Nástup do práce a hladová tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
7.12.15 10:32
@Marcam píše:
Moje tchýně také nehlídá, jedině, že by jsme jí platili…manžel jí poslal někam. Hlídá nám moje mamka, které to dělá radost, když může hlídat.

A taky 12-15 dní v měsíci? A je bez příjmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
7.12.15 10:40

Zlatá moje bábi (dceřina prababička-74let). Od jejího roku se mi o malou vždy ráa postarala, abych mohla do práce. Teď u ní dcera (5let) bývá jeden-dva týdny v měsíci pole toho kdy má přítel odpolední. Babička by nikdy za hlídání nic nechtěla, považovala by to za urážku. Proto se jí to snažíme s přítelem vrátit jakkoliv jinak. Pomoci když je třeba, udělat nákup, nyní ji chceme občas brát do divadla, kultura jí chybí, tak ať z toho života něco má.
Na dceři je závislá, vždy když ji měsíc nevidí, volá mi a přemlouvá mně, abych ji přivezla, že už jí ta uličnice chybí. Jak říká, žije už jen pro vnoučata a pravnoučata. Tohle je podle mého naprosto ideální hlídací babička. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.12.15 10:47

Ono taky záleží na tom, komu děti hlídám. Od snachy, která se o mě vyjadřuje jako zakladatelka bych si nechala platit minimálně tu stovku za hodinu. I když, já bych jí dítě nepohlídala, jen ať se postará sama.

• Citovat
  • Upravit
21918
7.12.15 10:49
@bamba píše:
Ono taky záleží na tom, komu děti hlídám. Od snachy, která se o mě vyjadřuje jako zakladatelka bych si nechala platit minimálně tu stovku za hodinu. I když, já bych jí dítě nepohlídala, jen ať se postará sama.

Ji dite nepohlidala? Je to i dite syna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.12.15 10:50

Zajimavy, ze tchyne je tak strasna - krade a vali se doma u TV, ale na hlidani za par supu na pul mesice je naopak vhodna a jeste je nenazrana.

Zakladatelko, najdi si hlidani za tu samou sumu nebo libej tchyni ruce, ze za takovy pakatel bude pul mesice hlidat, i kdyz se divim, ze nekomu takovemu, kdo Vas okrada a detem zere sladkosti, chces sverit deti…

• Citovat
  • Upravit
bamba
7.12.15 11:17
@Eemii píše:
Ji dite nepohlidala? Je to i dite syna :think:

To je sice pravda, ale snacha chce do práce a chce po tchyni hlídání. Syn sám od sebe vyslovil jistou částku, kterou by mamce přispěl. Té se to zdá málo a snaše hodně.

• Citovat
  • Upravit
80475
7.12.15 11:20
@Anonymní píše:
No když ono je to tak že oba už asi 8 let nepracuje a bydlí zadarmo u tchána i jídlo má zadarmo(on je rád že není sám a někdo mu uklidí) a živila se tím že okrádala známý i rodinu včetně nás..taky jsme jediný kdo se s ní z rodiny pořád ještě baví a nevykašlal se na ní za to co kolikrát udělala. Dělám to jen kůli manželovi, že se s ní snažím být za dobře..

Ty jsi cvok snad, nebo já nevím. Ona bydlí zadarmo u tchána? Čili žije s manželem a je bez práce, jinak řečeno, ano? Ty jsi na mateřské, a podle tvého vyjadřování předpokládám, že platíš polovinu nákladů na celý chod vaší domácnosti, jo? takže stravu pěkně s manželem půl mnapůl, energie, nájem telefon, net, prostě hezky půl na půl. Anebo taky - žiješ u manžela a necháváš se živit? tedy tebe bych opravdu za snachu nechtěla, podle mě jsi skutečně nenávistná. Taková formulace - žije u tchána. Ty mne dostáváš stále víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.12.15 11:21
@inkakřivák píše:
Ty jsi cvok snad, nebo já nevím. Ona bydlí zadarmo u tchána? Čili žije s manželem a je bez práce, jinak řečeno, ano? Ty jsi na mateřské, a podle tvého vyjadřování předpokládám, že platíš polovinu nákladů na celý chod vaší domácnosti, jo? takže stravu pěkně s manželem půl mnapůl, energie, nájem telefon, net, prostě hezky půl na půl. Anebo taky - žiješ u manžela a necháváš se živit? tedy tebe bych opravdu za snachu nechtěla, podle mě jsi skutečně nenávistná. Taková formulace - žije u tchána. Ty mne dostáváš stále víc.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
6859
7.12.15 11:28

Holky já nevím co jste zas tak nenávistné…Zakladatelka chce jít do práce nebo spíš musí a potřebuje pohlídat děti od nezaměstnané babičky. Je to snad jen na přechodnou dobu ne? Neřeknu kdyby to mělo být takhle napořád. A ano přijde mi zvláštní že za to chce peníze snad tím pomůže rodině. Samozřejmě že snacha by měla za to něco dát. Něco koupit klidně i ty potraviny ale peníze? Oni tý babičce budou snad taky pomáhat až bude nemohoucí za 2500kč měsíčně? Je to docela zvláštní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
7.12.15 11:28
@MartinaIrena píše:
Lip bych to nenapsala.
Tady se clovek vesmes docte nazory matek s malyma detma, ale rada bych si poslechla nazory senioru.
Edit: Ale zase je fakt, kdyz nad tim premyslim, ze normalnejsi by mi prislo, kdyby to odmitla nez kdyz si rekla o vicPříspěvek upraven 06.12.15 v 20:19

Takže já ti řeknu svůj názor - hlídám velmi často, a při práci, protože nemám jinou možnost, musím. Ale kdyby se jednalo o to, že chce dcera jít do práce a ještě k tomu takhle placené, a po mně by chtěla vlastně brigádu na půl měsíce, a já byla bez příjmu, zřejmě bych dost uvažovala. Možná spíš o tom, že když už musím být takhle unavená (protože dvě děti mi dají zabrat) tak raděj u cizího a za peníze. Anebo bych se snažila nějak naznačit, že snad - ale něco za něco - a přitom si najít práci. Ale zde mi přijde, že zakladatelka tchyni nesnáší, a to hodně, a tchyně jí to prostě takto oplatila. No a fakt jer, že pohoršovat se, že se jí nelíbí příjem závratných 26 korun na hodinu, to snad může jenom cvok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
7.12.15 11:33
@kacenka8 píše:
Holky já nevím co jste zas tak nenávistné…Zakladatelka chce jít do práce nebo spíš musí a potřebuje pohlídat děti od nezaměstnané babičky. Je to snad jen na přechodnou dobu ne? Neřeknu kdyby to mělo být takhle napořád. A ano přijde mi zvláštní že za to chce peníze snad tím pomůže rodině. Samozřejmě že snacha by měla za to něco dát. Něco koupit klidně i ty potraviny ale peníze? Oni tý babičce budou snad taky pomáhat až bude nemohoucí za 2500kč měsíčně? Je to docela zvláštní..

Když to tak čtu, zlatej muj taťka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
7.12.15 11:36
@ospalámyš píše:
Tak nám babičky v důchodu hlídají už několik měsíců docela intenzivně a zadarmo, jsem ráda že pomoc v naší rodině funguje nezištně. My se samozřejmě snažíme nějak revansovat, pomocí, občas nákupy atd. Takže i u nás to funguje jak u @yasmine5

Pokud jsou vztahy dobré, tak to vidím taky takhle. Ale zde je prostě tchyně mrcha, vyžírka a zlodějka líná - a nechce hlídat vnoučata zadara. Tady je to něco hooodně jiného, nemyslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
7.12.15 11:37

@Anna766 Ty máš taky vnučku jakej máš názor na to ty? Chtěla bych znát i názor z jiné strany ne jen od maminek co mají budto hlídací babičky nebo hlídat nepotřebují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
7.12.15 11:37
@Anonymní píše:
Zadarmo po ni nikdo nic nechce, ja ji chtel nabidnout 1500kc za snahu..ne neni mi to blbe, kdyz ji nebylo blbe, nam krast penize z penezenky, ukrast mi rasenku a hodinky co jsem dostala k vanocum, sberat detem sladkosti a snist jim to. Nikdy jim nic nekoupila za svoje penize.

Proč si od „takového člověka“ chceš nechat hlídat děti? Sežen soukromou školku nebo chůvu. Ale nepočítej že se vejdeš do 2500 měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
7.12.15 11:41
@kacenka8 píše:

No vzhledem k tomu, jak o ní snacha mluví, to na nějakou péči na stáří nevidím. nestarají se ani ti, kterým rodiče pomáhali, jak jen mohli. A přesto děti neunesou tu náročnost péče o starého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová