Nástup do práce a hladová tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140244
6.12.15 20:12
@Anonymní píše:
Zadarmo po ni nikdo nic nechce, ja ji chtel nabidnout 1500kc za snahu..ne neni mi to blbe, kdyz ji nebylo blbe, nam krast penize z penezenky, ukrast mi rasenku a hodinky co jsem dostala k vanocum, sberat detem sladkosti a snist jim to. Nikdy jim nic nekoupila za svoje penize.

pokud je to problémová babička, řešila bych to jinou cestou. Hlídání cizí osobou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
6.12.15 20:13
@Anonymní píše:
Zadarmo po ni nikdo nic nechce, ja ji chtel nabidnout 1500kc za snahu..ne neni mi to blbe, kdyz ji nebylo blbe, nam krast penize z penezenky, ukrast mi rasenku a hodinky co jsem dostala k vanocum, sberat detem sladkosti a snist jim to. Nikdy jim nic nekoupila za svoje penize.

Já jsem to asi nepochopila… píšeš, že 4 letí chodí do školky celý den (tedy hlídání netřeba). Jde tedy o nejmladšího? Takže jen jedno dítě…??? :think:

Co se mě týče - je to o domluvě. Když se vžiju do situace tchýně tak je to určitý závazek - i když jde o vlastní vnouče. Ale ona tím přijde o čas pro sebe, svůj čas na cokoli, klid, pohoda, kamarádky, výlet, nákup, kadeřník, kosmetika a já nevim, prostě cokoli. Jistou „odměnu“ si za hlídání jistě zaslouží. Otázkou je jak to u vás doma je. Celkově situace.

Na druhou stranu je to prostě její vnouče a jde o situaci dočasnou (než nastoupí i nejmladší do školky), chápu-li to dobře. Jedná se o dočasnou pomoc rodině. Tedy by to mohla udělat zadarmo nebo by jí suma mohla stačit.
Kdyby mělo jít o dlouhodbé hlídání, myslím tím rok, dva, tři… „odměna“ je dle mého také nedostačující. Za každou jinou chůvu bys platila mnohem víc. :nevim:

Příspěvek upraven 06.12.15 v 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.12.15 20:13

Myslím, že spíš neni normální, že si řekla o víc :mrgreen: Ale jako fakt klobouk dolů, že vlastně obětuje plně svůj čas.. Když se nad tím zamyslím, já mám babičky, co si děti klidně vezmou - sem tam, ale teda nedokážu si představit, takto na plný uvazek..
Moje sestřenice v Praze má někde s voukromé školce, a platí - 6-7 tis tak nějak.. Je jasné, že jde o rodinu, ale možná bych to překousla a myslela své dala babičce 3 tis a měla klid… Taky se vám může šprajcnout a řekne, že prostě ne.. a co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
6.12.15 20:14
@j.a.n.i1 píše:
Ale povinností prarodičů není hlídat pravidelně půl měsíce…

Lip bych to nenapsala.
Tady se clovek vesmes docte nazory matek s malyma detma, ale rada bych si poslechla nazory senioru.
Edit: Ale zase je fakt, kdyz nad tim premyslim, ze normalnejsi by mi prislo, kdyby to odmitla nez kdyz si rekla o vic

Příspěvek upraven 06.12.15 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.12.15 20:15
@tera91 píše:
No tak to je hnus… ale neboj najdou se tu i takove co.ti napisou ze skolku bys taky. musela platit nrbo chuvu tak ptoc se nad tim pohorsujes…
Kdyby mi tohle matka rekla.nebo tchine tak.bych jim. asi uz decka. nikdy neukazala jsou to. rodice prarodice probohaaaaa

a o ty se mají postarat rodiče probohaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.12.15 20:15

Otázka kdo bude vařit.. jestli bude mít dítě navařeno na celý den, tak mi to přijde, že odměna je dostačující, pokud bude ještě babička vařit- připravovat několi chodů.. tak si myslím, že is říká, že třeba b ude i něco nakupovat

Příspěvek upraven 06.12.15 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco2
6.12.15 20:16

Podle meho je to almuzna, neni povinnosti tchyne vam delat zadarmo servis.

• Citovat
  • Upravit
49159
6.12.15 20:17
@Anonymní píše:
No když ono je to tak že oba už asi 8 let nepracuje a bydlí zadarmo u tchána i jídlo má zadarmo(on je rád že není sám a někdo mu uklidí) a živila se tím že okrádala známý i rodinu včetně nás..taky jsme jediný kdo se s ní z rodiny pořád ještě baví a nevykašlal se na ní za to co kolikrát udělala. Dělám to jen kůli manželovi, že se s ní snažím být za dobře..

no jo šílená baba ale na hlídání dobrá… hele tak si to ujasni, bud ji potřebuješ a pak je hnusné jak o ní mluvíš a nebo ji nepotřebuješ obejdeš se a pak nechápu co řešíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
6.12.15 20:19

Podle me ma takova situace probihat tak, ze rodice nabidnou babicce penize, ona je nechce, ale nakonec si je necha vnutit:„Maminko, jen berte.Jsme vam moc zavazani a chuva by nas vysla mnohem vic.“
Ale v tomto pripade bych se tchyne normalne zeptala, kolik si predstavuje a sepsala s ni brigadnickou smlouvu.Kdyz sranda, tak poradna. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
49159
6.12.15 20:19
@tera91 píše:
Boozeee… anooo povinost prarodicu to neni. Nikdo je do toho nutit nemuze a ani nane byt zli ze se jim do hlidani nechce!!! Ale pozafovat za to penize za hlidani vlastnich vnoucat pride vam to normalni. Ja nevim opravdu tu jsou nekdy takove nazory na tom emimiminu!!!jak male bylo pul roku mela srm. kazdy den autoskolu dopiledne v praci manzel takze hlidali nasi kazdy den… ted si dodelavam nastavbu a kd ledna pribide dalsi prcek vzdy sem.se s rodici domluvila jak to vidi oni jestli jsou ochotni hlidat odpived byla vzdy ano ze na tohle se snad ani ptat nemusime ja nevi. Takhle to ma asi v rodine vypadat a kdyz ne tak. proste se ma rict jak sem psala minule ze se na to neciti tak casto hlidat atd
:think: budeš maturovat i z čj?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
6.12.15 20:20

Pokud má babička hluboko do kapsy asi ji chtěl manžel pomoci. Když je tak problémová a zlá vůbec by nepřipadalo v úvahu aby takovej člověk byl u nás doma a ještě vychovával moje děti. Nevím co je to dneska za trend takle zotročovat svoje rodiče 15dní v měsíci je přece hrozný zásah do života ať má Vaše děti ráda nebo ne. Naši si dcerku berou často ale tohle bych jim nikdy neudělala i kdyby sám takovej nápad od nich vzešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
6.12.15 20:21

Je to divný, imho, kdyby to byla cizí paní, tak se můžete dohadovat o ceně za hlídání dětí. Ale nechat si platit za hlídání vnoučat, to se mi zdá divný. Až bude potřebovat nakoupit, uvařit, obstarat domácnost, až bude stará a nemocná, tak byste si to taky nechali zaplatit, ty služby? Jestli jo a máte to tak v rodině nastavený, a nepřijde vám to divný, tak neřeknu… To by si za chvíli mohly účtovat něco macešky za hlídání nevlastních dětí, u rodin, kde jsou rodičové rozvedení a s novýma rodinkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.12.15 20:21
@Anonymní píše:
No když ono je to tak že oba už asi 8 let nepracuje a bydlí zadarmo u tchána i jídlo má zadarmo(on je rád že není sám a někdo mu uklidí) a živila se tím že okrádala známý i rodinu včetně nás..taky jsme jediný kdo se s ní z rodiny pořád ještě baví a nevykašlal se na ní za to co kolikrát udělala. Dělám to jen kůli manželovi, že se s ní snažím být za dobře..

tak když tchyně bydlí s tchánem, tak snad je normální, že neplatí nájem a nekupuje si jídlo sama pro sebe, ale hospodaří společně, ne? A když nemá příjem, tak žijí z příjmu manžela…
Jinak to vidím asi tak, že ani babička nemá povinnost hlídat vnouče zadarmo, když nechce… a když je tak hrozná a tak se ti na ní něco nelíbí, najdi si jiné hlídání… vždycky máš jinou možnost než tu jedinou… hlídaček dětí je určitě dost, stačí dát inzerát…

Příspěvek upraven 06.12.15 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
6.12.15 20:22
@jdukolem píše:
no jo šílená baba ale na hlídání dobrá… hele tak si to ujasni, bud ji potřebuješ a pak je hnusné jak o ní mluvíš a nebo ji nepotřebuješ obejdeš se a pak nechápu co řešíš

Asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.15 20:22

Uvědomuješ si vůbec, jaká je to zodpovědnost? Jak namáhavé je pro důchodkyni hlíat dvě tak malé děti? Kdysi jsem přistoupila na hlídání vnoučat, ale je to zavazující. Nemohla jsem si žít život podle sebe, žila jsem podle toho, jak bylo třeba hlídat vnoučata. Nakonec to dopadlo tak, že jsem se nehodila ani na hnůj. Žádnými penězy nezaplatíš čas, který tchýně může trávi podle svých představ. Promiň, ty ji tady pomlouváš že krade a nevím co ještě, ale na hlídání dětí je ti dobrá. Prober se.
Prosím o dodržení anonymity, děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová