Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jj zdraví je nejdůležitější
My jsme to měli zase naopak, já chtěla kluka a přítel holku
Už jsem si na to zvykla, že budume mít malou princezničku
A nemůžu se dočkat, až bude venku..Dává mi pořádně zabrat ![]()
Dobré ránko holky dneska mám žaludek na vodě
myslela jsem že my nevolnosti skončily a šup zase se objevily…no tak doufám že mě to brzo přejde už je mám dobrý měsíc a už sem z nich otrávená ![]()
Jooo nevolnosti
ty otráví každého..když už jsem si na ně zvykla, tak mě to přešlo ![]()
@Lucinka021
jj v mém prvnim těhu jsem je měla skoro do 4 měsíce
takže při mém štěstí to bude i v druhém
chodím i na jiné diskuse a píšou hodně co na ně pomáhá zkusila jsem snad vše od lízatek po drinku pro těhotné na nevolnosti..a nic pořád stejné ![]()
Já jsem zvracela do začátku 5.měsíce..nemohla jsem ani otevřit ledničku
potom to ze dne na den skončilo..ale občas mě to ještě přepadne
a nepomáhalo mi nic..neměla jsem ani chuť jíst
@Blanka22 Ahoj, já
celý těhotenství
Mně pomáhala vychlazená Cola ![]()
@Lucinka021 to já mám zase chuť jíst ale musim jen po troškách jak si dám toho víc tak se mi zvedá žaludek nedostanu prostě do sebe moc jídla..a všechno mi smrdí…vždycky mě to rano přejde ale objevuje se to během dne
@Reinka jo cbublinkate ¨limonády jsem také zkouošela že mi to řikala kamaradka ze ji to pomaha ale me taky nic naopak jak sem po nich krkala tak se mi zvedal zaludek
no se mnou je to tezke holt to budu muset vydrzet:Dnic jineho mi nezbyva ![]()
Tak to ja holky muzu rict, ze jsem nevolnost nemela ani jednou. Kdyby mi nerostlo brisko a nebolely prsa tak se citim netehotne ![]()
Teda holky koukám že ted každej dává samou Ellu
teda četla jsem tu diskuzy kterejsi den o jménech a tam ji měl snad každej třetí.. A Adama bych taky hrozně chtěla, ale přítel ne že prej mu připomíná jednoho kluka
Hrozný že člověk si vždycky nějaký jméno k někomu přirovná a pak ho nechce
proto máme jméno a nikoho s ním neznáme ![]()
Luci: to je hrozný sklamání co že se neukázalo
Já jak jsem čekala že se to konečně dozvím ani jsem nemohla dospat na tu kontrolu a taky mi to neřekli ale ne proto že by se neukázala, ale proto že můj doktor měl zrovna jak na potvoru dovolenou a ten zastupující mi to nechtěl říct
Tak jsem čekala až na další kontrolu v 19tt tam mi řekl doktor holčičku a pak na ten velký ultrazvuk ve 20tt tam to šlo krásně vidět a ani jsem se doktora nemusela ptát hned tam koukl sám a ptal se jestli to chceme vědět
tak nám to ukázal a prej co si myslím že to je.. šlo to krásně poznat.. holky nejkrásnější je když vám ho ukážou ve 3D to je uplná bomba mohla bych se na to koukat pořád ![]()
Nikyt tak další videa jo
já teda na to raděj koukat nebudu at nejsem vystresovaná moc už raději nečtu ani deníčky o porodu jen občas nějakej ale už ne tolik jako dřív.. Čím víc se to blíží tím víc jsme z toho nervozní ale strašně se na ni těším..Mno budem si muset při těch bolestech říkat aspon už bude za chvilku tady se mnou ![]()
Reinka: teda tak to ti závidím kola já bych si taky tak hrozně ráda dala kofolu ale co cítím pohyby tak ji nemůžu teda o vánocích jsem si skleničku dala ale potom malá byla jako by mě chtěla ukopat k smrti což teda občas dělá i bez té kofoly ale s ní je to ještě horší ![]()
@marillynka píše:
Reinka: teda tak to ti závidím kola já bych si taky tak hrozně ráda dala kofolu ale co cítím pohyby tak ji nemůžu teda o vánocích jsem si skleničku dala ale potom malá byla jako by mě chtěla ukopat k smrti což teda občas dělá i bez té kofoly ale s ní je to ještě horší
Jej, tak to jí asi nedělá dobře, to mě malej kopnul tak 1× za den, takže já colu pila na litry
A ani hyperaktivní není ![]()
@marillynka Poslíčky jsem měla dvakrát a bylo to jako kdybych měla dostat menstruaci a zachvilku to přešlo, ale teď už dlouho jsem žádný neměla. Břicho mi vůbec netvrdne možná to je tím, že jím vitamíny a minerály pro těhotné a tam ten hořčík je taky
, tak mi netvrdne. Přítel u porodu chce být a bude
, ale nejvíc se bojim, že ten porod třeba nebude, tak dobrý a bude drsný a pak někteří muži nejsou schopný s tou ženou mít dál sex. Tak snad to tak nedopadne. Jak se určuje termín porodu podle pohybů? To jsem nikdy neslyšela a doktorka to nějak zvlášť nekontroluje, akorát se mě zeptá, jestli cítím pohyby a to je vše.
Taky by mě zajímalo, jak se to určitě podle pohybů..Mám termín až 21.6. a babička mi říkala, že určitě budu rodit dříve, pohyby jsem začla cítit už na začátku 16.týdne a to je prý na prvorodičku hodně brzo.
Holky, to podle pohybů se v dnešní době už nepoužívá, nebo by nemělo, je to starej babskej způsob, když nebyly UTZ. nejpřesnější je to podle UTZ ![]()
Mě ho počítali podle toho kdy jsem začala cítit pohyby ale je to jen takovej jak říkají holky není ten praví ale že se může stát že porodím v tomhle termínnu.. Podle ultrazvuku a MS mám o tři týdny později protože jsem začala taky cítit pohyby dost brzo asi kolem 17tt ![]()
Bolly: to jsi taky říkám jaký to bude doufám že v pohodě a nebudeme mít žádné komplikace.. Jeden známí byl u porodu taky a bohužel jeho přítelkyně měla komplikace málem umřela
A on to všechno viděl
Ale to nám se nestane
Doufám že budeme mít porod tak čtyři hodinky nanejvíš když mi kámoška říkala že ona rodila 14 hodin tak to musí být teda zajímavý..