Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ten odkaz z babystaru nejde otevřít
skočí jejich titulka.. ale hádám nějaký ABC des. ![]()
babypoint sprint je stejný s babydesignem a tam bych spíš brala ten babydesign. s babypointem jsou problémy s reklamacemi prý. ![]()
hauck condor se mi líbí, jako taková varianta plika, ale levnější..
ten druhý babypoint (z elinka shopu) se mi nelíbí, myslím, že košík je pidimidi - prostě taková síťka, mezi konstrukcí..
a nevím, ale na babydesigny jsem nečetla negativní reference. jsou levní protože jsou to kopie, nemají vlastní návrháře podle mě, a jsou to poláci, takže i ostatní věcio jsou levnější..
smahulinka píše:
Koupili jsme coletto aveo quatro v červené barvě. Dneska jsme celý den jezdili, jak bylo hezky. No a první dojmy. Oproti kočárku s nafukovacíma kolečkama, který je hodně odpružený, je to samozřejmě změna, ale to je asi jasný. Taky jsem nebyla zvyklá na otočný kolečka, ale po chvíli ježdění jsem zjistila, že je to fakt pohodlný. Má docela dost vysoko madlo, což je pro nás akorát, možná by mohlo být i níž, ale nějak mi to nevadí, ale pro nižší lidi to bude asi nepohodlný (mám 173 cm). Když se batůžek připne na madlo, tak nesmí být moc zatěžkaný, jinak nedrží (alespoň nám
. Nánožník jsme v akci neměli (máme slabší fusak, tak zatím používáme ten), ale přijde mi tak akorát, nevím, jak se do něj vejde větší dítě, ale v akci jsme ho neměli, tak je to možná jen můj dojem. No u koleček nás dost překvapilo, jak se do nich zarážejí kamínky, takže nevím, jak dlouho vydrží, ale nevím, třeba to u tihle druhů koleček bývá. Píšu jako první spíš ty negativní postřehy, protože ty jsou pro vás asi důležitější. Jinak je kočárek moc hezký, krásně se s ním jezdí a řekla bych, že je i dost pohodlný. Adélka v něm dneska 2× usnula a to už se mi dlouho nestalo
. Tu délku lůžka napíšu během dne, teď už na to nemám sílu
. Adélka to má na spinkání tak akorát, ale to už měla i ve sporťáku z hluboky korbičky. Teď mě ještě napadlo, co mě moc potěšilo je oproti Inglesině hrozně jednoduchý usazování Adélky do kočárku díky odnímatelnýmu madlu před Adélkou. Kdyby mě jěště něco napado, tak napíšu. Omlouvám se, že je to tak zmatený a hlavně s chybami, ale už je moc hodin a já jsem hrozně utahaná
![]()
Ahoj smahullinko,
chtěla bych se zeptat, kde jste kočárek kupovali a případně, které stránky jsou důvěryhodné pro odběr kočárku. Já jsem hrozně moc chtěla ten BD Sprint, včera jsem ho viděla, je opravdu moc hezký, ale pro mého muže je důležitý i design a tento mu moc „nevoní“
Takže o něm jen pro ty, co by měly zájem: po prodejně super jízda, prostorný, jde do úplného lehu, i polohování nožiček, do koše při úplném sklopení se dá docela dobře dostat bokem (no v rámci možností, ale dá), ovládání nastavení polohy zádíček a nohou i samotné složení celého kočárku jednoduché. Nicméně materiál není úplně to, co by mi vyhovovalo (mám raději kvalitnější materiál), ale asi to nebude nic hrozného.
No a teď bych se chtěla jen zeptat Smahullinky, jaké jsou ještě další dojmy i po více dnech vožení? Moc díky…dělám si totiž zálusk na naprosto stejný typ i barvu - Aveo quatro - červená. Jde to opravdu polohovat do úplné roviny - jak nohy tak zádíčka?
![]()
jo jo, jde do úplného lehu, ale nevím, jak dlouho se tam Adélka vejde v leže, aby jí nečouhali nohy. Teď tam má tak 15-20cm rezervu a nepatří zrovna mezi nejmenší děti
. Kupovali jsme ho v Jihlavě v obchodě Veronika, je i na internetu. Jezdí se nám s ním pořád krásně
. No napíšu to asi takhle, za 3500 Kč je to podle mě super kočárek. Jasně, že není tak pohodlný jako hodně odpružený hluboký kočárek s nafukovacíma kolečkama, ale i to malý odpružení je znát a Adélka je v něm spokojenější než ve sporťáku, co jsme měli z hlubokýho kočárku. Dokonce v něm zase začala spát. Zatím bych neměnila, ale máme ho týden ![]()
Smahulinko,
díky. Náš prcek je taky mrňous…má teď na roce jen 70 cm, tak snad to bude ještě na ten rok a půl dobrý, ne? Co myslíš? Jinak já nejsem nějak „rozmazlená“ odpruženýma kolečkama, takže v tomto jsme v pohodě.
Já koukala na netu na nejlevnější a vyskočilo mi slune-cz.cz, je to asi nejblíž kamenný obchod k nám. Nevím, nemám s nimi zkušenost a s těmi, co mám, zase Coletto Aveo neprodávají vůbec…no škoda. ![]()
jo, to se snad vejde. Já v tomhle vůbec nemám odhad a starší děti asi už ani moc v kočárku nespí.Tady v tom obchodě už jsem něco objednávala a v pohodě. Třeba když se s ním projedeš jenom doma a nebude ti vyhovovat, tak ti ho vezmou nazpátek ![]()
Tak to jsou dobré informace. I manžel se nadchnul, i když včera bylo skoro rázné ne.
Ale chce to léta praxe a odříkání…jak na chlapa. ![]()
Ještě jednou díky a doufám, že taky bude sloužit dobře.
![]()
Ahoj zelvoon,to aveo už sleduju dlouho a sou na něj samé chvály až na pár maličko,ale to je u všeho
to bys mohla vybírat jako já. já už vybírám od listopadu a sem rozhodnutá taky pro aveo coletto
trochu mě zmátly ty baby design sou na ně taky chvály ale tudle sem jeden z nich vezla a zatáčí se líp s tím aveem.sem zvyklá od velkého kočáru na aretaci a točim hned.ikdyž je baby design mají taky nepřišlo mě to takový
možná to je těma dvouma kolama oproti jednomu
nejsem expert.nerozumím tomu. ![]()
každopádně můj vysněnej den příde podle všeho příští sobotu a já si konečně to aveo koupím hurá hurá,ale abych nepřejásala.ale mám to slibený tak snad ![]()
já jsem taky byla zvyklá na kolečka na pevno, ale tady u toho Coletta jsem si na ty otočný zvykla velmi rychle
. Je jasný, že má a bude mít svoje mouchy, ale ideální kočárek asi neexistuje. Včera už jsme poprvé použili nánožník a je větší, než se na první pohled zdá. Až ho koupíte, tak mi napiště vaše dojmy ![]()
Ten první odkaz, byl tento kočár - moc se mi líbí, až na tu váhu 10kg
http://www.malvik.cz/…ck-Condor-09
Druhý odkaz byl tento kočár - ten je také hezký, ale ještě těžší 10,3 kg - nevím do kolik a kil je to ok
http://www.babystar.cz/index.php?…
Pak tam byl babydesing mini a tiny - ale tomu bych moc nevěřila (soudím, co vidím na obrázku)
Ty sprinty se mi líbí dost, ale hlavně tento,
který moc nedoporučuješ
http://www.e-cipisek.cz/…cekombinace/
No zkusím si přečíst nějaké recenze a hlavně by je chtělo vidět naživo. Pak se snad konečně rozhodnu.
Holky, to jste mě potěšily. Já se taky hrozně moc těším, dokonce i manžel /jak jsem psala, že nejdříve razantní ne a teď říkal, že o tom ale nikomu neřekneme a bude to aspoň překvápko - s takovým hezky nadšeným pohledem, tak jsem fakt byla moc ráda.
Já to asi ještě v pondělí omrknu přímo na prodejně, pak objednám po netu. I když je na to hlavně pozitivní kritika, chci si ho stejně nejdřív „osahat“ a strčit tam prcka, jak se jí bude líbit. Tak pak dám určitě vědět. Zatím papa …hezký víkend.
![]()
cisarko,
ten první odkaz jsem viděla. myslím, že jsem nedávno našla vidoe o něm, pohledám, třeba ti pomůže. ale tuším, že těch 10KG MÍT BUDE.. já ho netěžkala… ![]()
primo - je docela hezké, lea bohužel, dneska mě synek nenechal v klidu prohlížet v babystaru a protože hlavní úkol bylo nové a staré callisto, moc jinéhojsem nestila.
jen můj hlavní postřeh na pohled je, že abc des. moving a rookie a mobile jsou fakt malinké.. zádová opěrka i mi přišlo, že hloubka sedu..
primo vypadalo větší. jak v zádech, širší, i hlubší sedák. prostě pořádný golfáč, no.. ale nevím bohužel nic o kolečkách.. ani o váze, dítě mně táhlo a já to nestihla potěžkat..
ale hádám těch 10 kg uváděných dovozcem bude dost blízko pravdě.. (vzhledem k tomu, že je i kompatibilní a autosedačkou..)
tady je popis: http://www.detskydum.cz/…2009-109001/ a zkus kliknout i na parametry,. tam jsou zase další čísla..
suma sumárum, myslím, že condor i primo budou zhruba stejně těžké..
tak, chvíli mi to travalo… ale tu je Condour : http://www.youtube.com/user/Kiddicare#…
cisarko - ještě - ne že bych babydesigny nějak extra haněla, to ne, ale že jsem nejednou četla že případná reklamace je horor. a ba babydes. jsem nečetla žádnou takovou kritiku..
smahul - asi to bude tím jedním kolem vpředu
resp. zapp se ovládá jinak než kalsické golfky. líp. otočíš jedou rukou doslova na pětníku. podobně na tom bude coleto kalsické. a quatro má dvě malá otočná kolčka. ovladatelnost je maililinko horší než u trojkolky ale nesrovnatelně leopší než u klasických golfek. menší pohyb kola po silnici, menší odpor.. je potřeba menší moment síly pro otočení jednoho kola něž dvou..
zelvoon - super, gratuluju, že se ti podařilo muže přesvědčit!! ![]()
my právě máme čtyřkolku a kyž jsem si to poprvý nezaaretovala, tak mi vůbec nešlo s tím jet, ale teď si to zase naopak vůbec na pevno nedávám ![]()
Dneska jsem posadila do Coletta dvouletýho, 15.kilovýho chlapáka. No měl to just, ale vešel se.
Když to přirovnám k bratrancovýho holce, tak ta by se tam musela vejít ještě teď ve 4 ![]()
ahoj holky tak ja sem zas uplně zmarená
že já se vždycky nechám zvyklat ![]()
včera tady byly švagři a jen tak na okraj sme řešily kočárky,všichni máme věkově podobně děti rozmězí 3 měs
no a zas my řekly že je blbost kupovat další sporták když jeden mám,že ho stejně budu muset skládat na placku a místo v autě neušetřim.a až pojedu na nákupy stejně prý budu chtět golfky tak co ted????
co když to je pravda abych ho využila.abych nenadávala až pojedu na nákup že stejně zabere místo.ale zase s ním chci jezdit i doma a to asi s golfkama pude těžko né???nebo jak
sem fakt na přezdržku co ted jestly nemám radši koupit golfky stejně zachvily bude běhat abych oba sportáky uživila a nakonec fakt nenadávala a nechtěla golfky to už bych neměla nárok.ale zas aby měla malá pohodlí.já fakt nevim co chci.nikdo tak praštěnej a rozpolcenej tady není
jen já blázen.
holky co vaše zkušenost nelitovaly ste někdy že ste místo menšího sportáku koupily golfky nebo naopak??nejde ted o značku.
![]()