Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@EvaSmidova na jednu stranu ano, tatínek by s ním měl trávit víc času, na druhou stranu bych spíš řešila, jak ta jejich neděle vypadá
náš malý (také 1,5 roku) vidí babičku taky vždy po týdnu a stejně když přijde, tak pro něj já i manžel přestáváme existovat a je to samé „baba, baba“. To samé u prababičky a tchýně, které vidí třeba jen 4× do roka - u nich se třeba první den otrkává, ale pak už se jich nepustí. A nutno podotknout, že všechny si s ním hrají, říkají mu básničky a věnují se mu.
Pokud tatínek klukovi hned lupne, tak se nedivím, že s ním nechce být
měl by se snažit, aby byl čas trávený s ním zábava, aby se malý těšil, že zase bude bžunda, když ho uvidí ![]()
Je normální že 1,5lete dítě je upnute na mámu, jezděte na výlety společně a bude klid. To období kdy syn bude tátu obdivovat teprve přijde, ovšem nesmí ho tatínek bít!!!
Jojo a tak to v té naší republice chodí. Buď peníze máš ale nemáš čas, nebo máš čas ale nemáš peníze. Je to smutné ale je to tak. Chtělo by to, teda pokud je to alespoň trošku možné aby tatínek změnil zaměstnání a mohl tak být více doma. Ale chápu že někdy to prostě nejde ![]()
Je mi z toho zle jen si to představím. Proč tomu dítěti ublizujete… Strašný.
Syn měl podobné období.. manžel chodil pozdě z práce a skoro se neviděli, ani o víkendech pořádně.. ale takhle se k němu nechoval teda.. nedovolila bych to.. jeden čas od táty nechtěl nic, uspat, pochovat, nakrmit..neexistovalo, musela jsem já. Naštěstí mám chápavého manžela. Teď už je to dobrý, ale taky se vidí více, manžel má jinou práci.
Holky a myslíte že já nezakročím? že mu to nevysvětluji celou situaci pořád dokola, ale myslí si to své. Vždy to končí stejně hádkou. Snažím se vymýšlet společné výlety, ale ne chce jet sám zakázat mu to nemůžu když je to jeho syn! Už jsem si našla i brigádu jednou týdně aby nemusel tolik pracovat, ale je to k ničemu. Popravdě přemýšlím že od takového člověka odejdu a budu radši sama s prckem v pohodě a v klidu.
@EvaSmidova Jak vypadá dítě, když se vrátí? Je spokojený nebo ubrečený?
Co dělají? Řekne ti otec?
@EvaSmidova
Samozřejmě že to pro něj může mít nějaké následky, když je takhle „násilně“ odvečen od mámy (jeho jediné jistoty). Já bych nic nevysvětlovala, prostě bych se oblékla a jela taky. Tečka. Nebo s dítětem doma. Žádná jiná možnost neexistuje. Že budu nečinně přihlížet tomu, jak chlap lupne dítěti na zadek jen proto, že se ho dítě boji?
Tak to určitě ne. Bych vyletěla jak čertík z krabičky
a tím tuplem bych jela taky. Nebo naopak řekla že se nikam nejede a max půjdeme tak na procházku.
@EvaSmidova a to ti došlo až po těch komentářích? On je magor, jako lepší žádný otec než tenhle otec.
@Ennny píše:
@EvaSmidova a to ti došlo až po těch komentářích? On je magor, jako lepší žádný otec než tenhle otec.
Kde se dá taková křišťálová koule sehnat? ![]()
@EvaSmidova Rekni, ze se málo vidíte a chybí i tobě a jeď. Když půjde o něho, mohlo by to zabrat.
Samotného syna bych nepustila, je malý, ma právo být s mamou
@bublinek většinou jsou na hřišti nebo jdou na zmrzlinu. Syn nevypadá nějak moc uplakaný, ale jak mě uvidí tak hned běží za mnou.
@EvaSmidova píše:
Maminky, prosím o radu máme rok a půl starého syna a on nechce jít k tátovi. Kvůli práci s námi netráví tolik času. Ráno odjede a vrací se domů až kolem 21hodiny večer a to syn už spí. Vyhradil si pro něho neděle jenže místo výletu se mě drží za nohu řve a vzteká se že nikam nepůjde. Podle manžela jsem ho rozmazlila a tak mu lupne na zadek a to je řev ještě větší. Nechávám ho s pláčem odjet, ale mám blbý pocit aby jsme tím zbytečným pláčem nějak neublíží (astma, koktání..). Nemáte nějakou radu aby to šlo i bez pláče a byli spolu za dobře a syn nebyl tak moc na mě uplí
? Děkuji E.
Sobota probíhá jak? Otec dítěte dělá dvanáctky celý týden a to každý den? A ještě mě zajímá, když má na dítě tedy vyhrazenou tu neděli, co s dítětem dělá. Ráno sbalí sebe i dítě, nabere pleny a jídlo na celý den, kočárek, náhradní oblečení, mezitím dítě párkrát propleskne, a pak odjede kam prosím tě? Co s dítětem celý den někde dělá, když ty tam nesmíš?
Ještě poznámka: dítě se nevzteká, že nikam nepůjde. To dítě je zoufalé, že se ho máma nezastane a dá ho tomu chlapovi, kterého on ani pořádně nezná a který ho mlátí. Chápeš?
@EvaSmidova píše:
@bublinek většinou jsou na hřišti nebo jdou na zmrzlinu. Syn nevypadá nějak moc uplakaný, ale jak mě uvidí tak hned běží za mnou.
Než jsem to sepsala, tak ty už jsi napsala, kde jsou.
Aha, takže s ním v podstatě ani není, protože ta zmrzlina ani to hřiště moc času nezabere, že? Já myslela, že se mu opravdu věnuje celý den, když už si na to vyhradil neděli. Takže nic. Tak dítě půl hodiny řve že nechce z domu, půl hodiny řve po výprasku a půl hodiny je s tátou… ![]()
@EvaSmidova píše:
Holky a myslíte že já nezakročím? že mu to nevysvětluji celou situaci pořád dokola, ale myslí si to své. Vždy to končí stejně hádkou. Snažím se vymýšlet společné výlety, ale ne chce jet sám zakázat mu to nemůžu když je to jeho syn! Už jsem si našla i brigádu jednou týdně aby nemusel tolik pracovat, ale je to k ničemu. Popravdě přemýšlím že od takového člověka odejdu a budu radši sama s prckem v pohodě a v klidu.
Ach jo, zase je ta separační úzkost jen jako zástupný problém a vyleze z toho takovejhle průšvih
Když si tedy na syna vyhradil neděli, co dělá/te v sobotu? Jaký čas si vyhradil na vás oba, jako na rodinu? Jezdíte spolu na nějaké dovolené? Když jdou spolu na to hřiště, věnuje se mu, povídá si s ním? Když máš brigádu, on hlídá, nebo jak? Mluvíte spolu vůbec?
Jak už tu padlo, on problém není v tom, že ho vídá jen o víkendu, naše babičky děti vídají třeba jednou za dní a stejně se k nim děti hrozně těšily, už jako mimina. Problém je celkové vaše domácí nastavení, dusno, tvoje nejistota a otec, co batoleti dá na zadek jen proto, že chce maminku u sebe.