Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@EvaSmidova no a nad cim tedy premyslis? Jak ho donutit travit vic casu s vami, jak, l donutit syna, aby chtel s tatkou travit vic casu nebo jak z toho uplne ven?
@unuděná Chtěla bych donutit chlapa aby s námi trávil více času, ale to se mi nedaří. Tím by ho měl i kluk více rád a nebál se ho.
@EvaSmidova píše:
Maminky, prosím o radu máme rok a půl starého syna a on nechce jít k tátovi. Kvůli práci s námi netráví tolik času. Ráno odjede a vrací se domů až kolem 21hodiny večer a to syn už spí. Vyhradil si pro něho neděle jenže místo výletu se mě drží za nohu řve a vzteká se že nikam nepůjde. Podle manžela jsem ho rozmazlila a tak mu lupne na zadek a to je řev ještě větší. Nechávám ho s pláčem odjet, ale mám blbý pocit aby jsme tím zbytečným pláčem nějak neublíží (astma, koktání..). Nemáte nějakou radu aby to šlo i bez pláče a byli spolu za dobře a syn nebyl tak moc na mě uplí
? Děkuji E.
Mám radu. Přečti si vývojovou psychologii a přestaňte mlátit syna za to, co je zdravý psychologický vývoj. Chová se přesně tak, jak se chová zdravé dítě v jeho věku. Otec ho bije za něco, co je normální a vykazuje, že jde vývoj správně. Dítě má dobře vyvinutý attachement a on ho za to bije. ![]()
@EvaSmidova píše:
@unuděná Chtěla bych donutit chlapa aby s námi trávil více času, ale to se mi nedaří. Tím by ho měl i kluk více rád a nebál se ho.
Fajn, čili s ním chceš zůstat i přesto, co o něm píšeš.. Dobře, tak tedy si sedněte někdy večer v klidu a proberte, jestli by byla nějaká možnost změny práce, aby nedělal do noci a také se domluvte, že alespoň jeden víkend v měsíci strávíte jako rodina, všichni 3 spolu, někde na výletě apod. A alespoň jedna, spíš dvě týdenní rodinné dovolené ročně. Pokud z jeho strany bude negace a zesměšňování, přestala bych se snažit „donutit ho trávit s námi víc času“ a začala bych si budovat cestu k odchodu. Chlapa, co nestojí o rodinu, prostě nedonutíš být otcem roku ![]()
@unuděná Ahoj tak jsem si o tom dneska pohovořili a bez výsledku. Řekl mě že se mnou nikam jezdit nebude, že se neumím bavit a u jeho kamarádů nejsem oblíbená. Jedině se synem sám bude jezdit, ale ten je prý naočkovaný ode mě aby s ním nebyl a syn se mu stranil a neměl svého tátu rád. Taky mě řekl že v životě nechtěl rodinný život a chtěl žít si sám a jen si užívat. Po diskuzi s ním jsem se došla k závěru, že není u prcka chyba, ale v něm. Brečím a říkám si proč jsem tak hloupá a nedošla na to dřív. Hledám kam nyní mám jít bydlet. ![]()
@EvaSmidova tak to mě mrzí. Každopádně bych si zašla za právníkem. Chlapovi nic neříkej, dokud nebudeš vědět, co a jak. Za mě člověk, co o rok a půl starém dítěti řekne, že je naočkované od druhého partnera je mag. r a očekávala bych problémy. To za prvé. Za druhé nech diskuzi smazat, počítám, že jméno a profilovka nebudou smyšlené a věř, že náhoda je blbec. Aneb, vše může být použito proti tobě. Hodně štěstí. ![]()
@Amelie30 souhlasim s tvym nazorem, zakladatelko nebrec kvuli nekomu kdo nestoji o svouji rodinu, je hodne tezke se s realitou smirit, prozila jsem to a jde to, udelej co radi Amelie vcetne smazani presne to bylo pouzito i na me
jen si to spatne vylozil
@EvaSmidova píše:
@unuděná Ahoj tak jsem si o tom dneska pohovořili a bez výsledku. Řekl mě že se mnou nikam jezdit nebude, že se neumím bavit a u jeho kamarádů nejsem oblíbená. Jedině se synem sám bude jezdit, ale ten je prý naočkovaný ode mě aby s ním nebyl a syn se mu stranil a neměl svého tátu rád. Taky mě řekl že v životě nechtěl rodinný život a chtěl žít si sám a jen si užívat. Po diskuzi s ním jsem se došla k závěru, že není u prcka chyba, ale v něm. Brečím a říkám si proč jsem tak hloupá a nedošla na to dřív. Hledám kam nyní mám jít bydlet.
Jak jsi si třeba jen chvíli mohla myslet, že tvoje dítě něco dělá schválně? Tak malé dítě má jen svoje instinkty a reaguje asi tak jako zvířátko. Ty jsi si myslela, že si ráno v postýlce udělá plán tak dneska k němu nepůjdu a budu se vztekat? To si vážně myslíš? ![]()
@unuděná Když má čas v sobotu a je doma tak dělá kolem domu rekonstrukce syn kolem něho běhá, ale moc pozornosti mu nevěnuje. Že by řekl pojď uděláme to nebo pomůžeš mě podávat něco nic takového. Tak s ním tráví neděle, ale je to max. hodina a pak honem zase něco dělat. Na dovolené nejezdíme čas nějak s námi nechce moc trávit jako rodina raději s kamarády. Brigády hlídá babi a u ní není problém je rád s ní a mamka mu nechybí. Když se snažíme mluvit nebo něco domluvit tak to končí mím ponížením a hádkou.