Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wani píše:
A taky je nedostatek koleji a přednost mají studenti že zahraničí.
jasně a někde musíš mít bydliště více než 100 km, ono to zase taková sranda není ![]()
@welovefashion píše:
jasně a někde musíš mít bydliště více než 100 km, ono to zase taková sranda není
Jo no, když jsem studovala VŠ ja, tak jsem nedostala kolej, protože bylo méně míst než studentů a bydlela jsem do 100 km od školy.
A to jsem si zadala mezi prvníma, ale zařadili mě až do poslední skupiny (I spolu s lidmi, kteří měli trvale bydliste v Brne
).
1. Opravdu se vam financne vyplati vracet se kazdy ke svemu rodici a prispivat, plus cesty do skoly, na brigady, jeden za druhym, na spolecne aktivity s pritelem?
Vyplati se to vic, nez si najit spolubydleni v jednom pokoji v byte, kdy odpadne dojizdeni?
2. Ted mate skvele vztahy, ale co po navratu?
Bracha bude zpruzely, budete se hadat, mama vas bude okrikovat, jako kdyz jste byli deti.
Navic, jste zvykli na svuj klid, sve soukromi, vlastni rezim, svobodu a hospodareni. Kdyz se vratis, je dost mozne, ze na tom budes stejne jako v 17.
3. A vidat se s pritelem, kdyz uz jste meli spolecnou domacnost, vam muze nakonec i uskodit. Leda byste meli ponorku a potrebovali si od sebe odpocinout.
No, ja bych to teda hodne zvazila.
@welovefashion píše:
Jak na úkor matky? Matky na ní dostává alimenty jsem pochopila a dokonce jí chce ještě k tomu přispívat, ono většinou to dítě stojí víc když je na té koleji nebo v nájmu, než když je doma…
No předpokládám, že jestli někdo dostává alimenty tak je bude dostávat ta holka, když už 5 let nebydlí s mámou. A hlavně kdyby se rozešla, něco se prostě stalo, tak to chápu, ale tohle je prostě vyčůranost, nic jiného.
@TataOndra píše:
No předpokládám, že jestli někdo dostává alimenty tak je bude dostávat ta holka, když už 5 let nebydlí s mámou. A hlavně kdyby se rozešla, něco se prostě stalo, tak to chápu, ale tohle je prostě vyčůranost, nic jiného.
Maminka měla 5 let klidu, kdy se o dceru nemusela starat a přitom by teoreticky měla. Ty dva roky by to mohla vydržet. Já bych svoje dítě vždycky vzala domů, kdyby bylo potřeba.
Nastaví se nějaká pravidla a když budou všichni chtít, tak to půjde.
@Bábrdl píše:
Zajímavé, kolik lidí by odmítlo vlastní dítě nebo by z toho byli hodně vypruzeni.U mne by měl potomek vždycky dveře otevřené.
A teoretizuješ, nebo jsi to zkusila?
@zrnko Se studentskými slevami se to vyplatit může. Mají cestování za hubičku.
@brisco píše:
Kde se tady ti trollové pořád berou?
A není jedno, jestli je to troll nebo ne? ![]()
Každopádně zajímavé téma, ať už je motivace zakladatelky jakákoliv, nemyslíš?
@Wani píše:
Mně taky a to jsem často označována za krkavci matku.Ja bych teda své dítě zpět přijala a pochopila bych, že chtějí ušetřit při dnešních cenach najmu a nemovitosti.
Viď ![]()
Mne možná nebavilo placani báboviček a spadla lžička do kafíčka, ale třiadvacetiletou studentku bych domu vzala hned a ještě bych byla ráda, že tím ušetří na hypo.
A i tu skříň bych ji vyklidila. ![]()
@sirikit píše:
A teoretizuješ, nebo jsi to zkusila?
Moje sestra se na pár měsíců vrátila, kdyz čekala, než se bude moct odstěhovat do zahraničí za manzelem. V tu dobu už s rodiči asi 3 roky nebydlela. Nebyl to pro něj žádný problém. Rozhodně ji nehnali do nějakého nájmu.
@Uslava píše:
Maminka měla 5 let klidu, kdy se o dceru nemusela starat a přitom by teoreticky měla. Ty dva roky by to mohla vydržet. Já bych svoje dítě vždycky vzala domů, kdyby bylo potřeba.
Nastaví se nějaká pravidla a když budou všichni chtít, tak to půjde.
No vidíš a podle mě by se dcera studující VŠ měla dokázat postarat sama. Má nějaké peníze od otce z alimentů. Matka jak píše je samoživitelka a stará se o mladšího bratra. Při studiu VŠ už hodně lidí musí chodit pracovat, tak proč by se měla starat matka. Věk už má na to, dokázat se sama zaopatřit.
@Bábrdl píše:
Viď![]()
Mne možná nebavilo placani báboviček a spadla lžička do kafíčka, ale třiadvacetiletou studentku bych domu vzala hned a ještě bych byla ráda, že tím ušetří na hypo.
A i tu skříň bych ji vyklidila.
Asi tak, ja sice do tří let nebyla 24/7 s dítětem, jak je v ČR běžné, ale s tímto bych problém neměla. Asi jiná výchova, u nás v rodine s tím problém nemá nikdo. Dokonce jsem pár týdnů (asi 3 měsíce) byla nastehovama u strejdy a jeho rodiny než jsem si našla privát. ![]()
@TataOndra A kde píše, že by se o ní měla starat matka? Zakladatelka ji chceb přispívat.
@Wani píše:
Jo no, když jsem studovala VŠ ja, tak jsem nedostala kolej, protože bylo méně míst než studentů a bydlela jsem do 100 km od školy.A to jsem si zadala mezi prvníma, ale zařadili mě až do poslední skupiny (I spolu s lidmi, kteří měli trvale bydliste v Brne
).
Já jsem o level vejš.
My jsme z Prahy, takže mě nějaká kolej ani nenapadla a strašila jsem doma až do promoce.
Z toho by místním ‚staram se o děti, dokud jsou roztomilé, pak at vypadnou‘ praskla žilka ![]()
@TataOndra píše:
No vidíš a podle mě by se dcera studující VŠ měla dokázat postarat sama. Má nějaké peníze od otce z alimentů. Matka jak píše je samoživitelka a stará se o mladšího bratra. Při studiu VŠ už hodně lidí musí chodit pracovat, tak proč by se měla starat matka. Věk už má na to, dokázat se sama zaopatřit.
Pleteš jabka s hruškama. Nikde nepsala, že máme nebude přispívat. Kdyby si našli s přítelem něco za 14 tisíc, tak by každý platil 7. Když dá mámě 4, tak prostě 3 ušetří. Co je na tom k nepochopení? Za rok může dát jen z tohodle s přítelem na hromadku 72 tisíc. Za dva roky 144. A podle mě je teda rozdíl mít nebo nemít skoro 150 tisíc…