Návštěva sociálky, skrz dalšího psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
4.6.17 19:42

Tak nestresuj a nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.6.17 20:14
@radúna píše:
Tak nestresuj a nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko ;).
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.6.17 22:29
@Nimie píše:
Jasně, očekáváš normálnost od zakladatelky, ale sama pak reaguješ takhle. Co na to říct no, chtělo by to míň předsudků. Pokud si neumíš vybrat bydliště nebo se neumíš postarat adekvátně o psa aniž by byl zavřený na baráku, je to v zásadě tvůj problém, ale upřímně řečeno, kolem baráku chodí vesměs malí psíci, protože jim někdo řekl, že do bytu patří jen takový pes, páč nepotřebuje tolik pohybu ;)

No, u nás v paneláku žije i pes, co si koukáme málem z oka do oka. A psa nemám proto, protože nechci denně několikrát ven lítat venčit. Ač jsem to kdysi dělala. Chlupů v koberci jsem si užila na tři životy. A nemyslím si, že čím větší pes, tím víc potřebuje pohybu. Spíš to, že bydlení se třemi psy je dost na hraně. Ale je to věc zakladatelky, „obdivovatelek“ tu má dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.6.17 22:36
@Russet píše:
No, u nás v paneláku žije i pes, co si koukáme málem z oka do oka. A psa nemám proto, protože nechci denně několikrát ven lítat venčit. Ač jsem to kdysi dělala. Chlupů v koberci jsem si užila na tři životy. A nemyslím si, že čím větší pes, tím víc potřebuje pohybu. Spíš to, že bydlení se třemi psy je dost na hraně. Ale je to věc zakladatelky, „obdivovatelek“ tu má dost.

No tak jasně, ono ani těm malým nestačí obejít barák, ale z nějakého důvodu se ta fáma mezi lidma udržuje. Koberce nemám tak jako tak, akorát rohožku v koupelně, kterou stejnak peru, takže to moc neřeším.

Ale jinak samozřejmě, pokud ti to nevyhovuje, tak je jasné, že se do toho pouštět nebudeš, ale obecně bych to neodsuzovala jen kvůli tomu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149627
4.6.17 22:38
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, dobré i ty špatné, těch jsem samozřejmě čekala víc nic méně mě zaráží, jak může někdo, kdo o nás absolutně nic neví, člověka takhle odsoudit :roll: mno, ale to je vcelku jedno, alespoň mě :lol:

Co se týče čistoty, tak ta samozřejmě nebude nikdy stoprocentní, jednak mám dvě větší děti a jednak zvířata, takže chlupy tady byly, jsou a budou, ale opravdu si troufám říct, že mám uklizeno než jiné rodiny bez zvířat. Toto mi potvrdila i realitní makléřka, protože nynější byt chceme prodat a jít do rd. TAkže mi při odchodu po první návštěvě řekla, že když jsem jí oznámila, co mám doma, tak si v duchu říkala, že to tady musí vypadat a je velice mile překvapena, kdyby takhle vypadala většina bytů, do kterých jde. O kočkách ani nevěděla, ty jsou celou dobu stejně zalezlé a jen se přemisťují z podpostele na parapet ke sluníčku. Co se týče velikosti tak je to 100m2. Dál si vytírám i hlavní chodbu v baráku, byť máme zaplacenou službu, která jednou týdně barák celý vytře, nic méně jsem toho názoru, že NIKDO po mě není povinen uklízet nepořádek po našich psech…

Další věc, co se zde řešila, pes v bytě, v paneláku, zápach
ne každý pes musí štěkat, to bych si od paní sousedky opravdu pořádně schytala, a co se týče občurávání rožků, své psi mám naučené, že to prostě nedělají, vyčurají se u stromu, keře, trávy, ale nikdy je nenechám občůrat barák, kolo od auta apod. Co se týče smradu, v dnešní době, kdy existují pohlcovače pachu, pořádné vysavače, tak se to celkem dá ukočírovat, ale je to každodenní maraton. POkud pes smrdí, jde okamžitě do vany, ať je to po měsíci, či po dvou týdnech, čistíme i zuby, pokud tedy neohryžou kosti. Ale prostě, jak začne smrdět, jde se vymydlit. Do dětského pokoje mi nesmí, zrovna tak na gauč, postele, koberec tepuji jednou za tři měsíce.

Čas
ano, zabere to hooodně času, nicméně je to můj koníček, relax. Nejsem tip člověka, který vezme děti, sedne na hřiště na lavičku a nahodí nepřítomný pohled, či si čte knížku. Jedno z dětí je velmi hyperaktivní, chodí denně na dvouhodinovky tréninku sportovního plavání, o víkendech jezdíme na závody, psi samozřejmě s náma, takže dle toho se i odvíjí naše celkové aktivity, kolo, brusle, běh. Druhé dítě jezdí na koni. Tady třeba už jedno ze staříčků brát nemůžu, protože to prostě neujde, je rád, že dá tak 10km tůru rovinatým terénem. Druhý stařík semnou ještě minulé léto běhal třikrát do týdne 6km, dneska už to též nedává, ale s procházkou třeba zas problém nemá. Do toho všeho se denně připravuji s dětmi do škol a to první dítě má problémy ADHD, dis…, velmi vznětlivé, neudrží pozornost at., vyvážím po kroužcích a doma vařím obědy na každý den, protože nechce chodit na obědy do školy, že se to nedá jíst. Je to prostě jen o tom, si ten čas zorganizovat a samozřejmě je zde i manžel, který umí hodně pomoct. Do toho i chystám všem zvířatům maso, což zabere též nějaký čas, je to náročnější, než nasypat granule. Na maso jsme přešli z důvodu, že jeden z nich potřebuje hypoalergení stravu a i granule za 2000,– nesplňují požadavky, takhle si můžu pohlídat co pes dostane a vím co mu můžu dát a co mu dělá problém.

Tak a teď do mě, rozneste mě na kopytech :jazyk:

Není za co roznášet. Mě v bytě sice stačí jeden pes až až, ale každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová