Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@safina píše:
No tak jasně, nebyly jsme u toho. Já si podle popisu představila hysterickýho chlapa, co po ní řve kvůli blbosti a asi ne poprvé. To vám přijde v pořádku, že kdykoli žena projeví nějakou svou slabost, aby dostala vynadáno? Aby byl její názor na věc popírán a označen za nedůležitý nebo za blbost? Co až bude mít skutečný problém?
Já nesnáším agresi a do partnerství to vůbec nepatří. A ano, s agresivním chlapem pěkný život není.
To v poradku neni, kdyz se zene meco nelibi, tak ten partner by to mel respektovat a jako omluvit se.
Ale zase aby to nedopadlo, tak ze chlap by za den rekl jen 3 slova, protoze tamto ma zakazane rikat
. To je prste uz pak jasna cesta k rozchodu, ne?
Agrese je silny slovo
Ráda bych odepsala všem, ale to bych nedělala nic jinýho. Koukám, že mě tu pravděpodobně chápe jen “Safina”. Budu se snažit odepsat na vše, co si vzpomenu že v diskuzi bylo. Určitě nebrečím kvůli každý hlouposti. V téhle situaci je to spíš zapříčiněný tím, že je to mezi námi poslední dobou jako na houpačce (nedělejte si své závěry, má to svoje opodstatnění.) V podnapilém stavu jsem byla, takže jsem to samozřejmě s vážností “problému” přepískla. Nemám problém uznat chybu. Možná jsem se nevyjádřila úplně přesně. Vadí mi, že když k něčemu takovýmu dojde, neumí přijmout to, že by mi mohlo něco vadit, zavrhuje to. A to se nejedná vždy o takové malichernosti. Každý má na určité věci jiný pohled, mně jde o to pochopení. Říct, dobře, nelíbí se Ti to, pokusím se to nedělat. Tak jako to dělám já v 99% případů, když něco vadí příteli. A myslím, že kdybyste znali celý náš vztah, budete psát, proč jsem už dávno neutekla já, ne přítel. ![]()
@safina píše:
No tak jasně, nebyly jsme u toho. Já si podle popisu představila hysterickýho chlapa, co po ní řve kvůli blbosti a asi ne poprvé. To vám přijde v pořádku, že kdykoli žena projeví nějakou svou slabost, aby dostala vynadáno? Aby byl její názor na věc popírán a označen za nedůležitý nebo za blbost? Co až bude mít skutečný problém?
Já nesnáším agresi a do partnerství to vůbec nepatří. A ano, s agresivním chlapem pěkný život není.
Jakékoliv rozmazlování a nošení ženy na rukou má za následek jenom rodinný rozvrat a výstavní parohy…ženy takového moulu nemilují, ale touží po rošťákovi se zlým kukučem, co jím občas načechrá budku!!!
@gronan: No nemusel by to ale dělat tímhle ironickým, opovrhujícím způsobem. Kor přítelkyni u které ví, že je psychicky slabší. ![]()
Jsi přecitlivělá. Je to tvůj povahový rys, ale měla bys s tím pracovat.
Přítel neprovedl nic hrozného.
Oslovení drahá mi ani nepřijde vhodné v partnerství, považuji ho spíš za ironické.
Měla jsem kolegu, který nám říkal zlato, příp. beruško, a nemyslel tím vůbec nic (i když já tohle moc nemusím). Stejně tak jsem přesvědčena, že ani tvůj přítel nemyslel to oslovení švagrové jako intimní.
Pokud takto vyšiluješ častěji, velmi to váš vztah naruší…
@gronan píše:
Jakékoliv rozmazlování a nošení ženy na rukou má za následek jenom rodinný rozvrat a výstavní parohy…ženy takového moulu nemilují, ale touží po rošťákovi se zlým kukučem, co jím občas načechrá budku!!!
To uz tady myslim od tebe ctu ponekolikate = nejaka ti nasadila parohy a ty to nejak nemuzes rozdejchat a nasazujes na kazdou zenskou, zda se… ![]()
@Anonymní píše:
Ráda bych odepsala všem, ale to bych nedělala nic jinýho. Koukám, že mě tu pravděpodobně chápe jen “Safina”. Budu se snažit odepsat na vše, co si vzpomenu že v diskuzi bylo. Určitě nebrečím kvůli každý hlouposti. V téhle situaci je to spíš zapříčiněný tím, že je to mezi námi poslední dobou jako na houpačce (nedělejte si své závěry, má to svoje opodstatnění.) V podnapilém stavu jsem byla, takže jsem to samozřejmě s vážností “problému” přepískla. Nemám problém uznat chybu. Možná jsem se nevyjádřila úplně přesně. Vadí mi, že když k něčemu takovýmu dojde, neumí přijmout to, že by mi mohlo něco vadit, zavrhuje to. A to se nejedná vždy o takové malichernosti. Každý má na určité věci jiný pohled, mně jde o to pochopení. Říct, dobře, nelíbí se Ti to, pokusím se to nedělat. Tak jako to dělám já v 99% případů, když něco vadí příteli. A myslím, že kdybyste znali celý náš vztah, budete psát, proč jsem už dávno neutekla já, ne přítel.
Fajn, takže je to jen zástupný problém, o to oslovení ve finále vůbec nejde. Ale jak to máme vědět my? My tě neznáme, vycházíme z toho, co jsi napsala.
My vycházíme z toho, že máš normální spokojený vztah a pak vyšiluješ kvůli tomuhle. Ne každej vidí za 3 rohy, aby věděl, že se chová jako blb v jiných ohledech.
Jestli se ve vztahu necítíš dobře a tohle byla už poslední kapka, tak odejdi.
@Parninas píše:
Fajn, takže je to jen zástupný problém, o to oslovení ve finále vůbec nejde. Ale jak to máme vědět my? My tě neznáme, vycházíme z toho, co jsi napsala.My vycházíme z toho, že máš normální spokojený vztah a pak vyšiluješ kvůli tomuhle. Ne každej vidí za 3 rohy, aby věděl, že se chová jako blb v jiných ohledech.Jestli se ve vztahu necítíš dobře a tohle byla už poslední kapka, tak odejdi.
Správně drahá poradkyně, je mladá a necítit se bude ještě hafokrát, takže odejít bude ještě moci z dobrých 35 manželství a občas si někde štrejchnout mimčo… ![]()
@gronan píše:
Lockdown a nošení hadrů na hubě vše jenom zhoršuje a prodlužuje! Už by to měli konečně pochopit i Covid oslové!!!
Hlupák jako ty by měl jít vylejvat bažanty na covid jednotku a obvolávat příbuzné aby se šli rozloučit.
@gronan píše:
Správně drahá poradkyně, je mladá a necítit se bude ještě hafokrát, takže odejít bude ještě moci z dobrých 35 manželství a občas si někde štrejchnout mimčo…
Nějak si nevybavuju, že by psala, že jsou manželé brouku. ![]()
Ale chápu, že to tak vidíš. Žena, co je s tebou, to tak cítit musí, že to má jako povinnost. Jak pochybuju, že by to nějaká normální dala dýl než týden. ![]()
@Anonymní píše:
@gronan: No nemusel by to ale dělat tímhle ironickým, opovrhujícím způsobem. Kor přítelkyni u které ví, že je psychicky slabší.
Tak u vas teda je problem asi spustu veci a to ksem nemohli vedet..
Holky, na uživatele gronan vůbec nereagujte, schválně provokuje, a nejen tady.
@Parninas píše:
Nějak si nevybavuju, že by psala, že jsou manželé brouku.
Ale chápu, že to tak vidíš. Žena, co je s tebou, to tak cítit musí, že to má jako povinnost. Jak pochybuju, že by to nějaká normální dala dýl než týden.
Ty jsi tady fakt kratce
vzdyt je to starej ontar!!!
Ontarovka asi vysla prekontrolovat ty kraslice, co mu nakonec prece jen ulozila udelat a Onťak si rychle na chvili zapnul wi-finu ![]()
To zas budou na stare faře vypraskane Velikonoce ![]()
@milami píše:
Holky, na uživatele gronan vůbec nereagujte, schválně provokuje, a nejen tady.
On neprovokuje, on to mysli važne
jdu to bonznout ontarce, at mu odebere pitralon ![]()