc dorazí píšu hodnocení-taky už zpětně nevyhledávám maily a neděkuju ještě po mailu…
Tady jde čistě jen o to, že člověk by rád věděl, že ta zásilka dorazila, ale zase je fakt, že někdo tu psal, že kdyby nebylo něco v pořádku-tak se dotyčná ozve, že?
Asi jsme tady některé přehnaně náročné, nebo outlocitné, což?
Ditta77 píše:
Tak jak píše Taminka-člověk neočekává žádné 15krát děkuji- o tom tady vůbec nebyla řeč, ale to, že snad 99% mamin píše hodnocení-to je důkaz toho, že zásilka dorazila.....Tady jde čistě jen o to, že člověk by rád věděl, že ta zásilka dorazila, ale zase je fakt, že někdo tu psal, že kdyby nebylo něco v pořádku-tak se dotyčná ozve, že?
Asi jsme tady některé přehnaně náročné, nebo outlocitné, což?
No ja mam zkusenost, ze zasilka byla vyzvednuta(sledovala jsem ji) a po cca 10ti dnech mi pani pise, kde jsou ty boty, ze uz to trva nejak dlouho.
Tak jsem myslela, ze se vyvratim..Napsala jsem ji, ze zasilka byla prevzana a ona ze ne, no nedalo mi to, volala jsem k nim na postu a tam se dohledalo, ze balik prevzala sousedka
![]()
Jinak neprijdu si outlocitna
..jen to povazuji za slusnost. ![]()
Tak já nakupuju jen občas, možná proto mi nedělá problém napsat, kdy odesílám peníze a po přijetí balíčku, že už ho mám. Od prodávajícího jsem ráda za zprávu, že peníze dorazily na jeho účet a kdy odesílá balíček. Vím, že není někde zádrhel v platbě a kdy mám balíček čekat.
Na druhou stranu chápu, že pokud to někdo dělá ve větším( nákup i prodej) tak se mu tyhle formality řešit nechce. Osobně raději mám ty, co komunikují.
Lidi co projeví zájem o zboží, nechají si zaslat podklady k platbě a pak dělají mrtvého brouka nechápu
Pokud si to rozmyslí, není nic jednoduššího to napsat, aby prodejce nečekal a zboží zbytečně nedržel.
alifie píše:momi33 píše:
A za balíčky taky neposílám samostatný děkovný dopis - pouze napíši hodnocení. Nicméně, všichni nevědí, že se předpokládá, že někam napíší hodnocení. Já sama jsem to zjistila až při svém druhém nákupu.![]()
![]()
Protože chlápek to napsal dosti arogantně ![]()
stylem,jakože mi udělá milost,sedačku si vezme,ale pouze za cenu,která vyhovuje jemu.
A pak mi ještě posílal odkazy na jiné,levnější autosedačky,ale už při pohledu na foto nebyly ve stavu,v jakém byla ta moje.
A začínat jednání tím,že on je ten,kdo rozhoduje,mi přišlo sprosté.Navíc,když jsem při rychlém jednání nabízela slevu 500kč.
momi souhlas! optat se na slevu jde i slušně.. ale když to někdo udělá stylem jak tu popisuješ.. tak mi to taky přijde dost divné a nevkusné!
a mě se vám stalo, že pošťačka předala doporučenou zásilku s háčkovaným zbožím naprosto jiné osobě.. podobného příjmení na jiné adrese! ne v tom domě… a paní to převzala.. a nic!!!! až když jsem se začala shánět… a dotyčná že nedorazil.. tak jsem volala na poštu, kde jsem se dopídila že to dala jinam! nechápu ![]()
až když za ní zašla pošťačka. že jí dala balík který jí nepatří tak paní to znovu zabalila a donesla na poštu! zřejmě čekala zda se někdo ozve! naštěstí to dobře dopadlo! ale už jsem si zoufala! ![]()
Macíku,on poslal e-mail s jedinou větou:
Autosedačku si vezmu za 3000 i s poštovným.Já mu napsala,že cena je daná,a sleva,která byla uvedená i v inzerátu platí,ale jen při rychlém jednání.
A on,že jestli si myslím,že to prodám,a posílal mi ty odkazy.Tak jsem mu napsala,že na prodej nespěchám,a cenu měnit nebudu.
Jako,já bych si nikdy nedovolila takhle se handrkovat
už se mi stalo,že se mi něco líbilo,ale cena se mi nezdála,tak jsem hledala jinde.
Taky trochu mimo téma - já většinou už nepíšu, že balíček dorazil, jen pokud o to prodávající stojí. A děkuju předem. Ani hodnocení většinou nepíšu, většina jich tam už má několik desítek, tak mi to přijde zbytečné.
A ještě jedna věc - nesnáším „dárečky“ navíc. Většinu věcí nepoužiju - jednorázové plínky, nedej bože vzorečky kosmetiky, kterou nepoužívám… Jednou jsem dostala nějaký šátek - letěl do koše. Doma se mi to pak válí, nevím co s tím…
a já dárečky navíc mám ráda… tuhle mě maminka tak potěšila! objednala jsem bundu a potřebovala ještě nějaké slipy a ponožky.. chtěla jsem koupit ona slíbila přibalit! bylo tam 10 slipů, 4 x boxerky a asi 20 ponožky! a pěkné! sice nám ještě maličko větší, ale to jsem měla radost.. a už jako dárek jsem dostala spoutu hezkých oblečení pro prcka navíc! ![]()
ty darecky je vec nazoru…me by treba pouztite spodni pradlo teda vazne radost neudelalo ![]()
Macíku to asi záleží na každém… Já si ráda věci vybírám, kdyby mi někdo poslal tolik oblečení navíc, taky bych to snad zabalila a poslala zpátky…