Naši mě nechtějí zpět doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1229
4.6.20 14:00

Otázka je, do jak velkého bytu se chce zakladatelka vlastně vracet. Maminka samoživitelka nejspíš nedisponuje nijak velkým obydlím… A jestli se chce zakladatelka nasáčkovat do pokojíčku k bráškovi, tak potěš koště… A co vztah s přítelem? Šmajchl kabinet si udělají u mamky, nebo u rodičů partnera? Nebo budou kukat v parku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
4.6.20 14:05
@Anonymní píše:
Hoj holky, mám takovou zvláštní situaci. Je mi 23, studuji vš, ale mám zatím jen brigády. Mám 5 letý vztah a od 18 žijeme s partnerem v krajském městě kvůli studiu a práci. Měli jsme za tu dobu asi 3 nájmy a dali do nich nehorázné peníze. Já jinak bydlím s mamkou a bratrem, máme se rádi, ale bratr je puberták, takže když se vrátím domů, ptá se mě, kdy už pojedu zpět do Pardubic, aby tu byl klid. Já si to asi všechno hodně beru.
No s mamkou mám taky super vztah, kolikrát říká, ať zpět nejezdím, že se jí bude stýskat. Neřekla bych, že jsem tam nějak na obtíž, dokonce dělám nákupy, pomáhám.
Teď jsme si s partnerem řekli, jestli zbylé 2 roky studia nebýt zpět každý doma, přispívat rodičům a šetřit na vlastní. Volala jsem to své mamce, která reagovala „Jasný, takže bys bydlela u něj a pak občas přijela domů přespat, to mně nevadí“. A celá ta situace mě nějak prostě mrzí.
Většina mých spolužáků je u rodičů stále, ani nikdy nebyli na kolejích a já si tam přijdu, jako že všechny otravuji. U nás je tedy problém v mamčině příjmu, i když dostává peníze od táty, často si stěžuje, že má financí málo, ale jak říkám, přispívám ji. Přítelova rodina je naopak z nápadu nadšená.
Nevím, jak situaci řešit, ale u přítelovy rodiny fakt bydlet 2 roky nechci, to by bylo na palici v malém 2kk. Řešili jste někdy něco podobného?

Jako máma bych své dítě vždy přijala s otevřenou náručí. Mé děti zde budou mít vždy domov Kdyby “něco”. I já mám svou jistotu ve svých rodičích. A to už mám dávno přes 40. Tak by to mělo být všude, kde jsou hezké rodinné vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
4.6.20 14:12

Tohle nejde moc paušalizovat, záleží na finančních možnostech, velikosti obydlí, vzájemných vztazích a rodinné tradici.

U nás je veliké obydlí, vřelé vztahy a tradice vicegeneracniho bydlení. Návraty k rodičům se akceptují.

Zakl. je studentka VŠ. Jiní bydlí na kolejích a na víkend jezdí domů. Na koleji mají jednu tašku s oblečením, povlečení a knížky. Ona udělala to samé, akorát bydlí místo koleje v nájmu s přítelem. Kolejáci jedou normálně na prázdniny domů, ale u ní se to bere jako nežádoucí návrat do hnízda. To mi přijde nefér přístup.

V setreni na hypo nevidím vychcanost. Ale v každé rodině to je jinak. Někdo dostane byt, někdo pozemek, někdo h*vno.

Jediné co, tak, že ona už je zvyklá na společné hospodaření a soužití s partnerem. Je škoda z toho couvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišu G
4.6.20 14:49

Já jsem teda ten úvodní příspěvek hlavně vůbec nepochopila, nedává mi to smysl.

• Citovat
  • Upravit
14108
4.6.20 15:21

S mámou nemám extra skvělé vztahy, ale v té situaci, co je zakladatelka, bych domů jít mohla.
A překvapuje mě, že to někdo bere jako vyčůranost.
 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.6.20 16:32
@Ms.Ragdoll píše:
No ale ruku na srdce, všichni nemají takové možnosti, co se prostoru týče, jako vy. :)

To ne. Ale to se může snad změnit :mrgreen:
Dítě by u mě mělo dveře otevřené i do garsonky. A věřím, že i já u svých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
4.6.20 16:47
@Bábrdl píše:
To ne. Ale to se může snad změnit :mrgreen:
Dítě by u mě mělo dveře otevřené i do garsonky. A věřím, že i já u svých rodičů.

Mně přijde divné, že by dcera neměla nikde svůj pokoj/koutek, kdyz jezdila navštěvovat matku pravidelně (jako studentka na VS) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.6.20 22:09
@Anonymní píše:
no, otázka je, jestli zakladatelky matka má nějaký spodní byt, ve kterém by dceru ubytovala :nevim: mám kolegyni, v jednom pokoji bydleli její dva synové, ve druhém ona s dcerou. když se oba synové vypakovali z bytu, pár měsíců počkala, a pak vrazila peníze do přestavby pokojů tak, že v jednom bydlí ona a ve druhém dcera. pokud by se některý z kluků rozhodl vrátit, dost by jim to narušilo současný systém a zase by bylo potřeba předělat byt. já mám zatím své tři děti stále doma - všechny v jednom pokoji. já mám pokoj v kuchyni. jako opustit některé z dětí byt, tak nepochybuji o tom, že by taky po čase v jejich pokoji proběhly změny, do kterých by nebylo jednoduché se vrátit. tím nechci říct, že bych své dítě nechala na ulici, jenom že návrat do malého bytu, ve kterém žije víc lidí v jednom pokoji, bývá složitější, než návrat do bytu, kde má každý svůj pokoj :nevim:

Ale já měla ve spodním bytě tetu, ne. dceru :P
Dcera je něco jiného, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76356
5.6.20 00:00
:,( :,(
@Bábrdl píše:
Ale já měla ve spodním bytě tetu, ne. dceru :P
Dcera je něco jiného, ne?

O. k., pochopili jsme, že Ty jsi lepší máma, než maminka (hypotetické) zakladatelky. :kytka:
A situaci zakladatelky to řeší jak? :think: ;)
Rozumíš, ona může doma říct, že na eMiminu se většina shodla, že mě prostě musíte vzít zpátky domů z těchto a těchto důvodů, takže brácha, smolík, ty plakáty nahejch slečen si z mojí půlky pokojíčku laskavě sundej :jazyk:, ale její pocit nevítanosti, kvůli kterému diskusi zakládala, to nevyřeší.
Takže podle mě - buď je třeba si s mámou zřetelně vyjasnit, jak přesně by si obě soužití představovaly a ty představy sladit, jak nejlíp to půjde, nebo se obrnit vůči špatně skrývané - v případě bratra pravděpodobně neskrývané - averzi, nebo najít jiné řešení: už tu padalo spolubydlení s jinými studenty a podobně.
Každopádně komunikace v rodině: ujistit se na diskusním fóru, že každej má lepší rodinu než já :,( :,(, ničemu nepomůže. ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.6.20 06:33

Pro většinu diskutujících je ok bydlet x let u rodičů, nikdy se ani nepokusit osamostatnit, ale když někdo pět let bydlel samostatně a chce se vrátit (na čas, psala dva roky) tak to už je špatně :nevim: Zakladatelka píše, že přispívá a pomáhá. Pro zakladatelku - bratra pošli do pr.., jsem zvědavá, jak pomáhá a přispívá on a aby náhodou panáček nebydlel ještě ve 40 u maminky, a že takových exotů je 8o Jsi její dítě stejně jako on, tak ať je chlapeček zticha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.6.20 07:48

@sirikit : Tak mi to přej. Víš, jak mě deptaji diskuze „chci další mimino, protože miluju přebalování, kočarkovani a další miminí věci.“? Konečně jsem dobrá matka i já :P

Zakladatelka tu dávno není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.20 07:51

Děkuji za názory, ještě to budeme muset vše probrat, pokoj máme s bráchou zvlášť a mimochodem jemu bude 19 a doteď neměl žádnou brigádu a nikomu to nevadí. :D Mně domluvila mamka první brigádu v 17 a bylo to.
Asi bude nejlepší zůstat s partnerem
Já to jen beru z pohledu lidí, se kterými studuji Mgr. navazující studium, je nás tam 9 holek a já jsem „jediná“, co bydlím sama. 5 z nich jsou příležitostné hostesky, takže od února v podstatě bez práce a nemají s tím těžkou hlavu.
Já pracuji na částečný úvazek v jedné firmě a jsem takovou výjimkou ve všem :D

• Citovat
  • Upravit
21703
5.6.20 18:47

A s těmi alimenty od otce to máte jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.20 13:55

Na mě přispívá cca 4000, z čehož půlku posílám již pár let mamce, i když jsem se doma objevovala jen na víkendy

• Citovat
  • Upravit
25897
6.6.20 17:55
@Anonymní píše:
Na mě přispívá cca 4000, z čehož půlku posílám již pár let mamce, i když jsem se doma objevovala jen na víkendy

A to jsi nějaká opožděná? Poč posíláš mámě peníze, když tě doma nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová