Návštěva sociálky, skrz dalšího psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30419
4.6.17 09:22
@Inaris píše:
Hanko, Ty opravdu splňuješ obraz té upjaté učitelky, která kárá, kárá, ale mnohdy nemá páru o mnoha praktických životních situacích, a v této diskuzi je fakt vidět, že o psech nevíš skoro nic.
Sice bych taky nehlasovala pro tolik větších psů v bytě už proto, že je to náročné právě pro toho majitele (pokud chce trochu udržet úroveň bydlení), ale kdybys trochu znala psy, věděla bys, že jim vůbec neubližuje ležet páníčkovi u noh, když obědvá nebo kouká na telku v obýváku. Můj pes mi nosí prádlo k pračce, kouká s předníma packama na kuchyňské lince, co krájím a hážu do hrnců a při čtení knížky rád lehne vedle mě, spokojeně vzdychne a schrupne. Prostě žijeme spolu - proto jsme si ho pořídili. Má 27 kilo a hodlám do našeho třípokojáku pořídit dalšího.
Pro psí psychiku je daleko horší, že lidé na dědinách spoléhají na to, že má té zahradě „prostor“, tudíž asi nic jiného nepotřebuje. Všichni moji městští známí, kteří mají zahrádku a kteří se ovšem psům věnují, mi potvrdili, že ten jejich vyběhne do zahrady, vyvenčí se a dožaduje se vstupu do baráku - oprávněně - za svým člověkem. Zahrada je výhoda pro pána, ale pro psa opravdu ne nezbytnost.

Pes potřebuje hlavně pánovu pozornost a ne že mu hodím do misky granule, pohladím ho a zavřu se před ním do baráku.

Příspěvek upraven 04.06.17 v 01:06

Strašně jsi mě rozesmála! Já jsem sice upjatá učitelka, co nemá o psech páru, ale ty bys pro tolik psů taky nehlasovala. Tak děkuju za hezké ráno. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
4.6.17 09:23
@arada píše:
To je kde?

Třeba tam, kde se žádný zajíci a ani srnky nevyskytujou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
4.6.17 09:25

@arada Kdo mluvil o cvičených opičkách? Pouze na hlídání? Aha. :roll: A co třeba pasení ovcí, lov, přinášení, tah saní atd.. takže všechny tyhle psy nechám ležet na zahradě a nebudu s nimi dělat, to co potřebují, protože podle vás mají jen hlídat? :potlesk: Ano, můj pes chodí taky na volno a dokonce i dělá simulací toho, l čemu byl vyšlechtěn, a dál? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.6.17 09:27
@PetraJ píše:
Třeba tam, kde se žádný zajíci a ani srnky nevyskytujou. :roll:

To je kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.6.17 09:33
@Barbucha3 píše:
@arada Kdo mluvil o cvičených opičkách? Pouze na hlídání? Aha. :roll: A co třeba pasení ovcí, lov, přinášení, tah saní atd.. takže všechny tyhle psy nechám ležet na zahradě a nebudu s nimi dělat, to co potřebují, protože podle vás mají jen hlídat? :potlesk: Ano, můj pes chodí taky na volno a dokonce i dělá simulací toho, l čemu byl vyšlechtěn, a dál? :)

Ale o tom tady řeč není, tito psi jsou cvičeni na určitou činnost, kterou vykonávají a s domácím mazlíčkem nemají nic společného. Mě je jedno za jakým účelem si lidé pořizují psa, ale vadí mi ty řeči o chudáčcích zavřených za plotem na velkém pozemku. Přitom ti, co jsou x hodin zavřeni v bytě jsou nejšťastnější psi na světě. Je pak víc než jasné, že po příchodu páníčka na něm visí jak nudle u nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
4.6.17 09:36

@arada Máte to vše fest pomotané, no nevadí. Nechte své psy jen hnít na zahradě, jsou štěstím bez sebe. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
4.6.17 09:36
@arada píše:
To je kde?

Třeba u kamarádky, která má velký oplocený pozemek a kde pes lítá s jejíma psama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
4.6.17 09:41

Netahej vlčáka do paneláku. Mně by ho bylo líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.6.17 09:56
@Barbucha3 píše:
@arada Máte to vše fest pomotané, no nevadí. Nechte své psy jen hnít na zahradě, jsou štěstím bez sebe. :*

Nemám to pomotané, ale když si to myslíš, tvoje věc. Naši psi nehnijí na zahradě, to si myslí jen ti, co mají své miláčky zavřené v bytě a občas projdou kolem zahrady, kde běhá pes. Našemu staršímu je 15 let, je čilý, vidí, slyší a spokojenost z něj jenom vyzařuje. Je milován, ví to a je jedno, že celý život trávil venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
4.6.17 10:06

Necetla jsem vsechny prispevky, ale… kazdymu muze byt sumak, co mas doma za zvirata. Nas mmch na socialku hlasil taky nekdo z rodiny (ne kvuli psum). Prisly, videli, ze je dite ok, doma cisto, decko vesely a neresili. Jsou to normalni zensky, ktery moc dobre poznaj, kdyz je nekde problem, nebo kdyz si na tobe nekdo chladi zahu. Psy mame 4 a nijak se nad tim nepozastavili, spis naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.6.17 10:19
@tartaletka píše:
@hanka.br. Me uz dlouho zajima, jestli jsou tve deti stastne, kdyz furt sedis u netu a resis hovadiny :roll:

Jestli je tvůj život taková prázdnota, že tě zajímá štěstí naprosto cizích dětí naprosto cizího člověka, tak tě lituju a ráda tvou zvědavost ukojím. Moje děti jsou velmi šťastné. Stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
4.6.17 10:19
@adam75
@adam75 píše:
V takhle malém bytě je tolik zvířat totální úlet a vůbec bych se nedivila, kdyby na tebe někdo tu sociálku poslal.

No a co s tim socialka udela? Zabavi psa, deti da do decaku? :lol: to nema s praci socialky co delat. To je jako volat policajty protoze ti nesplachuje zachod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.6.17 10:22
@SarinkaSar1 píše:
@adam75No a co s tim socialka udela? Zabavi psa, deti da do decaku? :lol: to nema s praci socialky co delat. To je jako volat policajty protoze ti nesplachuje zachod.

Pokud tam děti žijí jako v ZOO, což v takhle malém bytě se 6 zvířaty ani jinak nejde tak samozřejmě zasáhne. Neumím si představit ten smrad a špínu. Zakladatelka píše, že je cimprlich na pořádek :mrgreen: :mrgreen: kdyby opravdu byla, nedopustila by takovou situaci. Už jsem hodněkrát slyšela, jak je někdo citlivý na pořádek a když jsem k nim přišla domů, myslela jsem, že se otočím rovnou ve dveřích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
4.6.17 10:25
@adam75
@adam75 píše:
Pokud tam děti žijí jako v ZOO, což v takhle malém bytě se 6 zvířaty ani jinak nejde tak samozřejmě zasáhne. Neumím si představit ten smrad a špínu.

To ze ma doma automaticky zvire neznamena smrad a spinu. A pokud nekdo napise anonym, ze nekdo ma doma hafo psu na socialku, tak to nikdo resit nebude, protoze to nema s cinnosti socialky co spolecnyho. Pokud tam ten chytrak teda nenapise ze je dite zanedbane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
4.6.17 10:26

@SarinkaSar1 jedno zvíře neznamená smrad a špínu, 6 zvířat v bytě 2+1 už nutně ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová