Návštěva za novorozencem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3931
12.2.20 08:01

Jak tady lidi mluví „když nejsou nemocní…“
Už jsem zažila mnohokrát, kdy jsem jeden den byla s člověkem, který se zdál v pohodě až na to, že občas smrkal. A druhý den mi ten člověk volal, že má chřipku… Takže takové „ale já nejsem nemocná“ mě vůbec nezajímá. U novorozence by to snad mohl každý pochopit, že jste opatrná.

Ale pokud neumíte říct ne, tak je to úplně zbytečné vám něco říkat. Jakmile budete stát tváří v tvář těm, kteří prostě to mimino CHTĚJÍ, tak jim ho stejně dáte. Takže buď se prostě připravíte a řeknete jim to narovinu a budete si za tím stát, a nebo jsou všechny rady úplně zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
12.2.20 08:02

Mě to nevadilo, hned druhý den do porodnice mi tam přišlo 10 příbuzných :D malého si chovaly jenom ženské, chlapi se báli :lol: nějak nevidím rozdíl mezi tím, jestli se někdo naklání nad postýlkou nebo drží dítě v ruce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
12.2.20 08:04

A možná plašíš jen dopředu a ve finále nebude nikdo mít „zájem“. Jako že pochopí…Dívej, v porodnici se na návštěvách krom tatínků nikdo extra nezdržuje, já dávala malou všem (kdo chtěl) pochovat a víš jak jsou z toho pěkné fotky, vzpomínky? Takový malý picmula v zavinovačce. Doma jsem návštěvy přijímala cca po týdnu, tchýně s tchánem si šli automaticky umýt ruce, mojí mamce jsem to řekla. Měla jsem doma i malou desinfekci na ruce, tu jsem použila asi 2× já. Zas to nesmíš tak hrotit, děti fakt hodně spí a spící mímo ti nebude nikdo vytahovat a nutně s ním pochodovat. ;)

Příspěvek upraven 12.02.20 v 08:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
12.2.20 08:05

Já asi nechápu, proč by si zdravý rodinný příslušník nemohl pochovat mimino :roll: jako rodiče, sourozenci a prarodiče, proč proboha? :nevim: přijde mi naprosto přirozené, že se chtějí seznámit s novým přírůstkem a pokud tam nestráví celý den, tak nevidím důvod hrát si na pipku, co vymýšlí pič*viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
12.2.20 08:06

Návštěvy hromadného typu az po šestinedělí. Do te doby byla u nás jen tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
12.2.20 08:09

Me u prvniho syna prijela na navstevu cela rodina z manzelovi strany asi po tydnu co jsme dosli z porodnice. Malej je narozen v prosinci. Uz bych to nikdy nepovolila. Bylo to pro me i pro maleho celkem narocne. Nemeli se k odchodu ani po trech hodinach.. Tak jsme se nakonec oblekli a sli je vyprovodit. Tchyne celou dobu malemu odhrnovala fusak v kocarku, ze je zdrave aby dychal ten studeny vzduch. :zed: tak jsem ji rekla co si myslim, urazila se :zed: a to mi i do porodnice prisla s chripkou, ze si aspon malej vybuduje imunitu :cert: tak to jsem ji poslala domu. Ted cekam druhe dite a rozhodne chci mit v tomto chripkovem obdobi klid. Uz jen pro ten pocit, ze jsem udelala vse abych mimco ubranila od nemoci. Takze navstevy nejdriv za 4tydny a je mi jedno kdyz to nekdo z nich nepochopi. :nevim: oni pak s mimcem nelitaji po doktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
12.2.20 08:27
  • Citovat
  • Upravit
4507
12.2.20 08:29

Neboj se předem, to mi na tom všem přijde úplně nejhorší. Ono si to sedne všechno. Třeba u tchyne jsem pak byla fakt šťastná, ze syna chovala, protože mi ukázala jak ho vyprdet. Já vykulena prvorodicka… navíc syn v noci zezacatku proste nespal a já byla ze všeho hin, jak já byla rada ze tchyne pak byla u nás, v noci mi kluka podávala, pak ho nechala odkrknout, abych nemusela vstavat? Všechno se vyvrbi… Hlavně neplas předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
12.2.20 08:30

Oboum našim tátům jsem dceru dala pochovat už v porodnici, pak doma i mojí babičce. Širší rodina měla rozum a dojela až asi v 5. týdnech dcery, to už jsem ji dala všem kdo chtěl :) Byla jsem ráda, že mám chvilku klid od příšerně uřvaného mimina a pečuje někdo jiný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
12.2.20 08:31

Pokud je to takovy problem, tak zavcas oznamit, ze si navstevy ani chovani neprejes. Pripravila bych se i na nepochopeni a aby ses jednou nedivila, ze az ty budes neco chtit, tak se ti vyprdnou, jak jiz zde zminovana babicka :) Jinak do porodnice par nejblizsich tehdy prislo, samozrejme chvilenku pochovali, popovidali a sli. Z porodnice se jelo jen za chlapovo babickou, pak domu a nikdo se mi tam nasilne necpal. Vetsinou lide respektuji sestinedeli. Pokud jde o nemoci, tak bys nesmela ani pred barak :nevim: Tady u nas je bezny trend, ze pomalu z porodnice maminy jezdi trajdat po nakupaku :dance: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.2.20 08:36

A c oej za problém nechat mimčo na chvíli pochovat nejbližším příbuzným? 8o :think: To je nějaká cenná křehká věc, která by se při dotyku blízkého příbuzného rozpadla? :think: a otec dítěte si na něj bude moct sáhnout? Co když dítě vezme a dá ho babičce pochovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.20 08:37
@Anonymní píše:
@hani28
Tak mě jde hlavně o to, že třeba už do porodnice přijede dost lidí jak ode mě, tak od přítele, a prostě si nepřeju, aby si chovali všichni miminko a předávali si ho jako vařený brambor. :nevim:

Mě už by vadilo, že za mnou přijde spousta lidí do porodnice. Nejsem zrovna dvakrát společenská a mám ráda svůj klid. Tudíž dovolím návštěvy jen a pouze rodičům. Přítelova babička se na to třese už pár měsíců, ale já opravdu nevidím důvod, aby tam chodila. Mimčo samozřejmě uvidí po šestinedělí. Ale já potřebuji čas a ne poslouchat den po porodu dobře míněné rady.

• Citovat
  • Upravit
53190
12.2.20 08:40

Nečtu diskuzi, ale pokud nechceš, aby si rodina miminko pochovala, tak je jednoduše nezvi na návštěvu a pozvi je až tehdy, až se po porodu vyklidníš. Protože chřipku nebo nějakou virózu ti novorozenec může chytnout stejně z naklánění nad postýlkou jako z chování. Nebo od manžela, co pravděpodobně mezi lidi taky chodí.
Já jsem teda mimča dala pochovat hned v porodnici babičkám, přišlo mi to to nejhezčí, když jsem viděla, jak na ně koukají. A jako babička bych byla také docela smutná, kdyby mi vnouče někdo zakazoval pochovat, notabene na pět minut v zavinovačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.2.20 09:00
@Anonymní píše:
@hani28
Tak mě jde hlavně o to, že třeba už do porodnice přijede dost lidí jak ode mě, tak od přítele, a prostě si nepřeju, aby si chovali všichni miminko a předávali si ho jako vařený brambor. :nevim:

Tak jim vysvětli, ať za tebou do porodnice nechodí. Já nevidím nejmenší důvod, aby do porodnice courali celý procesí. Jen tam nosí bacily, otravují všechny rodičky, které chtějí mít klid a potřebují se sžít s miminkem. Strávila jsem v porodnicích opravdu hodně času a byla neskutečná otrava mít pokoj vedle návštěvní místnosti. Většina žen je tam jen tři dny a to snad kamarádi můžou počkat. Pokud nechceš, aby mimčo všichni chovali, tak prostě řekni, že spí nebo že u cizích pláče a že se jí ještě nachovají až dost. Normální a ohleduplný člověk přijde až po šestinedělí. Ono jde hlavně o tebe, chytit od někoho chřipku nebo virózu je fakt opruz a můžeš kvůli tomu přijít i o mléko. A že někdo nemá příznaky nemoci ještě neznamená, že je nebude mít za dvě hodiny…

• Citovat
  • Upravit
14727
12.2.20 09:02
@debra.morgan píše:
Já asi nechápu, proč by si zdravý rodinný příslušník nemohl pochovat mimino :roll: jako rodiče, sourozenci a prarodiče, proč proboha? :nevim: přijde mi naprosto přirozené, že se chtějí seznámit s novým přírůstkem a pokud tam nestráví celý den, tak nevidím důvod hrát si na pipku, co vymýšlí pič*viny.

Přesně :palec: U první dcery jsem byla vyloženě šťastná, když chvíli choval někdo jiný, než já :lol: A už vůbec si neumím představit, že by třeba prababička viděla miminko prvních šest týdnů leda tak na fotce, vždyť jí to musí být strašně líto :? Teda soudím podle naší rodiny, kde jsou normální vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová