Naši mě nechtějí zpět doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8451
4.6.20 10:19

Kde se tady ti trollové pořád berou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
4.6.20 10:20
@Bábrdl píše:
Zajímavé, kolik lidí by odmítlo vlastní dítě nebo by z toho byli hodně vypruzeni. :think:U mne by měl potomek vždycky dveře otevřené.

Ale to není o tom kolik lidí by nechtělo pomoct dětem, ale o tom že by to měla být až poslední možnost. Mě to přijde jako vyčůranost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.6.20 10:24
@Bábrdl píše:
Zajímavé, kolik lidí by odmítlo vlastní dítě nebo by z toho byli hodně vypruzeni. :think:U mne by měl potomek vždycky dveře otevřené.

Jistě, pokud by došlo k něčemu nečekanému -) rozchod, vyhazov z práce, zdravotní problémy. Ale situace, kdy po 5 letech se ti dva rozhodnou, že jen aby ušetřili, tak se nastěhují zpět k rodičům, podle mě žádá trochu pokory a minimálně za tím rodičem dojet, poprosit a vše probrat. A neočekávat, že musí rodič nadšeně srazit podpadky a vítat. Jedna věc je pomoci v těžké chvíli, druhá nakvartýrování dospělého dítka zpět na roky, aby ušetřilo na hypo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.6.20 10:26
@TataOndra píše:
Ale to není o tom kolik lidí by nechtělo pomoct dětem, ale o tom že by to měla být až poslední možnost. Mě to přijde jako vyčůranost.

Vycuranost? I zákon ti přikazuje pečovat o dítě, pokud studuje. 8o

Já bych přijala dítě pod střechu třeba v padesáti, ale u studenta je to snad jasný.

Furt je to tvoje dítě. I když už to není roztomilé ňuňu miminko nebo školaček s aktovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.6.20 10:27

Takhle diskuze mi dost zvedá mateřské sebevědomí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.6.20 10:35

Tak mně nepřijde, že by se zakladatelka úplně odstěhovala. Takže mi ten návrat přijde celkem logický. Třeba máma jenom špatně pochopila, jak to zakladatelka s tím stěhováním myslí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3261
4.6.20 10:37

Já teda taky úplně zírám kolika rodičům by vadil návrat dítěte. 8o Mě je 25 a kdybych se potřebovala vrátit, tak bych se vrátila. Táta mi řekl, že u nich budu doma vždycky a je jedno kolik mi je. Jasně, věc druhá je, že jsem si zvykla na samostatný život, takže bych se to taky snažila udělat jinak, ale chápu, že zakladatelka chce našetřit.

Zakladatelko, chápu, že tě to mrzí. Zkus to s mamkou ještě probrat, třeba tě špatně pochopila. A určitě se i s přítelem zamyslete, jestli to vašemu vztahu prospěje. Já si to moc představit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.6.20 10:41
@TataOndra píše:

vyčůranost? chtějí si šetřit na společné bydlení, to je snad chválihodné a ne vyčůranost :zed:

já bych dítě domů vzala, ale jako možná bych mu navrhla, jestli si pro vlastní pohodlí nechce najít spolubydlení… ale jako 23 letá bych se teda já vracet domů nechtěla, já se naopak stěhovala před 23. narozeninami :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
4.6.20 10:42
@Bábrdl píše:
Vycuranost? I zákon ti přikazuje pečovat o dítě, pokud studuje. 8o

Já bych přijala dítě pod střechu třeba v padesáti, ale u studenta je to snad jasný.

Furt je to tvoje dítě. I když už to není roztomilé ňuňu miminko nebo školaček s aktovkou.

Já jsem vyletěl z hnízda v 19 a to ještě pořád ve škole jsem byl. Vyčůranost to opravdu je, když se chce vrátit aby ušetřila. Kolik by stál pokoj na kolejích? Moc rozhodně ne, ale chápu že mamahotel je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
4.6.20 10:47
@welovefashion píše:
vyčůranost? chtějí si šetřit na společné bydlení, to je snad chválihodné a ne vyčůranost :zed:já bych dítě domů vzala, ale jako možná bych mu navrhla, jestli si pro vlastní pohodlí nechce najít spolubydlení… ale jako 23 letá bych se teda já vracet domů nechtěla, já se naopak stěhovala před 23. narozeninami :-)

Je to vyčůranost když chceš šetřit na úkor matky. Pokud bude hradit část poplatku, přispívat na jídlo tak asi proč ne ale tohle je fakt vyčůranost, nakýlovat se zpět domů. Naopak děti by měli pomocí rodičům a ne se pomalu do třiceti spoléhat na ně. A pokud to přijde z pohledu té holky v pohodě tak mě ne. I když z pohledu rodiče chápu, že hodně z vás by chtělo svým dětem pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.6.20 10:50
@TataOndra píše:
Já jsem vyletěl z hnízda v 19 a to ještě pořád ve škole jsem byl. Vyčůranost to opravdu je, když se chce vrátit aby ušetřila. Kolik by stál pokoj na kolejích? Moc rozhodně ne, ale chápu že mamahotel je lepší.

ono jsou pro koleje určitá pravidla a ne všechny vysoké školy je mají, to jen tak na okraj… To jako bereš, že když je dítě dospělé má se o sebe starat samo ikdyž studuje a rodiče mu už pomáhat nemají? nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.6.20 10:52
@TataOndra píše:
Je to vyčůranost když chceš šetřit na úkor matky. Pokud bude hradit část poplatku, přispívat na jídlo tak asi proč ne ale tohle je fakt vyčůranost, nakýlovat se zpět domů. Naopak děti by měli pomocí rodičům a ne se pomalu do třiceti spoléhat na ně. A pokud to přijde z pohledu té holky v pohodě tak mě ne. I když z pohledu rodiče chápu, že hodně z vás by chtělo svým dětem pomoci.

Jak na úkor matky? Matky na ní dostává alimenty jsem pochopila a dokonce jí chce ještě k tomu přispívat, ono většinou to dítě stojí víc když je na té koleji nebo v nájmu, než když je doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 10:53
@Bábrdl píše:
Takhle diskuze mi dost zvedá mateřské sebevědomí :mrgreen:

Mně taky a to jsem často označována za krkavci matku. :lol: Ja bych teda své dítě zpět přijala a pochopila bych, že chtějí ušetřit při dnešních cenach najmu a nemovitosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 10:55
@TataOndra píše:
Já jsem vyletěl z hnízda v 19 a to ještě pořád ve škole jsem byl. Vyčůranost to opravdu je, když se chce vrátit aby ušetřila. Kolik by stál pokoj na kolejích? Moc rozhodně ne, ale chápu že mamahotel je lepší.

Pokoj na kolejích stojí klidně 4000 (a neni to jednoluzkac) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 10:56
@welovefashion píše:
ono jsou pro koleje určitá pravidla a ne všechny vysoké školy je mají, to jen tak na okraj… To jako bereš, že když je dítě dospělé má se o sebe starat samo ikdyž studuje a rodiče mu už pomáhat nemají? nebo jak?

A taky je nedostatek koleji a přednost mají studenti že zahraničí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová