Nechce se mi do práce po MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
8.7.22 09:28
@jkra píše:
To v me fotce.:)

Ahaaa 🙈 :mrgreen:. Okna jsem si nikdy nevšimla. Vidím prva kočku a za ní trávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
8.7.22 09:28

Jkra má v obrázku okno, ale vůbec nechápu, co tady zakladatelka řeší s oknem :lol: ideální příjem pro ni je 160.000,– to asi nezíská tím, že bude sedět doma na zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
8.7.22 09:29
@jkra píše:
To v me fotce.:)

Aha. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To jsem si nevšimla. To je poznámka úplně mimo diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.22 09:31
@Sára 1 píše:
Aha. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To jsem si nevšimla. To je poznámka úplně mimo diskuzi.
Že? Taky jsem si okna nevšimla nikdy.
Tak víš. Tonoucí se stébla chytá. Tak se vytáhne i okno :mrgreen:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
8.7.22 09:31
@heluska1992 píše:
Jkra má v obrázku okno, ale vůbec nechápu, co tady zakladatelka řeší s oknem :lol: ideální příjem pro ni je 160.000,– to asi nezíská tím, že bude sedět doma na zadku.

tak to si špatně vybrala manžela, když sama nechce hnout ani prstem :think: ikdyž, proč by zrovna ji chtěl mít doma chlap, co vydělává 160tis. měsíčně, to vážně netuším :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
8.7.22 09:33
@Lilale píše:
@Sára 1 partner o tom neví, samozřejmě že peníze potřebujeme aby byl rychleji dum hotový, ale taky trvá než si najdu práci a prostě nebudu pospíchat na tu práci tak klidně budu doma po mateřské
Druhý dítě chci, ale ještě se na to necítím. Je to někdy furt dokola. Syn si dělá co chce jak každé dítě.

Jakou práci budeš hledat? Co takhle být doma do 4 let dítěte, pořídit si druhé dítě a můžeš být doma další 4 roky. Pak se ti ale už vůbec nebude chtít do práce a šanci najít lepší práci a lépe placenou se rapidně sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
8.7.22 09:35
@Kelsey píše: Že? Taky jsem si okna nevšimla nikdy.
Tak víš. Tonoucí se stébla chytá. Tak se vytáhne i okno :mrgreen:.

Já tohle nemám moc ráda. Objevuje se to tady častěji v diskuzich. Pokud se někomu nelíbí odpovědi, začne útočit. Odpovídat mimo diskuzi. Mně na tom okně nepřijde nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
8.7.22 09:36
@Keyllah píše:
tak to si špatně vybrala manžela, když sama nechce hnout ani prstem :think: ikdyž, proč by zrovna ji chtěl mít doma chlap, co vydělává 160tis. měsíčně, to vážně netuším :think:

Ale tak proč by ne. Třeba je hezká, hodná… Co já vím… Každopádně ho nemá, já ho taky nemám a musím se chovat podle toho. Snít můžu o cemkoliv. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.22 09:37
@Keyllah píše:
tak to si špatně vybrala manžela, když sama nechce hnout ani prstem :think: ikdyž, proč by zrovna ji chtěl mít doma chlap, co vydělává 160tis. měsíčně, to vážně netuším :think:

Ale ten její muž nevydělává zle. Tuším tam psala, že má 60-70 tis.? To není špatné. Ale líp se to táhne, když jsou dva příjmy v domácnosti. Teda líp se odkládá do duchny.
Můj muž má sám příjem, že by ani s tím jeho příjmem nedosáhl na ten příspěvek na dítě. Vydělá dost. Přesto bych ho v tom nikdy samotného nenechala, aby vydělával pouze on. Když přihodím, tak máme zas víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
8.7.22 09:42
@Kelsey píše:
Ale ten její muž nevydělává zle. Tuším tam psala, že má 60-70 tis.? To není špatné. Ale líp se to táhne, když jsou dva příjmy v domácnosti. Teda líp se odkládá do duchny.
Můj muž má sám příjem, že by ani s tím jeho příjmem nedosáhl na ten příspěvek na dítě. Vydělá dost. Přesto bych ho v tom nikdy samotného nenechala, aby vydělával pouze on. Když přihodím, tak máme zas víc.

Hele mne to přijde divny, psala, ze jim zbývá tuším 40.000 na všechno, ale nemají světla, schody, manžel se koupe po dítěti, v koupelně si ani nesviti. Zakladatelka chce příspěvek od státu aby si mohla koupit rasenku a křupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
8.7.22 09:43
@Kelsey píše:
Můj muž má sám příjem, že by ani s tím jeho příjmem nedosáhl na ten příspěvek na dítě. Vydělá dost. Přesto bych ho v tom nikdy samotného nenechala, aby vydělával pouze on. Když přihodím, tak máme zas víc.

myslím, že to byl celý příjem rodiny…jako on vydělává dobře, bohužel ne dost pro zakladatelku, která by nechtěla do práce a místo toho by raději vybavovala jejich dům, ale samozřejmě na nějaké úrovni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
8.7.22 09:44
@Sára 1 píše:
Ale tak proč by ne. Třeba je hezká, hodná… Co já vím… Každopádně ho nemá, já ho taky nemám a musím se chovat podle toho. Snít můžu o cemkoliv. :lol:

no, jako hodná mi až tak nepřijde :think: chlapa sedřít a sama se válet na gauči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
8.7.22 09:48
@jkra píše:
Ve všem. Lina, pohodlná. Ty budeš koukat. Ta krize, co nás další roky čeká. Takové netahlo, o to se porvou všude. Ale jo, budeš v té bude mít asi pěkný makeup. Naštěstí dávky z UP nejsou věčné.

jsou ve výši
První dva měsíce = 0,15 × průměrná mzda v ČR v předchozím roce tj. 5558
Další dva měsíce = 0,12 × průměrná mzda v ČR v předchozím roce tj. 4446
Zbytek doby = 0,11 × průměrná mzda v ČR v předchozím roce tj. 4076
pokud se nic neměnilo
5 měsíců celkem
to si moc zrcadel ani šminek nekoupí
záleží na tom, jak to ukončí atd…
vzhledem k tomu, jak se tu jeví, bude mít docela problém něco v těch 5 měsících najít, zřejmě kvalifikace nula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
8.7.22 09:52

Tvoje věc, já bych třeba doma umřela. Když měl syn 2,5 roku tak jsem pelášila do práce a těsila se jako nikdy. Chodím sem relaxovat. A taky jsem se neměla kam vrátit a hledala odznovu. Nevyšlo mi to napoprvé, ale jsem chodila a zkoušela a zkoušela a najednou to vyšlo. To, co ze začátku vypadalo jako nejmíň pravděpodobné, ale zadařilo se. Udělat si druhé dítě, nevím. Za také 4 roky by se ti už chtělo? Pokud ne, tak chtit po manželovi, aby živil 4 krky, no nevím. taky nevím, jaký má plat, jestli máte uspory, to si musíte probrat vy. Nebo se ti nechce hledat práce? já vím, kdovíjaká zábava to není, ale pokud nemáš známosti, no tak jiná možnost asi nebude. Já si tím prošla, ale vyplatilo se, jen to nějaký čas potrvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.7.22 09:53

To jsem taky měla plán. V září dítě do školky já do prosince RD. :mrgreen:
Mně to chlap schvaloval. No a hup od půlky října už v práci :mrgreen:
A vzhledem k tomu, že od září byly holky víc nemocné než zdravé, tak jsem si klidu moc neužila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí