Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Magical-eyes
Och, tvá odpověď mě docela pobavila.
Rozhlasila mé těhotenství ve 4tem týdnu těhotenství, po tom co jsem půl roku zpět potratila ve 3 měsíci. Myslím si, že by měla mít trošku rozum a soudnost…
Děti od sousedky jsou starší. Jejich máma mě i moji matku několikrát tahala za nos, půjčila si peníze, lhala, nevrátila ani kacku. Proč ji teda dává další šanci na to, aby ji zase využila. Což asi dělá, když dennodenně hlídá její děti… A že jsou v jiném věku.. co je to za kec. Takže až bude synovi 7 a bude rozumnější už o něj bude mít zájem? Myslím že to už on zájem mít nebude. S dvouletym synovcem si máma dokáže hrát a věnovat se mu klidně půl dne.. ale mé dítě ji nevoní.
Nechci poslouchat její hodnocení, když sama nemá vůbec tušení jaký její vnuk je. Co ho baví…jaká je jeho nejoblíbenější hračka.. kdy chodí spát, jíst.. abych poslouchala že je šikovný a ať jsem ráda za to co mám doma.. já jsem ráda za úžasného partaka, znám svého syna dokonale, takže poučování o tom jaký je, je podle mě mimo mísu.
Je mě dost. Protože už toho mám plné zuby. Sama jsem pro ni nebyla nikdy dost dobrá, týrala mě psychicky i fyzicky a nakonec po pár letech ze sebe dělá chudinku.
Chci aby měl můj syn zdravý a pěkný vztah se svou babičkou. Aby si udělali pouto, meli rituály a veci o kterých vědí jen oni a dělají je spolu..Dost jste mě rozcertila vám povím…
takže tebe máma psychicky i fyzicky tyrala a přála by sis aby si brala tvyho syna?
o samote? aby měli věci o kterych vedi jen oni? ja teda ne..
@Anonymní píše:
@Magical-eyes
Pod každou mou anonymni diskusi mi někdo napíše, že mi psycholog pomůže. Asi na tom něco bude..
rikala jsem si, že uz si sem určitě psala ![]()
@a12
Víš že v tomhle strach nemám. Vyřadila se na mě a vybila svou zlost co si nešla z dětství zase ona 😇
Ale třeba se bojí že by mu ublížila, proto na něj prdí..
@a12
Nojo. Ono to do sebe všechno zapadá. Ani nevím proč se skrývam za anonymem.
@Anonymní píše:
@a12
Nojo. Ono to do sebe všechno zapadá. Ani nevím proč se skrývam za anonymem.
Hele fakt si jdi přátelsky popovídat s odborníkem… Leccos se změní…a bude to k lepšímu ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím..
Chtěla bych se s vámi anonymně podělit o situaci co se děje u nás v rodině..a budu doufat že to takhle nemáme jen my![]()
S manželem bydlíme na malé vesnici. Máme syna 2,5 roku. Bydlíme ve velkém domě, přízemi obývají rodiče od manžela.
Já mám rodiče čerstvě rozvedené, ale oba bydlí do 500m od nás.
Teď o co jde.. za tu dobu co je syn na světě, si moji rodiče udělali max 6× čas, aby si vnuka vzali k sobě nebo na procházku. Od doby co se rozvedli, jeví zájem jen můj Otec který si pro vnuka přijde i dvakrát týdně a matka dělá jako by nás neznala. Naštěstí manželova máma je perfektní a když má čas, věnuje se synovi klidně i celé odpoledne.
Ale o co jde.. moje matka začala všem vykládat, že ji vnuka nechceme dávat. Že ona je navždy babička číslo dvě a přece nebude mé tchýni (babičce číslo jedna) bránit aby s ním byla každý den. Sama se nikdy neozve a tvrdí mi že se nebude vtirat, že do prde*e nikomu lest nebude.Řekla jsem si, že teda budu chodit já se synem k ní, aby s ním byla alespoň nějaký čas. Ovšem..moje matka má u sebe vždy když přijdeme sousedovic děti. 6 a 10 let. Tvrdí mi že je jejich teta a oni si ji našli, když my na ni tak kašlem, tak se jim musí dostatečně věnovat a starat se o ne. Děti za nic nemůžou, když mají za matku krávu.
Ale proč moje máma raději tráví čas s nimi, než se svým vlastnim vnukem?
Proč když má volno po práci raději piskne na cizi děti a vymysli jim program, i když mají matku doma, než aby se ozvala že má čas a chce neco podniknout?
Navíc když jsme tam s nimi, nemůžu ani nic pořádně říct, protože děti mají nastrazene uši a prorizlou pusu 😂
Jako asi žárlím, že se jim dostává víc lásky než mému synovi, přitom mi máma pořád tvrdí jak je malý úžasný a že je to její zlatíčko.
Když už jsme spolu, nezapomene mě poučovat o tom co dělám ve vychove zle, taky o tom co syn umí a co naopak neumí, jak mluví, co znamenají jeho gesta a podobně. Dělá jak kdybych já byla ta, co se o něj nestará a nemá zájem 😂A ještě jeden gól.. jsem ve 2 měsíci těhotenství.. svěřila jsem se jí s tím a doufala že aspoň do toho 4teho měsíce udrží tajemství.. a rup.. celá rodina mi vypisuje, gratulují k těhotenství a i zedník co u ní dělá fasádu o tom už ví. Pokud nám to vyjde s bude druhé dítě, počítám s tím že místo hlídání vlastních vnoučat si posbírá po vsi další děti, aby byla zaneprázdněna
Pokud to někdo dočetl až sem, díky. Nevím co si o tom mám myslet..
Příspěvek upraven 31.07.21 v 14:54
Jeeee, to je jako moje matka. Taky má vždycky nějakou náhradní rodinu, kde se může přetrhnout a pak všude vypráví, že ji mají cizí radši, než vlastní. Libuje si v pozici chudinky. Malou mohla vidět, kdy chtěla, přesto přijela asi až dva měsíce po porodu a ozve se tak jednou za měsíc, ale všude vypráví, jak jsem ji zakázala se stýkat s vnuckou a smí ji vidět jen jednou za 14 dní. Za to ty cizí ji tu odepřenou lásku vynahrazuji. Ať se k nim klidně nastěhuje. Aspoň budeme mít klid.
@Anonymní píše:
@Magical-eyes
Och, tvá odpověď mě docela pobavila.
Rozhlasila mé těhotenství ve 4tem týdnu těhotenství, po tom co jsem půl roku zpět potratila ve 3 měsíci. Myslím si, že by měla mít trošku rozum a soudnost…
Děti od sousedky jsou starší. Jejich máma mě i moji matku několikrát tahala za nos, půjčila si peníze, lhala, nevrátila ani kacku. Proč ji teda dává další šanci na to, aby ji zase využila. Což asi dělá, když dennodenně hlídá její děti… A že jsou v jiném věku.. co je to za kec. Takže až bude synovi 7 a bude rozumnější už o něj bude mít zájem? Myslím že to už on zájem mít nebude. S dvouletym synovcem si máma dokáže hrát a věnovat se mu klidně půl dne.. ale mé dítě ji nevoní.
Nechci poslouchat její hodnocení, když sama nemá vůbec tušení jaký její vnuk je. Co ho baví…jaká je jeho nejoblíbenější hračka.. kdy chodí spát, jíst.. abych poslouchala že je šikovný a ať jsem ráda za to co mám doma.. já jsem ráda za úžasného partaka, znám svého syna dokonale, takže poučování o tom jaký je, je podle mě mimo mísu.
Je mě dost. Protože už toho mám plné zuby. Sama jsem pro ni nebyla nikdy dost dobrá, týrala mě psychicky i fyzicky a nakonec po pár letech ze sebe dělá chudinku.
Chci aby měl můj syn zdravý a pěkný vztah se svou babičkou. Aby si udělali pouto, meli rituály a veci o kterých vědí jen oni a dělají je spolu..Dost jste mě rozcertila vám povím…
Hele, nech to plavat. Nevysvětluj. Tady je to kolikrát marný.
Já ti rozumím. Máš narcistickou matku. Je to blbý, že ti to píšu, ale syn má jednu babičku, tvou tchýni ![]()
Tchánovci měli největší zájem o vnoučata ve chvíli kdy je neměli. To se na každé návštěvě ptali kdy už jako budem mít dítě a že chtějí být babka s dědkem. Co se děti narodily, tak už jim je to fuk.