Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Miky20 píše:
Ahojky holky, tak já jsem se dnes dozvěděla, že jsem v 6 týdnu, měla jsem ohromnou radost, ale bohužel s otcem dítěte pát týdnů nemluvíme, když jsem mu to řekla, tak mi oznámil, že jeho bývalka je taky těhotná, že bude s ní a já mám jít na potrat. Bylo to neplánované, ale to nehraje roli. Na mimi jsem si zvykla a na potrat se mi teda rozhodně jít nechce v té chvíli mě uplně rozhodil, byl uplně v klidu. Musím to promyslet, ale levné to určitě mít nebude. Přemýšlím, že si řeknu tak o mega abych byla s mimi v pohodě alespoň 2 roky a budu na něj sama. Je to bláznivé, ale když vím, že tam mimi je, tak ho nechci dávat pryč. Hlavně je to bojovník, protože jsem brala prášky na oddálení menstruace a mimi jsem nepotratila. Je tu někdo kdo mě chápe, že to mimi chci a klidně i sama?
ahoj já tě chápu že si mimčo chceš nechat asi bych taky na potrat nešla.. Ale že z něj chceš dostat tolik penez to nevím teda jak by se ti podařilo ![]()
Ahojky Miky20.. no tvůj příběh je opravdu zajímavý… ten chlap je teda úplně na odstřel
taková nezodpovědnost… ale otočme list… gratuluji k fazolce a určitě si mimi nechej a neposlouchej takového blbce… je to tvůj život a tvé rozhodnutí… držím ti všechny pěstičky… ![]()
@marillynka píše:
jé tak to už se taky pěkně blíží ke konci žekdy máš termín? a jak ti je všechno v pohodě? Co čekáš?
No sice pěkně, ale řekla bych, že pomalu
Hned jak jsem zjistila, že jsem těhu, tak první co jsem řekla, že to určitě bude strašný těhu, ale náhodou pohodička, až teda na bolest prsou co byla. Jinak teď co mě tak trápí jsou záda, tvrdnutí břicha a časté chození na wc
Čekám holčičku a termín mám 5.5. ![]()
Tolik peněz chci, protože on je má a pro něj to bude výhoda, on bude mít svojí super rodinku s bejvalkou a moje dítě ho bude stát jenom tohle a nikdy nebude mít nároky na majetky a nikdy se to nikdo nedozví a kdyby se měli počítat alimenty z jeho přijmů, tak mam tak 60měsíčně, ale já prostě chci mít klid a svoje mimi. Přijde mi, že něco mimi tuší a pěkně si se mnou zahrává. ![]()
Kelly3: tak další baba jo
Těch ženských ale na světě bude
Mno já jsem to taky neměla nějak hrozný jen v létě se mi motala hlava jinak to bylo relativně v pohodě..A ted mě bolí záda a na záchod bych se nejraději přestěhovala
A co malá dělá v mým břiše neskutečný.. A už máš nějaký kočárek, výbavičku?
@marillynka Áno další baba, strašně jsem si přála holčičku, což se mi splnilo, takže si nestěžuji
možná přítel si v duchu stěžuje
, ale samozřejmě nejdůležitější je, aby byla zdravá
Jen ať je víc ženských než chlapů
Takže taky žádná hrůza? To je fájn
Asi budeš mít hyperaktivní dítě
No jediný co mám, tak je komoda na věci, oblečení, začínám kupovat i plínky, vanička, drogérka
Kočárek, postýlku budu kupovat až tak v dubnu ![]()
Zdravím všechny maminky
chci se na Vás obrátit s prosbou a Váš názor na věc..Bohužel a neplánovaně mi před týdnem řekl můj gynekolog že jsem v 5tt, jenže je tu problém že mi je teprve 18,přítel je starší o 3/4 roku, chodíme spolu 2 roky, letos dokončuje školu a budeme spolu bydlet. Mám dilema zda si miminko nechat vzít nebo ne..Vím že pokud půjdu na potrat budu toho litovat, ale přítel se k tomu moc nehlásí a já se bojím, že mě opustí pokud se rozhodnu jinak než on by si „přál“.Rodiče tuto zprávu zvládli statečně, řekli že všechno se dá zvládnout, ale mám se rozhodnou pouze já sama za sebe..Ráda bych slyšela názor na věc, opravdu nevím kudy kam a čas jde proti nám..Děkuji předem za Vaše názory ![]()
@dreadnuth ahoj me je tez 18 ct, jsem skoro ve 3tim měsíci, ma situace je sice trochu jina, s řidiči skoro nemluvím uz dva roky manžel je starší o 12 let. Skolu jsem si prehodila na dalkove studium. Ja jsem doma a nic nedělám pokud jsi z Prahy rada se s tebou sejdu a pomůžu ti nějak
jinak k tve situaci ja byt v tve kůži, nechala bych si miminko, pokud rodiče ti pomohou je to velke plus. Miminko budes mít na cely život a za par let budes určitě šťastná a přítel v tohle nehraje příliš velkou roli, pokud nechce at nechce, třeba by si za par měsíců našel jinou a tebe by mrzelo.,ze jdi třeba prave kvuli nemu přišla o mimi. Klidne nápis do soukrom. zprav kdyby jsi neco nechtěla ventolovat ![]()
@dreadnuth jeste jedna věc pokud te opustí, aspon vy jsi věděla, ze to neni dric a to neni pro život dobre… ![]()
Máma je taková že by mě nejradši sprominutim „vykuchala“ sama a hned, akorát to tu furt poslouchám..
Spíše moje maceška se k tomu postavila nejlíp, nevím jakou budou mít reakci až jim řeknu jak jsem se rozhodla, zítra jdu na kontrolu ke gynekologovi tak to s ním ještě proberu
Bohužel z Prahy nejsem..Bydlím v Jablonci
Ale až budu mít více času a všechno srovnané co se týe mimi můžeme dát v Praze sraz, pokecáme, dáme kafíčko a tak ![]()
@dreadnuth Ahojda, je mi líto, že musíš tohle řešit. Já bych teda na potrat nikdy nešla, ale záleží na konkrétní situaci v jaký se žena nachází no
. Být tebou tak si nejdřív řeknu, jestli jsem schopná to dítě bez finanční podpory od jeho otce zabezpečit, kdyby se k mimču nehlásil a moc velkou podporu od státu nečekej. Už jenom výbavička mě stála tak 20 000,– a to jsem si kupovala ty levnější věci a některý i z bazaru. Pořádně si to ještě promysli a prober to s přítelem, ať neuděláš něco čeho by jsi do konce života litovala. Hodně štěstí ![]()
No právě nechci toho litovat, nevím jak se k tomu postaví tatínek miminka, zítra jdu na gynekologii zkusím to probrat s doktorem a rozhodnu se..Dnes to snad půjdeme konzultovat s partnerem tak držte palce ať to dopadne jak si přeju ![]()
@dreadnuth ja ti budu držet palce, ale z me zkušenosti gynekolog občas akorát více rozhodí ![]()
Ahoj a co budes delat v nemocnici? tak hlavne ze vam to s manzelem klape myslim ze je lepsi kdyz je chlap starsi ![]()
@nikyt ahoj,no hodne hubnu a potrebuji kapacku
Určitě z mého pohledu je to lepší, ale jsou i dny kdy mu jeho vek oproti me leze na mozek a plus v jeho postaveni
Ale jinak si nestezuji!