Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc jsem se u Vašich příspěvků pobavila, tak přihazuji asi né tak vtipnou hlášku mého bratra (IT technika), který prohlásil, že svého synovce pohlídá, až mu z hlavy zmizí ten smrtící čudlík. Já jsem si jen dotazem ověřila, zda myslí fontanelu a on je odvětil, že ano, že je to takový „total reset“.
![]()
Tak devcata, ja jsem posilala fotku z ultrazvuku sve mamce, a kdyz jsme spolu pak na skypu mluvily, ona se cela rozplyvala nad tim, jak tam to mimi dela bubliny
Koukam na ni nechapave a rikam: „to myslis tu ruku?“. Ne, ne, to prece neni ruka, to je bublina!
Reknete mi, ze mimco nedela v brisku bubliny, ze?
![]()
@DidierK
jééé ale ono to fakt vypadá, že tam má bublifuk
![]()
Jinak má krásnej nosánek ![]()
@Nunka píše:
@DidierK![]()
jééé ale ono to fakt vypadá, že tam má bublifuk
![]()
![]()
Jinak má krásnej nosánek
To ja mu prave rikam ‚bublino‘, protoze pohyby teprve citim malinko a prirovnavam to k tomu, ze ma v brisku bublifuk, ale nenapadlo by me, ze se budeme s mamcou prit, jestli mimco dela bubliny nebo ne ![]()
Když mi po porodu dali na břicho dceru, která měla na pahýlku pupečníku peán, myslel si, že se narodila i s ním a že ho ve mně zapoměli při prvním porodu:-)
@DidierK píše:
To ja mu prave rikam ‚bublino‘, protoze pohyby teprve citim malinko a prirovnavam to k tomu, ze ma v brisku bublifuk, ale nenapadlo by me, ze se budeme s mamcou prit, jestli mimco dela bubliny nebo ne
@DidierK No, vzduch tam rozhodně nemá, kde by se tam vzal, podle mě je to nějaký odraz něčeho, buď ruky nebo pupeční šňůry nebo něco.
Ale vypadá to jako bubliny, to jo! A pořádné ![]()
No, vzhledem k tomu, že mimčo má plodovku i v dýchacích cestách, tak bubliny fakt nedělá
Ale fotka je to opravdu geniální ![]()
Perla u nas vcera pred spanim. Lezime, povidame si o porodu, jak bude tatinek podepisovat miminko na stehynko, jak bude fotit… Jak bude malicky, krasny…NASE… Pritel se zamysli a rika: " Tak ja ho rovnou vezmu ukazat chlapum na fotbal na zapijeni" ![]()
Mysleno ze srandy, ale vyznelo vtipne!
Včera když jsme leželi na posteli, tak jsem se natáhla a nahmatávala si dělohu a přítel se na mě díval a říká ať si na to břicho laskavě nemačkám, nebo malýmu vypíchnu oko ![]()
Ahoj devcata, tak my od pondeli, kdy si manzel precetl o dulezitosti stimulace miminka, poslouchame denne operu, rock, techno, pop…kazdy den se me zepta, na co ma miminko (ne ja) chut a hraje si na DJ sobotni noci. Ted ale resi, jak a v jake intenzite miminko hudbu slysi… ![]()
@DidierK No, slyší, ale do jaké míry, to nevím.
Víš o existenci miminkovské hudby?? Je to speciální muzika pro miminka, něco jako šumění moře mi to přijde. A prý se pak uklidní při poslechu té hudby, až budou z bříška venku (nezkoušela jsem).
Ještě perlu k muzice. Když jsem se chystala na první porod, denně (asi od 20. tt) jsem poslouchala Bethovenovy klavírní koncerty (cvičila jsem u toho). Pak jsem rodila císařem z důvodu KP, takže to bylo jedno. No a u druhého porodu jsem tak týden před porodem (dřív fakt ne) začala řešit, co jako si asi vezmu k porodu. A protože druhé těhotenství je fičák, jak jistě víte, napadlo mě jediné. V těhotenství jsem poslouchala jen jednu kapelu a jen v autě: Sto zvířat.
![]()
Kdo zná, pochopí, že k porodu je to silně nevhodné (příliš rychlé, žánr SKA, a jestli to měl syn navíc spojené s jízdou autem…).
Porodila jsem bez muziky, protože 39+0 tt nebývá člověk u druhého dítěte úplně sbalený, připravený
Sto zvířat mám pořád ráda, ale dětem to zatím nepouštím.
Týden před termínem jsem byla na monitoru. Měla jsem kontrakce a sestřička mi říká: „Jejda maminko, vy snad už rodíte“, to jsem jí vyvrátila. Ale napsala jsem manželovi, co mi sestřička řekla, smskou přišly jen samí vykulení smajlíci. Večer přišel domů, přivítal s námi. Sedl si vedle mě, kouká na mě jako buk a povídá, MILÁČKU MY BUDEME RODIT.
Ze mě vypadlo jen: Ty vole. fakt!!!
Kdyby to bylo alespoň jeho první dítě, ale to je naše druhé.
No a s prvním to byla taky prča. Já mu tak něžně ukazuji fotečku malého (už jsme byli ve 3. měsíci, ale nic jsme netušili) a říkám mu že budeme mít miminko a on mi jen řekne: TO SI DĚLÁŠ PRDEL. Měl radost, ale nečekal to a měl starost, co vše musíme na bytě opravit. ![]()
@Nunuska Můj IT manžel Tvému bratrovi vzkazuje, že je to spíš tvrdej Shutdown ![]()