Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše:
Vsak jo, no stress, casu mas spoustu, ty nase plnokrevna samicko. Vzdyt jsi v nejlepsich letech a kdy jindy si uzit deti, nez v predcasnem duchodu, ze.
Myslim že tohle sem uplne nepatří… někdo má rad deti ve 20 nekdo ve 30 a nekdo ve 40… každý by si mel rozmyslet co jemu osobne bude vyhovovat. Já cítila potřebu se zajistit a pak až mít děti abych si jich užila a nemusela chvatat do práce. Každý má v tomto jinou představu a neni třeba nikoho soudit proto, že chce díte ve 40 si myslim
pro mne je to stále jeste velmi mladý vek.
@Anonymní píše:
Myslim že tohle sem uplne nepatří… někdo má rad deti ve 20 nekdo ve 30 a nekdo ve 40… každý by si mel rozmyslet co jemu osobne bude vyhovovat. Já cítila potřebu se zajistit a pak až mít děti abych si jich užila a nemusela chvatat do práce. Každý má v tomto jinou představu a neni třeba nikoho soudit proto, že chce díte ve 40 si myslimpro mne je to stále jeste velmi mladý vek.
Prostě jsi úplně V POHODĚ
tak jo, borka jsi. Gratulki. ![]()
Příspěvek upraven 14.04.20 v 18:50
@Anonymní píše:
Myslim že tohle sem uplne nepatří… někdo má rad deti ve 20 nekdo ve 30 a nekdo ve 40… každý by si mel rozmyslet co jemu osobne bude vyhovovat. Já cítila potřebu se zajistit a pak až mít děti abych si jich užila a nemusela chvatat do práce. Každý má v tomto jinou představu a neni třeba nikoho soudit proto, že chce díte ve 40 si myslimpro mne je to stále jeste velmi mladý vek.
Pockej, ja jsem take v podobnem veku a necitim se stara (o tom ten komentar nebyl), mne jen prislo vtipne to, ze pises, ze jeste dva roky pockas a pak..neuraz se, ale i kdyz se citime/vypadame/zijeme uplne jinak nez ctyricatnice pred padesati lety, ten vek casem neocuras. Vsechno ma svuj prirozeny cas a „velmi mlady vek“ uz to proste neni.
@Anonymní píše:
Ahoj…manžel je zrzavy, ja blondyna a obe deti jsou zrzavy a uz na porodnim sale cely tatinek v obličeji… milenec je černovlasy, černooky kudrnaty…jakmile se narodi černý dítě musim s pravdou ven…
@ontarova.stara píše:
Pockej, ja jsem take v podobnem veku a necitim se stara (o tom ten komentar nebyl), mne jen prislo vtipne to, ze pises, ze jeste dva roky pockas a pak..neuraz se, ale i kdyz se citime/vypadame/zijeme uplne jinak nez ctyricatnice pred padesati lety, ten vek casem neocuras. Vsechno ma svuj prirozeny cas a „velmi mlady vek“ uz to proste neni.
to rozhodne neni to ani netvrdim…velmi mlady vek…ale na pořízeni třetího potomka si myslim je 40 tak nejak v normne… kdo začne s detma ve 30 a nechce je mit hned po sobe aby si jich aspon trochu užil pak to na tech 40 plus minus proste vychází…a jestli je to 3í 40 nebo 41…upřímne tělo ve 40 nebude o moc lepsí než telo ve 41 ale dvoulete a třílete díte to je sakra rozdíl v samostatnosti a take v tom že třeba už ve 3 jde do skolky což je rozdil jestli mas doma dvouletaka a k tomu miminko nebo tříletaka ve skolce…
@belladonna píše:tak, to nevymyslis, to je dobrý teda. To bude hned jasný. Zakladatelko, manžel ani netuší, že máš poměr? Nemůže mít podezření? Jinak, pokud jsi schopná být s dětmi sama, jak píšeš, tak bych se ani nebála nějaké reakce manžela apod.,spis aby bylo dítě vůbec zdravé, to by byl potom průšvih, a opravdu jak bude dítě reagovat, až se to dozvi, pokud mu to neřeknete, jako malému. V pubertě by to hůř přijímalo, ale podle mě se toto neututla. A dítě by mělo znát polovinu svých genů, že je pravý otec jinde. Píšeš, jako z růžového obláčku, ale ta realita co přijde může být dost drsná.
Tak asi bych se nebranila mu to říct…bude mit dva tatinky…nevim kdy.. psala jsem na začatku že s manželem jsme tak nejak hlavne kvuli detem a že bychom spolu byli jeste za 10 let to si nemyslím…že budeme přátele to ano..ale deti už budou vetsi a myslim že už vyciti že to třeba neni ružove mezi nama a nebude problem jim vysvetlit že budeme bydlet každy jinde například…
Zakladatelka : jeste chci říct že když jsem čekala 2013 prvni díte tak jsem tady chodila na takovou tu skupinu maminek se stejne starymi detmi…již tenkrat v tehotenství jsem malem od manžela odešla protože v podstate jsem se tady dozvedela že je to příliš velke riziko že díte bude postižene a že manžel se na mne vykašle protože nebyl u porodu atd… ta skupina stale žije a ja tam občas nakouknu…5 z 10 maminek tam je již rozvedených nebo proste nejsou s tim „idealem“ o kterem mně se tenkrat mohlo pouze zdat…my jsme s mužem stale spolu..a veřim že možna jeste hodne dlouho budeme…podle mne když človek umi ukočírovat sve emoce, egoismus, zarlivost a chovat se jako dospelý..pak těch duvodu k rozvodu a nějakym hadkam přiliš není…
@Anonymní píše:
Zakladatelka : jeste chci říct že když jsem čekala 2013 prvni díte tak jsem tady chodila na takovou tu skupinu maminek se stejne starymi detmi…již tenkrat v tehotenství jsem malem od manžela odešla protože v podstate jsem se tady dozvedela že je to příliš velke riziko že díte bude postižene a že manžel se na mne vykašle protože nebyl u porodu atd… ta skupina stale žije a ja tam občas nakouknu…5 z 10 maminek tam je již rozvedených nebo proste nejsou s tim „idealem“ o kterem mně se tenkrat mohlo pouze zdat…my jsme s mužem stale spolu..a veřim že možna jeste hodne dlouho budeme…podle mne když človek umi ukočírovat sve emoce, egoismus, zarlivost a chovat se jako dospelý..pak těch duvodu k rozvodu a nějakym hadkam přiliš není…
Jasně, ukocirovala jsi svůj egoismus a vysukavas s milencem
normálně trolíš ![]()
Jinak jako propaganda pozdního mateřství je to slabý…
@Anonymní píše:
Potom nechápu, proč píšeš, že si myslíš, že s manželem za 10 let už nebudeš. Pokud vám jde o děti, tak to do jejich dospělosti prostě vydržte, pokud jinak nemáte konflikty. Čemu jim pomůže, že se jim v pubertě rozvedou rodiče? Jinak souhlasím, že by bylo nejférovější dítěti říci o bio otci co nejdříve, tím pádem muži po tom porodu. Je to ale hrozný, no.
@belladonna píše:
Potom nechápu, proč píšeš, že si myslíš, že s manželem za 10 let už nebudeš. Pokud vám jde o děti, tak to do jejich dospělosti prostě vydržte, pokud jinak nemáte konflikty. Čemu jim pomůže, že se jim v pubertě rozvedou rodiče? Jinak souhlasím, že by bylo nejférovější dítěti říci o bio otci co nejdříve, tím pádem muži po tom porodu. Je to ale hrozný, no.
takhle - rozvadet se asi nebudeme…to v planu není…spíš jako že budeme bydlet oddelene až deti vyrostou a nebudou potřebovat neustálou péči…už z toho duvodu že do současneho bytu se nevejdeme a budeme muset bydleni řesit..:-) já nevim, mam ted 6ti letou dceru a neumim si představit ji vysvetlovat jak se delaji deti a kdo je bio a nebio otec… v 10 letech možná je díte schopno to pochopit již…
@Mango_Lassi píše:
Jasně, ukocirovala jsi svůj egoismus a vysukavas s milencemnormálně trolíš
Jinak jako propaganda pozdního mateřství je to slabý…
Tvuj nazor Ti neberu… kazdopadne pro mne neni dukaz lasky a ideal aby mne muž živil nosil kytky a masiroval mi zada u porodu… u mne je to tolerance, schopnost se domluvit bez emocí a myslet na deti… a to si myslim s mužem schopny jsme…kdybych poslouchala nektere rady z tenkrat… ![]()
@Anonymní píše:
Tvuj nazor Ti neberu… kazdopadne pro mne neni dukaz lasky a ideal aby mne muž živil nosil kytky a masiroval mi zada u porodu… u mne je to tolerance, schopnost se domluvit bez emocí a myslet na deti… a to si myslim s mužem schopny jsme…kdybych poslouchala nektere rady z tenkrat…
K čemu je tato diskuze a co si od ní slibuješ?
@Anonymní píše:
takhle - rozvadet se asi nebudeme…to v planu není…spíš jako že budeme bydlet oddelene až deti vyrostou a nebudou potřebovat neustálou péči…už z toho duvodu že do současneho bytu se nevejdeme a budeme muset bydleni řesit..:-) já nevim, mam ted 6ti letou dceru a neumim si představit ji vysvetlovat jak se delaji deti a kdo je bio a nebio otec… v 10 letech možná je díte schopno to pochopit již…
Ty, to tvoje množné číslo v posledních příspěvcích je plural majestaticus? Nevěřím totiž, že tvůj muž vidí vaši budoucnost stejně. Protože proč jinak ty ofrky s otcovstvím. Však Pepa doma je v poho ne?
@Anonymní píše:
Však jen dítěti od malinka, třeba tří let, říkat, že je tam i druhý tatínek, apod. Nejde to na dítě vybalit až v 10ti letech či později, že ten táta není biologický, že jsi byla nevěrná atd. To mi přijde už pozdě a pro dítě obrovský šok. Přeci asi víš, že se říká, dítěti tyto věci sdělovat v co nejmladším věku, informačně s ohledem na jeho věk. Bude se sem tam vyptávat, ty budeš odpovídat a ono to bude postupně vstřebávat.
Vy jse adepti jít do Výměny manželek…