Naši mě nechtějí zpět doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
4.6.20 11:34
@Wani píše:
Moje sestra se na pár měsíců vrátila, kdyz čekala, než se bude moct odstěhovat do zahraničí za manzelem. V tu dobu už s rodiči asi 3 roky nebydlela. Nebyl to pro něj žádný problém. Rozhodně ji nehnali do nějakého nájmu.

jenže to byla akutní situace a trvala pár měsíců :think: tady nejde o akutku, ale že se dva rozhodli, že návrat do mama hotelu je vyjde levněji :think: tady tak nějak předpokládám, že mama hotel se k tomu taky může vyjádřit a měl by být předtím laskavě požádán a vše by se mělo probrat, obzvlášť za situace, kdy to má trvat roky a lítá v tom ještě nezletilé dítko…
Ví, tady někdo jak velký je byt, kam se chce vrátit? a na jak dlouho? a jestli s mamkou probrala, jak by jí pomáhala a kolik by jí přispívala? :think:
Anonym nahodí téma a už se neobjeví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 11:35
@Bábrdl píše:
Já jsem o level vejš.
My jsme z Prahy, takže mě nějaká kolej ani nenapadla a strašila jsem doma až do promoce.Z toho by místním ‚staram se o děti, dokud jsou roztomilé, pak at vypadnou‘ praskla žilka :mrgreen:

Nj, u nás v rodném městě se studovat nedalo. :lol: Mně dokonce rodiče poslilali peníze celou VŠ a i mě podpořili na studiu v zahraničí (měli dobře příjmy), to jsem zjistila až tady na emiminu, že je lepší nechat dřít děcka na VS bídu s nouzi, než jim pomoct (a tím nemyslím případy, kdy rodiče nemaji peníze). :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.6.20 11:35
@Wani píše:
Asi tak, ja sice do tří let nebyla 24/7 s dítětem, jak je v ČR běžné, ale s tímto bych problém neměla. Asi jiná výchova, u nás v rodine s tím problém nemá nikdo. Dokonce jsem pár týdnů (asi 3 měsíce) byla nastehovama u strejdy a jeho rodiny než jsem si našla privát. :nevim:

Jo. Tam to budem stejná krevní skupina i rodinná. Dcera sice supala do miniskolky na jeden den v týdnu už od dvou, ale za to bude mít dveře otevřené navždycky :mrgreen: A to se vyplatí.

A rodina to samé. Pokud někdo potřebuje přespat v Praze, může u nás. Když jsem se učila na státnice, bydlela na rodinné chalupě a teta mi vařila. Jednou jsem měsíc bydlela u jiné tety, protože jsem tam měla prázdninoví brigádu.

A teď naposledy jsmr měli ve spodním bytě tetu během Covid19 karantény…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 11:36
@Keyllah píše:
jenže to byla akutní situace a trvala pár měsíců :think: tady nejde o akutku, ale že se dva rozhodli, že návrat do mama hotelu je vyjde levněji :think: tady tak nějak předpokládám, že mama hotel se k tomu taky může vyjádřit a měl by být předtím laskavě požádán a vše by se mělo probrat, obzvlášť za situace, kdy to má trvat roky a lítá v tom ještě nezletilé dítko…
Ví, tady někdo jak velký je byt, kam se chce vrátit? a na jak dlouho? a jestli s mamkou probrala, jak by jí pomáhala a kolik by jí přispívala? :think:
Anonym nahodí téma a už se neobjeví…

Nebyla to akutní situace a nikdo nevěděl, jak to dlouho u rodičů bude. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
4.6.20 11:38
@Uslava píše:
Maminka měla 5 let klidu, kdy se o dceru nemusela starat a přitom by teoreticky měla. Ty dva roky by to mohla vydržet. Já bych svoje dítě vždycky vzala domů, kdyby bylo potřeba.
Nastaví se nějaká pravidla a když budou všichni chtít, tak to půjde.

Právě. Minimálně brácha chtít nebude a nebude se s tím tajit.
A maminka ale nejspíš striktně neřekla, že ne.
Buď nepochopila, o co přesně dceři jde, nebo pochopila a není nadšená.
Ale na nenadšení má naprostý nárok, jsou prostě rodiče, kteří po odchodu dětí z hnízda trpí náhlým prázdnem v životě a jsou radostní, když se miláček aspoň na chvíli vrátí a to prázdno zaplní - a jiní se docela klidně můžou těšit, až vypadne i puberťák a rodič bude mít klid třeba na další partnerské vztahy (které pěstovat včetně náštěv s dospělými dětmi v bytě je celkem problém, to zas ruku na srdce), chce mít svůj klid a děti sice miluje, ale už není úplně nadšený z představy společné domácnosti.
Obojí přístup vidím jako naprosto legitimní. 8)

Příspěvek upraven 04.06.20 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 11:38

@Bábrdl U mě už spalo tolik lidí, dokonce u mně i krátkodobé bydlelo pár kamarádů ze zahraničí, tak co bych nepomohla vlastní krvi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 11:39

@sirikit Popravdě řečeno, bratr by měl mít dle mého nejslabší hlas a o tomto by se měla pobavit dcera s matkou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.6.20 11:44
@Wani píše:
@sirikit Popravdě řečeno, bratr by měl mít dle mého nejslabší hlasa o tomto by se měla pobavit dcera s matkou. :nevim:

i kdyby se mu sestra po pěti letech měla přistěhovat do pokoje? :think:
myslím, že zrovna pro něj to bude největší změna, tak proč by měl mít nejslabší hlas? :think: on, tam aktuálně bydlí, ona ne, on je nezletilé dítě, ona dospělá ženská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
4.6.20 11:47
@Bábrdl píše:
Já jsem o level vejš.
My jsme z Prahy, takže mě nějaká kolej ani nenapadla a strašila jsem doma až do promoce.Z toho by místním ‚staram se o děti, dokud jsou roztomilé, pak at vypadnou‘ praskla žilka :mrgreen:

Hele, já mám „doma“ dospělého synka pořád a s největší pravděpodobností tu i zůstane, byť v jiném bytě v rámci domu (dům mu v budoucnu bude patřit a nikdo z nás nevidí ke stěhování důvod, pokud si to nevymůže potenciální partnerka), o to nejde. To je právě ten, co nikdy neodešel.
Každopádně existují mezi námi krom bytostí společenských i asociálové, co z představy velké svorné rodiny, průběžně doplňované sestřenicemi, kamarády momentálně bez přístřeší a bezprizornými tetičkami jednoduše nejsou nadšení.
Ti kompenzovanější tedy pomůžou, pokud není zbytí :?, ale odvaření z toho nejsou.
To, že Ty to máš jinak, nijak nesnižuje právo těchto „asociálů“ žít si svůj asociální život bez migrujících kartáčků v koupelně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 11:48
@Keyllah píše:
i kdyby se mu sestra po pěti letech měla přistěhovat do pokoje? :think:
myslím, že zrovna pro něj to bude největší změna, tak proč by měl mít nejslabší hlas? :think: on, tam aktuálně bydlí, ona ne, on je nezletilé dítě, ona dospělá ženská…

Oba jsou studující, ale přispívala by jenom dcera. Až bude přispívat I syn, tak ať má vyšší hlas. :nevim: A proc by to pro něj zrovna mela byt největší změna? Asi taky pekny sobec. S nama na střední bydlela sestrina kamarádka, aby mohla dostudovat, rodiče se me taky neptali a ani bych to neočekávala (byla jsem taky puberťák). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
4.6.20 11:49
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Pleteš jabka s hruškama. Nikde nepsala, že máme nebude přispívat. Kdyby si našli s přítelem něco za 14 tisíc, tak by každý platil 7. Když dá mámě 4, tak prostě 3 ušetří. Co je na tom k nepochopení? Za rok může dát jen z tohodle s přítelem na hromadku 72 tisíc. Za dva roky 144. A podle mě je teda rozdíl mít nebo nemít skoro 150 tisíc…

OK tvůj názor je tvůj, můj je můj. Osobně si myslím, že kdyby chtěla, úplně v pohodě vyjde bez mámi. A že když si chci udělat VŠ tak tomu musím taky něco obětovat a makat. Takhle to dopadne, že bude každou chvíli u přítele, udržovat vztah na práci nebude čas a nakonec na to dojede ta máma. Hlavně už ta holka bude navyklá na nějaký řád a těžko se bude vracet k tomu jak to fungovalo před 5 lety, protože můj dům můj řád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.6.20 11:49
@sirikit píše:
Hele, já mám „doma“ dospělého synka pořád a s největší pravděpodobností tu i zůstane, byť v jiném bytě v rámci domu (dům mu v budoucnu bude patřit a nikdo z nás nevidí ke stěhování důvod, pokud si to nevymůže potenciální partnerka), o to nejde. To je právě ten, co nikdy neodešel.
Každopádně existují mezi námi krom bytostí společenských i asociálové, co z představy velké svorné rodiny, průběžně doplňované sestřenicemi, kamarády momentálně bez přístřeší a bezprizornými tetičkami jednoduše nejsou nadšení.
Ti kompenzovanější tedy pomůžou, pokud není zbytí :?, ale odvaření z toho nejsou.
To, že Ty to máš jinak, nijak nesnižuje právo těchto „asociálů“ žít si svůj asociální život bez migrujících kartáčků v koupelně. :kytka:

Dítě, které se odstěhuje, přestává být tvym dítětem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 11:50

@sirikit Ale zakladatelka je přeci nejbližší rodina, 3 členy domácnosti (matka, dcera, syn) bych za velkou svornou rodinu např. já neoznačila. :nevim: Je to přece její dítě, zadarmo tam bydlet nechce. Navíc stále studuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
4.6.20 11:51
@Wani píše:
Oba jsou studující, ale přispívala by jenom dcera. Až bude přispívat I syn, tak ať má vyšší hlas. :nevim: A proc by to pro něj zrovna mela byt největší změna? Asi taky pekny sobec.S nama na střední bydlela sestrina kamarádka, aby mohla dostudovat, rodiče se me taky neptali a ani bych to neočekávala (byla jsem taky puberťák). :nevim:
:mrgreen: jako že pro puberťáka nebude žádná změna, když se mu do pokoje na několik let přistěhuje dospělá ségra? :mrgreen: ale no tak, to je hodně najivní 8) máš recht, proč nevyhnat toho 13náctiletého sobce na brigišku. Jako nejásat, že se mu někdo přistěhuje do pokoje, to je teda sobec!! ve 13 by z toho přece měl být nadšen…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 11:53
@Keyllah píše: :mrgreen: jako že pro puberťáka nebude žádná změna, když se mu do pokoje na několik let přistěhuje dospělá ségra? :mrgreen: ale no tak, to je hodně najivní 8) máš recht, proč nevyhnat toho 13náctiletého sobce na brigišku. Jako nejásat, že se mu někdo přistěhuje do pokoje, to je teda sobec!! ve 13 by z toho přece měl být nadšen…

Ja nenapsala žádná změna, ale ne největší změna. ;) Kde je psané, že je mu 13?To jsem nikde nepostrehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová